• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme için ne yapabilirim?

merce46

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
397
89
318
Hatay
Merhaba hanimlar benim derdim annem cok hastalandı bazi ameliyatlat geçirdi Velhasıl şimdi bakıma muhtac 5 evladı var 3 erkek 2 kiz erkek ler bakmak istemiyor maddi olarak üzerimize düşen i yapariz diyor lar. Benimde yeni bebeğim oldu şehir dışında yaşıyorum 1 ay oldu annemin yanındayım eşim gel artik diyor. Kızkardeşim in evi musait değil yani 2 odali bir evde 3 cocukla yaşıyor eşinin ekonomik durumu iyi değil. O ben bakarım diyor sağolsun ama evi rutubetli annemin sağlığını olumsuz yönde etkiler. Ben de kendi evime götürmeyi düşünüyorum bunu da nasıl yapabilirim bilmiyorum yol uzun annem ameliyat li .babam da hayatta o da ilgilenmiyor ne yaparsınız yapın ben kendime bakamiyorum diyor. .öyle kafam karışık ki oyle üzülüyorum ki anneme anlatamam son anina kadar yaninda olmayi istiyorum ama benim de 2 aylik birde 20 aylik 2 bebeğim var ne yapalım ?

son anına kadar yanında olmak istiyorum derken?
iyileşemeyeceği bir hastalığı mı var?

Hiç düşünme al anneni yanına hemen..O erkek kardeşlerinede yuh olsun,para herşeye çözüm mü ya.Sığdıramadılarmı bir tanecik annelerini evlerine..!!

Anneni bırakma bacım al gotur bi hastaneyle falan gorus ambulansla gıturbılırsın erkek kardesleşrnde masrafını karsılasın.

Merhaba hanimlar benim derdim annem cok hastalandı bazi ameliyatlat geçirdi Velhasıl şimdi bakıma muhtac 5 evladı var 3 erkek 2 kiz erkek ler bakmak istemiyor maddi olarak üzerimize düşen i yapariz diyor lar. Benimde yeni bebeğim oldu şehir dışında yaşıyorum 1 ay oldu annemin yanındayım eşim gel artik diyor. Kızkardeşim in evi musait değil yani 2 odali bir evde 3 cocukla yaşıyor eşinin ekonomik durumu iyi değil. O ben bakarım diyor sağolsun ama evi rutubetli annemin sağlığını olumsuz yönde etkiler. Ben de kendi evime götürmeyi düşünüyorum bunu da nasıl yapabilirim bilmiyorum yol uzun annem ameliyat li .babam da hayatta o da ilgilenmiyor ne yaparsınız yapın ben kendime bakamiyorum diyor. .öyle kafam karışık ki oyle üzülüyorum ki anneme anlatamam son anina kadar yaninda olmayi istiyorum ama benim de 2 aylik birde 20 aylik 2 bebeğim var ne yapalım ?
Geçmiş olsun,anneniz beyin ameliyatı geçirdi galiba eski konunuzdan hatırlıyorum,çalışıyor musunuz anneniZi yanınıza alıp bakıcı tutma imkanınız yok mu birde bazı belediyelerin evde bakıcı hizmeti oluyordu onlarıda araştırabilirsiniz.

al anneni yanına Allah yardım eder seninde çocukların var annesin evlat bakmalı anneye vicdanen rahat edemezsin birşey olursa annene

Geçmiş olsun,anneniz beyin ameliyatı geçirdi galiba eski konunuzdan hatırlıyorum,çalışıyor musunuz anneniZi yanınıza alıp bakıcı tutma imkanınız yok mu birde bazı belediyelerin evde bakıcı hizmeti oluyordu onlarıda araştırabilirsiniz.
Ben çalışıyordum da Doğum iznindeyim yakında da ücretsiz izne ayrilicam bakici masrafı ni abiler e karsilatabilirim sanirim

niye bakımı hep kız evlatlar üstlenir erkekler hep elini eteğini çekiyorlar sonuçta anne bu her evlat annesine bakmakla yükümlüdür ama maalesef allah insanların kalbine vijdan versin kimbilir ne zorluklarla büyüttü evlatlarını. sizinde çocuklarınızın 2 side küçük ama bencede alın annenizi

Aklin yolu bir iste.herkes ayni seyi soylemis.annenizi evinize getirin..allah gecinden versin,kotu birsey oldugunda vicdaniniz rahat eder en azindan.bebeginizde varmis allah yardim eder merak etmeyin.

Rabbim yardımcınız olsun kimbilir anneniz sizleri ne zorluklarla büyütmüştür şimdi neden bu nankörlük.

siz bakın annenize izniniz bitince bakıcı tutup hem cocuklarınıza hem annenize bakabılecek kardeslerınızde karşılasınlar masraflarını madem parayla oluyormuş bu işler.

Ailede ki erkekler merhametten uzak anlaşılan. Babalarının izinden gidiyorlar belli ki. Onlar da çocuklarından görecekler mutlaka.
Annen ki kocasına, çocuklarına feda etmiş hayatını. Ne hayat arkadaşından ne de evlatlarından hayır var. yazık.

Sen anneni al yanına mutlaka. Hasta birisi en iyi şekilde nasıl ulaştırılıyorsa söyle erkekler koltuk çıksın.

bence kardesiniz ev degissin ve annenize o baksin erkek kardeslerinizde her ay ona belli miktarda para versin. rutubetli evde sadece anneniz degil cocuklarda hasta olur hem maddi durumuda iyi degilmis kardesinizede maddi destek saglanir ama erkekere guvenebilecekseniz bunu yapin cunku annesine bakmak istemeyen adam yeme icmesinden kisip para vereceginide zannetmiyorum.

On evlat anne babanin yanina sigarmis ama bir anne baba on evladinin yanina sigmazmis derler. Ne kadar dogru bir soz degil mi? Bizde annem rahmetli olmadan boyle sorunlar yasadik kardesler arasinda. Ben yurtdisinda oldugum icin heryil iki haftalik iznimi anamin yaninda gecirdim. Maddi destek verdim. Annemi kaybettim. Dunya basima yikildi sanki. Simdi keske daha fazla yapsaydim diyorum kendi kendime. Simdi iki kardesimle konusmuyorum. Cunku coluk cocuk bajanesiyle anneme bakmadilar. Bende cocuklari cok dusunmeyin. Bir sekilde idare edersiniz. Sonra vijdan azabi cekersiniz. Ben anneme baktim. Allahta benim yuzume bakti. Durumumuz cok iyilesti. Evladim cok hayirli. Cunku gordu benim anneme verdigim degeri. Cocuklarin buyudugunde sana deger verip bakmalarini istiyorsan aynisini annen icin yap lutfen. Keske annem yasada ben ona sonsuza kadar bakaydim.

allah şifa versin çok üzüldüm annezin için.bakmayan bakmyıyor maalesf benmde babanneme kızı bakmamıştı babam annem ben bekardım o zaman beraber bakmıştık rabbim vicdan versin böyle kişilere maddiyatla olmuyor herşey.iyi bir bakıcı bulun bence masraflarıda ortak bölüşün rutbetli evi olan kardeşiniz arada gitsin ilgilensin.aklıma başka çözüm yolu gelmedi.eşnizde haklı .insan yanında durmak ister ama nereye kadar ufacık bebekleriniz var bence yola çıkartmayın kadıncağızı allah yardımcınız olsun

Maşallah herkes bir bahane bulmuş siz ve kız kardeşiniz hariç. Umarım siz ya da kız kardeşiniz yanına alır. Çok iyi bilirim bu durumdaki hastayı bakıma,sevgiye muhtaçlar ve siz bir anneden bahsediyorsunuz daha ötesi var mı? Rabbim annenizin yardımcısı olsun.

Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin...

Erkek kardeşler bakıcı tutabilirler ama bence abes bu ne bileyim...

Size bir araba ayarlasınlar bir zahmet, alın götürün annenizi en güzeli.

Back
X