• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme konuyu açtım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nyks-
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kimseye bişi anlatmak zorunda değilsin para kazanıyosun madem boşanmayı da kafaya koydun çek kapıyı çık

Kimse istemez ki evladinin yuvasinin yikilmasini yani annen dahi olsa o sorumlulugu alamaz.
Evin icinde yasadiklarini sen biliyorsun baska kimse degil. Ayrilik kararini da sen vereceksin. İsin de varmis. Kimseye danismana gerek yok bence.

Kimseye bişi anlatmak zorunda değilsin para kazanıyosun madem boşanmayı da kafaya koydun çek kapıyı çık
Sonrasında da kendi ailem tarafından üzüleceğimi biliyorum. Artık ne kocadan kocaya gezmem kalacak (sanki başka biriyle evlenmek için ayrılıyormuşum gibi) nede hayat kadınlığım

Kimse istemez ki evladinin yuvasinin yikilmasini yani annen dahi olsa o sorumlulugu alamaz.
Evin icinde yasadiklarini sen biliyorsun baska kimse degil. Ayrilik kararini da sen vereceksin. İsin de varmis. Kimseye danismana gerek yok bence.
Haklısınız o geleneksel bakıyor birde. Ne olursa olsun kalacaksın. Onun bakış açısı bu

Elin herifini çekeceğine kendi ananı babanı çekersin en azından
Zaten baktım çok başedilmez oluyorlar çekemem kusura bakmayın diyeceğim bende yetişkin sayılırım benimde karakterim az çok bir dünya görüşüm var

Zaten baktım çok başedilmez oluyorlar çekemem kusura bakmayın diyeceğim bende yetişkin sayılırım benimde karakterim az çok bir dünya görüşüm var

Aynen sen kararlı olur ilk adımı atarsan gerisi gelir bence.kolay gelsin.

Kocadan kocaya gezmek ne demek ya? Kaçıncı evliliğiniz ki sizin? Öyle mi söylenir?

Ne kadar da anlatsanız anlamaz anneniz. Sebebi de konduramamak ve mahalle baskısı! Anneniz herhangi bir sorun olmadığını düşünüyor çünkü sorun istemiyor. Kızı boşanmış gibi laflar duymak istemiyor. Bunlarla uğraşamaz(!) Bu yüzden sizi baskılamaya çalışıyor, vazgeçirmeye uğraşıyor. Biraz daha anlatmaya çabalayın, baktınız olmuyor boşanın. Anne babanıza laf anlatmanız bir ömür sürebilir zira :işsiz:

Anneniz yıllarca babanızın borcunu ödemiş, para yedirmiş, neler çekmiş te madalya mı takmışlar acaba? ?

Bu arada o malum arkadaşlara fazla yüz vermişsiniz. Kim oluyorlar da sizin evliliğinizin geleceğine karışıyorlar? O görüncen kim ki sana akıl vermek için arıyor? Sen üstüne üstlük kv ile oturuyorsun.. sakın ama sakın eşinle bütçe masasına oturma. Ne halt yerse yesin.. sen zaten üstüne düşeni fazlasıyla yapıyorsun. Borcu bitirir bitirmez o evden ayrıl.. gerekirse bi süre sığınma evine git. Bununla ilgili bir konu açmıştım. Bi ona bak sana yardım edecek üyeler muhakkak çıkar..

Bence sevgin bitmiş ve bunu bir başkasından duyarak tescillemek istiyorsun, yani annen ayrıl dese direk boşanacaksın gibi

Konularınızı üzülerek okuyorum. Özgüveninizi kaybetmissiniz ah ne acımasız ne kötü insanların içine düşmüssünüz. Gerekirse kıt kanaat yaşayın ama su asalak kocanız ve nankör kvnizden biran önce kurtulun.

Merhaba,

Bir süredir eşimle konuşmuyoruz. Konuştuğumuz zamanlarda da ha bire eski konular açılıyor.
Özetle eşim annem, annem, annem diyor başka birşey demiyor.

Velhasıl annemle konuşuyoruz 1-2 gündür. Anlatmaya çalışıyorum. Bak anne ben sömürüldüm, kullanıldım, maddi manevi yıprandım. Bir ömür bu insanlara katlanabilecek ne sabrım kaldı ne o kadar kıymetsiz zamanım var. Olmuyor, olduramıyorum diyorum. Annem ise el cevap şu şekilde konuşuyor; bende babanı çok çektim, babannende bana neler yaptı. Sen hep böyle kocadan kocaya gezecek misin. Sen bu kafayla gidersen mutlu olamazsın. İlk kavgada boşanılmaz( ilk kavgamız olmadığını daha öncede sorun yaşadığımızı ama ona anlatmadığımı söylüyorum anlamıyor)

Babam bunları duymasın. Sen iyiysen herkes iyi olur. Kocan gelince kapıda karşıla hoşgeldin de vs vs anlatıyor.

Sakince diyorum ki bak sen beni düşünmüyorsun elalem ne der diye düşünüp konuşuyorsun. Anlamıyor.

Arabayı satıp seni evde oturtsa daha mı iyi. En azından çalışıyosun. Bende babanın borcunu ödedim. Bunlar boşanmaya sebep değil. Gayret göster. Bunları söylüyor habire.

İçim şişti hanımlar.
Mutlu olmadığımı olanlardan sonra eskisi gibi olmayacağını kanımdan canımdan olan anneme anlatamıyorum.
Bir de imalı imalı "sen kimse güveniyorsun bu kadar" diyor. Dedim kendime güveniyorum. Çok şükür sağlıklıyım elim ekmek tutuyor. İki üç saatlik konuşma beni o kadar yordu ki. Size anlatamam.
Eşim deseniz günlerdir onunla konuşmuyorum bugün diyor ki akşam eve gidelimde gelir-gider tablosu yapalım. Ne kazanıyoruz ne harcıyoruz bilelim. İstemiyorum dedim. Masrafın arttı ondan mı yapmak istiyorsun dedim yoo ne alaka diyor.
Diyordur ki nyks ne kazanıyor nereye harcıyor göreyim ne kadar tırtıklarsam kar.
Dedim ben krediyi ve kredi kartını anca ödeyeceğim başka da param yok. Olmaz yapıcaz diyor.

Çıldıracağım.
Arkadaşı aramaya başladı. Böyle olmaz konuşun inatlaşmayın, evlilik mi biter bu yüzden vs vs.
Görümcem bile aradı bugün iş yoğundu konuşamadım ama neden aradığını biliyorum.
Geri de dönmedim müsait olunca.

Hanımlar ne yapacağım ben böyle insanlarla.
Nasıl anlatacağım derdimi, istediğimi....
Bu hayat sizin annenizin babanizin degil..

Merhaba,

Bir süredir eşimle konuşmuyoruz. Konuştuğumuz zamanlarda da ha bire eski konular açılıyor.
Özetle eşim annem, annem, annem diyor başka birşey demiyor.

Velhasıl annemle konuşuyoruz 1-2 gündür. Anlatmaya çalışıyorum. Bak anne ben sömürüldüm, kullanıldım, maddi manevi yıprandım. Bir ömür bu insanlara katlanabilecek ne sabrım kaldı ne o kadar kıymetsiz zamanım var. Olmuyor, olduramıyorum diyorum. Annem ise el cevap şu şekilde konuşuyor; bende babanı çok çektim, babannende bana neler yaptı. Sen hep böyle kocadan kocaya gezecek misin. Sen bu kafayla gidersen mutlu olamazsın. İlk kavgada boşanılmaz( ilk kavgamız olmadığını daha öncede sorun yaşadığımızı ama ona anlatmadığımı söylüyorum anlamıyor)

Babam bunları duymasın. Sen iyiysen herkes iyi olur. Kocan gelince kapıda karşıla hoşgeldin de vs vs anlatıyor.

Sakince diyorum ki bak sen beni düşünmüyorsun elalem ne der diye düşünüp konuşuyorsun. Anlamıyor.

Arabayı satıp seni evde oturtsa daha mı iyi. En azından çalışıyosun. Bende babanın borcunu ödedim. Bunlar boşanmaya sebep değil. Gayret göster. Bunları söylüyor habire.

İçim şişti hanımlar.
Mutlu olmadığımı olanlardan sonra eskisi gibi olmayacağını kanımdan canımdan olan anneme anlatamıyorum.
Bir de imalı imalı "sen kimse güveniyorsun bu kadar" diyor. Dedim kendime güveniyorum. Çok şükür sağlıklıyım elim ekmek tutuyor. İki üç saatlik konuşma beni o kadar yordu ki. Size anlatamam.
Eşim deseniz günlerdir onunla konuşmuyorum bugün diyor ki akşam eve gidelimde gelir-gider tablosu yapalım. Ne kazanıyoruz ne harcıyoruz bilelim. İstemiyorum dedim. Masrafın arttı ondan mı yapmak istiyorsun dedim yoo ne alaka diyor.
Diyordur ki nyks ne kazanıyor nereye harcıyor göreyim ne kadar tırtıklarsam kar.
Dedim ben krediyi ve kredi kartını anca ödeyeceğim başka da param yok. Olmaz yapıcaz diyor.

Çıldıracağım.
Arkadaşı aramaya başladı. Böyle olmaz konuşun inatlaşmayın, evlilik mi biter bu yüzden vs vs.
Görümcem bile aradı bugün iş yoğundu konuşamadım ama neden aradığını biliyorum.
Geri de dönmedim müsait olunca.

Hanımlar ne yapacağım ben böyle insanlarla.
Nasıl anlatacağım derdimi, istediğimi....
Baban la konus annende yipranmis kizma ona en iyisi baban

Kardeşim senin konularını o kadar okudum hiç yazmadım artık tutamadım kendimi. Senin annenden sana hiç hayır olmamış. Sen ne diye hala annene bunları anlatıyorsun? Annenden ne bekliyorsun? Sen tek tabancasın, tek başınasın, bunu bilmiyor musun sen hala? Neden tekrar tekrar aynı hataya düşüyorsun? Annen baban sana annelik babalık yapmamışlar, seni maddi olarak sömürmüş, elin oğluna küçük düşürmüş, seni umursamamışlar. Sen bu aileden hala ne bekliyorsun? Sana ne demelerini istiyorsun? Boşversene artık. Sen boşanırken hiçkimseye bir açıklama yapmak zorunda değilsin. Paranı kimseye yedirme ve kimseden onay bekleme artık. Eşin de çok üstüne gelir hala var olan paranı tırtıklamaya çalışırsa daha fazla uzatma bu işi ev arkadaşı arayan insanlar var, uygun bir miktar verir kredin bitene kadar öyle bir arkadaş edinirsin sonra kendi evine çıkarsın.

Back
X