• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme sigara içtiğimi söyleyeceğim

duygutopcuoglu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2020
2
-1
1
22
Sorum şu,
Anneniz sigara içtiğinizi nasıl öğrendi ve ne tepki verdi?
Şu an yanında içiyor musunuz ve nasıl tepki veriyor?

Ben universite zamanlarimda baslamistim ailemin yannda okudum zaten. İlk basta annem suphelenmeye basladi,evde nereye gitsem pesimden geliyor ben de bahane edip disari kacmaya basladim. Surekli ya parka ya markete gide gide iflagim kurudu. Gece de herkes yatsin da iceym diye saatlerce bekledigim oldu ama yatmazlarsiAnnem de pesimi birakmadi,gizli gizli cantami aradi,ustumu basimi kokladi ama bir turlu elimde yakalayamadi. En sonnda pes ettim biktim surekli uykusuzluktan disari kacmaktan. Aldim annemi karsima itiraf ettim. Biliyordum zaten dedi,biraz agladi falan. Sonra alisti. Ama keske demeseydim diyorum. Cunku annem ogrendikten sonra daha rahat oldgm icin daha da arttirdim icmeyi,cok arttirdim hem de. Simdi biraktim amahayatm boyunca beni birakmak kadar zorlayan bir sey olmadi. Belki kimse bilmeseydi bu kadar rahat abartip cogaltip gunde bir iki pakete cikarmazdim 🤢

Hayatımda ilk defa annemi dinlememiştim o da şuydu; üniv.deyim dersler kötü gidiyor bunalmışım herşey kötü gidiyor, annemi aradım çok üzüldü sonra dedi ki:
-Sigara iç istersen (başla diyo yani, çok üzgün olununca sigaraya başlanılırmış eskiden kadınlar arasında)
-Yok anne içemem.
Yani bence pek bi tepki vermez öğrense de seninki de.

bekarken hep anlardı ve çok kızardı.kına gecemden döndükten sonra balkona çıkıp yaktım bir tane,geldi gördü sessizce kapıyı çekip gitti,ağlıyorduk ikimizde 😔
o günden sonra saklanmadım bir daha.her gördüğünde gözünün birini kısıp "zıkkım iç,güzelliğin gitti" der :D
anne vereyim sen de yak bi tane derim,çıldırır 🤭

Ogrenmedi
Ben de bıraktım içmiyorum
Bazen konusu açılınca içmedim filan zannediyor ya vicdan azabı çekiyorum :(

Söyleyin de rahatlayın artık 2.konunuz :olamaz: :KK70:

Şaka bir yana korkunun ecele faydası yok. Bari bir an önce yüzleşin. Ne tepki vereceğini öğrenirsiniz.Böyle her gün ne tepki verecek endişesiyle yaşanmaz.

bekarken hep anlardı ve çok kızardı.kına gecemden döndükten sonra balkona çıkıp yaktım bir tane,geldi gördü sessizce kapıyı çekip gitti,ağlıyorduk ikimizde 😔
o günden sonra saklanmadım bir daha.her gördüğünde gözünün birini kısıp "zıkkım iç,güzelliğin gitti" der :KK70:
anne vereyim sen de yak bi tane derim,çıldırır 🤭
Aynen benimkide bekarken gizli içerdim ama hep imasını yapardı bana elinde görmeyim kötü olur vs.🥴 sonra nisanlaninca yavas yavas alistirdim kendisini ben biliyordum zaten dedi yazik o guzelligine bak bişeyin kalmadı bırak artık der her görüşmemizde ☹

Annem hic öğrenmedi. Çünkü sigara icmiyorum. Ama abimin sigara içtiğini ogrendiginde yemek bile vermemisti😂 sanki kendi sigara içmiyormuş gibi. Anne babalar sigara icipte cocuklari icince kiziyorlarya sinir oluyorum. Kendilerine baksinlar da icmeyip örnek olsunlar konusup laf etmeye de haklari olsun. Ilk bas kizan tum ana babalar sonra cocuklarina bir dal versene mutlaka diyor. Ama tavsiye icme canim icme ne gerek var kendini zehirlemeye yeni de basladiysan birakman kolay olur.bir paket en az 10 tl her gun 10 tl ye çakmak çak yak hic için acimaz mi ya. Hergün yakılan bir para. Ve sönüp giden ciğerler 🙄 cok fazla edebiyat yaptım. Sen bilirsin 😂 ucunda ölüm yok dicem ama var da.

Sorum şu,

Ben üniversiteden dönmüştüm, bıraktım çantayı ortaya hep, görmüş. Sabah uyandım, dedi ki sen sigara mı içiyorsun, evet deyince afalladi. İki gün küstü, sonra hayat normale döndü. Balkonda içerdim, gelirdi yanıma, yanımda içme diye. Sen benim yanıma gelme, ben balkondayim derdim vsvs.

Bu sigara olayından ben hiçbir şey anlamıyorum.

Insanın yüzünün rengi kararıyor, çirkinleşiyor, ciğerleri is doluyor, sağlığını kaybediyor,leş gibi kokuyor ve dahası bunun için para veriyor.

Inanılır gibi değil 🤯

Yıllardır içiyorum kararmadım çirkinleşmedim :olamaz: :olamaz: sağığı sorarsan şimdilik bişicik yok :olamaz:

sigara kokusu anlasılmayacak bırsey degıl
bılıyordur sızınle yuz goz olmak ıstemıyordur

Sorum şu,
Lise donemimde icerdim ama pek ole cok icmezdim ben gukde 1 yada 2 tane oda aksama eve gidene kadar ustumden giderdi kokusu eve girer girmez ustumu deyisip dus alip giderdim salona liseden cikdim normal hayatimdada tek tuk icdim icin insan varsa yanimda yoksa hic icmezdim ama calismaya basladigimda 1 ay dayanabildim icenlerin yaninda sonra dayanamadim icdim isden cikana kadar ama oda gunde 2 tane anca icdigim oluyodu birde soyle bise var ben icdikce o sigra bana dokunuyo 😂😂 icdigim anda sanki beni benden aliyodu bir kere icdim ise girdim patron bu ne hal ne icdin sen diyo valla sigara dedim hc uzakdn oyle deilsin dedi 😂 suanda hamileyim icmedim hic yoksa arada bir eltiyle icerdim

Üniversitede canıma tak etmişti söylemiştim. Senin hayatın sen bilirsin dedi. Ama sonra bırakmakta çok zorlandım. Başındaysan bırak. Ağzının kokusunu sen almazsın ama içmeyene kokar. Ben kokmuyorum sanırdım da kokarmışım meğer. Yada sabahları ağzımda tatsız bir tatla uyanırdım geçti şükür.
En berbat alışkanlık. Yemeklerin tadını bile bırakınca aldım.

Back
X