Annemi anlamama yardim edermisiniz?

elin ele en ucuz şeyi çocuğu derler o yavrucağa üzüldüm Allah annenede güç sabır versin kendinde boşanıyosun çocuklarının aynı muameleyi görmesini istermiydin nasıl halasın sen ya ben anne babası başında olan yeğenlerimin bi dediğini iki etmiyorum mamasından tutda bezine kadar teyzeleri olarak biz aldık tek maaş çalışıyorlar diye halen çoğu şeyi biz alırız allah korusun anne babasına bişey olsa kimselere vermem

Çoğu ailede kendine yetemeyen, saçma sapan seçimleriyle ve sorumsuzluklarıyla diğer aile üyelerine yük olan biri çıkabiliyor maalesef. Abiniz böyle biriymiş. Ama siz şunu anlamıyorsunuz bu konuşarak çözülebilecek bir durum değil. Oturup konuşmayla o yaşta insan değişmez. Evden kovsa kendi başını alır gider yeğeninize yine anneniz bakmak zorunda kalır. Şunu kafanıza iyice kazıyın “abiniz konuşarak değişmez” o yüzden başa gelen çekilir. Annenizi çok düşünüyorsanız yeğeninize bakım konusunda destek çıkın, halini hatrını sorun ve bu konuyu açıp üzmeyin. Kafasını dağıtacak farklı konular açın.

Sorumluluk almayan kişiye zorla sorumluluk aldırmak mümkün değil. Diyelim ki anneniz geri çekti kendini, çocuğa bakmıyor. Ne olacak? Herkesin aklı başına mı gelece bir anda? Olan o yavruya olmayacak mı?

Siz kendinizi düşünün. Çocuğunuzdan hangi şartta vazgeçip, ilgilenmezsiniz? Birazda babası ilgilensin ya der misiniz? Böyle birşey mümkün mü? Üstüne bir de torun daha tatlı diyorlar. İstediğiniz şey mümkün değil bence.

Kendine ediyor Ama mantikli degilki olan ona oluyor Yasi var Genc bir insan dehgil
Peki ne yapsın anneniz küçücük çocuğu sokağa mı atsın ?
O yavrunun günahı ne sığınabildiği tek liman babaannesi olmuş siz ondan bile mahrum bırakmak istiyorsunuz.
Anneniz yaşlı olabilir ama hasta olduğunda bir gece uykusuz kalmış bunu neden yeğeninize çok görüyorsunuz ki?

Anne babasının sorumsuzluğu o küçük çocuğun suçu mu????
Kusura bakmayın ama gerçekten çok gaddarca buldum bu tavrınızı..

Ay ben sizin eski konunuzu hatirladim, hala ayni yerde olmaniza sasirdigimi soyleyemem. Sizin annenizi anlayabilmeniz imkansiz otesi bir durum.

Sizi hatırlıyorum daha önce de bu konuyu açmıştınız ve herkes size haksız olduğunuzu söylemişti. Anne babasının terkettiği küçük bir çocuğa bir tekmeyi de babaannesi vursun diyorsunuz. Benim de yeğenlerim var, onlar benim canparcam. Siz istiyorsunuz ki anneniz o küçük cocugu bıraksın sadece sizinle ve sizin çocuğunuzla ilgilensin.

Alan memnun satan memnun anneniz rahatsız değilse bi durumdan size ne oluyor bence sizin derdiniz basbaya o çocuğa bakması yok abi şöyle yok çocuğun annesi böyle. Siz annenizin yorulduğunu ezildiğini düşünüyorsanız uyarınızi yaparsınız çözüm önerisi sunarsiniz gerisi annenize kalmış. Ben sizin yazdiklarinizdan abinizede o çocuğa da bilendiginizi hissediyorum.

anne yok baba yok başında, ikisi de bırakmış çocuğu sokağa mı atsın anneniz? ne kadar kötü kalplisiniz yeğeniniz adına üzüldüm sizin gibi bir halaya sahip olduğu için

Anlayamadığınız şey şu. Anneniz bunları keyfinden yapmıyor zaten. Abinizi anlattığınız profil birini dinleyip sorumluluk alacak gibi durmuyor, anne desen nerede olduğu bile belli değil. Bu durumda küçük bür çocuğa bakma sorumluluğu annenize düşüyor. Anneniz al çocuğuna bak diyebilecek konumda değil maalesef. Bir çok insanın yaşlanınca yaşamak istediği, hayal ettiği bu değildir herhalde. Torununa baksa dahi oğlu geliniyle birlikte olsun, torununun bir evi anne babası başında olsun, çalışsınlar çocuklarının ve annelerinin başında maddi manevi destek olsunlar ister. Ama sizin durumunuz buna çok uzak. Siz de bunu en iyi bilen en yakından şahit olan kişi olarak bu anlayışsızlığınız herkesi şoka uğratıyor. Biz olayları bilmediğimiz halde empati yapabiliyorken siz nasıl yapamıyorsunuz? Bu haliniz akla kıskançlıktan başka ihtimal getirmiyor. Günahınızı almak istemem ama karşıdan görünen sizin ilgiyi kendi üstünüzde istediğiniz için çocuğu kıskanıyor olduğunuz. Bu ifadeyi çocuk için kullanıyorsunuz ama bence aslında kendi dusumunuzu yansıtıyor. Bence annenizin böyle sorumluluk sahibi olmasına sevinin, kendi çocuğunuz da o durumda değil diye mutlu olun.

Evet saçmalıyorsunuz, anne baba bakmıyorsa hasta çocuğu kendi haline mi bıraksın? Ateşlense gece havale geçirse, engelli kalsa vicdanınız rahat olacak mı? İnsan insana muhtaçtır. Ki bu zaten el ne değil, aile. Üst soy. Duygusal değil mantıklı bakın. Sizin de çocuğunuz var, gözünüz arkada kalsın ister miydiniz?
Annenize üzülüyorsaniz siz yegeninizle ilgilenin diyeceğim ama demiyorum çünkü yazık edersiniz çocuğa. Tek merhametli babaanne su durumda. Bir çocuğun da sadece merhamete, sevgiye, ilgiye ihtiyacı var

Türkiye de iş kıtlığı var da bizim mi haberimiz yok.

Anne baba olamamış iki insanın bedelini ödeyen bi çocuk var ortada. Anneniz bakmayıp ne yapsın? Bakar tabi hemde en iyi şekilde.
Ben kızıma bakamayacak olsam bir sebepten annem babam ölür yani onun için.

Bu konuyu hatırlıyorum, daha önce de açmıştınız aynısını. Siz annenizin sadece sizinle ve kızınızla ilgilenmesini, sadece sizi düşünüp üzülmesini, abiniz ve yeğeninizle tüm irtibatını kesmesini istiyordunuz. Tabiri caizse diğer konuda linç etmişti üyeler sizi ama görünen o ki hala bir değişiklik yok sizde.

El gibi bahsettiğiniz o çocuk sizin öz yeğeniniz. Annesi babası ilgilenmiyorsa elbette babaannesi sarıp sarmalayacak. Neyse ki anneniz sizin gibi değil ve size rağmen çocukla ilgileniyor.

Size biraz vicdan ve merhamet diliyorum Allah'tan.

Gerçekten sinirlerimi bozdu bu üye . Öyle Bir anadan böyle saçma sapan bir evlat ve sözde kendiside bir ana !
İnsanlıktan nasibini alamamış ne yazık ki

Alan memnun satan memnun. Sen neden dertleniyosun! Çocuğa bakıp uykusuz kalıyo demişsin e pardon hasta çocuğu bırakıp uyusun mu? Ya ateşi çıkarsa havale geçirirse! Azıcık düşünceli ol lütfen ve esas niyetini yaz bence

Sadece yengenizin değil sizinde tedaviye ihtiyacınız var

Yani gerçekten annesiz babasiz hasta çocuğu bırak bekleme uyu diyebilecek bir düşünce yapısını nasıl anlayabilirim bilmiyorum yok olmuyor
İnsan online yiyecek oyuncak filan göndermeyi düşünür bakana yat uyu demez ya bu nasıl vicdansızlık kırk kat yabancı olsa kıyamaz

Hatirladııım

Evet uyusun bana söylesin Ben bakayim, bir kere yorgunum desin, her tarafi agriyor aci icinde yine de yapiyor kimseye bir sey söylemiyor
Çünkü biliyor o çocuk için sizin kılınızı bile kıpırdatmayacağınızı.

Allah annenize sağlık sıhhat kuvvet versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…