- 14 Şubat 2015
- 857
- 473
- 123
- Konu Sahibi Polyannaaaa
-
Aslında söylüyorum söylüyorum yapmıyor. En sonunda patlıyorum gidip konuşuyor , ama aynı. Ben kendimden taviz vermem, şuan sessizim ama son kez iyi patlayacağım. Düzelirse düzelir düzelmezse eyvallah derim.Vallai siz sorunu gormussunuz en basindan.Nisanliniz gercekten gozu acilmayacak kadar pasif mi?Yoksa umit vaad ediyor mu?Umit vaad ediyorsa ugrasin.Ben bu sekilde problemler yasamamis olmama ragmen en ufak birseyde evliligim bitti cunku.Sanki kayinvalidemin bobreklerini sokup satmisim gibi suclandim :)Bunlari yasamis olsaydim 3.Dunya Savasi izliyor olurdunuz.
Hatta bakin simdi evlilik oncesi danismanlar var.Nisanlinizi ve caninizi seviyorsaniz deneyin.
Arkadaşlar çok büyük dert olmamakla birlikte canımı çok fazla sıkan bir konu. Ben herhangi bir şeyi kendim istediğim için yaparım. Fakat sevgiliyken ablam rahatsız ablamı ara,doğum günü ara demeler bitmedi. Başta anlamadım aradım geçmiş olsun veya doğum günü kutlamak için.
Kurban bayramında yaşadığımız bir olay var annesi babası bizim eve geldiler yemek hazırlandı , beni çekti kenara "bir şey söyleyeceğim kızma git annemle babama ihtiyaçları var mı sor" dedi. Neyi soracağım yemek hazırladık yiyorlar benim canımı sıkma dedim diye morali bozulmuş gibi surat astı. Başlarında bekleyeceğim ona göre. Asla taviz vermek istemiyorum bu konularda, çünkü kendi yapmadığını benim yapmamı bekliyor. Ben bir kez bile ailemden birini ara demedim. İsteyen düşünür arar zaten.
Anneler gününde özel günlerde kendi isteğimle arıyorum hediyesini alıyorum.
Düğün hazırlıklarını yaparken başka bir şehre gitmemiz gerekiyordu gittik işlerimizi hallettik dönerken annem için güzel bir kıyafet gördüm anneme alayım dedim. "Benim anneme de al" dedi. Bende "sen al ben neden alıyorum" dedim. Sen al ben sana anneme aldığını öderim dedi. (Tabi ki ödemedi) İnanın parasından değil kendisinin yapmadığını bana yaptırmaya çalışıyor.
Şuana kadar hiç anneler gününü dahi kutlamamış bir insan. Bunların hepsini söyledim , çok kıymetliyse şimdiye kadar yapsaydın. Benden neden bekliyorsun,anneme ne alsam anneme de diyor. Kendin düşün yap diyorum artık, epey zamandır bu konudan tartışmadık, düzeldi sanıyordum.
Annesi bugünlerde rahatsız neredeyse her gün arayıp soruyorum. Dün bir mesaj "annemin morali çok bozuk aramanı rica ediyorum yazmış kızma falan demiş." Duvara anlatsam anlar bu adam anlamıyor. Şimdi konuşmuyorum bana yazma seninle konuşmak istemiyorum dedim. İnanın bıktım bu huyundan en sonunda "ana kuzususun madem evlenme, dizinin dibinde otur" bile dedirtti bana. Bir süre düzeliyor yine aynı oluyor.
Tavizler karsilikli ve dengeli verilir.Sinir cizmeyi ogrenmeden bu topa girerseniz basiniz agriyacak.Allah yardimciniz olsunAslında söylüyorum söylüyorum yapmıyor. En sonunda patlıyorum gidip konuşuyor , ama aynı. Ben kendimden taviz vermem, şuan sessizim ama son kez iyi patlayacağım. Düzelirse düzelir düzelmezse eyvallah derim.
Aramayacağım bana zaten ara diyemezler. Neden siz beni ne zaman aradınız derim. Umarım bakalım hayırlısı diyorum ölmezsem sinirden.Sinir bozucu bir durum ama özellikle evlenmeden önce rutin alışkanlıkları varsa bunları hemen değiştirmek zor oluyor.
Eşim bekarken ailesiyle uzaktaydı, hergün telefonla konuşurlarmış , evlenince de bu bir süre devam etti , benden de aynı beklentiye girdiler. Ben kendi ailemi bu kadar aramam, yediğini içtiğini anlatır sinir ederdi beni eşim, bu tarz şeyler evliliğin ilk zamanları sıkıntı oluyor.
Biraz zamana bırakın ama istemiyorsanız da aramayın, hediye almak istemiyorsanız da almayın, eşinizle de tartışmayın, aramayın sadece, zamanla rayına oturur inş.
Başkasının babasına zaten zor baba deniyor. Nişanlandığınızdan beri bunu yapması itmiştir.Yap dediği için yapma ne zaman içinden geliyorsa yap.
benimde kayınpederim kayınvalidem yan dairede ama çalıştığımız için her eve gelişinde eşim uğrar ki bende asla uğramasına laf etmem hatta o eve geç der. sadece babası kanser die halsizse gel bir görün der onda da zaten ben giderim.
Ama kayınpederim 2 hudu deli eder.
1. nişanlandığımızdan beri her aramasında "Efendim" derim o da her seferinde ""baba nerde ?? " der
4 yıl oldu hala her aramada aynı şeyi der ki bizde bundan çok zıtlaşırız. bana her seferinde bunu dediği için baskı hisseder tlf kapatana kadar söylemem baba kelimesini.
Eşim de en başlarda desen ne olur demişti bende bana bir kere o lafı demesin ben derim dedim diye daha birşey demedi bana
2. ben ailemi bile aramam birşey olacak acilse arar derim hal hatır için aramam.
köye gittiklerinde de kayınperim arar 2 3 günde bir her seferinde de bir kere sen arasan der
bende her seferinde ben aramam öğrenemedin nmi derim olsun sen ara der
tlf konuşmalarımız böyle ve sinir olurum bende o esnada
Başkasının babasına zaten zor baba deniyor. Nişanlandığınızdan beri bunu yapması itmiştir.
Mesela tanışmalarda vs o kadar hızlı çıktı ki el öpemedim yok gelin elimi öpmedi diyormuş. Peşinden mi koşmam gerekiyordu bilemedim dedim.
Bence annenin haberi bile yok. Var öyle tipler. Kendisi ailesini belki önemsemezbile, ama başkalarından saygı bekler.Annesi mutlaka aramıyor diye dert yanıyordur ondan. Tavrınızı bozmayın bencede. Ara dedikçe insan aramadan soğuyo iyice. Ayrıca annesinin moralini sen değil kendisi düzeltmeli saçmalık.
Bir kez söyledi dert yandığını biliyorum.Bence annenin haberi bile yok. Var öyle tipler. Kendisi ailesini belki önemsemezbile, ama başkalarından saygı bekler.
Hiç dürüst değil. Olsaydı en azından açıklardı ve beklentiye girmezdi ama evlendikleri zaman bk olsalar bile altın oluyorlar, hiç görüşmeseler bile can ciğer oluyorlar. Sinir oldum. Düşündükçe. Bir de aşırı baskıcı. Sürekli sıkıştırmak filan. Siz konuşsanız sizi hemen susturmak için tamam der ama adam defalarca kez yapmış. Bu sizi evlenene kadar idare etme taktikleri. Sonra yine bildiğini yapacak, aklınca sizi kandırıp sonra da sizi eğitecek.Söylemedim çünkü susuyor anlatınca haklısın oluyor. Sen küçüksün olur kesin.
Annesi bir kez söylemiş bunu bana söyledi. Ben tepki gösterince şimdi söylemiyor ara diyor.tek bu konu mu,
yani bana soyle geliyor,
annemi ara, anneme sunu de, anneme hediye al diyen adam,
zaten sizin secimlerinize bir sekilde saygi duymuyordur,
bu konu sizi rahatsiz ettigi icin belki fark ettiniz, ama baska konularda da aynisini yapiyordur muhtemelen,
iyice degerlendirin bence.
Yok eger sadece bu konuda ise belki biraz ic dunyasina inmek gerekir,
ne bileyim bir sekilde bir seyin yansimasidir muhtemelen, ya da annesi ogluna sikayet ediyordur, artik hangisi ise konusarak cozulebilir bir meseledir umarim.
Annesi bir kez söylemiş bunu bana söyledi. Ben tepki gösterince şimdi söylemiyor ara diyor.
Üzüldüğünüzü bilerek yapıyor belli ki . Yazık bende olsam diyememben kolay kolay baba diyemedim zaten kendisine. süreklide böyle söyleyince de itti tam alıştım tlf hariç baba derken. kendi öz babam rahmetli oldu sonrasında da 5 6 ay hiç baba diyemedim. o esnada başta aynı şeyi yaptı eşime söyledim babanı uyar die kesti bir süre sonra devam etti yine.. ama ben saygısızlık etmemeye çalıştım. şimdiler de yeni laf doladı ağzına 1babanız var haaa die.. babamın olmayışına alışamazken..
Ben kendi isteğimle zaten arıyorum aramama rağmen süreklilik bekleniyor ben istemiyorum bunu. Anlamıyor da.bana cok zorluk yasayacaksiniz gibi geliyor,
yani bunu dileyebilir sevgiliniz de, sizden bunu talep etmeye hakkinin oldugunu dusunmesi hos degil.
benim kayinvalidem de beni surekli arardi, ben de arayayim isterdi, ben kendim bir sekilde o aramalari kendi istedigim araliga cektim,
eltim bir iki ara beni lafi yapti, cok gicik oldum, eskiden az da olsa arardim, oyle yapinca hic aramadim,
biliyorum ki arasam esim memnun olur, ama asla kendinde o hakki gormez. Beni konunuzda rahatsiz eden kisim bu acikcasi. Yoksa herkes ister ki partneri kendi ailesi ile iyi gecinsin, aralari cok iyi olsun.
Buna asla müsaade etmem. Konuşacağım olmazsa babama söyleyeceğim durumun ciddiyetini anlasın.Hiç dürüst değil. Olsaydı en azından açıklardı ve beklentiye girmezdi ama evlendikleri zaman bk olsalar bile altın oluyorlar, hiç görüşmeseler bile can ciğer oluyorlar. Sinir oldum. Düşündükçe. Bir de aşırı baskıcı. Sürekli sıkıştırmak filan. Siz konuşsanız sizi hemen susturmak için tamam der ama adam defalarca kez yapmış. Bu sizi evlenene kadar idare etme taktikleri. Sonra yine bildiğini yapacak, aklınca sizi kandırıp sonra da sizi eğitecek.
Örnekler verdim tamam bir daha yapmam diyor ama durumun ciddiyetini anlaması gerekir ki babam devreye girsin.kendi anneni düşündüğün kadar sen benm annemi neden eşit tutmuyorsun ? sen sanki benm anneme yapmış gbi aynısını bekliyorsun , ne kadar ekmek o kadar köfte ... Sende benim annemi pohpohla bende kayınvalidemi seve seve pohpohlarım de... kusura bakmayın ama kıstas yapmayınca erkekler laf sözle pek anlamıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?