Tutuyorum zaten o yüzden çalışıyorum annemler maddi destek oluyorum , fakat iyi kadınlar sürekli evde erkek var yani abim, diye rahatsız olup kaçıyorlarBakıcı tutun ozamn halasısınız.Babasının durumu varmıs.Bu aklınıza gelmıyor,cocugu hayırsız ana babanın uzerıne atmak mı gelıyor ılk?
Ben tepkimi abime göstereyim diyorum annemde babamda beni tutuyor, sen muhattap olma diyorlarO yavrucağın iyiliği için yapardım daha önce bahsettiğim şeyleri. Bir ihtimal düzelir diyerek. Bizim ülkemizde çoğunluk annelerin damarlarının son damla kanına kadar koruyucu olmalarını istiyor. Annelerin de korunmaya ihtiyacı var. Biz de yaşlanacağız bir gün. Siz anneniz hakkında endişelenmeye haklısınız. O sizin anneniz. Çocuğu bıraksın yazmamışsınız dememişsiniz gördüğüm kadarıyla ama herkes öyle demişsiniz gibi tepkiler göstermiş. Burda mesele toleranslı olmak değil çözüm için adım atılmaması. Bunu tolerans olarak değil de çözüleceğine inanamadığı için denemiyordur, enerji harcamıyordur anneniz. Allah sağlık sıhhat versin kendisine.
Abinize bu durumda direkt bir şey söylemeniz mümkün değil ne yazık ki. Ailenizin içsel durumu için adınıza üzüldüm. Dilerim ki abiniz, annenizin babanızın kıymetini çok geç veya pişman olmadan önce anlasın.Ben tepkimi abime göstereyim diyorum annemde babamda beni tutuyor, sen muhattap olma diyorlar
Abin çalışıyor mu eve maddi olarak bakıyor m
Ben çocuğa tabiki bakardım , fakat çocuğun annesine de ( annem bunu yapıyor şükür) abimede tavrımı koyardım ( bunu yapmıyor işte) evladı çünkü anlıyorum fakat doğru mı bu elinde de değil onu da anlıyorum , çok iyi birisi işte birşey olacak diye korkuyorumBu zamana kadar sorumluluk almayan anne babanın sorumluluk almasını beklemek yanlış. Bu işe girmek ve evi temiz tutmak işe ilgili bir sorumluluk değil ki bir insan yavrusunun sorumluluğu. Annenizin hiçbirşey yapmadığını düşünmeyin kendince birşeyler denemiştir ama 66 yaşındaki bir kadının yapabileceği şeyler değildir kadın denemekten yorulmuştur. Annenizden bu çocukl ilgilen yoksa ben de bakmıyorum demesini bekliyorsunuz sanırım ama bu ufacık vicdanı olan biri için mümkün değil.
Siz de boşandınız ya da boşanma aşamasındasınız sanırım. Burada yapabileceğiniz şey şu ya annenizin yanına dönecek annenizi ve çocuğu birlikte kabul edip birlikte yaşayacaksınız ya da kendi düzeninizi kurup annenizi ve çocuğu boş zamanlarınızda özlem gidermek için göreceksiniz. Şu an çocuğun en azından 66 yaşında biri tarafından temel bakımları gideriliyor ve çocuk sevgi görüyor. Onlar bir düzen kurmuş bozmayın.66 yaşındaki birinin de mizacını değiştiremezsiniz. Ani çıkışlar yaparsa sizin uyarılarınızla sonuçlarına kendi katlanamayabilir. Mesela babası al annesine bırakıyorum kızı rahat et dese, içiniz nasıl rahat edecek? Anneniz hasta olur kahrından.
Siz Türkiye’ye döndüyseniz ve çalışacaksanız, annenizin çocuk bakımı ile ilgili desteğine ihtiyacınız varsa annenizin bunu geri çevireceğini sanmıyorum ancak 66 yalında birinin sizin gibi çocuğun peşinde koşup ona sizin gibi eğitim vermesini beklemeniz yanlış olur. Benim annem dahi şehir değiştirip işe başladığımda 3 ay çocuğuma baktı, senin gibi bakmamı ya da senin gösterdiğin yeme şekliyle yemek yedirmedi bekleme. Ben bakıyorum ben kendime göre bakacağım dedi.
Şunu unutmayın, anneniz şu an hayatta ve çocuğa bakıyor. Eğer hayatta olmasa çocuk bakımı ile ilgili sorumluluğu sizin almanız uygun düşerdi. Anne baba velayeti istemezse, çocuk kimde kalır ki? Sizin vasi olarak çocuğu almak için uğraşmanız gerekirdi. 6 yaşında aslında anne babası olan ancak olmayan bir çocuktan bahsediyorsunuz. Annenizi rahat bırakın. Maddi durumunuz el veriyorsa, hayatlarını kolaylaştırın arada temizlik için birini gönderin. Çocuk okul çağına gelmiş, okula teşvik edin. Okulda mutlu olsun okula bağlı olsun çocuk. Gelecekte karşılaşabileceğiniz sorunlar için okul hayatı çok önemli olacak.
Ekonomiyi düşünmeden önce annenlere desteğe geleceğinizi dikkate almalısınızTürkiye de çok iş var ben kızımla kendi evimi geçindiririm , ekonomi çok iyi ben mi bilmiyorum?
Abinizi böyle sorumsuz yetiştiren aşırı bağımlı anneniz aynısını torununa yapıyor. Anlamayacak bi şey yok. Abinizin yetişme döngüsü ile aynı. Bu saatten sonra değiştiremeyeceğiniz için kavga edip ne kırılın ne kırın. Bu yaşta kadın maalesef çok sıkıştırırsanız size yalan söyler susun diye hepsi bu. Bu annenizden ziyade abinizle tartışıp annemizi yorma diyeceğiniz bir mevzu o da sizi dinlemez gibi.Iki kardesiz, ikimizde bosaniyoruz , benim kizim var yurtdisindayim kendi problerim var. Abim annemlerle yasiyor birde kizi var, kizi Annemlerle kaliyor, annem 66 yasinda , kizin annesi psikolojik hastayim diye kiziyla ilgilenmiyor, herseyiyle annem ilgileniyor, arada bir arabasiyla Gezmeye götürdügünü gördüm, Onda da anneme Kizima neden yirtik tayt giydirdin diye hesap soruyor, Abim Icki sigaraya vermis kendini, hergün baskasiyla gezip tozuyor, benim ezberm bozuluyor, kücük Kiz hastalanmis annem Basinda bekliyor kadin 66 yasinda uyumuyor, annem bana dediki Bu cocugun günahindan ölürler , bende dedim ya sen ? Sana ettikleei günah degil mi hele Abim ?!bu nankörlük nedir? Bu nasil insan , sen annesin buna nasil tahammül ediyorsun? Birsey yap koruma artik onu , bunlari yapmasina uzun verme, git uyu Bu yasta uykusuz kalirsan Asil sana olan olur , Ben cocugun yanindan ayrilmam diyor , Ben Israr edilce, sacmaliyorsun dedi bana , nerede sacmaliyorum söyleyin allahaskina
Buda ihtimal dahilindedir fakat yaklaşımı bu kadar keskin olmamalı.Ben konu sahibinin "bir tek o torunun yok..bak benim çocuğum da var" düşüncesi içinde bunsatırları yazdığını hissediyorum.Yoksa yeğenini kendisi sarıp sarmalardı diye düşünüyorum.
Sizi hatırladım aylar önce de bunun benzerini daha sert cümlelerle yazmistiniz. Biz o günde size sayfalarca anlattık annenizi anlamadınız. şimdi de anlamayacaksınızIki kardesiz, ikimizde bosaniyoruz , benim kizim var yurtdisindayim kendi problerim var. Abim annemlerle yasiyor birde kizi var, kizi Annemlerle kaliyor, annem 66 yasinda , kizin annesi psikolojik hastayim diye kiziyla ilgilenmiyor, herseyiyle annem ilgileniyor, arada bir arabasiyla Gezmeye götürdügünü gördüm, Onda da anneme Kizima neden yirtik tayt giydirdin diye hesap soruyor, Abim Icki sigaraya vermis kendini, hergün baskasiyla gezip tozuyor, benim ezberm bozuluyor, kücük Kiz hastalanmis annem Basinda bekliyor kadin 66 yasinda uyumuyor, annem bana dediki Bu cocugun günahindan ölürler , bende dedim ya sen ? Sana ettikleei günah degil mi hele Abim ?!bu nankörlük nedir? Bu nasil insan , sen annesin buna nasil tahammül ediyorsun? Birsey yap koruma artik onu , bunlari yapmasina uzun verme, git uyu Bu yasta uykusuz kalirsan Asil sana olan olur , Ben cocugun yanindan ayrilmam diyor , Ben Israr edilce, sacmaliyorsun dedi bana , nerede sacmaliyorum söyleyin allahaskina
Gerçekten saçmalamışsınız.Iki kardesiz, ikimizde bosaniyoruz , benim kizim var yurtdisindayim kendi problerim var. Abim annemlerle yasiyor birde kizi var, kizi Annemlerle kaliyor, annem 66 yasinda , kizin annesi psikolojik hastayim diye kiziyla ilgilenmiyor, herseyiyle annem ilgileniyor, arada bir arabasiyla Gezmeye götürdügünü gördüm, Onda da anneme Kizima neden yirtik tayt giydirdin diye hesap soruyor, Abim Icki sigaraya vermis kendini, hergün baskasiyla gezip tozuyor, benim ezberm bozuluyor, kücük Kiz hastalanmis annem Basinda bekliyor kadin 66 yasinda uyumuyor, annem bana dediki Bu cocugun günahindan ölürler , bende dedim ya sen ? Sana ettikleei günah degil mi hele Abim ?!bu nankörlük nedir? Bu nasil insan , sen annesin buna nasil tahammül ediyorsun? Birsey yap koruma artik onu , bunlari yapmasina uzun verme, git uyu Bu yasta uykusuz kalirsan Asil sana olan olur , Ben cocugun yanindan ayrilmam diyor , Ben Israr edilce, sacmaliyorsun dedi bana , nerede sacmaliyorum söyleyin allahaskina
Hasta çocuğa bakmasın demiyorum da 5 yıldır annemin çocuğa hem anne hem baba olması nedir , uzun vade değilmi, giderek artan birşekil keyif yapıyorlar , giderek artan bir şekilde sorumsuzlaşıylelar , annem ise yaşlanıyorİyi de çocuk hasta,illaki birinin bakması gerek ,anneniz bu durumda birşey yapamaz ki.
Ha uzun vadede çocuğun anne/babasına kendinizi toplayın, çocuğunuza bakın vs diyebilir hatta ben bakmayacağım artık siz bir çözüm yolu bulun da diyebilir ama şu durumda hic ilgilenmeyen anne/babaya bırakamaz ki. Torunu çocuk en nihayetinde.
Çocuğa bende bakıyorum annemde , benim derdim bir anne olarak abimin yanlışlarına böyle göz yumması, siz çocuğunuza yanlış yaptığınıda uyarmazmısımız, benim annem hişbirşey yapmıyor ve abim gittikçe daha sorumsuz bir hale geliyorSizi hatırladım aylar önce de bunun benzerini daha sert cümlelerle yazmistiniz. Biz o günde size sayfalarca anlattık annenizi anlamadınız. şimdi de anlamayacaksınız
Derdiniz anneniz falan degil derdiniz
Kızın babas, ona kıl kapiyorsunuz gücünüz ona yetmediğinden el kadar yavrudan hincinizi çıkartmaya çalışıyorsunuz. Israrla da birilerinin sizi haklı bulmasını bekliyorsunuz
o zaman da yazmıştım şimdi de yazıyorum , anneniz o yavruyla ilgilenmese, anası babası ilgilenecek mi sanıyorsunuz
küçücük çocuk zaten terkedilmiş bir de babannesi mi bıraksın keşke biraz annenize cekseymissiniz bu hikayedeki tek doğru anneniz cunku
Hiç gerçekçi değil yazdığınız gelsem anneme maddi manevi yük olurum kızım daha küçük büyük bir çocuk değil benimde kendime göre problemlerim varki ayrılmışımEkonomiyi düşünmeden önce annenlere desteğe geleceğinizi dikkate almalısınız
Çocuğa bende bakıyorum annemde , benim derdim bir anne olarak abimin yanlışlarına böyle göz yumması, siz çocuğunuza yanlış yaptığınıda uyarmazmısımız, benim annem hişbirşey yapmıyor ve abim gittikçe daha sorumsuz bir hale geliyor
Çocuk hasta bakılmasın sokağa atılsın diye bir şey yazdığımı hatırlamıyorum gerçekten yoruldum ve patlayacağım nasıl bu kadar kafanız almıyor anlayamıyorum, herkes değil ama çoğunluk bunu yazmış, ben bunu yazmadığım halde toplum olarak nasıl yanlış anladığımızın bir örneğinisiniz, ülkemin durumda sizin gibi insanların çoğunluk olduğunun kanıtı tek tük anlayış sahibi insan dışında herkes yazmadığım şey üzerine yorum yapmışAnne baba sorumsuzsa hasta çocuğu nasıl bırakıp yatsın ? Çok vicdansızca. Ben yeğenime kurban olurum. Gözğmğ kırpmadan günlerce başında beklerim gerekirse. Siz nasıl kıyabiliyorsunuz. Annesi babası sorumsuz, merhametsizse çocuğun ne suçu var ?
Sizi tanımam etmem neyin kandırmasını yapacağım anlamıyorum artık ağzım bozulacak daha sizin gibi yanlış anlayanlara yazmayacağımBirbirimizi kandirmasak mi? Eski konunuzu da biliyoruz. Cok kasmayin yani.
Sizi tanımam etmem neyin kandırmasını yapacağım anlamıyorum artık ağzım bozulacak daha sizin gibi yanlış anlayanlara yazmayacağımmşBirbirimizi kandirmasak mi? Eski konunuzu da biliyoruz. Cok kasmayin yani.
valla kimsenin beni haklı bulmasını beklemiyorum , burada oy peşinde değilim kürsüye çıkıp konuşma yapmıyorum , tartışma yaratma peşimde de değilim fakat çoğunluk yazmadığım şeylerı yazdığımı söyleyip benle kavga etmenin linç etmenin peşinde şaşıp kalıyorum ,Sizi hatırladım aylar önce de bunun benzerini daha sert cümlelerle yazmistiniz. Biz o günde size sayfalarca anlattık annenizi anlamadınız. şimdi de anlamayacaksınız
Derdiniz anneniz falan degil derdiniz
Kızın babas, ona kıl kapiyorsunuz gücünüz ona yetmediğinden el kadar yavrudan hincinizi çıkartmaya çalışıyorsunuz. Israrla da birilerinin sizi haklı bulmasını bekliyorsunuz
o zaman da yazmıştım şimdi de yazıyorum , anneniz o yavruyla ilgilenmese, anası babası ilgilenecek mi sanıyorsunuz
küçücük çocuk zaten terkedilmiş bir de babannesi mi bıraksın keşke biraz annenize cekseymissiniz bu hikayedeki tek doğru anneniz cunku
Yok zaten demek istediğim annesini düşündüğü ,o yoruluyor diye kahrolduğu için değil bu tavrı..bariz benimle ilgilen,benim çocuğumla ilgilen düşüncesinde olduğu için.Konu sahibi zaten sağlıklı bir psikolojiye sahip değil.Bu yüzden olaylara bakışının ,olayları anlamlandırışının da sağlıklı olmasını beklemiyorum açıkçası.Buda ihtimal dahilindedir fakat yaklaşımı bu kadar keskin olmamalı.
Kusura bakmayın ama siz yiğeninizi baya baya kıskanıyorsunız . Abinizin günahı abinedir. Annenizin sevabıda kendi ne dir. Sizin anneniz size bakmamış ona bakmış diye kıskanıyorsunuz. Bunun başka açıklaması yok. Allah'tan kalbiniz için ferahlık isteyin. Dua edin . Kınadığınız başınıza gelmesin. Bir tane de evladınız var. Düşmez kalkmaz bir Allahtır. Yeğeninize adım çok üzgünümEn Azimdan beni anladiginizi Yazip, yegenimle sorunum oldugunu söylemediginuzden soruyorum, neden yapiyor annem bunlari söyleyin bana ? Neden böyle hayirsiz vicdansiz nankör bir evlat Icin kendini böyle feda ediyor kücük de degilki 42 yasinda ? Bu iyilik mi ?
O çocuk sizinde abinizin çocuğu ya,yeğeniniz sanki elalemin çocuğuna bakıyor. Ne yapsın siz söyleyin,gidip annesi /babası bakmıyor diyip çocuk esirgemeye mi bıraksın?Hasta çocuğa bakmasın demiyorum da 5 yıldır annemin çocuğa hem anne hem baba olması nedir , uzun vade değilmi, giderek artan birşekil keyif yapıyorlar , giderek artan bir şekilde sorumsuzlaşıylelar , annem ise yaşlanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?