anneme kimseyi begendiremiyorum..

milletvekili oğlu kendi başına hiç bir şeyi başaramayan baba desteğiyle bir yerlere gelen insandır.. büyük konuşmuyorum ALllah ne yazdıysa o zaten ama ben de istemem zaten millet vekili oğlunu :)kimse kimseden üstün değildir ayrıca hiç bir zaman böyle düşünmedim ben sadece sorunu mu paylaştım genel olarak anne varsa aranız da diye fikrinizi almak istedim çünkü tek annem değil çevremde ki bir çok kişi böyle bakıyor...ama siz yardımcı olmak yerine meslegimi sindiremediğimi ima ediyorsunuz tartışmacı bir tavırla yaklaşıyorsunuz

Annenle babanın mesleği ne ? Annenin yaptığı hiç hoş değil. Çünkü bu kibir oluyor. İyiliğini düşünse önce tanımaya çalışır sorar soruşturur sana uygun olup olmadığına o şekilde kanaat getirir. Ama yok efendim o polis olmaz , o öğretmen olmaz, ne kadar yanlış.

Annen neye gore istemiyor tam anlamadim ama sen hemen gidip annene deme. Birseyler baslasin o zaman haber verirsin.

Yoruma açık bir konu. Ben erkeğin kadından bir kaç adım önde olması taraftarıyım. Mesela siz müfettiş yardımcısı olarak başlayacaksanız, eşiniz çoktan müfettiş olmuş olmalı. Siz 1 yabancı dil biliyorsanız eşiniz 2 yabancı dil bilmeli. Atıyorum sizin bir sefer yurtdışı deneyiminiz varsa eşinizin daha çok olmalı, haa siz de bu özellikler yoksa eşinizde azda olsa yine olmalı ki, kadın erkekten birşeyler öğrensin. Bu demek değil ki, diğer türlüsü olmaz. Ancak benim düşündüklerim bunlar ve bu yolda kararla evlendim :)

Aslinda ben boyle seylere takilan biri degilim ama cevreden duyduklarim gorduklerim takilmasi gereken biseymis gibi gosteriyor.ileride esker arasinda statu farki sorun yaratabiliyor.annenizin verdigi tepki iraz fazla olmus ama tum anneler boyledir kizlarini en iyilerine layik gorurler

Annelerin düşünceleri elbetteki çok çok önemli sonuçta her anne evladının iyiliğini ister . Fakat sizinki biraz abartı geldi eğitimli,meslek sahibi koskoca insanlar olmuşsunuz karşınızdaki kişi işsiz güçsüz kendine hayrı olmayan biri değilse, yuvanızı gerektiği gibi geçindirebilecekse meslek ayrımı yapmanın anlamı olmadığını düşünüyorum. Neden olmasın.

bende öyle düşünüyorum yanlış yaptığı,annem babamda memur hani kibirlenecek bir durum yok ancak abim mühendis onunla karşılaştırma yapıyorlar

genelde öyle oluyor anneler :) bnmkide öyle yok onun kaşı yok şunun gözü yok bunun yaşı der hep :)) hatta sevglmle ayrılayım dye dua ettiği ble olmuş

üniversite de okurken genel olarak ben de böyle düşünüyordum erkek her zaman daha önde olmalı daha başarılı olmalı ama insanın karşına mutlu olacagı biri çıkmışsa sırf buu sebeplerden dolayı yolları kapatmak istemiyor benden üstün olan biriyle evlenipte mutlu olacagımın da garantisi yok

evet yani geçim konusunda sıkıntı olacagını düşünmüyorum sonuçta devlette çalışan insanlar illaki evini geçindirir

İlla ki garantisi yok, hiç ummadığın meslekte biriyle çok büyük bir aşkta yaşayabilirsin. Yalnız şu var, nasıl mutlu olduğunu, neyle mutlu olduğunu düşün. Evlenip aynı eve girmekle flört etmek çok başka şeyler. Asıl önemli olan kişinin kendini yetiştirebilmiş olması. Ne yüksek mevkiler var, odun gelmiş odun gidiyor. Bu biraz şans, biraz kısmet. Gözle görülür bariz farklar yoksa ve mutlu olacağınıza inanıyorsanız anneciğin de elbette kabullenecektir.

anladım yorumunuz fikriniz bana çok güzel yol gösterici oldu :) birde sizin dediğiniz açılardan bakayım gerçekten flört etmekle evlilik çok başka

anladım yorumunuz fikriniz bana çok güzel yol gösterici oldu :) birde sizin dediğiniz açılardan bakayım gerçekten flört etmekle evlilik çok başka

Çok çok başka... Nişanlıyken bile tanıyamıyorsun, ki eşim nişanlıyken sürekli gelip giderdi, bende öyle. Ama evlilik, sinemaya gitmek yada bir cafe de oturup birşeyler içmek değil. Görmüş geçirmiş kendini geliştirmiş bir insan, sizin pazar günü sıkıldığınızda dışarı çıkma ihtiyacınızı anlar, ya da kıyafetinize karışmaz yada evliyken kendinizi geliştirmek için bir kursa gitmek istediğinizde size destek olur vs vs... Bir ortama girdiğinizde sen onu, oda seni taşıyabilmeli ve bana göre erkek bir adım daha önde olmalı ki dişi kuşun kurduğu yuvayı yönlendirebilsin. Anneciğine çok kızma, onuda anla. Benim eşim, annemin tam hayallerine göre bir damat; huyu, kişiliği, insanlığı, vs vs... Ama ben eşime aşık olarak evlendim. Dilerim ki anneninde rızasıyla doğru birlikteliklerin olur. Sevgiyle kal...

çok teşekkür ederim yazınız o kadar yol gösterici ki oldu ki benim için evet bir eş kısıtlayıcı olmamalı hafta sonu dışarı çıkma ihtiyacınızı anlayabilmeli,babamın evinde olan rahatlık anlayış kendi evimde de olsun isterim .İnşallah sizin de mutluluğunuz daim olur :) darısı da başıma :) siz de sevgiyle kalın ...

Galiba annen bir sure evlenmeni istemiyor belki birkac yil calisMani isteyip oyle evlenmene izin verecek

başlığı görünce annenize eş ariyorsunuz sandim. pazardan domates secer gibi degil de hoslanarak severek secin annenizi de cok aksi bi durum olmadigi surece dinlememeye calisin. allahtan ust duzey bir mesleginiz yok.

Senin meslegin varsa inunda meslegi var , Annen bence bahane ariyor.
Es adayini secerken tabiki ailenin fikrini alicaksin , ama onayini degil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…