"Annemi ara" baskısı

Yaranılmıyor işte sende de olduğu gibi. Kaç gün boyunca aradım sordum. Çok morali iyi değilmiş ne yapabilirim. Oğlu sensin moral ver . Aynen görevimiz değil bende aramıyorum kendileri söylerse şimdiye kadar siz hiç beni aradınız mı derim bende.

Bu erkeklere eğitim vermek şart. Neden hiç politik olamıyorlar anlamıyorum. Geçinmeye niyetleri mi yok. Yoksa odun geldim kalas gidecem derdimi bu bilmem. Ben benim yaşadığımı anlatayım ne demek istediğimi anlayın.
Ben bazen o kadar kendi kabuğuna çekilirim ki kimseyi aramam. Ararlarsa konuşurum aramazlarsa aylarca aramam. Annem tabii kendi evladının huyunu bildiğinden sık sık arar konuşuruz. Ama kayınvalidem bilmediği için sanırım ara ara eşime ver yansın ediyor. Eşimde huyumu bildiğinden yani kendi annemi bile aramadığım ve bana birini ara diye baskı yapınca bir daha asla aramayacağımı bildiğinden. Hadi hayatım anneleri arayalım der önce benim annemi arar sonra kendi annesini arar ikimizde konuşur kapatırız. Sonuçta herkes mutlu olur.
Daha bir birinizi tanımıyorsunuz sanırım. Eğer inatla sizi tanımamaya devam ediyorsa konuşun bak huyum bu arayı bulması gereken sensin diyin. Eğer hala bulamıyorsa hayatınızın hiç bir zamanında bulamayacaktır. O zaman koşarak uzaklaşın oradan.

Ayyy cok fena. Bu adamı çok mu aradin.

Yorum cok hosuma gitti....Neden biraz politik olmazlar diye ben de düşündüm ve cevabının zeka ile ilgi olduğunu düşünüyorum..Biraz da insanlık...Çoğu bencil olduğu için kadının üstünde baskı kurmalıyım, sözümü dinleyecek diye bir kalıplara giriyorlar...Ben erkeğim diye yani...Oysa ki durup düşünse bu hareket ne katar bana ama yok o kadar kafa yok

Aslında tavrım hep böyleydi ama anlamıyor kesinlikle zeka ile ilgili.

Çizmem gerek, artık aileminde aramamasını söyleyeceğim.

Hayır sen başkalarına değil kendine sınır çizeceksin...
Kimseye bişey deme...
O ara dediğinde, sunu yap dediğinde ben istediğim zaman yaparım diyecek yapmayacaksın...Başka zaman yeri gelince yapacaksın ama dozunda...
Sürekli kv adayına hediye almak diye bişi yok...Anneler gününde bile fazla daha nişanlıyken..Onlara kendini beğendirmek zorunda değilsin, onlar senin için uğraşsın...

Sınırını çiz, kavga etse de canımı sıkma dese de yapma istemiosan...Görsün bazı şeyleri yapamadığını...Sabit bir huyun olsun, bu kız yapmıyor işte ne söyle de boş olsun...O zaman ne yapacak bakalım

Bir süre konuşmayacağım bu süre de ailemle konuşacağım. Bir karar vereceğim sonunda, kimse kimseyi aramak zorunda değil ki. Beni de tanıyor aslında, asla zorla bir şey yapmam. Ya bir daha bana böyle bir söylemi olmaz ya da ben sabır edemem fazlasına.

Seni boyle yetistiren annenin babanin alnindan operim. Ne yaptilar da sen boyle akli basinda bir kiz oldun. Ah recetesi olsa da verseler aynilarini kizima yapsam..

Şöyle bir şey var ailem onlarla yüz göz oldukça dozaj ve beklenti artıyor. Sürekli gelelim gidelim istiyorlar. Ben hizmetçi gibi dolanayım ortalıkta. Oğullarına hizmet edeyim. Nişanlı kişisi oturduğu yerden kalkmıyor su istedi benden bir kaç kez "bir yaşında buzağılar suya gidiyor 30 yaşındasın kalkıp alıver" dedim. Şimdi gidip alıyor. Sert ve netim ama bunlara işlemiyor. Bilmiyorum çok bunaldım.

Sonuç yine yetiştirilme tarzına gidiyor. Ailede ne gördüyse onu uyguluyor. Malesefte memleketimizin düzeyi ve kalıpları hala bir arpa boyu mesefe kat edememiş durumda. Biz kadınlar aslında bunu değiştirebilecek yegane varlıklarız. Ailede, okulda eğitim görmemişse iş bize düşüyor çoğu zaman. Tabi onun içinde sabır ve enerji gerekir çoğumuzda da o yok. Yada değmeyeceklere harcıyoruz onları. Sonra bir bakmışız olan olmuş biten bitmiş. Ve hayatımızın son zamanlarındayız. Yani kısır bir döngü dönüp duruyor hayatlarımızda.

Böyle yaparsanız iş inatlaşmaya biner ve iki keçi bir köprüde karşılaşmıştan öteye gidemezsiniz. Konuşun, anlatın, anlamıyorsa örneklendirin, gösterin. Daha da yoksa cık bu evlilik çoğu evlilikle aynı olur ve siz sadece bu hayattan geçip giden iki mutsuz insan olursunuz.

Seni boyle yetistiren annenin babanin alnindan operim. Ne yaptilar da sen boyle akli basinda bir kiz oldun. Ah recetesi olsa da verseler aynilarini kizima yapsam..
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.Siz böyle düşünüyorsanız evlatlarınız da böyle düşünür. (İnşallah) Çünkü annem babamda aynı düşüncedeler.

Defalarca anlattım inanın defalarca. Bu son olacak.

ve birazda yetiştirilme tarzı bakış açısı

yaslar cok genc te degilmis.
Evet artık orta yaşlı sayılırız , babası ne olsa babamı arıyor tüm kararları kendileri vermek için. Babamda 18 yaşında çocuk evlendirmiyoruz neyi nasıl yapacaklarını biliyorlar onlar. Bana sormayın dedi. Yok kardeşim olur mu bilmem ne, aileler bu kadar müdahil olursa evliliklerde biter, nişanlılarda ayrılır.

Vallai siz sorunu gormussunuz en basindan.Nisanliniz gercekten gozu acilmayacak kadar pasif mi?Yoksa umit vaad ediyor mu?Umit vaad ediyorsa ugrasin.Ben bu sekilde problemler yasamamis olmama ragmen en ufak birseyde evliligim bitti cunku.Sanki kayinvalidemin bobreklerini sokup satmisim gibi suclandim :)Bunlari yasamis olsaydim 3.Dunya Savasi izliyor olurdunuz.
Hatta bakin simdi evlilik oncesi danismanlar var.Nisanlinizi ve caninizi seviyorsaniz deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…