"Annemi ara" baskısı

Buna asla müsaade etmem. Konuşacağım olmazsa babama söyleyeceğim durumun ciddiyetini anlasın.
Siz söyleyeceksiniz o size diyecek ki AA haklısın, kesinlikle vs diyip özür dileyeyecek ve yalvaracak. Sonra babanızın karşısına çıkıp özür diler ve evlenince de sizin fitil fitil burnundan getirir.
Kadına bakış açıları çok farklı. Bu sırf aileci olmak değil. Kadına değer vermek, size değer vermek. Evlendiğimizde sizinle ayrı bir ev olacağını düşünmek vs yok karşıdaki adamda. Erkek şudur, kadın budur, gelin eve hizmet eder. Biz seni alıyoruz artık bizimsin mantığı var.

Ne ben müsaade ederim burnumda getirilmesine ne ailem.

Evlenmeden kesinlikle nişanlınızın bu huyunu iyice ele alın. Yoksa bu annemlere,ablamlara...gidelim,onlara şunu yapalım,bunu yapalım ile devam eder. Ha bide her cümle sonu iyice sinir eden rica ediyorum,kızma ama üslubu ile.

Ben şahsen her gün istisnasız annem ile konuşurum ama bir kez bile eşime gel sende konuş demem,yanında konuşmam. Ama o zaten haftadan rahat iki uç kez bizimkiler ile konuşur bazen o arar bazen bizimkiler. Ama onun ailesini genelde eşim arar bende yanında konuşurum. Çünkü KV ciddi derecede hayata negatif bakan,hastalığı olmasa da üreten,neşeli birşeyler anlatsan dinlemeyip zamanında ne çektiğini anlatan biri,kp de eşim olmadan konuşursam baş edemem çünkü sürekli bir şeylere karışma akıl verme modunda biri. Ve eşim kendi söyler onlar ararsa aç ama aramazsa birlikte konuşalım yoksa iki dk da aklını alırlar diyetabiki arada cidden rahatsızlarsa ya da önemli günlerde kendim aradım ama fazlası yok.

Bu kısımda mesafeyi iyi ayarlayan bir eş çok önemli. Ben eşimin tarafını doğru dürüst tanımadan evlendim ve fark ettim ki eğer eşim her konuda öncelikli beni koruyor olmasa asla öyle bir sülale ile yaşayamaz boşanırdım. Baskı ile,gereksiz emrivaki ile,ama şöyle ara böyle yap rica ediyorum ile,eş ailesinin gizli gizli yakınması ile asla evlilik geçmez. Ömür ösnek yerler öyle. Cidden nişanlınızın o mıy mıy ama kızma ile başlayan emrivaki isteklerine dikkat edin.

Ay bide kendisi sizin ailenizi hiç aramamış,KV doğru dürüst sizi aramamış,nişanlı kendi ailesine öldüm bittim modu bişeyler yapmamış ama size karşı istekler gani gani

Örnekler verdim tamam bir daha yapmam diyor ama durumun ciddiyetini anlaması gerekir ki babam devreye girsin.

Bak şu an evli değilsin yine diyorum evlenme, illa evleneceğim diyorsan da 1-2 sene daha bekle
Adamın basit bir huyu değil değiştirmek istediğin adamın ve ailesinin bakış açısı ki normalde erkekler evlenmeden anneci yönünü göstermez seninki sana güzellik yapmış
"Bekara karı boşamak kolaydır." diye laf var şimdi dersin ohoo evlenince ailem arkamda nasıl olsa istemedim mi pat boşarım çat giderim ama öyle olmuyor. Emeklere, uğraştığın günlere, ettiğin onca masrafa, hevesine acıyorsun biraz daha çabalayayım diyorsun.
Ailesi şimdiden ona yapıyorsun bana yapmıyorsun diyorsa sen aklı başında bir kızsın soruyorum nikah olunca birden bire canım gelinim mi olacaksın, yoksa kuman gibi sana ne yapılıyorsa kendilerine de mi isteyecekler
Ah keşke erkeğin evlenince olan değişimini gösteren bir belgesel vs yapılsa kadınlar izlese, 1. evlilik 2. çocuğun olması asla kafada planlanan gibi olmuyor isterse 1000 kişi anlatsın yine de yaşamadan anlamıyorsun.

Çok haklısın , anlatsam anlamıyor size anlatayım dedim. Düşünüyorum konuşmuyorum onunla, annem ve babamla konuşacağım bakalım hayırlısı diyorum

Ayni evde mi yasiyorsunuz? Ailelerinizle mi?
Ayni evde yasiyormussunuz gibi algiladim ama emin olamadim. Suan ayri evlerdeyseniz ve bu sekilde davraniyorsa durum cok daha vahim..

Ayni evdeyseniz daha kotuye gidecegini sanmam ama suanki hali bile katlanilir degil ki.. Ben buradan sinir kupune dondum. Sizi tahmin bile edemiyorum.

Her cümlede anne anne annee öğğ geldi bu ne biçim ilişki sanki erkekle değil annesiyle ilişki yaşıyorsun da devamlı onu düşünüp gönlünü çalmaya uğraşıyorsun. Çekilecek dert değil üstelik kendisi yapmazken hangi yüzle istekte bulunuyor o da enteresan

Yazarken bile o kadar sinirleniyorum ki hakim olamıyorum artık kendime. Ayrı evlerdeyiz. Ama annesini yaşayacağımız eve bile karıştırdı. Ben resti çekince toparladı. Ben zaten evlilik kararını çok zor aldım, bütün bunlar beni çok bunalttı.

Kendisi bir yere gitsin annesine babasına haber vermeyen biriydi. Onu da aramazlardı. Çok iyi biliyorum hatta bizde böyle olmadığından garip gelirdi. Evlatlarının yapmadığını benden bekliyorlar ama çok beklerler . Ama nişanlıma arabanı sat düğünden sonra alırız dedi babası (şimdi yapmayacak diyor) Benim arabamı kullanın dedi. KP arabasıyla bir yere gidince kırk kez arar oldu. Sürekli nerdesin gelmedin demeler

İmdat. Topukları yağlayın ve kaçın o adamdan. Evlendikten sonra annesiyle bir yastıkta kocar duruma gelirsiniz yoksa.

Kimsenin bir şeyini ortak kullanmayın sonra başınız çok ağrır. Nişanlınla da bu konuyu açık açık konuş. İstemediğin şeyleri yapmak zorunda kalma. Eğer hep böyle olacaksa ben böyle biriyle evlenmek istemezdim. Annesi yüzünden aranız bozulacaksa zaten bozulsun. Bu kadar anneci erkekle işin zor

Arkadaşım evlenmee.
Bak aynı yaştayız çok da mantıklı yorumların sen doğru kararı vereceksindir ama yine de söylüyorum. Bundan eş olmaz. Bunun merkezi sen olmayacaksın.
Ulan hani kız evi naz eviydi bu erkeklere noluyor ya anasının tribi ayrı kendisinin ayrı zorunda mıyız biz sizle uğraşmaya?
Kes at bu işi gitsin başkasının başını yaksın.

O kadar pişmanım ki bu kararı aldığıma. Hep her şey çok güzel olacak diye diye ikna etti. Kesinlikle başından sonuna hep erkek tarafı sıkıntı çıkardı. Zamanla tanırlar illa olur dedim ama uyarılarıma rağmen ara ara demesi çıldırttı beni.

Diyorum al araba artık diye, bir yere gittiğimizde huzur kalmıyor. Evet normalde öyle de değildi nişan oldu değişti. Birbirlerinden haberleri olmayan insanlardı

Konuda büyük dert değil demişsiniz ama kocaman bir derdiniz var aslında.
Asla ama asla, hatta gökten ışık hüzmesi inip; "ömür boyu bekar kalacaksın ya bu ya hiç" deseler bile bu anakuzusu sülük ile evlenmeyin.
Gitsin anasının gönlünü eylesin kendi kendine.
Annesi de emzikli bebek sanki.

Kızacağımı köpüreceğimi bilerek yapıyor. Bak eşin yönünden şanslısın tanımadığın halde. Aslında bunlar çok kopuk normalde nişandan sonra annecimde annecim oldu. Bir yere gitse gelse haber vermez etmez.

Çok iyi düşünün.. Ennnn sevmediğim erkek tipi ki seven kadın da sanırım yoktur. Benim de hoşuma gitmezdi açıkçası. Ben kv nizin bunu istediğini yani o yönde nişanlınızı doldurduğunu düşünmüyorum. Nişanlınızın yapısı bu maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…