Annemi tatile cagirmadim

Insan uzuluyor ya ne bileyim yaslaninca bende boyle mi olcam acaba diye korkuyorum

Her yere dahil olmak isterim surekli ben de gelcem modunda mi olcam?

Bende gezmeyi cok Severim eglenirim ama cocuklarim kendileri gitse bu kadar bozulmazdim ya
her yasli boyle olmuyor, benim annem boyle degil mesela. cunku insanlara kafayi takmak yerine kendine ugras bulabiliyor. dedikodu sevmez, drama sevmez. kitap okur, gezer vs

Tatile cekirdek aileyle gidilir. Senede 5,6 kez tatil yapacak kadar zengin bir aile degilseniz, zaten tatole gitmek firsati zor bulunuyorken insan o imkanı kendi cekirdek ailesiyle degelrendirmeli. Baska hickimse olmamali. Cocuklariniza bakma konusunda ama haksizsizniz. Kendi istemiyorsa 1 saat bile bakmak zorunda degil
Tamam iste 1 saat bile bana yardim etmiyorsa benim onu tatile goturmemi istemesin

Çocuklarını kendine sponsor ve sigorta olduğunu düşünerek dünyaya getiren, çocuğu büyütmesinin karşılığında kendisine köle olmasını bekleyen bencil anne modeli. Öyle insanlar arkadaşında dediği gibi yuva bozar kendi keyfi için. Anneniz olduğu içşn tabiki saygınızı koruyun ancak bu konularda yüz vermeyin, sonra çok pişman olursunuz

Sallayin yaranamamissiniz. Tatile basbasa gidin. Annenize sitemde haklisinız arada yardimci olmasi lazim. Ben komsuma bile diyirum acil isin olursa birak cocuklari diye ce birakmisligi var ' o el bu anne yani. Mesafe koyun

Annen cok bencil senin cocuklarini bir gun bile bakmak istemiyor bence bundan sonra sizde biryere götürmeyin esinizle keyfinize bakin kvdeniz gelse hosunuza gidermiydi bosverin uzulecek bisey yok bencil biri hemde cok bencil

Annemi tatile cagirmadim Olay oldu

Daha once birlikte gittik kardesler annem biz vs esim bu defa yalniz Gidelim istiyor hakli.

Bayramda gitmiyorum bi de ustune tatile cagirmadim diye suclu oldum.

Cok yoruldum
Anneme bir kere cocuklara bak esimle gunubirlik gezmeye gidelim dedim cok buyuk tepki Verdi bakmadi-bakmak zorunda degil/ ama surekli onu gezdirmemizi istiyor 1 kere de basbasa gidelim istemistim illa o da gelecek cocuklri asla birakamam zaten

Sirket yemegi var bir aksam esimle gitmek istiyorum, cocuklara bakar misin diyemem bile bu kadar bile diyememek garip degil mi?

Lutfen annemi gezdirmedigimi dusunmeyin birlikte antalyalar , geziler, kahvaltilar , cunda lar izmirler kardesimle benle ayri ayri surekli boyle geziyor asla Tatmin olmuyor

Bir aksam bile siz cikin Ben cocuklara bakayim demiyor

Sonra bayramda tatile gidiyorum ve suclu oluyorum

Cozum var mi?

Cozumsuz bir vaka mi?
Çözüm duymazdan gelmek. Üç beş isyandan sonra alışır. Hiç taviz verme, bu tatile başbaşa çıkamak istedik diyeceksin ve söylediklerini umursamayacaksın. Anneniz iyice dozu kaçırmış sizi kontrol ediyor resmen

Size duygusal sömürü yapıyor ne yazikki ve sizde çok aciksiniz bu duruma :KK43: boyle bir anne ile büyüdüğünüz icinde normal aslinda kendinizi sorgulamanız. Sizi surekli suçlu hissettirecek seyler yaptığı için bir etkilenmez, ikinci de etkilenmeye başlarsınız. Bu yüzden net söylüyorum ki çok kalın sınırlar çizmek tek kurtuluşunuz.
Manipülasyona ne olursa olsun gelmeyeceksiniz, ama annem anlamaz ki demeyeceksiniz. Anlıyorlar öyle güzel anlıyorlar ki ama işlerine gelmiyor. Anlayınca değişmek zorundalar ve bunu istemedikleri icin anlamıyor gibi yapıyorlar.
Ayrıca anlayıp anlamaması da sizin sorununuz değil. Ne yapabilrim demissiniz çözüm var mi diye sormuşsunuz, annenizi değiştiremezsiniz böyle bir çözüm yok. Kaldiki onun duygularindan siz sorumlu değilsiniz. Kırıldı mi, olabilir. Üzüldü mü tamam, cani mi sıkılıyormuş sizsiz? Kendine oyalanacak birşeyler bulabilir.
Hatta siz söylemeyin bile annecim şunu yap vs diye kendisinden sorumlu olan kendini oyalaması gereken seyler bulacak olan anneniz.
Açıklama yapmayın, ama annecim eşimle gitmek istiyorum sonra seninle gideriz vs diye kesinlikle itiraz gelecektir.
Arayacaksınız anne biz eşimle tatile gidiyoruz bu kadar.
Söylenmeye başladığında da annecim su an sanirim anlaşamayacağız tatil dönüşü konuşuruz deyip kapatacaksınız teli.
Siz onun annesi o sizin evladınız olmus resmen. Gözümde küçük çocukların park diye annelerine ağlaması canlandı.
Buna izin vermeyin. Annenize annelik yaparsanız çocuklarınıza nasil enerjiniz kalacak?
En büyük sorunumuz anlaşılır olmak istemek bence. Annem beni anlasin, kötü evlat bilmesin vs vs korkuları yüzünden sınır çizemiyoruz sonra da bu sorunlarla uğraşıyoruz. Bırakın anlamasın buna gönüllü olun. Her zaman en iyi evlat olmak zorunda değilsiniz biraz kötü bilinebilirsiniz ki muhtemelen götürmeyeceginiz icin su an kötü oldunuz zaten:) her sekilde kötü olacaksınız bari sınır çizirek kötü olun. Bu tarz ılişkiler en büyük sorunumuz maalesef..bazen anne bazen arkadaş bazen eş dost şeklinde karşımıza çıkıyorlar.
Bazen ınsanların gözünde kötü olmaya gönüllü olmak lazım. Kimseye safi kötülük yapmadiktan sonra.
Ben eskiden sevdiğim ınsanları kırmaktan çok korkardım onları çok seviyorum üzülmesinler düşüncesiyle hareket ediyordum ama psikoloji eğitimi almaya başlayınca daha derin düşününce bu duyguların altında kabul ve onay ihtiyacının yattığını gördüm. Aynayı kendimize çevirmezsek sorunlarımızı çözemeyiz. Evet tabiki kimseyi kirmayalim ama ben tatile gidiyorum diye annem kirilacaksa da kırılabilir demek lazim.

Size duygusal sömürü yapıyor ne yazikki ve sizde çok aciksiniz bu duruma :KK43: boyle bir anne ile büyüdüğünüz icinde normal aslinda kendinizi sorgulamanız. Sizi surekli suçlu hissettirecek seyler yaptığı için bir etkilenmez, ikinci de etkilenmeye başlarsınız. Bu yüzden net söylüyorum ki çok kalın sınırlar çizmek tek kurtuluşunuz.
Manipülasyona ne olursa olsun gelmeyeceksiniz, ama annem anlamaz ki demeyeceksiniz. Anlıyorlar öyle güzel anlıyorlar ki ama işlerine gelmiyor. Anlayınca değişmek zorundalar ve bunu istemedikleri icin anlamıyor gibi yapıyorlar.
Ayrıca anlayıp anlamaması da sizin sorununuz değil. Ne yapabilrim demissiniz çözüm var mi diye sormuşsunuz, annenizi değiştiremezsiniz böyle bir çözüm yok. Kaldiki onun duygularindan siz sorumlu değilsiniz. Kırıldı mi, olabilir. Üzüldü mü tamam, cani mi sıkılıyormuş sizsiz? Kendine oyalanacak birşeyler bulabilir.
Hatta siz söylemeyin bile annecim şunu yap vs diye kendisinden sorumlu olan kendini oyalaması gereken seyler bulacak olan anneniz.
Açıklama yapmayın, ama annecim eşimle gitmek istiyorum sonra seninle gideriz vs diye kesinlikle itiraz gelecektir.
Söylenmeye başladığında da annecim su an sanirim anlaşamayacağız tatil dönüşü konuşuruz deyip kapatacaksınız teli.
Siz onun annesi o sizin evladınız olmus resmen. Gözümde küçük çocukların park diye annelerine ağlaması canlandı.
Buna izin vermeyin. Annenize annelik yaparsanız çocuklarınıza nasil enerjiniz kalacak?
En büyük sorunumuz anlaşılır olmak istemek bence. Annem beni anlasin, kötü evlat bilmesin vs vs korkuları yüzünden sınır çizemiyoruz sonra da bu sorunlarla uğraşıyoruz. Bırakın anlamasın buna gönüllü olun. Her zaman en iyi evlat olmak zorunda değilsiniz biraz kötü bilinebilirsiniz ki muhtemelen götürmeyeceginiz icin su an kötü oldunuz zaten:) her sekilde kötü olacaksınız bari sınır çizirek kötü olun. Bu tarz ılişkiler en büyük sorunumuz maalesef..bazen anne bazen arkadaş bazen eş dost şeklinde karşımıza çıkıyorlar.
Bazen ınsanların gözünde kötü olmaya gönüllü olmak lazım. Kimseye safi kötülük yapmadiktan sonra.
Ben eskiden sevdiğim ınsanları kırmaktan çok korkardım onları çok seviyorum üzülmesinler düşüncesiyle hareket ediyordum ama psikoloji eğitimi almaya başlayınca daha derin düşününce bu duyguların altında kabul ve onay ihtiyacının yattığını gördüm. Aynayı kendimize çevirmezsek sorunlarımızı çözemeyiz. Evet tabiki kimseyi kirmayalim ama ben tatile gidiyorum diye annem kirilacaksa da kırılabilir demek lazim.
Kesinlikle o kadar kotuyum ki su an, yok onu gormek istemiyormusum, yok benden uzak allaha yakin olsun diyormusum ki bayramda gitmiyormsum ( 1 ay once gorustuk bu arada sehirdisinda yasiyorum ama 1 ay once bendeydi) bayramda da tek degil 2 kardesimle olacak

Cok guzel yazmissiniz, o kadar Bikkin ki tum gun evde , kendine ugras Bul diyorum bakariz ederiz vs modunda artik demez oldum zaten

Boslukta gibi ama artik sikiliyorsa da kendi kendine sikilsin surekli bizi arayip aglamakli e noldu sikildim Ben vs

Tamam madem sikiliyorsun gel beraber cocuklara bakalim cocuklara kek borek yapalim hayir yapmam ben hicbir is yapmam tum gun yatarim ya da gezerim ama senle gezerim tek gezemem, inanin surekli Boyle , cidden ilgilenmiyorum artik kendine ceki duzen vermeli 60 yasinda kadin ya

Daha once birlikte gittik kardesler annem biz vs esim bu defa yalniz Gidelim istiyor hakli.

Cok yoruldum
Anneme bir kere cocuklara bak esimle gunubirlik gezmeye gidelim dedim cok buyuk tepki Verdi bakmadi-bakmak zorunda degil/ ama surekli onu gezdirmemizi istiyor 1 kere de basbasa gidelim istemistim illa o da gelecek cocuklri asla birakamam zaten

Sirket yemegi var bir aksam esimle gitmek istiyorum, cocuklara bakar misin diyemem bile bu kadar bile diyememek garip degil mi?

Lutfen annemi gezdirmedigimi dusunmeyin birlikte antalyalar , geziler, kahvaltilar , cunda lar izmirler kardesimle benle ayri ayri surekli boyle geziyor asla Tatmin olmuyor

Cozum var mi?

Cozumsuz bir vaka mi?
Bir narsist anne daha.. Ne diyelim 9 ay taşımış, büyütmüş ya kendini halı etsen yetmez.

Du bi annemi öpüp geliyorum 🤣
Bencede biraz şımarık bir anne

Cok yoruldum

Cozum var mi?

Cozumsuz bir vaka mi?
Sürekli peşine takılan bir kv olduğunu ve eşinin ona sınır koyamadığını düşün. Sınır koymak istediğinde de eşinin annesinin nazıyla oynadığını, kaprislerini kafaya taktığını. Böyle bir durumda eşine ne söylersin, nasıl davranmasını istersin. Sende aynısını yap.
Bir akşam yemeği için bile torununa bakmayan anneanne banada garip geliyor. Sürekli sorumluluğun alıp bakmak konusunda hak verebilirdim. Ama bir kaç saat bile kızına bu iyiliği yapmayan anneleri anlayamıyorum.
İleride bende torunlarıma sürekli bakamam ama hastalık veya kısa anne baba tatillerinde desteğimi esirgemem.

Bizimkilerde cocuk filan yok suan ona ragmen söylenir durmadan gezmeyi seviyoruz esimle sizde evde durmuyorsunuz, ne musrifsiniz, gencken çalışıp para biriktirin neden harcayıp duruyorsunuz valla artık story filan gizliyoruz 😀 Gercekten buyuklerimiz cok yapıyor bir sey soyleyince kusuyorlar sonra

Cok guzel yazmissiniz, o kadar Bikkin ki tum gun evde , kendine ugras Bul diyorum bakariz ederiz vs modunda artik demez oldum zaten

Boslukta gibi ama artik sikiliyorsa da kendi kendine sikilsin surekli bizi arayip aglamakli e noldu sikildim Ben vs

Tamam madem sikiliyorsun gel beraber cocuklara bakalim cocuklara kek borek yapalim hayir yapmam ben hicbir is yapmam tum gun yatarim ya da gezerim ama senle gezerim tek gezemem, inanin surekli Boyle , cidden ilgilenmiyorum artik kendine ceki duzen vermeli 60 yasinda kadin ya
Annenizin uğraşı siz olmuşsunuz çünkü. Ama sizinde bir hayatınız eşiniz ve çocuklarınız var. Gerçekten çok bencilce bir durum annenizin yaptığı.
Hobisi olan kadınlar böyle çocuklara sarmiyor genelde gözlemledigim 80 yaşında bile olsa bir belediyenin kursuna vs gidiyor. Tabiki sizinle vakit geçirerek ancak her şeyi beraber yapmak zorunda değilsiniz bunu öğrenmesi gerekiyor geri adım atmayın o tatile eşinizle çıkın derim:) bol sabırlar :)

Back
X