• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme konuyu açtım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nyks-
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Canım annen zamanında kendisi yapamadığı şeyi sende görmek istemiyor ,böyle örnekler gördüm yıllarca kahır çekip kocadan geçemeyen ,ama eli ekmek tutan kızı boşanınca ,kendisi depresyona girip kahrolan anneler var ,maalesef anneden destek bekleme hala bende babanı çektim demesi bunu gösteriyor, e madem sen çektin kızın niye çeksin değilmi?
Valla kafana koyduysan hiç kimseyi dinleme, en iyisini kendin için sen bilirsin ,seni senden başkası düşünmez

Ben neden şikayet etsem annem kendinden aynı örneği gösterir.. mesrulastirinca sanırım bize iyi gelecek sanıyorlar..

En basit örnekle..
Bugün kızım çok yordu beni.. desem
Ben de sen küçükken çok kostum peşinden.
Hah Geçti aldım kızımın yorgunluğunu anladı ki her anne aynı görev tamam diyor sanırım :)

Benim kararım diyip onay anlayış destek beklememeyi öğrendim ben.. zor ama..
Hakkınızda hayırlısı olsun..

Merhaba,

Bir süredir eşimle konuşmuyoruz. Konuştuğumuz zamanlarda da ha bire eski konular açılıyor.
Özetle eşim annem, annem, annem diyor başka birşey demiyor.

Velhasıl annemle konuşuyoruz 1-2 gündür. Anlatmaya çalışıyorum. Bak anne ben sömürüldüm, kullanıldım, maddi manevi yıprandım. Bir ömür bu insanlara katlanabilecek ne sabrım kaldı ne o kadar kıymetsiz zamanım var. Olmuyor, olduramıyorum diyorum. Annem ise el cevap şu şekilde konuşuyor; bende babanı çok çektim, babannende bana neler yaptı. Sen hep böyle kocadan kocaya gezecek misin. Sen bu kafayla gidersen mutlu olamazsın. İlk kavgada boşanılmaz( ilk kavgamız olmadığını daha öncede sorun yaşadığımızı ama ona anlatmadığımı söylüyorum anlamıyor)

Babam bunları duymasın. Sen iyiysen herkes iyi olur. Kocan gelince kapıda karşıla hoşgeldin de vs vs anlatıyor.

Sakince diyorum ki bak sen beni düşünmüyorsun elalem ne der diye düşünüp konuşuyorsun. Anlamıyor.

Arabayı satıp seni evde oturtsa daha mı iyi. En azından çalışıyosun. Bende babanın borcunu ödedim. Bunlar boşanmaya sebep değil. Gayret göster. Bunları söylüyor habire.

İçim şişti hanımlar.
Mutlu olmadığımı olanlardan sonra eskisi gibi olmayacağını kanımdan canımdan olan anneme anlatamıyorum.
Bir de imalı imalı "sen kimse güveniyorsun bu kadar" diyor. Dedim kendime güveniyorum. Çok şükür sağlıklıyım elim ekmek tutuyor. İki üç saatlik konuşma beni o kadar yordu ki. Size anlatamam.
Eşim deseniz günlerdir onunla konuşmuyorum bugün diyor ki akşam eve gidelimde gelir-gider tablosu yapalım. Ne kazanıyoruz ne harcıyoruz bilelim. İstemiyorum dedim. Masrafın arttı ondan mı yapmak istiyorsun dedim yoo ne alaka diyor.
Diyordur ki nyks ne kazanıyor nereye harcıyor göreyim ne kadar tırtıklarsam kar.
Dedim ben krediyi ve kredi kartını anca ödeyeceğim başka da param yok. Olmaz yapıcaz diyor.

Çıldıracağım.
Arkadaşı aramaya başladı. Böyle olmaz konuşun inatlaşmayın, evlilik mi biter bu yüzden vs vs.
Görümcem bile aradı bugün iş yoğundu konuşamadım ama neden aradığını biliyorum.
Geri de dönmedim müsait olunca.

Hanımlar ne yapacağım ben böyle insanlarla.
Nasıl anlatacağım derdimi, istediğimi....
Senin annene laf anlatmaya çalışman gereksiz. Muhtaç değilsin işin var. Zaten hiç bi zaman ailenden çok beklentili değildin hatırladığım. Eee o zaman neden? Seni ikna etmesini istemiyorsun herhalde?

Canım annen zamanında kendisi yapamadığı şeyi sende görmek istemiyor ,böyle örnekler gördüm yıllarca kahır çekip kocadan geçemeyen ,ama eli ekmek tutan kızı boşanınca ,kendisi depresyona girip kahrolan anneler var ,maalesef anneden destek bekleme hala bende babanı çektim demesi bunu gösteriyor, e madem sen çektin kızın niye çeksin değilmi?
Valla kafana koyduysan hiç kimseyi dinleme, en iyisini kendin için sen bilirsin ,seni senden başkası düşünmez
Teşekkür ederim yorumunuz için. Tam olarak böyle düşünüyor evet. Hatta saçma sapan diyor ki babanla biraz konuştuk sen boşanırsan kimsenin bizi tanımadığı bi yere doğuya taşınalım demiş babam. Bizim yüzümüz hep yere mi eğilecek demiş. Aslında ben anneme konuyu napayım diye açmadım anneme haberin olsun diye açtım olay nerelere geldi

Senin annene laf anlatmaya çalışman gereksiz. Muhtaç değilsin işin var. Zaten hiç bi zaman ailenden çok beklentili değildin hatırladığım. Eee o zaman neden? Seni ikna etmesini istemiyorsun herhalde?
Evet yüzüne de söyledim maddi manevi bi beklentim yok sizden korkmayın dedim. İkna etmesini de istemiyorum. Belki biraz desteğini beklemiş olabilirim kendi kendime

Madalya da neymiş? Boşanmamış ya işte. Büyük başarı!
Çektim çektim diyor sonra dönüp keşke çekmeseydim ömrüm geçti diyor. Sonra sizin için katlandım sizde hayırsız çıktınız diyor.

Kardeşim senin konularını o kadar okudum hiç yazmadım artık tutamadım kendimi. Senin annenden sana hiç hayır olmamış. Sen ne diye hala annene bunları anlatıyorsun? Annenden ne bekliyorsun? Sen tek tabancasın, tek başınasın, bunu bilmiyor musun sen hala? Neden tekrar tekrar aynı hataya düşüyorsun? Annen baban sana annelik babalık yapmamışlar, seni maddi olarak sömürmüş, elin oğluna küçük düşürmüş, seni umursamamışlar. Sen bu aileden hala ne bekliyorsun? Sana ne demelerini istiyorsun? Boşversene artık. Sen boşanırken hiçkimseye bir açıklama yapmak zorunda değilsin. Paranı kimseye yedirme ve kimseden onay bekleme artık. Eşin de çok üstüne gelir hala var olan paranı tırtıklamaya çalışırsa daha fazla uzatma bu işi ev arkadaşı arayan insanlar var, uygun bir miktar verir kredin bitene kadar öyle bir arkadaş edinirsin sonra kendi evine çıkarsın.
Bende onu diyorum. Yıllarca ailem tırtıkladı. Sonra kocam tırtıkladı. Ve ben bunu o kadar kanıksadım ki herşeye evet dedim. Varımla yoğumla. Kafama dank edene kadar fırsatı olan herkes sömürdü beni.

Nyks- Nyks- her konunuza yazıyorum, eşiniz düzelmez. Siz gidip kayınvalideye yeni eşyalar alıyorsunuz. Sizi maddi manevi sömürüyorlar. Umarım hayırlısıyla kurtulabilirsiniz.
Ben almadım eşya. O almış oğlu da akıl vermiş taksit yaptır ben öderim diye. Sonra da bana diyor ki gelir gider tablosu yapalım. Masrafın mı arttı durup dururken ne alaka ben isterken sen hiç yapmadın bu hesabı diyorum yapıcaz diyor çünkü yetişemiyor

Ah hanımefendi bunu anlatamıyorum işte. İnsanlar asla değişmez. Artık o kadar doldum ki borç bile umrumda değil.
Konularinizi biliyorum merakta ediyodum sizi annenizin sizi anlamicagi ortadaydi sized annenizi anlamayin zaten bosanma gibi bi karar verseydiniz ailenizin yanina donmeyi dusunmuyodunuz Allah yardimciniz olsun

bu sizin ilk evliliğiniz değil mi ?

güzel güzel anlattınız anlamadılar eğer bu işin oluru gerçekten yoksa boşanacaksın canım ,

anlattım laf anlamadınız dersin

Çektim çektim diyor sonra dönüp keşke çekmeseydim ömrüm geçti diyor. Sonra sizin için katlandım sizde hayırsız çıktınız diyor.

E tamam, benim de mi ömrüm heba olsun deyin. Çocuğunuz var mı bilmiyorum, ya çocuğum da hayırsız çıkarsa benim gibi deyin. Kendi cümleleriyle vurun. Niye katlanayım deyin. Çok nefes tüketmeniz lazım. Bence kararınızı uygulayın eğer eminseniz. Anne babaya dert anlatana kadar elli kere boşanırsınız.

E tamam, benim de mi ömrüm heba olsun deyin. Çocuğunuz var mı bilmiyorum, ya çocuğum da hayırsız çıkarsa benim gibi deyin. Kendi cümleleriyle vurun. Niye katlanayım deyin. Çok nefes tüketmeniz lazım. Bence kararınızı uygulayın eğer eminseniz. Anne babaya dert anlatana kadar elli kere boşanırsınız.
Haklısınız anlayacaklarını bilsem nefes tüketeceğim ama anlamazlar. Çocuğum yok

bu sizin ilk evliliğiniz değil mi ?

güzel güzel anlattınız anlamadılar eğer bu işin oluru gerçekten yoksa boşanacaksın canım ,

anlattım laf anlamadınız dersin
Hayır ilk evliliğim değil. Hep kocadan kocaya mı gezicen demesi o yüzden

Konularinizi biliyorum merakta ediyodum sizi annenizin sizi anlamicagi ortadaydi sized annenizi anlamayin zaten bosanma gibi bi karar verseydiniz ailenizin yanina donmeyi dusunmuyodunuz Allah yardimciniz olsun
Evet dönmeyeceğim. O konuda da çok kavgalar edeceğiz onlarla ama malesef

Anlamak istemiyorlar o da mahalle baskısı yüzünden. İnsanların ne dediği benden daha önemli çünkü
kimse anlamaz ki herkes kendi fikirlerle yaşiyor elalem ne der düşüncesinde...
mahalle baskisi da var herşey var.

Annenizden ne diye onay almaya calısıyorsunuz ki?

Evi gecindiren, borcu ödeyen, insanları sırtında tasıyan sizsiniz. Siz tek basınıza zaten gayet güzel ayakta kalabilecekken hala birilerinden destek alma cabasındasınız.

Bu dünyada yalnızsınız, önünüze bakın bence.

bacım çalışıyo musun? çalışıyosan kimseyi ikna etmek zorunda değilsin. annendeki kafayı on sene de konuşsan değiştiremezsin belli. hayat senin.

Merhaba,

Bir süredir eşimle konuşmuyoruz. Konuştuğumuz zamanlarda da ha bire eski konular açılıyor.
Özetle eşim annem, annem, annem diyor başka birşey demiyor.

Velhasıl annemle konuşuyoruz 1-2 gündür. Anlatmaya çalışıyorum. Bak anne ben sömürüldüm, kullanıldım, maddi manevi yıprandım. Bir ömür bu insanlara katlanabilecek ne sabrım kaldı ne o kadar kıymetsiz zamanım var. Olmuyor, olduramıyorum diyorum. Annem ise el cevap şu şekilde konuşuyor; bende babanı çok çektim, babannende bana neler yaptı. Sen hep böyle kocadan kocaya gezecek misin. Sen bu kafayla gidersen mutlu olamazsın. İlk kavgada boşanılmaz( ilk kavgamız olmadığını daha öncede sorun yaşadığımızı ama ona anlatmadığımı söylüyorum anlamıyor)

Babam bunları duymasın. Sen iyiysen herkes iyi olur. Kocan gelince kapıda karşıla hoşgeldin de vs vs anlatıyor.

Sakince diyorum ki bak sen beni düşünmüyorsun elalem ne der diye düşünüp konuşuyorsun. Anlamıyor.

Arabayı satıp seni evde oturtsa daha mı iyi. En azından çalışıyosun. Bende babanın borcunu ödedim. Bunlar boşanmaya sebep değil. Gayret göster. Bunları söylüyor habire.

İçim şişti hanımlar.
Mutlu olmadığımı olanlardan sonra eskisi gibi olmayacağını kanımdan canımdan olan anneme anlatamıyorum.
Bir de imalı imalı "sen kimse güveniyorsun bu kadar" diyor. Dedim kendime güveniyorum. Çok şükür sağlıklıyım elim ekmek tutuyor. İki üç saatlik konuşma beni o kadar yordu ki. Size anlatamam.
Eşim deseniz günlerdir onunla konuşmuyorum bugün diyor ki akşam eve gidelimde gelir-gider tablosu yapalım. Ne kazanıyoruz ne harcıyoruz bilelim. İstemiyorum dedim. Masrafın arttı ondan mı yapmak istiyorsun dedim yoo ne alaka diyor.
Diyordur ki nyks ne kazanıyor nereye harcıyor göreyim ne kadar tırtıklarsam kar.
Dedim ben krediyi ve kredi kartını anca ödeyeceğim başka da param yok. Olmaz yapıcaz diyor.

Çıldıracağım.
Arkadaşı aramaya başladı. Böyle olmaz konuşun inatlaşmayın, evlilik mi biter bu yüzden vs vs.
Görümcem bile aradı bugün iş yoğundu konuşamadım ama neden aradığını biliyorum.
Geri de dönmedim müsait olunca.

Hanımlar ne yapacağım ben böyle insanlarla.
Nasıl anlatacağım derdimi, istediğimi....
Günlerdir konuşmuyorsunuz ve eşiniz aradığında gönül alıp orta yol bulmak yerine gelir gider tablosu yapalım diyorsa bu adamın tek derdi para derim.Annenize gelince kendine göre sizi yumuşatmak çalışmış evliliğin kolay bozulmaması gerektiğini anlatmış. Ama kocaman kocaya mi geleceksin lafı çok ağır. Anne kızının dert ortağıdır bu şekilde karşı tarafın annesi gibi davranmış. Eve geçiştirmek eşlerin ortak görevidir. Ancak siz zaten bunu yaptığınızı söylüyorsunuz. Ödediğiniz krediye dayanarak yazıyorum. Bir evlilikte para mevzusu bu kadar çok dile getiriliyor sevgi nerde kaldı. Erkek karısının ne kadar kazandığının peşinde olmamalıdır. Size tavsiyem kendinizi kullandirmayin..Ben de evliliğinde maddi madeni yükün altına girdim .bir süre sonra baktım sanki bunlar benim görevimiz gibi gösteriliyor. Dur dedim ne oluyor böyle. Ödemeleri ayırdım onun ödemesi ve benim yapmam gerek şeyleri bu şekilde gayet iyi gidiyor.Butun yaptığınız iyilikler maddi manevi gayretimiz yeri gelecek yapmasaydın denilecek .öküzden arkadaşı kullandırma kendini

Back
X