"Annemi ara" baskısı

Evlenirsek bunu yapabilirim. Eğer aynı devam ederse :)))))

Hiç aman oğlum kız evi naz evi ara gönüllerini hoş tut demek yok ama :/

Hayır , annemin doğum günüydü pasta alacaktım bana diyor ben hediye alacak mıyım? Annemi çok nadir arar. Gerçekten ablamı , yengemi , annemi ara demeleri bitmedi.
Benim ki de 'ee bende bişey alsaydım pelin' der ee alsaydın o zaman ben mi söyliyim derim ben ne anlarım kadına hediye almaktan der onun annesine de ben seçerim,artık almıyorum yapsın

Aynen bende böyleyim, çok kişi de şikayet eder aramadın diye.

Ben 29
Nişanlım 30
Eskiden 17 sinde alıp böyle baskılar yapıyorlarmış küçücük kızın da gidecek yeri yok çekiyormuş temizlik yap falan da dedilerse 29 yaşında koca kadına ne yapıp yapmayacağını dikte ediyorlarsa o iş ya olmaz ya da ömür boyu sorunlu eşimin ailesiyle bayramdan bayrama görüşüyorum tarzında olur bu evlilik.

Düşünüyorum aslında anneme açtım konuyu. Babama bir şey demedim henüz.
Aferin kız! Evlilik zaten büyük sorumluluk, yük....birde bu yükleri mi alacaksın sırtına! Konuşup uzlasilacak bir konu da değil ki? He der evlenince yüzüne vurur

Aynen he şeyi söylüyomuş kendi dedi kv oğlum saygısızlık etme bilmem ne ben kaza geçirdim kp 1 kere bile aramadı normal zamanda aramasını geçtim yani ölümden döndüm aramadı onlara oturmaya gittiğimizde konuşur eder kızım der iyidir ben aradığımda konuşur ama hiç aramaz nişanlımında açıklaması babam öyledir beni de çok nadir arar hep ben ararım diyo, iyi de normal bi zaman değil ki ya insan 2 kat yabancı kaza geçirse arar sesini duyayım der ,kv arar baban da selam söylüyo der , önceden babanı da ara mutlu olur diye baskı yapıyodu arıyodum şimdi onu da bıraktım ara diyo hıı tamam diyorum aramıyorum, eltimin doğum günüymüş arayıp bana hatırlatıyo 'merak etme sosyal medyada görüyorum aradım sen söylemeden önce tembihlemene gerek yok dedim' hep benim bişeyler yapmamı bekliyo sanırsın eltim onun kızı gelin olan bitek ben

Şöyle bir şey söyledi hiç unutmuyorum bir özel gündü. Annesine hediye almamış bende al demiştim. Annesi konu açılmış "kayınvalidene alırsın ama" demiş. Annemde bana "annesini sevindir ufakta bir şey olsa gönlünü al" demişti. Burdan ayrımı fark edebiliyorum

Amam etsin. Formalitedem aramaktansa aramamak daha iyi. Hem öylesi üstünde emanet gömlek gibi duruyor. Aramamak sevmediğim anlamına gelmiyor. Kafan eser ararsın ne öyle her gün her gün çok sıkıcı.
Yalakalık yapamam benden bu bekleniyor aslında.

Kıyas ve kıskançlık

ayy baba gibi baba böyle duruşu olan ailelerin kızlarının sırtı yere gelmiyor ailenizle konuşun bence en iyi yönlendirmeyi onlar yapacaktır eminim

Son düzenleme:
Babani karıştırma bence kendin konuş gerektiği zaman veya istediğim zaman kendim ararım bunun yüzünden gerilemeyelim de yada aynı baskıyı sen de ona yap bakalım ne yapacak

Benimki de öyleydi görümceler de vardı en son sizin oğlunuz kardeşiniz benim ailemi ne zaman aramış ki benden ne bekliyorsunuz ne kadar ekmek o kadar köfte dedim bitti.
Şimdi altı ay aramasam ses etmezler.

Hep bir ayrımcılık yapılıyor zorla aratmak niye ya.

Ben bu koskoca adamların bekarken annelerinin yüzüne dahi bakmayıp, evlendikten sonra ah annem canım annem vay iki gözümün çiçeği tavırlarını anlamıyorum yaa..şey istiyorlar evlendik ya artık annemiz babamız onlar oldu aman en çok onları sevelim sayalım. Ben herkesin yanında söylerim bu sözü 30 sene beni büyütmüş saçını süpürge etmiş anam babam evlendim diye kv kp kızı olmuyorum evet saygı duymak zorundayız ama kimseyi sevmek zorunda da değiliz. Herkesin ana babası kendine arkadaş siz zaten saygısızlık etmiyosunuz e sürekli arayıp soruyosunuz da daha ne istiyor acaba eşiniz? Bi üst leveli ne bunun? Anlamıyorum

Onlar çalışıyorlar ben işten izin alıp annemle bir yere giderim nişanlıma söylerim annesine söyler annesi beni arar şakayla karışık laf sokmaya anne kız geziyosunuz bana da haber verseydin gelirdim derdi işte anne sende çalışıyosun hem şahsi işlerimiz var gezmeye başka zaman gideriz diye gönlünü yapardım akşam nişanlımla konuşurken acıtasyona başlardı keşke annemede haber verseydin onu niye ayırdın vs vs yani benim gündüz ona öyle söylemem yetmediği için kimbilir oğluna hangi ses tonuyla kendini acındırdı o kadar iyi biliyolar ki bunu yapmayı iyi beceriyolar,bende artık öyle bişey söylediğinde sen her yere kızınla gidiyosun beni çağrıyo musun diyorum ee kızım sen çalışıyosun diyo bahaneniz de hazır valla sen onsuz bi yere çıktın mı benimle başbaşa bişey yaptın mı hiç diyorum tak tak söylüyorum artık önceden eltimi kıskandığımı düşünmesin diye sakınıyodum içime atıyodum ama baktım elti beni de götürün beni geride bırakmayın el gibi davranmayın demiş her yere onu getirdi bende söylüyorum ama çağırdığında da gitmiyorum artık çünkü hevesim kalmadı ve onsuz birşey yapamıyoruz eltimde olcak illa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…