Annemi anlamama yardim edermisiniz?

Bakıcı tutun ozamn halasısınız.Babasının durumu varmıs.Bu aklınıza gelmıyor,cocugu hayırsız ana babanın uzerıne atmak mı gelıyor ılk?
Tutuyorum zaten o yüzden çalışıyorum annemler maddi destek oluyorum , fakat iyi kadınlar sürekli evde erkek var yani abim, diye rahatsız olup kaçıyorlar

Ben tepkimi abime göstereyim diyorum annemde babamda beni tutuyor, sen muhattap olma diyorlar

Ben tepkimi abime göstereyim diyorum annemde babamda beni tutuyor, sen muhattap olma diyorlar
Abinize bu durumda direkt bir şey söylemeniz mümkün değil ne yazık ki. Ailenizin içsel durumu için adınıza üzüldüm. Dilerim ki abiniz, annenizin babanızın kıymetini çok geç veya pişman olmadan önce anlasın.

Abin çalışıyor mu eve maddi olarak bakıyor m
Ben çocuğa tabiki bakardım , fakat çocuğun annesine de ( annem bunu yapıyor şükür) abimede tavrımı koyardım ( bunu yapmıyor işte) evladı çünkü anlıyorum fakat doğru mı bu elinde de değil onu da anlıyorum , çok iyi birisi işte birşey olacak diye korkuyorum

Abinizi böyle sorumsuz yetiştiren aşırı bağımlı anneniz aynısını torununa yapıyor. Anlamayacak bi şey yok. Abinizin yetişme döngüsü ile aynı. Bu saatten sonra değiştiremeyeceğiniz için kavga edip ne kırılın ne kırın. Bu yaşta kadın maalesef çok sıkıştırırsanız size yalan söyler susun diye hepsi bu. Bu annenizden ziyade abinizle tartışıp annemizi yorma diyeceğiniz bir mevzu o da sizi dinlemez gibi.

İyi de çocuk hasta,illaki birinin bakması gerek ,anneniz bu durumda birşey yapamaz ki.
Ha uzun vadede çocuğun anne/babasına kendinizi toplayın, çocuğunuza bakın vs diyebilir hatta ben bakmayacağım artık siz bir çözüm yolu bulun da diyebilir ama şu durumda hic ilgilenmeyen anne/babaya bırakamaz ki. Torunu çocuk en nihayetinde.

Ben konu sahibinin "bir tek o torunun yok..bak benim çocuğum da var" düşüncesi içinde bunsatırları yazdığını hissediyorum.Yoksa yeğenini kendisi sarıp sarmalardı diye düşünüyorum.
Buda ihtimal dahilindedir fakat yaklaşımı bu kadar keskin olmamalı.

Sizi hatırladım aylar önce de bunun benzerini daha sert cümlelerle yazmistiniz. Biz o günde size sayfalarca anlattık annenizi anlamadınız. şimdi de anlamayacaksınız
Derdiniz anneniz falan degil derdiniz
Kızın babas, ona kıl kapiyorsunuz gücünüz ona yetmediğinden el kadar yavrudan hincinizi çıkartmaya çalışıyorsunuz. Israrla da birilerinin sizi haklı bulmasını bekliyorsunuz
o zaman da yazmıştım şimdi de yazıyorum , anneniz o yavruyla ilgilenmese, anası babası ilgilenecek mi sanıyorsunuz
küçücük çocuk zaten terkedilmiş bir de babannesi mi bıraksın keşke biraz annenize cekseymissiniz bu hikayedeki tek doğru anneniz cunku

Gerçekten saçmalamışsınız.

Hasta çocuğa bakmasın demiyorum da 5 yıldır annemin çocuğa hem anne hem baba olması nedir , uzun vade değilmi, giderek artan birşekil keyif yapıyorlar , giderek artan bir şekilde sorumsuzlaşıylelar , annem ise yaşlanıyor

Çocuğa bende bakıyorum annemde , benim derdim bir anne olarak abimin yanlışlarına böyle göz yumması, siz çocuğunuza yanlış yaptığınıda uyarmazmısımız, benim annem hişbirşey yapmıyor ve abim gittikçe daha sorumsuz bir hale geliyor

Ç
Ekonomiyi düşünmeden önce annenlere desteğe geleceğinizi dikkate almalısınız
Hiç gerçekçi değil yazdığınız gelsem anneme maddi manevi yük olurum kızım daha küçük büyük bir çocuk değil benimde kendime göre problemlerim varki ayrılmışım

Birbirimizi kandirmasak mi? Eski konunuzu da biliyoruz. Cok kasmayin yani.

Çocuk hasta bakılmasın sokağa atılsın diye bir şey yazdığımı hatırlamıyorum gerçekten yoruldum ve patlayacağım nasıl bu kadar kafanız almıyor anlayamıyorum, herkes değil ama çoğunluk bunu yazmış, ben bunu yazmadığım halde toplum olarak nasıl yanlış anladığımızın bir örneğinisiniz, ülkemin durumda sizin gibi insanların çoğunluk olduğunun kanıtı tek tük anlayış sahibi insan dışında herkes yazmadığım şey üzerine yorum yapmış

Birbirimizi kandirmasak mi? Eski konunuzu da biliyoruz. Cok kasmayin yani.
Sizi tanımam etmem neyin kandırmasını yapacağım anlamıyorum artık ağzım bozulacak daha sizin gibi yanlış anlayanlara yazmayacağımmş
valla kimsenin beni haklı bulmasını beklemiyorum , burada oy peşinde değilim kürsüye çıkıp konuşma yapmıyorum , tartışma yaratma peşimde de değilim fakat çoğunluk yazmadığım şeylerı yazdığımı söyleyip benle kavga etmenin linç etmenin peşinde şaşıp kalıyorum ,
Benim amacım yalnız bir insanım , dertlerim var derman arıyorum böyle yerlerde ..

Buda ihtimal dahilindedir fakat yaklaşımı bu kadar keskin olmamalı.
Yok zaten demek istediğim annesini düşündüğü ,o yoruluyor diye kahrolduğu için değil bu tavrı..bariz benimle ilgilen,benim çocuğumla ilgilen düşüncesinde olduğu için.Konu sahibi zaten sağlıklı bir psikolojiye sahip değil.Bu yüzden olaylara bakışının ,olayları anlamlandırışının da sağlıklı olmasını beklemiyorum açıkçası.

Kusura bakmayın ama siz yiğeninizi baya baya kıskanıyorsunız . Abinizin günahı abinedir. Annenizin sevabıda kendi ne dir. Sizin anneniz size bakmamış ona bakmış diye kıskanıyorsunuz. Bunun başka açıklaması yok. Allah'tan kalbiniz için ferahlık isteyin. Dua edin . Kınadığınız başınıza gelmesin. Bir tane de evladınız var. Düşmez kalkmaz bir Allahtır. Yeğeninize adım çok üzgünüm

O çocuk sizinde abinizin çocuğu ya,yeğeniniz sanki elalemin çocuğuna bakıyor. Ne yapsın siz söyleyin,gidip annesi /babası bakmıyor diyip çocuk esirgemeye mi bıraksın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…