sakin evlilik gibi tüm hayatini etkileyecek bir karari ailenin baskisi yüzünden verme.asla bu konularida erkek arkadasina anlatma,yarin evlensen bile bunlari yüzüne vurma ihtimali cok yüksek,ayrica ne olursa olsun okumaya calis eline bir meslek al.asla evliligi cikis yolu olarak görme.evlilik her zaman yapilir.calisir kendine bakarsin belkide iki yada üc arkadas ev tutar oturursunuz.biraz sabir et.annen masraf olmasin diye okumana karsidir belkide.annene düsündüklerini söyle karsi cikmak kalp kirmadanda yapilir,burasi benimde evim ,siz beni dünyaya getirdiniz okutmaya mecbursunuz bakmaya mecbursunuz de.cok zor da kalirsan devletin imkanlarina basvur 2011 de yasiyoruz.anne baba hakki varsa evlat haklarida var,ailenenin sana imkanlari dahilinde mecburiyetleride var.onlara bunlari hatirlat.belki söyle diyebilirsin söyledikleriniz cok da kolay degil benim icin.bende sana söyle söylerim DOGUM COK GÜZEL BIR OLAYDIR,AMA SANCISIZ OLMAZ.biraz cile cekebilirsin bu sürecte,ama sonradan tüm hayatini bir erkege mahkum birakmamak icin okumali yada bir meslek ögrenmelisin.herkes anne baba vs olamaz.insan neden bu sözleri evladina söylerki hic anlamam.tabiki disiplinli olmak gerek .anne baba olarak cocuklari korumak adina kurallar koyulur.ama o ev ayni zamanda sizinde eviniz.nedense susan yutan cocuklar sürekli eziliyor ama böyle anne babalarida baska cocuklari eziyor sonra,ilahi adalet yani.ben bazen cocuklarimla oturup benden memnun olup olmadiklarini sorarim beni elestirebilme yetkileri vardir,ne düsündüklerini sorarim,otutp konusur tartisiriz,bazen bana akil verirler onlardan cok sey ögrendim,benim evim param malim mülküm hayatim bile cocuklarimada aittir
saygi ve dua ile
Canım daha önceki konularını okumuştum,hatta yorum yazmıştım.Annen menopozdan ziyade,yaş döneminde olabilir.Anladığım kadarıyla çocukları büyümüş,herkes kendi havasında,annen yalnızlık çekiyor olabilir.Hayatımı çocuklara verdim,çalıştım çabaladım,değer bilen yok gibi düşünceleri vardır.Annene biraz zaman ayırın,ama bu illaki evişlerinde yardım etmek değil,hoş zaman geçirmek olsun.
Bir de sen daha önce de yazmıştın,hemen her tartışmada ağlıyorsun sanırım,neden acaba,çok mu hassassın ? Ben de annemle çok tartışırdım,pek ağladığımı hatırlamam,kızardım sadece.
Üniversiteye gidemiyorum ne demek ? Gidersin,gideceksin.Annen illaki çalış diyorsa,hem okur hem çalışırım dersin,part time veya haftasonu bir işe girersin.Bu konuda diret,gerekirse kavga et ama asla yılma.Evlilik için çok erken,aman diyeyim yağmurdan kaçarken doluya tutulma.Bir evden çıkıp diğerine kapanmış olursun korkarım.Önce oku,meslek sahibi ol,sonra nasılsa önününde uzun yıllar var,evlenirsin.
baksana kusura bakmada annelik böyle olmaz, insan kendi yavrusuna kendi kizina böyle davranirmi cok yazik. evde hergün bu sacmaliklari bu huzurlusluklari cekmektense evlen, tabiki evlilik cikis yolu degil, iyi düsünmek gerek ama eyerki hic cikis yolun yoksa yine senin bilecegin birsey, , ayricada üniversiteyede gir oku. Bir anne nasil okumucaksin?, disari cikmicaksin?, git evlen seni cekemicem der? nebicim insanlik bu yaa.. valla ne dicemi bilmiyorum, annen eyer sinirli oldugunda böyleyse sana karsi tamam dicem ama hergün böyleyse, hergün hergün bu cekilirmi ya? üstelik bide okumucaksin diyor. valla bilmiyorum eyer tek cikis yolu evlenmekse senin bilecigin birsey zor bir durum.. babanin yanina tasinma ihtimalin varsa bence tasin.
bence bir sorundan kaçmak yerine yüzleşmelisin.evliliği annenden uzaklaşmak için değil doğru zaman ve doğru insanı bulduğunda yapmalısın.aksi takdirde yağmurdan kaçarken doluya tutulabilirsin.annenden uzaklaşmak istiyosun ama yarın evlendiğindede sorunlar yaşayabilirsin o zaman da eşinden uzaklaşmak isticeksin bu şekilde hep kaçarak olmaz.sorunlarla başa çıkmayı öğrenmelisin pes etmek olmaz
eğer ben şöyle dersem anneme anne bak ben artık büyüdüm okumak istyrm çalışmak istyrm desem. annemin diceği şu olucak : ilk önce bagırıp çagırcak ardın kırıcı sözler onun ardından senin yaşın kaç başın kaç otur evde çok şımardın bir daha bnle konuşmaaaa felan filan artık yoruldum sorunları çözmek istemiyorum
kaç yaşındasın canım.bide anlamadığım her anne evladının okumasını yada çalışmasını ister.senin annen neden bunu istemez .benim annemde zamanında pek dışarı çıkmamı istemezdi bağırırdı kızardı bende çıkmazdım.daha sonra kendi ayaklarım üstünde durabileceğimi anlayınca serbest bıraktı hiç sıkmadı.
Bukadar zorluklar cekiyorsunuz babanizin yanina yerlesin,yokmu boyle bir seceneginiz..Allah yardimciniz olsun gercekten zor bir imtihan...
canım ben 22 yaşındayım 20 yaşında evlendim ve annemden kurtulmak için hemde kaçarak evlendim. Allah tan eşim iyi bir insan çıktıda yağmurdan kaçarken dolya tutulmadım ha pişmanmıyım evet zaman çok erken oldu evlilik için bir hırs uğruna beni 20 senedeir yetiştiren ailemi kaybettim küçük bi sıkıntım olsa gidecek bi kapım yoktu
diyeceğim herkes benim gibi şanslı olmaz bu durumda daha olgun davran akıl alabileceğin büyük insanlardan yardım iste. çünki evlilik bi sığınacak liman değil emin ol buna şimdiki aklım olsa ozaman evlenmezdim. kendimi başka yönlerde geliştirmeye çalıştırırdım.öylelikle azda olsa kafam dağılırdı eninde sonunda evlilik hakkım var
sanırım beni en iyi anlayan sensin o zaman biraz sakin ve dikkatli düşünmeliyim elimde mesleğim olmazsa ilerde eşimle bir sıkıntım olsa kime gitcem bunuda düşünmeliyim of herşey çok karışık en iyisi ben dışarda bir bankta oturup kafamı toparlayım...
bu konuyu okuyunca aklima sevgili arkadasim geldi,cok sevgili arkadasim temiz kalpli anne babasini düsünen naif düsünceli bir kizdi 5 kardeslerdi.cok güzel de bir kizdi babasi annesi ne calistirdi ne okuttular ne kiza rahat verdiler.sanki o ev baskasinin eviydi kizi o eve sigdiramadilar.ona bisey almazlardi sessizdi ya söylemezdi birsey sitem etmezdi.onun kadar iyi kalpli cok az insan tanidim, yüzünün güzelligide icinden gelmis olmali.kiz evlenmek zorunda kaldi,baska caresi yoktu cünki,kacip gitse kötü yola düser diye korkardi.sevdigine vermediler,sevmedigi birisine verdiler zengin diye.simdi 3 cocugu var kocasini sevmiyor,sevdigi adami hala sevdigini söylüyor bana ama asla görüsmüyorlar,o adamda evlendi zaten. ben kinamiyorum ailesini kiniyorum,onun hayatini caldiklari icin.kocasi hayirsizin teki cikti,kaynana elti görümce hepisi kadinla ugrasiyor cünki kocan tutmaz ezdirise seni,digerleri ne yapmaz.kadin cok mutsuz,ailesi kizken sahip cikmamiski simdi ciksin,3 cocukla,meslek yok nasil bosansin kocaya muhtac sinir hastasi olmus,caresiz yani.ne korkunc sevmedigi bir erkekler bir hayat gecirmek.simdi kiz kardesi bosandi baba evinde görseniz anne babasina hayati zindan ediyor,ilahi adalet ama arkadasimin hayati söndü gitti kocasi onun sahipsizligini kullandi,kime gideceksinki beni cekmelisin dedi.
sen eger herseye ragmen mücadeleni simdi vermezsen yarin gec olur,coluk cocuga karisirsan isin zorlasir,eline meslegini al annene ragmen,biraz kurnaz ol hemen yorgun düsme,mücadele et
selam ve dua ile
Canım daha çok küçüksün sakın ha.. Evlilik falan çok erken. Annen sinirle öyle demiştir. Ciddi ciddi gitmeni istemez. Belli ki bunalıyor. Aslına bakarsan sen değil de o evlense herşey hallolur gibime geliyor. Cinsel açıdan aktifken birden pasif duruma düşmek çok zordur. Sizi düşünüyor sağa sola bakmıyor ama ömrünün sonuna kadar da yalnız olmamalı.
ay tıpkı ben sen akrep burcuydun sanırım.konuşman falan aynı kendimi gördüm sende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?