Annemi çok seviyorum ...

Arkadaslar belki hepiniz annelerinizi çok seversiniz ama benimki çok başka. Dun gece ya annem ölürse diye oturup ağladım saatlerce. Aklıma saçma sapan şeyler getiriyorum ya kaybedersem ya bi şey olursa diye. Annemin bi hastalığı vardı ama ufak bi rahatsızlık hafif gastrit gecen gün midem ağrıyo dedi üzüntüden ders bile çalışamaz oldum.
Hep saçma sapan fikirler kafama giriyor ya hasta olursa ya kotu bi şey gelirse başına ya ölürse ben naparim gibi şeyler. Bu düşüncelerden nasıl kurtulurum.
İnsan yaşamaya devam ediyor ama herşey yarım herşey buruk. bir süre sonra özlemeye de başlıyor. her gün ağlıyor, her gün...bence annen hayattayken üzüleceğine her anının tadını çıkar..bu düşüncelerden kurtulman için Kuran okumanı tavsiye ederim.

Bendede bu takıntı vardı,annem ölürse yaşayamam,nefes alamam,bende ölürüm derdim hatta bi arkadaşımın annesi ölünce ağlama krizene girdim,sakinleştirici iğne vurmuşlardi acilde,o denli çünkü bi an kendimi arkadaşımın yerine koyup empati kurmuş ve dayanamamıştım acıya:KK43: yıllar önce annem hastalandi yıllarca hastane hastane doktor doktor dolaştık,gecemiz gündüzümüz birbirine karıştı,mahvolduk,ölüp ölüp dirildik,ümitlerimiz tükendi, çok zor günler yaşadik ben gene biraz büyüktüm ama kardeşlerim ufacıktı,Allah kardeşlerimin yüzüne bakarda annemi bizden almaz,annem ölemez derdim ama boşa,annem göz göre göre ellerimizden kaydı gitti,mücadeleyi kaybettik,ufak kardeşlerimle ortada kalakaldık,ilk zamanlar gidip annemin mezarinin üstünde yatıyordum,ağlaya ağlaya kendimden geçiyordum,isyanda çok ettim,Allah affetsin,Yıllar geçti hala yaşıyorum,yani diyecegim annen bile ölse yaşıyosun,insan en vefasiz varlik diyor geçen okuduğum kitapta,doğru çünkü o ölürse yaşayamam dedigin insanın yokluğuna bile alışıyosun,acısı hiç geçmesede,hafifliyo, anılar silikleşiyor,ne biliiim öyle işte
canım beniimm :( allah sana gani gani sabır versin, annenin de mekanını cennet eylesin inşallah. Hayatta en zor sınavla sınanmışsın bence

Çocuğunuz yok sanırım..

Dua ederken dikkat etmek gerekiyor aslında. Allah herkese "gecinden" anne ve babasının ölümünü görmeyi nasip etsin. Anne ve babamızı kaybettiğimizi görememek onların bizi kaybettiğini görecekleri anlamına geliyor çünkü ve emin olun onlara sorduğunuzda sizin yokluğunuzu yaşamaktansa ölmeyi 1000 kere tercih ederler..

Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Anne ve babalarımızı da..

bu depresyon belirtisi canım .Sevdiğin birinin öleceğini düşünmek.Ama sanırım hemen herkes böyle bir dönem geçiriyor.

Back
X