- 25 Aralık 2007
- 2.186
- 8.432
- 683
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Vah yazık, tatlım sen zaten ailenle görüşüyorsun. Sadece eşinden gizliyorsun buradakilerden gizleme. İnsanlara gitmiyoruz 1 aydır diyince yanlış anlaşılıyor. Ayrıca korona var diye eşinin ailesine gitmiyorsan kendi ailene gidilmesi de normal değil mi???1 ayı gectı aileme gitmiyoruz. Tabıkı aramaz. Ama annesını aramamı bekler
Hiç sevgi dolu bir insan değildirim normaldeBende de haksızım ama eşimde suclu. Emrivaki yapıyor sürekli
Geçen de kardeşini suçluyordun hep arkadaşıyla takılıyor bana oturmaya gelmiyor diye bu ne yaman çelişki?Aıleler
Ailelerle arabayla gorusmek bana göre sosyallık degıl. Yasıtımla gorusmeye gezmeyi sevıyorum. Saatlerce aynı koltukta oturup 60 yas uzerı akrabalarla konusma yı sevmıyorum. Evden eve gezmeye gıtmek sosyallık degil bana göre
Eşim ve duzelmeden ıstemıyorum uzun süre. O zaman daha kötü olurTamsm canım biraz daha sakin ol .Sinirlenmeden .Yüksek sesle konuşmadan .Senı benım kadar kımse anlayamaz.Ama bu surecte çocuk yapma sakın .Prezarvatıf kullansın .Onuda yapar inşallah .
Madem o sana baskı yapıyor sen de ona bu konuda baskı yap öyleyse. Haftada bir gitmek normal bana göre ama birinin sürekli benden beklentisi olması sacma ve rahatsız edici bir durum. Her hafta gidiliyorsa zaten aramak sacma bence. Ya da haftada bir kez ararsın bir gün de görüşüyorsun fazlası sıkar yani. Senin de hataların var cok takıntı yapmışsın. Bence açık açık esinle konus. Sen nasıl benden beklentiye giriyorsan benim de senden beklentilerim sunlar de. Eger sen benim beklentilerimi karşılamayacaksan benden de aynı seyi bekleme de. Bu ne sacma sey zorla aratmak ne Allah aşkına?1 ayı gectı aileme gitmiyoruz. Tabıkı aramaz. Ama annesını aramamı bekler
Aynen öyle .Yazık çocuklara .Anne babaya bişey olmuo. .Eşim ve duzelmeden ıstemıyorum uzun süre. O zaman daha kötü olur
Ben evımde rahatım gercekten. Bana deger veriyorlar evet ama keske bana bıraksalar gıdecegım zamanı. Ben alısmamısım sürekli gıt gel. Kız kardesımde ben gıbı. O da sıkılır gıtmek istemez. Gittigim de ıyy ne ısın var der. Ben evıme karısılmasın diye mesafelıyım. Hem cok gıdınce sıkılıyorum. Istedıgım zaman kalkamıyorum. Ben kendimi bıraksam kahvaltıya aksam yemegı e yatılı yatısız sürekli gıderız. Bundan eminim. Ben arada hep bir mesafe kalsın istiyorum. 2 haftada bır gıdınce paylasılacak daha cok sey oluyor. Ben bu zamana kadar sosyal dedıgım ortamı hep arkaslarımla yasadım. Akrabalarla gorusmek, gune gıtmek de bana sıkıcı geliyor. Onlar cagırdıgında da gıtmezdik, bın tane bahane bulurduk. Yani ben bekarken de ne anneanne ne dedeye gıden bırı degıldim. Benım sosyal cevrem kafamın uyustugu ortam. Bu da yasıtım arkadaşım. Kv ile yada akraba ile oturunca konu ıster istemez cocuk yap, sunu yap bunu yapa gelıyor. Ben mesafeyi koruyorum kı ınsanlar hayatıma karısmasın. O potansiyel var cunku.Bu forumda artık ister istemez direkt analiz yapmaya yelteniyorum. Bence şu an ortamdaki tek sorun sizin bu şekilde bir aile ilişkisine alışık olmamanız ve kendinizi bir türlü ait hissetmemeniz. Güvenli alanınız birbirine düşkün, arayıp soracağın, zor zamanlarınızda yanında olacak bir aile ortamı değil. Kavga gürültü eşliğinde, aynı evin içindeki insanların birbirine yabancı olduğu bir aile ortamı. Dolayısıyla bilinçdışı durumunuzda korkuyorsunuz aslında. Güneşi hiç görmemiş birine güneşi anlatamazsınız, ama bir kere onun sıcaklığını hissettiğinde vazgeçmesi çok zor olur. Siz de şu an istemiyorsunuz o sıcaklığı görmeyi, belki de birilerinin size yemek yaptım gel demesi bile size değer verdiğini gösteriyor ama değersiz hissetmeye o kadar alışıksınız ki değer görmekten bile korkuyorsunuz çünkü bunlar bildiğiniz doğruları yıkan şeyler. İnsan beyni her zaman onu alıştığı ortamda tutmaya gayret eder siz fark etmeseniz de, bu tarz takıntılarınızla evliliğinizi babaevinize benzetecek olmanız çok olası bir sonuç olacak. İster istemez kendinizi benzer ortamda bulacaksınız.
Şimdi bu yazdıklarıma ben 2 haftada 1 gitmek istiyorum, can ciğer olmak istemiyorum minvalinde otomatik bir cevap yazacağınızı biliyorum. Ama lütfen sindirerek okuyun. Geçen konularınızdan birinde size kitap tavsiye etmiştim, lütfen ilk fırsatta onları da okuyup kendi farkındalığınızı geliştirin. Bu şekilde yaşamak çok yıpratıcı, böyle yaşamak zorunda değilsiniz. Dünya sandığınız kadar kötü bir yer değil, bütün insanlar babanız gibi kötü değil, siz de başkaları ile bağ kurabilirsiniz. Arada gün içinde etrafınıza bakın olur mu? Babanız var mı evin içinde? Hayır yok. Sizin eviniz orası artık, iyiyi de kötüyü de siz sağlayacaksınız o evin içinde. Güvendesiniz. Size kimse zarar veremez artık kendinizden başka.
Parmaklarınıza sağlık.Bu forumda artık ister istemez direkt analiz yapmaya yelteniyorum. Bence şu an ortamdaki tek sorun sizin bu şekilde bir aile ilişkisine alışık olmamanız ve kendinizi bir türlü ait hissetmemeniz. Güvenli alanınız birbirine düşkün, arayıp soracağın, zor zamanlarınızda yanında olacak bir aile ortamı değil. Kavga gürültü eşliğinde, aynı evin içindeki insanların birbirine yabancı olduğu bir aile ortamı. Dolayısıyla bilinçdışı durumunuzda korkuyorsunuz aslında. Güneşi hiç görmemiş birine güneşi anlatamazsınız, ama bir kere onun sıcaklığını hissettiğinde vazgeçmesi çok zor olur. Siz de şu an istemiyorsunuz o sıcaklığı görmeyi, belki de birilerinin size yemek yaptım gel demesi bile size değer verdiğini gösteriyor ama değersiz hissetmeye o kadar alışıksınız ki değer görmekten bile korkuyorsunuz çünkü bunlar bildiğiniz doğruları yıkan şeyler. İnsan beyni her zaman onu alıştığı ortamda tutmaya gayret eder siz fark etmeseniz de, bu tarz takıntılarınızla evliliğinizi babaevinize benzetecek olmanız çok olası bir sonuç olacak. İster istemez kendinizi benzer ortamda bulacaksınız.
Şimdi bu yazdıklarıma ben 2 haftada 1 gitmek istiyorum, can ciğer olmak istemiyorum minvalinde otomatik bir cevap yazacağınızı biliyorum. Ama lütfen sindirerek okuyun. Geçen konularınızdan birinde size kitap tavsiye etmiştim, lütfen ilk fırsatta onları da okuyup kendi farkındalığınızı geliştirin. Bu şekilde yaşamak çok yıpratıcı, böyle yaşamak zorunda değilsiniz. Dünya sandığınız kadar kötü bir yer değil, bütün insanlar babanız gibi kötü değil, siz de başkaları ile bağ kurabilirsiniz. Arada gün içinde etrafınıza bakın olur mu? Babanız var mı evin içinde? Hayır yok. Sizin eviniz orası artık, iyiyi de kötüyü de siz sağlayacaksınız o evin içinde. Güvendesiniz. Size kimse zarar veremez artık kendinizden başka.
Ama kv ye dıycem emrivaki yapınca aramız bozuluyor bızım. Bıze emrivaki yapma dıycem. Kavga edıyoruzAynen öyle .Yazık çocuklara .Anne babaya bişey olmuo. .
Bence sorun Babam degıl ben bekarken de akraba ılıskılerı olan ev oturmasına gıden bırı degıldım. Bu yastan sonra da degısecegımı sanmıyorum. Sıkılıyorum ev oturmasından.annemde bıle kardeşim yoksa az otururumParmaklarınıza sağlık.Anlatmak istediğim ne varsa özet geçmiş, sabahtan beri en az 10 mesajda "lütfen destek al" cümlesini fragmanlamışsınız.
Ben aynını yapsam sıkılır surat asar ki. Ben dedım her hafta kv ye gidersek anneme gıdelım her hafta da. Ama bunu kabul etmiyor. Yanı onun annesı Sureklı olacak benim annem arada olacak. Benim annemde yatılı hayatta kalmaz. Ama benim annesinde kalmamı bekler. Benim arkadaşım yemege cagırdı. Gıtmedı. Ama onun arkadası cagırsa gıtmem gerek.Madem o sana baskı yapıyor sen de ona bu konuda baskı yap öyleyse. Haftada bir gitmek normal bana göre ama birinin sürekli benden beklentisi olması sacma ve rahatsız edici bir durum. Her hafta gidiliyorsa zaten aramak sacma bence. Ya da haftada bir kez ararsın bir gün de görüşüyorsun fazlası sıkar yani. Senin de hataların var cok takıntı yapmışsın. Bence açık açık esinle konus. Sen nasıl benden beklentiye giriyorsan benim de senden beklentilerim sunlar de. Eger sen benim beklentilerimi karşılamayacaksan benden de aynı seyi bekleme de. Bu ne sacma sey zorla aratmak ne Allah aşkına?
Peki şuna da analız yapın. Ben unıversıte hayatım boyunca her hafta arkadaşımla bulusur gezerdim. Bu yasa kadar arabayla ne gezmeye ne bır yere gıttım. Ev oturmasına bın bir baskıyla o da nadir gıttım. Kı ne memlekete gitmeyi severim ne köye gitmeyi. Yıllardır gıtmıyorum. Böyle alısmısım ben. Yanı meslekte olsalar seytanda ben evimde rahatım. Gıdıp rahat edemiyorum, sıkılıyorum. Ben ki ev kızı olup gunlere falan gıtseydım suan farklı olurdu.Bu forumda artık ister istemez direkt analiz yapmaya yelteniyorum. Bence şu an ortamdaki tek sorun sizin bu şekilde bir aile ilişkisine alışık olmamanız ve kendinizi bir türlü ait hissetmemeniz. Güvenli alanınız birbirine düşkün, arayıp soracağın, zor zamanlarınızda yanında olacak bir aile ortamı değil. Kavga gürültü eşliğinde, aynı evin içindeki insanların birbirine yabancı olduğu bir aile ortamı. Dolayısıyla bilinçdışı durumunuzda korkuyorsunuz aslında. Güneşi hiç görmemiş birine güneşi anlatamazsınız, ama bir kere onun sıcaklığını hissettiğinde vazgeçmesi çok zor olur. Siz de şu an istemiyorsunuz o sıcaklığı görmeyi, belki de birilerinin size yemek yaptım gel demesi bile size değer verdiğini gösteriyor ama değersiz hissetmeye o kadar alışıksınız ki değer görmekten bile korkuyorsunuz çünkü bunlar bildiğiniz doğruları yıkan şeyler. İnsan beyni her zaman onu alıştığı ortamda tutmaya gayret eder siz fark etmeseniz de, bu tarz takıntılarınızla evliliğinizi babaevinize benzetecek olmanız çok olası bir sonuç olacak. İster istemez kendinizi benzer ortamda bulacaksınız.
Ben zaten destek almak istiyorum kesınlıkle. Eşimin baskısı emrıvakılerınden kurtulmak istiyorum. O baskı yaptıkça kafama takıyorum. Kv ye de söylıycem yemege falan cagırıp gitmeyince duygu sömürüsü yapmasın. Kavga edıyoruz bu yuzdenParmaklarınıza sağlık.Anlatmak istediğim ne varsa özet geçmiş, sabahtan beri en az 10 mesajda "lütfen destek al" cümlesini fragmanlamışsınız.
Kesinlikle mesafe koymazsan mutsuz olursun.Ve sen kendini önemsemezsen kimsenin umrunda olmaz emin ol.Dogru olani yapıyorsun. Belki biraz annesine sen hala kabullenenedin gelininin huyunu demesi lazımDün eşimle konuşurken bana annemi kabullenemedin dedi. Nerden anlamış. Ben bir örnek vermiştim. Kendi annesini katmamışım da burdan anlamış. Neymiş eskiden hergün arardın diyor. E dedim o evde ben evde ne konuşcam hergün onla.Ben mıç mıç olmam kimseyle dedim.Şimdi korona var yasaklar var diye ben bir yere gitmiyorum. Tek başına gidiyor ve maske ile oturuyor. Hayır yani nasıl kabullenecegim.İçli dışlı olmak istemiyorum. Hayır iyi kadın seviyorum ama hergün de arayamam. Mesela pazara gittim diyorum. Ne aldın diyor. Ben tabi anlatmam onu aldım bunu aldım. Böyle sorulardan sıkılıyorum. Mesafeliyim. Eşime göre ama kabullenmedıgımi annesi gibi görmediğimi söyluyor. Benım bir tane annem var. Saygı da sevgide kusur etmem ama annem kadar yakın olamaz. Hem yapıma ters. Eşime göre herşeye hayır diyorum. Bu hafta sonu yasagında anneannesıne gidelim kalalım dedi.İstemedim. Mantıklı şeylerle gelmıyor bende hep hayır dıyorum. Ona göre huysuzum, herşeye hayır diyorum, Kadir kıymet bilmiyorum. Ama mesafe koymazsam ben mutsuz olacagım
Evlenmeseydiniz keşke o zamanPeki şuna da analız yapın. Ben unıversıte hayatım boyunca her hafta arkadaşımla bulusur gezerdim. Bu yasa kadar arabayla ne gezmeye ne bır yere gıttım. Ev oturmasına bın bir baskıyla o da nadir gıttım. Kı ne memlekete gitmeyi severim ne köye gitmeyi. Yıllardır gıtmıyorum. Böyle alısmısım ben. Yanı meslekte olsalar seytanda ben evimde rahatım. Gıdıp rahat edemiyorum, sıkılıyorum. Ben ki ev kızı olup gunlere falan gıtseydım suan farklı olurdu.
Parmaklarınıza sağlık.Anlatmak istediğim ne varsa özet geçmiş, sabahtan beri en az 10 mesajda "lütfen destek al" cümlesini fragmanlamışsınız.
Bana göre en iyisini yapıyorum. Herkese mesafeliyım kı benKesinlikle mesafe koymazsan mutsuz olursun.Ve sen kendini önemsemezsen kimsenin umrunda olmaz emin ol.Dogru olani yapıyorsun. Belki biraz annesine sen hala kabullenenedin gelininin huyunu demesi lazımvalla bu analarının derdinden yıldım ha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?