Annemin 2. Çocuk istememesi

Neyine kırıldınız? Kadın korkuyor işte. Allah sağlık versin ama çocuğum tek kalmasın diye kendinizi riske atıp hamile kalmaya çalışmanıza da şaşırmış olabilir. Çocuk bakımı konusunda ben yaşlıların torun bakmak zorunda kalmasına karşıyım. Annemle yaşıyorum ama bebeğimi kreşe götürüyorum. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil

Ilk cümleye ben de katılıyorum, anne kızının canı için korkuyor belli ki ne var bunda🙄 Kardeş iyi güzel tabi de, kendi sağlığını riske atmaya değmez konu sahibesi Allah korusun senin de sağlık problemlerin olursa çocuğun ne yapar?? Konu sahibesi sağlığın elverissiz madem olmuyorsa olmuyor, bence 2.cocuk fikrini rafa kaldır.

Siz nerenizden okudunuz diye sormadan edemedim kendimi. Siz iyi okuyun öyle yazın ben çocuğumu alsın baksın mı yazdım kendimi de riske mı atıyorum yazmışım iyi okuyun!!! Ya da siz hiç yazmayın
Terbiyesiz ve bencilsin. Gözümle okudum beynimle okudum. Allah annene sabır versin

Ilk cümleye ben de katılıyorum, anne kızının canı için korkuyor belli ki ne var bunda🙄 Kardeş iyi güzel tabi de, kendi sağlığını riske atmaya değmez konu sahibesi Allah korusun senin de sağlık problemlerin olursa çocuğun ne yapar?? Konu sahibesi sağlığın elverissiz madem olmuyorsa olmuyor, bence 2.cocuk fikrini rafa kaldır.
Bencil cnm işte. Annesi bakmak da istemiyor haklı olarak

Bence annen seni düşünmüş,sağlığın için diye görüyorum
Bu ara benim annem asla ikinci çocuğumuz olsun istemezdi hâlâ da öyle
Kardeşim ikinci hamileliğini söyleyince aylarca hastalandı annem.
Yüzüne de söyledi kardeşimin benim 2 torunum var 3. Yok diye
Yeğenim 1.5 yaşına geldi anneanne dedi çocuğu sevdi.
Tabii bu çok başka senin durumun çok başka.
Benim annem gibi asla çocuk,torun istemese sevmese neyse derim.

daha önce hiç 2. Çocuk olsun diye uğraşmadık. Bu ay adetime son 1 gün varken korunmasız oldu bu yüzden şüphem. Sağlığıma gelince kızımı benden fazla kimse düşünemez tabii ama doktorlarım hamile kalırsam hiçbir problem olmayacağını söylüyorlardı zaten

Bu konuda konu açmak istemezdim ama annem 2. Çocuk yapmamı istemiyor. Bende anneyim onu anlıyorum ama bilmiyorum çok kırıldım. Nededine gelirsek ben 2 düşük yaşadım 3. Hamileliğimde çok sıkıntı yaşadım hergğn iğne vuruldum doğuma kadar istifra ettim yemek yiyemediğim için hastanelerde kaldım evimiz orası olmuştu. Bende aslında istemiyordum çok sorunlar yaşadım kızım bana yeter diye düşünüyordum ama görümcem vefat edince anladımki tek bırakmamalıyım ne olacağını Allah bilir tabi ama kayınvalidemler hep bizden destek buldu bende kızım yalnız kalmasın istedim. Bu ayda adetim 3 gün geçince anneme söyledim tansiyonumu çıkaracaksın vs deyince çok üzüldüm. Anne yüreği anlıyorum ama çok şükür doktorlar doktor kontrolünde olduğun sürece sıkıntı yok dedi birde görümcem de hamileyken vefat edince annem daha çok korkar hale geldi. Ya hamileysem şimdi nasıl söylicem anneme zaten ben bakmam o zaman demişti
Yani annenizi çokta ilgilendiren bı konu değil eşinizle sizin aranizda olan bı mevzu. Ben çocuk yapacak olsam kimseye danışmam. Korkusunu anlayabilirim ama saygı duyması lazım.

Annenizin yerinde olsam ben de böyle katılabilirim ya
İki kız evladım var geleceğin ananesiyim
Hani evladımın hayatını zehir edecek, hatta ona mal olabilecek bir durumda çok fevri olmasa da sert bir sınır çizebilirim
Maddi problem değil bahsedilen sağlık olunca akan sular duruyor.

daha önce hiç 2. Çocuk olsun diye uğraşmadık. Bu ay adetime son 1 gün varken korunmasız oldu bu yüzden şüphem. Sağlığıma gelince kızımı benden fazla kimse düşünemez tabii ama doktorlarım hamile kalırsam hiçbir problem olmayacağını söylüyorlardı zaten
Sizi guzelce uyarmaya calismis niye hemen kavgaya donmus ya

Bu konuda konu açmak istemezdim ama annem 2. Çocuk yapmamı istemiyor. Bende anneyim onu anlıyorum ama bilmiyorum çok kırıldım. Nededine gelirsek ben 2 düşük yaşadım 3. Hamileliğimde çok sıkıntı yaşadım hergğn iğne vuruldum doğuma kadar istifra ettim yemek yiyemediğim için hastanelerde kaldım evimiz orası olmuştu. Bende aslında istemiyordum çok sorunlar yaşadım kızım bana yeter diye düşünüyordum ama görümcem vefat edince anladımki tek bırakmamalıyım ne olacağını Allah bilir tabi ama kayınvalidemler hep bizden destek buldu bende kızım yalnız kalmasın istedim. Bu ayda adetim 3 gün geçince anneme söyledim tansiyonumu çıkaracaksın vs deyince çok üzüldüm. Anne yüreği anlıyorum ama çok şükür doktorlar doktor kontrolünde olduğun sürece sıkıntı yok dedi birde görümcem de hamileyken vefat edince annem daha çok korkar hale geldi. Ya hamileysem şimdi nasıl söylicem anneme zaten ben bakmam o zaman demişti
Valla annenizide sizide çok iyi anlıyorum, ikinizde kendinize göre haklısınız. Anne olunca insan evladına bişey olur korkusu yaşıyor çok insani. Gorumceye üzüldüm hamileydi demişsiniz nasıl vefat nedeni neydi?

Görümcem hamileyken pıhtı attı bende yüksek derece pıhtılaşma hastası olduğum için korkuyor

O zaman haklı değil mi?

Açıkçası hep arka arkaya çocuğum olsun birlikte büyüteyim isterdim. Ancak gebeliğim çok zor geçti, gerek doğuma kadar serumla yaşamam gerek gebelik de covid olup erken doğum yapıp kalbimde kalıcı hasarlar bırakması sebebiyle bu hayalime dur dedim.

Psikolojik olarak istiyorsunuz ama şunu unutmayın çocuğunuzun sağlıklı bir anneye ihtiyacı var.

Annenize ben kendim bakarim deyin..

Bir çocuk, bilmen kaç kürtaj ve adete bir gün kala girilen ilişkiden gebe kalacağını sanıp annesini tedirgin edip üstelik bunu aile krizine dönüştürmeyi nasıl başardınız?

Back
X