Annemi anlamama yardim edermisiniz?

Annenizin durumuna çok üzülüyorsunuz yaşlı yoruluyor diyorsunuz anne hasta baba ilgisiz peki sizin çözümünüz nedir konuya konu sahibi bunu gerçekten merak ettim çocuğu ne yapsınlar kim baksın

Annenizin durumuna çok üzülüyorsunuz yaşlı yoruluyor diyorsunuz anne hasta baba ilgisiz peki sizin çözümünüz nedir konuya konu sahibi bunu gerçekten merak ettim çocuğu ne yapsınlar kim baksın
Evet bir cözüm yok, anneme yardim etmekten Kiza destek olmaktan baska, Bu insanlar nasil düzelir ? Annem bu kadar iyi bir Anne böyle sorumluluk sahibi bir insan , neden bu yasinda bunlari yasiyor?nasil ondan böyle bir evlat yetismis?

Bende yeter artik Bu kadar merhametli ve fedekar olma diyorum, abime tepki koy diyorum, bunu da yapmayayimmi? Benim konusmalarim abimle fayda etmiyor, bana göre anca annem gercek bir tepki koyup ona yanlislarini gösterirse düzelir gibi geliyor…

Evet bir cözüm yok, anneme yardim etmekten Kiza destek olmaktan baska, Bu insanlar nasil düzelir ? Annem bu kadar iyi bir Anne böyle sorumluluk sahibi bir insan , neden bu yasinda bunlari yasiyor?nasil ondan böyle bir evlat yetismis?

Biraz da bize kendinizden bahsedin. Siz nasıl bir evlatsınız ? Hangi ülkedesiniz ? Kaç ayda bir Türkiye'ye geliyorsunuz ?

Maddi manevi anne-babanıza destek oluyor musunuz yoksa sadece şikayet mi ediyorsunuz ?

Son düzenleme:
Bunları sizden duymak ne güzel çözüm bu destek olmak malesef başka çözümü yok

ben sizin eski konunuzu hatırlıyorum. derdiniz kızı evden gönderip kendiniz de bosanacaginiz için annenizin ilgisini paylaşmadan almaktı.
bunu da acik açık yazıp aşırı tepki cekmistiniz.

şimdi dilinizi yumusatinca annenize çok üzülüyo gibi yapınca amacınızın değiştiğini sanmıyorum. derdiniz annenizin iyiliği fedakarlığı değil, onun ilgisini sevgisini torunu yerine söze vermesi.

iyi forumlar size umarım o çocuğun geleceği güzel olur hiç birinize muhtaç olmadan büyür

Iki mesaji da yazan benim , derdimin ne olduguna inanmak sizin tercihiniz, yada Beni imgelemek? Ben annemle yasamiyorum, kendi evim var, onlara maddi muhtac olmamak hatta yardim edebilmek Icin yurtdisinda kizimla tek basima mücadele ediyorum, benim derdim o kizi evden göndermek degil, annem , birde evet annemin asiri tolerans ve iyi niyeti , Bunun son bulmasini istiyorum, birtek yigenime karsi degil, Herkese karsi, Cok degil biraz kendi icin yasasin

Ben konu sahibinin "bir tek o torunun yok..bak benim çocuğum da var" düşüncesi içinde bunsatırları yazdığını hissediyorum.Yoksa yeğenini kendisi sarıp sarmalardı diye düşünüyorum.

Ayyy insan torununa bakmazmi masum melek o .
arti annesi babasi bakmiyorsa ve abiniz icki vs de ise tabiki anneniz bakacak anneniz afedersiniz abinizi yetistiremedigi icin o cocuk bu durumda .
kendi annenizde suçlu boyle sorumsuz abinizi yetistirdigi icin uzgunum sizi haklı bulmadim abiniz umarim toparlar .

Çocuk kaç yaşında ?
El kadar çocuk tek bırakılır mı ?
Şimdi bunların yaptığı hainliği annende çocuğa mi yapsin ?
Kızım aklını başına topla..
Kocasına konuşsun,oğluna konuşsun ama hiç bir şeyden haberi olmayan bir lokma çocuğu kavgalariniza alet etmeyin.

Çocuk hasta başında bekleyecek adam yoksa kadın napsın o da mı boşversin?çok yanlış konuşuyorsunuz ya.çok üzülüyorsan bir bakıcı ayarla veya gel anneye yardımcı ol.yeğeninin durumuna üzülmüyor musun baba hayırsız anne hayırsız tek yaşlı babaannesi kalmış seninde evladın varmış empati yapman gerekirdi.abini boşver o büyük ihtimal boşanma durumundan dolayı saçmalıyor kendine gelene kadar o çocuk heba mı olsun?anneside psikolojik hasta olmasa zaten kolay kolay kimse evladını bırakmazdı.anneniz yaşlı ama yapacak birşey kalmamış ortada bakıma muhtaç bir torun var.

Rahmetli kv dem torunu için canını verirdi üstelik hastaydı da..görümcem de öyle..bence anneniz değil siz de tuhaflık var..evet abinizin kendine hayrı yok anne desen anneden hayır yok çocuk nolacak peki...çocuk dediğimiz de yegeniniz..halasisiniz yani..garip geldi düşünceniz...altında yatan sebep bence kiskanmaniz..aynı ilgiyi sizin beklemeniz

Belki kadın laf anlatmaktan bitap düştü belkide ne hali varsa görsün dedi herşeyi size anlatmak zorunda mı oda evladı sonuçta.

O Zaman abimin tedavi olmasi Icin birsey yapsin
Sen yap mesela belki kadın nereye nasıl gideceğini bilmiyor!

Ayrıca ..

Annen için çok üzülüyorsan zaten eşinden ayrılmışsın dönersin anne evine hem yeğenine hemde kendi evladına bakarsın kadında dinlenmesine bakar diyeceğim ama sen kıskandığın çocuğa da bakamazsın yazık yavruya nasıl bir şeyle imtihan oluyor. Rabbim annenizin gücünü kuvvetini artırsın inşallah yavruyu ortada bırakmasın

Ben bu konuyu hatırlıyorum ya siz annenizin kendi çocuğunuza bakmasını istiyordunuz sizde çalışmak ve ragat gezmek istiyordunuz annenizde diğer torunu yüzünden red edince sinirleniyorsunuz. Bu hikâye ve olaylar tamamen aynı

Tam olarak ne yapmalı anne?
Başında bekledi diyorsunuz? Çocuk hasta ana yok baba yok beklemeyip ne yapacak?
Abiye bişey desin diyeceksiniz muhtemelen. Ya yıllardır evladını sallamayan herif anasının bir lafıyla mı sallayacak? İmkanı yok.
Bana söylesin demişsiniz. Geçen konusunda anası mıyım babası mıyım diyordunuz. O şık da elendi. Geriye bişey kalmıyor.
Merhametli kadınmış. Anneniz olmasa yavrucak telef olacakmış.

Iki mesaji da yazan benim , derdimin ne olduguna inanmak sizin tercihiniz, yada Beni imgelemek? Ben annemle yasamiyorum, kendi evim var, onlara maddi muhtac olmamak hatta yardim edebilmek Icin yurtdisinda kizimla tek basima mücadele ediyorum, benim derdim o kizi evden göndermek degil, annem , birde evet annemin asiri tolerans ve iyi niyeti , Bunun son bulmasini istiyorum, birtek yigenime karsi degil, Herkese karsi, Cok degil biraz kendi icin yasasim
Bende annem aşırı iyi toleranslı olduğu için abim bu durumda diyorum , tamam çocuğa baksın , bende destek olaydayım haklısınız , herkese olduğu gibi çocuğa karşı aşırı iyi ve toleranslı , yeğenimde bundan dolayı aynı abim gibi annesi gibi anneme saygısızlaşıyor büyüdükçe , ben buna da sinirleniyorum, anneme gereğinden fazla yapma diyorum ,
annemin evine gelip maddi manevi yük olmayayım kendi ayaklarımın üstünde durayım , maddi gelirim olsun diyorum

Bu zamana kadar sorumluluk almayan anne babanın sorumluluk almasını beklemek yanlış. Bu işe girmek ve evi temiz tutmak işe ilgili bir sorumluluk değil ki bir insan yavrusunun sorumluluğu. Annenizin hiçbirşey yapmadığını düşünmeyin kendince birşeyler denemiştir ama 66 yaşındaki bir kadının yapabileceği şeyler değildir kadın denemekten yorulmuştur. Annenizden bu çocukl ilgilen yoksa ben de bakmıyorum demesini bekliyorsunuz sanırım ama bu ufacık vicdanı olan biri için mümkün değil.

Siz de boşandınız ya da boşanma aşamasındasınız sanırım. Burada yapabileceğiniz şey şu ya annenizin yanına dönecek annenizi ve çocuğu birlikte kabul edip birlikte yaşayacaksınız ya da kendi düzeninizi kurup annenizi ve çocuğu boş zamanlarınızda özlem gidermek için göreceksiniz. Şu an çocuğun en azından 66 yaşında biri tarafından temel bakımları gideriliyor ve çocuk sevgi görüyor. Onlar bir düzen kurmuş bozmayın.66 yaşındaki birinin de mizacını değiştiremezsiniz. Ani çıkışlar yaparsa sizin uyarılarınızla sonuçlarına kendi katlanamayabilir. Mesela babası al annesine bırakıyorum kızı rahat et dese, içiniz nasıl rahat edecek? Anneniz hasta olur kahrından.

Siz Türkiye’ye döndüyseniz ve çalışacaksanız, annenizin çocuk bakımı ile ilgili desteğine ihtiyacınız varsa annenizin bunu geri çevireceğini sanmıyorum ancak 66 yalında birinin sizin gibi çocuğun peşinde koşup ona sizin gibi eğitim vermesini beklemeniz yanlış olur. Benim annem dahi şehir değiştirip işe başladığımda 3 ay çocuğuma baktı, senin gibi bakmamı ya da senin gösterdiğin yeme şekliyle yemek yedirmedi bekleme. Ben bakıyorum ben kendime göre bakacağım dedi.

Şunu unutmayın, anneniz şu an hayatta ve çocuğa bakıyor. Eğer hayatta olmasa çocuk bakımı ile ilgili sorumluluğu sizin almanız uygun düşerdi. Anne baba velayeti istemezse, çocuk kimde kalır ki? Sizin vasi olarak çocuğu almak için uğraşmanız gerekirdi. 6 yaşında aslında anne babası olan ancak olmayan bir çocuktan bahsediyorsunuz. Annenizi rahat bırakın. Maddi durumunuz el veriyorsa, hayatlarını kolaylaştırın arada temizlik için birini gönderin. Çocuk okul çağına gelmiş, okula teşvik edin. Okulda mutlu olsun okula bağlı olsun çocuk. Gelecekte karşılaşabileceğiniz sorunlar için okul hayatı çok önemli olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…