"Annemi ara" baskısı

Aslında söylüyorum söylüyorum yapmıyor. En sonunda patlıyorum gidip konuşuyor , ama aynı. Ben kendimden taviz vermem, şuan sessizim ama son kez iyi patlayacağım. Düzelirse düzelir düzelmezse eyvallah derim.

Yap dediği için yapma ne zaman içinden geliyorsa yap.

benimde kayınpederim kayınvalidem yan dairede ama çalıştığımız için her eve gelişinde eşim uğrar ki bende asla uğramasına laf etmem hatta o eve geç der. sadece babası kanser die halsizse gel bir görün der onda da zaten ben giderim.
Ama kayınpederim 2 hudu deli eder.
1. nişanlandığımızdan beri her aramasında "Efendim" derim o da her seferinde ""baba nerde ?? " der
4 yıl oldu hala her aramada aynı şeyi der ki bizde bundan çok zıtlaşırız. bana her seferinde bunu dediği için baskı hisseder tlf kapatana kadar söylemem baba kelimesini.
Eşim de en başlarda desen ne olur demişti bende bana bir kere o lafı demesin ben derim dedim diye daha birşey demedi bana

2. ben ailemi bile aramam birşey olacak acilse arar derim hal hatır için aramam.
köye gittiklerinde de kayınperim arar 2 3 günde bir her seferinde de bir kere sen arasan der
bende her seferinde ben aramam öğrenemedin nmi derim olsun sen ara der

tlf konuşmalarımız böyle ve sinir olurum bende o esnada

Tavizler karsilikli ve dengeli verilir.Sinir cizmeyi ogrenmeden bu topa girerseniz basiniz agriyacak.Allah yardimciniz olsun

Aramayacağım bana zaten ara diyemezler. Neden siz beni ne zaman aradınız derim. Umarım bakalım hayırlısı diyorum ölmezsem sinirden.

Başkasının babasına zaten zor baba deniyor. Nişanlandığınızdan beri bunu yapması itmiştir.
Mesela tanışmalarda vs o kadar hızlı çıktı ki el öpemedim yok gelin elimi öpmedi diyormuş. Peşinden mi koşmam gerekiyordu bilemedim dedim.

kendi anneni düşündüğün kadar sen benm annemi neden eşit tutmuyorsun ? sen sanki benm anneme yapmış gbi aynısını bekliyorsun , ne kadar ekmek o kadar köfte ... Sende benim annemi pohpohla bende kayınvalidemi seve seve pohpohlarım de... kusura bakmayın ama kıstas yapmayınca erkekler laf sözle pek anlamıyorlar.

tek bu konu mu,

yani bana soyle geliyor,

annemi ara, anneme sunu de, anneme hediye al diyen adam,
zaten sizin secimlerinize bir sekilde saygi duymuyordur,
bu konu sizi rahatsiz ettigi icin belki fark ettiniz, ama baska konularda da aynisini yapiyordur muhtemelen,
iyice degerlendirin bence.

Yok eger sadece bu konuda ise belki biraz ic dunyasina inmek gerekir,
ne bileyim bir sekilde bir seyin yansimasidir muhtemelen, ya da annesi ogluna sikayet ediyordur, artik hangisi ise konusarak cozulebilir bir meseledir umarim.

ben kolay kolay baba diyemedim zaten kendisine. süreklide böyle söyleyince de itti tam alıştım tlf hariç baba derken. kendi öz babam rahmetli oldu sonrasında da 5 6 ay hiç baba diyemedim. o esnada başta aynı şeyi yaptı eşime söyledim babanı uyar die kesti bir süre sonra devam etti yine.. ama ben saygısızlık etmemeye çalıştım. şimdiler de yeni laf doladı ağzına 1babanız var haaa die.. babamın olmayışına alışamazken..

Annesi mutlaka aramıyor diye dert yanıyordur ondan. Tavrınızı bozmayın bencede. Ara dedikçe insan aramadan soğuyo iyice. Ayrıca annesinin moralini sen değil kendisi düzeltmeli saçmalık.
Bence annenin haberi bile yok. Var öyle tipler. Kendisi ailesini belki önemsemezbile, ama başkalarından saygı bekler.

Sinir oluyorum bende bu durumda. Normalde arayacaksam da, ara dediği için aramam mesela. İnşallah çabuk vazgeçer bu takıntısından

Siz daha buraya çok konu açarsınız. Karşınızdaki adam çok aileci ve saygısız. Sizin annenize hiç bir saygısı olmadan sizi ailesine şimdiden köle haline getirmeye çalışıyor. Eğitiyor kendi aklınca. Kenara çekmek ve beklemenizi istemek? Evlenmeyin. Koşarak uzaklaşın.

Söylemedim çünkü susuyor anlatınca haklısın oluyor. Sen küçüksün olur kesin.
Hiç dürüst değil. Olsaydı en azından açıklardı ve beklentiye girmezdi ama evlendikleri zaman bk olsalar bile altın oluyorlar, hiç görüşmeseler bile can ciğer oluyorlar. Sinir oldum. Düşündükçe. Bir de aşırı baskıcı. Sürekli sıkıştırmak filan. Siz konuşsanız sizi hemen susturmak için tamam der ama adam defalarca kez yapmış. Bu sizi evlenene kadar idare etme taktikleri. Sonra yine bildiğini yapacak, aklınca sizi kandırıp sonra da sizi eğitecek.

Annesi bir kez söylemiş bunu bana söyledi. Ben tepki gösterince şimdi söylemiyor ara diyor.

Annesi bir kez söylemiş bunu bana söyledi. Ben tepki gösterince şimdi söylemiyor ara diyor.

bana cok zorluk yasayacaksiniz gibi geliyor,
yani bunu dileyebilir sevgiliniz de, sizden bunu talep etmeye hakkinin oldugunu dusunmesi hos degil.

benim kayinvalidem de beni surekli arardi, ben de arayayim isterdi, ben kendim bir sekilde o aramalari kendi istedigim araliga cektim,
eltim bir iki ara beni lafi yapti, cok gicik oldum, eskiden az da olsa arardim, oyle yapinca hic aramadim,
biliyorum ki arasam esim memnun olur, ama asla kendinde o hakki gormez. Beni konunuzda rahatsiz eden kisim bu acikcasi. Yoksa herkes ister ki partneri kendi ailesi ile iyi gecinsin, aralari cok iyi olsun.

Üzüldüğünüzü bilerek yapıyor belli ki . Yazık bende olsam diyemem

Ben kendi isteğimle zaten arıyorum aramama rağmen süreklilik bekleniyor ben istemiyorum bunu. Anlamıyor da.

Buna asla müsaade etmem. Konuşacağım olmazsa babama söyleyeceğim durumun ciddiyetini anlasın.

Örnekler verdim tamam bir daha yapmam diyor ama durumun ciddiyetini anlaması gerekir ki babam devreye girsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…