Annemin baskısı yüzünden evlenmeyi düşünüyorum

hayatım herşeye tıka kulaklarını boşver söylemiştim sana annem ameliyat olacak diye 2 haftadır yatıyo ve bende dershaneye gidiyorum artık evin işini falan yetiştiremiyorum. sağolsun annem birşey demiyor ama babam ve abim devamlı bıdıbıdı ama boşver tıka kulaklarını. ben artık oturma odasında oturmuyorum odamda radyo dinliyorum (msn girince söyleyim kimi dinleğimi dert tasa kalmıyo:) ). sende boşver tatlım sen önemlisin. annende kötü bi dönemde hayatım biraz daha sabret eminim ki bu günler geçicek tatlım

Berencim ..
Benimde annem 13.senedir tek basina bana bakiyor ..
biz 3.kardesiz abimin biri evli digeride kendi hayatini yasiyor ..
evin en kücügü benim yani .. Annem babamdan ilk ayrildigi dönemler
piskolojik olarak cok ama cok kötüydü ..
ben daha 7.yasindaydim .. herneyse .. Calisti dindi beni en iyi sekilde büyüttü
meslegimi onun sayesinde elime aldim .. Bunun icin cok gururluyum ..
3.senedir hayatimda biri vardi evlilik planlari kuruyordum ..
kendimce annemi benim yükümden kurtarmak istiyordum ..
Amaa annemede okadar cok düskünümdür ki yani öyle böyle degil
onsuz nefes alamam o derece ..herneyse Haziran 2010 da sevgilimden ayrildim
ve o yük meselesi yine basima kaldi ..

annem bana yüksün .. off evlensende kurtulsam diye sözler sarf etmedigi halde ben kendimi onun omuzlarinda yük gibi görüyorum ..

bazen kavga ettigimiz zamanlarda yani bu baya büyük kavgalar oluyor ozaman bana.. BABANA git diyor .. (gidemem cünkü o türkiyede ve baskasiyla yasiyor ben almanyadayim )
Off evlen de kendi yuvani bil diyor ..

bu cümleleride son zamanlarda cok kurmaya basladi .. tv izliyoruz
bisey oluyor .. kendi yuvani kurman gerek artik zamanin geldi diyor ..
ama ben daha 20.yasindayim 21.ime haziranda gircem ..
bende evlenip sonra senin gibi bosanmaktansa hic evlenmem k.bakma diyorum ..
veya ona inat iyi Esra Erola cikacagim Eylül ayinda sana ordan el sallarim diyorum ..
Hatta birgün korkutmak icin gercektende aradim orayi ..
neyse anliyacagin ..

Annenin baskilarina kulak tikamalisin .. bence ciddi anlamda demiyor onlari ..
anneni tanimiyorum ama hic bir anne evladini basindan salmak istemez ..
heleki onu yanliz basina büyüttüyse.. herseyden koruyup sakinip yetisdirdiyse..
evlenmek hakkin ama önce okulunu bitir balim ..
Ben simdi evlensem meslegim var elimde koca eline mahkum kalmam ..
ama sen daha üni.ye hazirlaniyorsun .. yapma balim yapma .. cok iyi düsün ..

uzun oldu k.bakma ama konuyu okuyunca kendimide gördüm biran yazmak istedim ..

canım arkadaşım benim desteğin için çok sağol seni çok sevyrm yaaaaa

çok teşekkür ederim bu güzel yorumun için son durumu anlatıyım canım ben annem eski haline döndü artık öle evlende git filan demiyo bana çok iyi davranıyo bende ona tabi çok seviyorum onu evlilik meselesinide o anki duygularımla yazmışım oraya şu an ki düşüncem şu kimsenin eline bakamam üniversitemi bitirip en güzel maaşla çalışıp sonra evlenmeyi düşünüyorum. ve bu zamanda anladımki insanın annesinden baska kimse onu düşünmüyor koca eline düşmek çok fena bir şeydir kesin görüyorum duyuyorum koca eline düşenleri . maşallah şu an psikolojimde annemde çok iyi no evlilik yes kariyer iş :)

Ay Berencim cok sevindim inan
aLdigin karari alkisliyorum gercekten

umarim hep böyle mutlu olursun

evlilige gelince .. tabikide oda olacak ama zamani gelince
ozaman hem daha saglikli hemde daha saglam adimlar atip evlilik yolunda ilerlersin ..

(ben evlilige karsi olanlardanim ama neyse )

canım benim bende çok mutlu oldum yorumunu okuyunca valaha artık evlilikmiş filanmış hiç dşnmyrm 20 yasındayım üniversitemi bitiricem işim olacak zaten o zamana kadar ne fırsatlar çıkar karşıma şimdilik kimseyi çekemicem :)

sen nie karşısın evliliğe cadı

Karsi degildim bundan 8.ay öncesine kadar ..
ama öyle bir deprem yasadim ki tüm hayallerim yikildi ..
daha enkazi atlatamadim ..
Toparlanmaya calisiyorum :)

Ve acaip feminist oldum

erkeklere ölümmm

Karsi degildim bundan 8.ay öncesine kadar ..
ama öyle bir deprem yasadim ki tüm hayallerim yikildi ..
daha enkazi atlatamadim ..
Toparlanmaya calisiyorum :)

Ve acaip feminist oldum

erkeklere ölümmm

bende artık ölüm diyorum canım bu arada sıkma canını hayat bu karşına daha iyileri çıkar belki ne blysn dimii

bende artık ölüm diyorum canım bu arada sıkma canını hayat bu karşına daha iyileri çıkar belki ne blysn dimii

Hic belli oLmaz bu hayatin bize oyunuyacagi oyunlar
ama simdilik kimseye kapilarimi acmiyorum

malum feminist oldum

Kusura bakma kardeşim ama annen çok cahilce ya da düşünmeden konuşuyor. "Okuyup naapacaksın , git evlen "ne demek yaa! Bir anne evladına nasıl bunu söyler anlamıyorum. Evet okumadan da belki bir işe girersin ama nasıl bir işe girersin bilemem. İşini şansa mı bırakıcaksın. İlerde annen gibi olup, çocuklarınla didişmek, onlar istemediğini söylemek mi istiyorsun. Eğitimini tamamlamadan asla evlenme hayatını yakarsın. Erkek milletine güvenip de hayatını müstakbel eşine bağlama sakın. Kendi ayakların üzerinde dur önce

canım bende aile kavgaları çatışmaları yüzünden evlendim...sevdiğimi ve sevildiğimi sandım ama hiçbirşey gözüktüğü gibi değilmiş...şimdi eskisinden daha da mutsuzum hem artık geri dönüşümde yok evlenmek için acele etme sabret inşallahhhhhhh çooook ama çoook mutlu olursun canım

bence sen dinleme anneni falan. evlenmeyi de aklından bile geçirme. direk bi iş bul çalışmaya başla. hem kafan dagılır hemde anneni çekmezsin. kendi paran da olur. biriktir, sonra ister dersaneye yazıl sınava gir, ister harca senin kararındır. benim çözümüm bu

evlenipte okuyabilirsin aslında açık öğretimle falan valla bende böyle laflar duysam ben çoktan depresyona girmiştim..

bende anne baskısıyla evlenmiş birisiyim. Çok şikayetçi değilim hayatımdan ama evlenirken annemden kaçmak için değilde keşke çok sevdiğim ve aşık olduğum için evlenseydim diyorum bazen. Birde senin yaşın daha küçük bence başka bir şehirde üniversiteyi kazanıp gitmek ve kendi ayakların üzerinde durman en doğrusu

evlilik demek özgürlğk demek değildir sorumluluktur. Annenden kçakrken kötü bi kocaya denk gelmede. Gerisi sana kalmış

yağmurdan kaçarken dolu ya tutulmada canımm
benimde babam senın annen gibi düşünüyodu ben kazandım üniyi göndermicem dedi göndermiosan evlendir dedim ozaman :)
gönderdi allaha şükür okuduk bitirdik iş hayatına atıldık
darısı başına inş

Bu nasıl anne !! Arkadaşların söyledğine katılıyorum,yağmurdan kaçarken doluya tutulma ekonomik özgürlüğünü eline al..bunun için de üniversitede sınavına gir canım,git uzak bir şehre,burs alırısın,burs çıkmazsa öğrenim çıkar zaten..belki orda bir part time işe girersin..okulunu güzelce bitir öyle evlen..kendi işin olursa eşine karşı her zaman söz hakkın olur,kendi ayaklarının üzerinde durmalısın evlenmek için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…