- 15 Aralık 2022
- 170
- 53
- 18
- 25
- Konu Sahibi raveeeennn
-
merhabalarrr şuan yks sınavına üniversiteye tekrardan hazırlanan biriyim. Ailem çok fazla beklenti içerisinde benden derslerimde de başarılıyım hedefimin gerçekleşeceğine tüm kalbimle inanıyorum. Annem her zaman için oku, okulun olsun mesleğin olsun istediğinin peşinden git der.. Tani her insanda olması gerektiği gibi bende sürekli hedefimin peşinden koşup çalışıp çabalıyorum. Asıl sıkıntım şu ki Annem sürekli ders çalışmamı ve ders çalışmam gerektiğini söylüyor. Ama evin her türlü temizliğinden yemeğe yardımından aklınjza ne gelebilecekse her işinden sorumluyum belki günde ondan daha öok ebbi temizleyip işleri hallediyor, dışarıda halledilevek varsa onları da yapıyorum ve haliyle gün içinde tüm bu işlerden sonra ne 7 saat masa başında ders çalışacak mentalim ne de yorgunluğum geçmiyor. Annem biraz da temizliğe takıntılıdır hergün siler süpürürüz yani normal ebi toplaması falan da değil. Ben anneme diyorum anne sınavım var, ben hergün bunları yapıp yapıp yoruluyorum daha sonrada ders çalışmaya mecalim olmuyor diye ama annem anlamıyor yapacakskn demehe devam ediyor asla ama asla anlatamıyorum bu evde yaşayacakdan yapacaksın diyor. benim yapmamakla ilgili bi sıkıntım yok severek hatta isteyerek de yapıyorum ama vaktim kalmıyor ve yoruluyorum dpnra dinlenme vs derken saatler geçmiş akşam olmuş oluyor akşam yemeğiydi oydu buydu derken saat 9 e hadi yatalım oluyor. Son üç aya girdik hergün temizlik ve dışarı işini yapmaya ve on saat masa başında her dersi çalışmaya mentalim kalmadı neredeyse. Üstüne birde günde bir saat bilgisayar oyununa ayırdığım bi süreç var, hem yemek hem temizlik hemde ders yapıyorum bir saatlik keyfimi de çok görüp sen bir halt edemezsin diye söylenip günümü mahvediyor, duygusalım hemen ağlayıp çökebiliyorum, rest de çekemiyorum annem babasız büyüttü bizi anlayamıyorum ne yapacağımı çünkü işleri yapsam diğerlerine yetişemiyorum bir gün çamaşırı geç katlasam afedersiniz evlatlıktan reddediliyorum ne yapacağım ben böyle
evde 4 kişiyiz annem temizliğe takıntılı en ufak şeyde bile "bütün ev dağıldı yarın köklüce bi temizlik yapmak lazım" diye söylenir. Kendisi aşırı da sinirli çocuk gibi kaprisli birisi ben bunu söylediğimde anlamıyor ona göre yapmakta zorunluyum gibi geliyor tek istediğim bu üç ayda azaltmaktı ama kabulleneceğim sanırım...Benim senin gibi bir arkadaşım vardı, sınavda ilk 5 bine girip, diş hekimliği kazandı. Onun da annesi böyledir hala. İnşallah sende başarılı olursun.
Dershanenden rehber hocana rica et, annenle görüşsün. Veliler böyle öğrencileri dinlemiyorlar ama öğretmenini dinlerler.
Gerekirse sesini çıkartarak, ağlamadan tepkini koyman gerekiyor. Öbür türlü bu durum düzelmez. Evde kaç kişisiniz ki böyle çok iş çıksın. Herkes kendi işini yapsın. Sen mutfağa karışma, sadece çamaşırları ya da banyoyu hallet. Bak iyi okul kazanmam için zamana ihtiyacım var de, iyi okul kazanıp alacağın burslarla ona hediyr alacağını söyle biraz gözünü boya annenin, heveslendir onu.
Günde 1 2 saat ev temizliği yeterli.Abartmayin fazlamerhabalarrr şuan yks sınavına üniversiteye tekrardan hazırlanan biriyim. Ailem çok fazla beklenti içerisinde benden derslerimde de başarılıyım hedefimin gerçekleşeceğine tüm kalbimle inanıyorum. Annem her zaman için oku, okulun olsun mesleğin olsun istediğinin peşinden git der.. Tani her insanda olması gerektiği gibi bende sürekli hedefimin peşinden koşup çalışıp çabalıyorum. Asıl sıkıntım şu ki Annem sürekli ders çalışmamı ve ders çalışmam gerektiğini söylüyor. Ama evin her türlü temizliğinden yemeğe yardımından aklınjza ne gelebilecekse her işinden sorumluyum belki günde ondan daha öok ebbi temizleyip işleri hallediyor, dışarıda halledilevek varsa onları da yapıyorum ve haliyle gün içinde tüm bu işlerden sonra ne 7 saat masa başında ders çalışacak mentalim ne de yorgunluğum geçmiyor. Annem biraz da temizliğe takıntılıdır hergün siler süpürürüz yani normal ebi toplaması falan da değil. Ben anneme diyorum anne sınavım var, ben hergün bunları yapıp yapıp yoruluyorum daha sonrada ders çalışmaya mecalim olmuyor diye ama annem anlamıyor yapacakskn demehe devam ediyor asla ama asla anlatamıyorum bu evde yaşayacakdan yapacaksın diyor. benim yapmamakla ilgili bi sıkıntım yok severek hatta isteyerek de yapıyorum ama vaktim kalmıyor ve yoruluyorum dpnra dinlenme vs derken saatler geçmiş akşam olmuş oluyor akşam yemeğiydi oydu buydu derken saat 9 e hadi yatalım oluyor. Son üç aya girdik hergün temizlik ve dışarı işini yapmaya ve on saat masa başında her dersi çalışmaya mentalim kalmadı neredeyse. Üstüne birde günde bir saat bilgisayar oyununa ayırdığım bi süreç var, hem yemek hem temizlik hemde ders yapıyorum bir saatlik keyfimi de çok görüp sen bir halt edemezsin diye söylenip günümü mahvediyor, duygusalım hemen ağlayıp çökebiliyorum, rest de çekemiyorum annem babasız büyüttü bizi anlayamıyorum ne yapacağımı çünkü işleri yapsam diğerlerine yetişemiyorum bir gün çamaşırı geç katlasam afedersiniz evlatlıktan reddediliyorum ne yapacağım ben böyle
ben merakımdan temizlik yapmıyorum annemde yeterli oldugunu düşünmüyor ne derse yapıyorum mecburGünde 1 2 saat ev temizliği yeterli.Abartmayin fazla
Evde kaç kişi yaşıyor? Kalabalık mi her gün cokmu kirleniyor? Heryeri daginikmi bırakıyorsunuz? Nasil işler bitmiyor. Anne kız yaparsaniz hergun 1 saat ayirsan yeter. Hergun yapınca zaten ev temiz olur bide düzenli insanlarsınız.bende hergun temizlik yapiyorumda 1 saate bitiyor. Odanızın kapisini kitleyin işiniz bitince, anne sakin rahatsız etme konsantre şekilde ders calismam gerek diyin. Rahatsız edersede kutuphaneye gidinmerhabalarrr şuan yks sınavına üniversiteye tekrardan hazırlanan biriyim. Ailem çok fazla beklenti içerisinde benden derslerimde de başarılıyım hedefimin gerçekleşeceğine tüm kalbimle inanıyorum. Annem her zaman için oku, okulun olsun mesleğin olsun istediğinin peşinden git der.. Tani her insanda olması gerektiği gibi bende sürekli hedefimin peşinden koşup çalışıp çabalıyorum. Asıl sıkıntım şu ki Annem sürekli ders çalışmamı ve ders çalışmam gerektiğini söylüyor. Ama evin her türlü temizliğinden yemeğe yardımından aklınjza ne gelebilecekse her işinden sorumluyum belki günde ondan daha öok ebbi temizleyip işleri hallediyor, dışarıda halledilevek varsa onları da yapıyorum ve haliyle gün içinde tüm bu işlerden sonra ne 7 saat masa başında ders çalışacak mentalim ne de yorgunluğum geçmiyor. Annem biraz da temizliğe takıntılıdır hergün siler süpürürüz yani normal ebi toplaması falan da değil. Ben anneme diyorum anne sınavım var, ben hergün bunları yapıp yapıp yoruluyorum daha sonrada ders çalışmaya mecalim olmuyor diye ama annem anlamıyor yapacakskn demehe devam ediyor asla ama asla anlatamıyorum bu evde yaşayacakdan yapacaksın diyor. benim yapmamakla ilgili bi sıkıntım yok severek hatta isteyerek de yapıyorum ama vaktim kalmıyor ve yoruluyorum dpnra dinlenme vs derken saatler geçmiş akşam olmuş oluyor akşam yemeğiydi oydu buydu derken saat 9 e hadi yatalım oluyor. Son üç aya girdik hergün temizlik ve dışarı işini yapmaya ve on saat masa başında her dersi çalışmaya mentalim kalmadı neredeyse. Üstüne birde günde bir saat bilgisayar oyununa ayırdığım bi süreç var, hem yemek hem temizlik hemde ders yapıyorum bir saatlik keyfimi de çok görüp sen bir halt edemezsin diye söylenip günümü mahvediyor, duygusalım hemen ağlayıp çökebiliyorum, rest de çekemiyorum annem babasız büyüttü bizi anlayamıyorum ne yapacağımı çünkü işleri yapsam diğerlerine yetişemiyorum bir gün çamaşırı geç katlasam afedersiniz evlatlıktan reddediliyorum ne yapacağım ben böyle
Gündüzleri kütüphanede calisin zaten acik.. aksam olunca eve gidip uyuyun aksamlari temizlik yaptiracak hali yok ya bende öyle cözüm buldum. Allahtan babam anlayisli seninkide anlayisla karsilacagi düsünüyorum yok evde inatla durup calisicam dersen o is olmuyor inan cözümü yok..merhabalarrr şuan yks sınavına üniversiteye tekrardan hazırlanan biriyim. Ailem çok fazla beklenti içerisinde benden derslerimde de başarılıyım hedefimin gerçekleşeceğine tüm kalbimle inanıyorum. Annem her zaman için oku, okulun olsun mesleğin olsun istediğinin peşinden git der.. Tani her insanda olması gerektiği gibi bende sürekli hedefimin peşinden koşup çalışıp çabalıyorum. Asıl sıkıntım şu ki Annem sürekli ders çalışmamı ve ders çalışmam gerektiğini söylüyor. Ama evin her türlü temizliğinden yemeğe yardımından aklınjza ne gelebilecekse her işinden sorumluyum belki günde ondan daha öok ebbi temizleyip işleri hallediyor, dışarıda halledilevek varsa onları da yapıyorum ve haliyle gün içinde tüm bu işlerden sonra ne 7 saat masa başında ders çalışacak mentalim ne de yorgunluğum geçmiyor. Annem biraz da temizliğe takıntılıdır hergün siler süpürürüz yani normal ebi toplaması falan da değil. Ben anneme diyorum anne sınavım var, ben hergün bunları yapıp yapıp yoruluyorum daha sonrada ders çalışmaya mecalim olmuyor diye ama annem anlamıyor yapacakskn demehe devam ediyor asla ama asla anlatamıyorum bu evde yaşayacakdan yapacaksın diyor. benim yapmamakla ilgili bi sıkıntım yok severek hatta isteyerek de yapıyorum ama vaktim kalmıyor ve yoruluyorum dpnra dinlenme vs derken saatler geçmiş akşam olmuş oluyor akşam yemeğiydi oydu buydu derken saat 9 e hadi yatalım oluyor. Son üç aya girdik hergün temizlik ve dışarı işini yapmaya ve on saat masa başında her dersi çalışmaya mentalim kalmadı neredeyse. Üstüne birde günde bir saat bilgisayar oyununa ayırdığım bi süreç var, hem yemek hem temizlik hemde ders yapıyorum bir saatlik keyfimi de çok görüp sen bir halt edemezsin diye söylenip günümü mahvediyor, duygusalım hemen ağlayıp çökebiliyorum, rest de çekemiyorum annem babasız büyüttü bizi anlayamıyorum ne yapacağımı çünkü işleri yapsam diğerlerine yetişemiyorum bir gün çamaşırı geç katlasam afedersiniz evlatlıktan reddediliyorum ne yapacağım ben böyle
evetEvdeki öbür iki kii erkek mi? Ondan mı onlar karışmıyor? Onların desteği yok mu?
hayır bakın annemde temizlik takıntısı var aklı fikri temizlikte, normal temizliği bırakın hergün sil süpür toz al gibi gibi yani normal yatak yopla bulaşık yıka işini bitir şeklinde değil o yuzden bu rahatsızlığım.Evde kaç kişi yaşıyor? Kalabalık mi her gün cokmu kirleniyor? Heryeri daginikmi bırakıyorsunuz? Nasil işler bitmiyor. Anne kız yaparsaniz hergun 1 saat ayirsan yeter. Hergun yapınca zaten ev temiz olur bide düzenli insanlarsınız.bende hergun temizlik yapiyorumda 1 saate bitiyor. Odanızın kapisini kitleyin işiniz bitince, anne sakin rahatsız etme konsantre şekilde ders calismam gerek diyin. Rahatsız edersede kutuphaneye gidin
başkalarına her zaman ben ondan birşey beklemiyorum vs diyor o yuzden birinin destek çıkacağını sanmıyorum. Geceleri ders çalışma düzenine geçtim daha rahat ediyorum şuanlıkokuyup güzel bölümler kazanmanızı isteyen annenizin tam gaz ev işi yaptırması, direndiğinizde anlamaması aslında annenizin başarılı olmanızı çok da umursamadığını gösteriyor.
dershane gibi bir seçenek varsa gidin ve akşama kadar dershanede ders çalışın.
umarım böyle seçenekleriniz vardır
ya da umarım annenize durumunuzu açıklayacak birisi vardır
mezun öğrenciyim okulum yok malesefOkulunuzdaki rehberlik hocanızdan rica edin konuşsun yoksa sizi anneniz yine anlamayacak biri gibi duruyor. Umarım çok güzel yerlere gelirsin
Anladim, Allah kolaylık versinde, anne dediğin evladını en çok düşünen insandır. Konuşun, anlatın insan cocugu üzülünce daha çok üzülüyor. Anlar umarım sizi, merhametli anne olurhayır bakın annemde temizlik takıntısı var aklı fikri temizlikte, normal temizliği bırakın hergün sil süpür toz al gibi gibi yani normal yatak yopla bulaşık yıka işini bitir şeklinde değil o yuzden bu rahatsızlığım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?