- 20 Ocak 2019
- 246
- 425
- 103
- Konu Sahibi Kalbinin sesini dinle
-
Evet biraz gaddarca. Ama şöyle düşünün ben aşırı sabırlı bir insanım ben bile bir yerden sonra sinirleniyorum. Sürekli aynı insanlarla benzer sorunlar yaşıyor. Sürekli bir yakınma halinde.Beni de yetişkin bir insanın insanlarla ilişkisini yönetememesi sinirlendiriyor.Annemde de benzer şeyler var hatta konu açtım bunun için. Ama babanızın azarlaması çok gaddarca geldi. Eminim annenizde bazı konularda babanızı çekip , alttan almıştır.
Sanırım bu yaştaki annelerin çoğu böyledir. Haksızsınız diyemiyorum ama mecbur idare edeceğiz.Evet biraz gaddarca. Ama şöyle düşünün ben aşırı sabırlı bir insanım ben bile bir yerden sonra sinirleniyorum. Sürekli aynı insanlarla benzer sorunlar yaşıyor. Sürekli bir yakınma halinde.Beni de yetişkin bir insanın insanlarla ilişkisini yönetememesi sinirlendiriyor.
Eskiden de biraz böyleydi herkesle hemen samimi olup her şeyini ortaya döküp ters bir harekette dünyası başına yıkılıyor. Ben de annemin böyle çocuk gibi olmasına sinirleniyorum sanırım.
Başlarda abimle babama tepki gösteriyordum. Sonra baktım annem bana anlatıyor 2 gün sonra unutuyor o benim oğlum o benim kocam diyip eskisi gibi oluyor.Siz onun kankasi degilsiniz, babanizi size, kardesinizi size kotuleyemez. Psikologu hic degilsiniz, ne yapmaniz gerekiyor babanizdan nefret mi etmenizi istiyor
Çoğu kişinin benzer durumu yaşamasına ve yaşla ilgili demesine biraz sevindim açıkçası. Tabi sevinecek bir durum yokta bana annemin ileri düzey bir rahatsızlığı var gibi geliyordu.Yaşla alakali bu. Hepimizin hazin sonu böyle olacak maalesef. Benim anneciğim de normalde kimseye eyvallahı olmayan bir kadındır ama çocukken dedesinden yediği dayak bile hemen hemen her gün gündeme geliyor.
Doktorluk bir durum mu buna emin değilim. Çünkü yaşlanmak bir hastalık değil.
Burası kadınların en hor görüldüğü en çok ezildiği coğrafyalardan biri. Burda 50 yaşını aşmış ve psikolojisi bozulmamış bir kadın bulmak zordur.
Allah hepimizin yardımcısı olsun
Ne kadar agir bir yuk yuklemis size, bu annelerin %80 I bu model, demiyor ki Ben annesiysem o da babasi, aman kizimla arasini bozmayayim. Tam tersi istiyorlar ki bir tek kendisi ile aramiz iyi olsun:))Başlarda abimle babama tepki gösteriyordum. Sonra baktım annem bana anlatıyor 2 gün sonra unutuyor o benim oğlum o benim kocam diyip eskisi gibi oluyor.
Artık anlattığı hiçbir şeyden dolayı kimseye kızmıyorum. Sadece dinliyorum. Abinle konuşsan dediğinde yok sizin aranıza giremem kendiniz halledin diyorum.
Haklısınız ben de yardımcı olabilceğimi zannederek dinliyorum hep ama psikolog değilim sonuçta benim de psikolojim bozuluyor.
Annemin etrafında dost olarak kimsesi yok. Ailesinden çoğu kişi vefat etti. Babam abim hassas davranacak insanlar değil. Sanırım hayattaki tek dayanağı olarak beni görüyor.
Annemle babamın arasında sevgi saygı var çok şükür yani öyle babamdan nefret etmemi falan istemiyor :) sadece benden cesaret almak istiyor sanırım.Ne kadar agir bir yuk yuklemis size, bu annelerin %80 I bu model, demiyor ki Ben annesiysem o da babasi, aman kizimla arasini bozmayayim. Tam tersi istiyorlar ki bir tek kendisi ile aramiz iyi olsun:))
Benim Annem de anlatir anlatir bakiyorum evde nerdeyse babamin ayagini yikayacak. Dedim sen tam kocamiza nasil davranmamaliyiza birebir orneksin:)) He sorsam asik degil nefret ediyor , tam bir omurgasizlik ornegi, kimse kusura bakmasin.
Annemi aşırı seviyorum. Evet keşke böyle hassas olmasa biri bir şey dediğinde cevap verip konuyu kapatabilse.Dünya hassaslar için bir cehennem.
Anneniz yaşı da gereği biraz daha da arttırmış bu özelliğini.
Aman bosver annecim o onun ayıbı de opuver yanağından kocaman.
Ben hep derim ki kalbi kırılan temiz kalpli insanlara:
Düşünün ki bir altın çöpe düştü onu ordan çıkarıp bozdurmaya gitsen değer kaybeder mi ?
İşte senin de kalbini değerini kimse dusuremez o onun pisliği o onun çamuru derim.
O an bu sözü kim duysa yüzünde bir tebessüm olusuverir.
Anneler kıymetli bayramda yaklaştı onları bol bol koklayalim özel sevelim.
Gün geliyor insan toprağını koklamak zorunda kalıyor.
Annen kendi değerinin farkında değil bunu farkettigi an zaten kimseyi kendisinden daha çok onemsemeyecekAnnemi aşırı seviyorum. Evet keşke böyle hassas olmasa biri bir şey dediğinde cevap verip konuyu kapatabilse.
Ben de hassasım ama ben kendimi geliştirdim artık çoğu şeyi kafama takmıyorum.
Anneme de diyorum ya sana kim ne derse desin sen kendini bilmiyor musun gül geç ya da sen de ona bir şey söyle.
İnşallah biraz mücadele etmeyi öğrenir insanlarla.
Kesinlikle doğru. İnsanlarla onu sevmeleri için çok samimi oluyor,insanlara çok fedakarlık yapıyor. Bu da sanırım babasız büyümesinden dolayı.Annen kendi değerinin farkında değil bunu farkettigi an zaten kimseyi kendisinden daha çok onemsemeyecek
Bakın annenizden değersizlik duygusu üst boyutta.Kesinlikle doğru. İnsanlarla onu sevmeleri için çok samimi oluyor,insanlara çok fedakarlık yapıyor. Bu da sanırım babasız büyümesinden dolayı.
Ahaha kac yasindasiniz bilmiyorum ama biraz gec kalmis yakinmak icin bu durumdan:))Annemle babamın arasında sevgi saygı var çok şükür yani öyle babamdan nefret etmemi falan istemiyor :) sadece benden cesaret almak istiyor sanırım.
Mesela ev işi paylaşımında baban hiçbir şey yapmıyor diyor. Ben de tamam konuşun anlaşın her hafta biri evi süpürsün diyorum. Baban yapamaz kaç yaşında adam nasıl yapsın diyor :)
yani hem sinirleniyorum hem gülüyorum.
Huysuz ve tatlı kadın derler ya anneler ona dönüşüyormuş zamanla :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?