• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin beni yetiştirme tarzı :/

Kafanfilm000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
676
529
103
Merhabalar,
Öncelikle bu yeni ortaya çıkan bir konu değil. 25 yaşındayım.Yıllarca içimde var olan bu aralar sık sık yüzleştiğim canımı sıkan bir konudan bahsetmek istiyorum.

Başlıktan da anladığınız gibi konu annem... Çok fedakârdır. Kardeşlerime ve bana çok düşkün. Annemi çok da seviyorum...

Bizi yetiştirirken çok zorluklar yaşadı.Babam evi terk edip gittiğinde bize annem baktı. Annemle beraber zir günler geçirdik. Annem bu yüzden müdür bilmem kardeşlerime özellikle de bana karşı aşırı kuralcı ve koruyucu bir şekilde davrandı.

Küçükken bile elalem size ne der diye bir psikolojiyle büyüttü. Öyle ki misafirlikteyken yemek yiyemezsin, tuz isteyemezdim. Ona rağmen eve gelince kızardı. Kendime ait odam yoktu ben de gömme vitrin gibi bir yere sandalye koyup kendime çalışma masası yapmıştım. Orayı da izinsiz bozmuştu:((

Lise mezuniyetimde o zamanlar çok hoş mavi bir elbise almıştım. Onu bile eleştirdi, bağırdı... Kısa çok pahalı diye... Halbuki 35 tl 'ye harçlıklarını biriktirerek almıştım. Ben ağlaya ağlaya mezuniyetime gittim.

Derken üniye gittim. Hiçbir sosyal etkinliğe izin vermedi. (gizli bir şey yapamıyorum ahh su vicdanım :(( Übiversite mezuniyetime gelmedi. O kadar ısrar etmeme rağmen. Maddiyatı sıkıntı olarak gösterdi. Az çok birikimi vardı, isteseydi çok rahat gelirdi. Okuduğum şehir, annemin şehrine 3 saat uzaklıktaydı.

KPSS'ye bir yıl evde hazırlanayım anne dedim, izin vermedi. Çalışacaksın dedi. Öğretmenim ilk yıl iş bulamadım. Zorla emri vaki yaparak mağazada satış elemanı olarak çalıştım. Akşanlari dershaneye gittim.
2 yıl da özel okulda çalıştıktan sonra zor bela bu sene calismamaya ikna ettim. Çalışırken ders olmuyor.(işsizlik maaşım olmazsaydi kabul etmezdi gerçi)

Şimdi de bazen beni içe kapanık olmakla suçluyor. Artık sabredemiyorum. Annene beni bu şekilde yetiştiren sensin, beni hicbir zaman desteklemedin, diyorum :(( Annen evlenmemi istiyor ara ara evde kaldın evlen artık muhabbeti yapıyor. Ben de sosyallesmene yeni insanlar tanımama izin vermedin, çocukluğum gençliğim senin yüzünden hep koru geçti, hiçbir şey anlamadim, diyorum. Ve şu anda onu çok sevmene rağmen suçluyorum.

Kuzenim 16 yaşında sosyal medyadan görüyorum her yere gidiyor. Çok mutlu.. Kıskanmıyorum ama ister istemez kendinle kiyasliyorum.

25 yaşındayım. Gencim biliyorum ama her şeyim elimden gitmiş gibi... Dertlerle, sıkıntılarla, aşırı kurallarla büyüdüm, halen daha büyümekteyim...

Anneciğin yaşadığı zor olaylardan etkilenip biraz olayı abartmış. Geçmişe sünger çekmeye çalış dimdik doğrul hayat yeniden başlasın. 25 yaşındasın, ben de 25. Mis gibi yaş ne var ki.

K
Merhabalar,
Öncelikle bu yeni ortaya çıkan bir konu değil. 25 yaşındayım.Yıllarca içimde var olan bu aralar sık sık yüzleştiğim canımı sıkan bir konudan bahsetmek istiyorum.

Başlıktan da anladığınız gibi konu annem... Çok fedakârdır. Kardeşlerime ve bana çok düşkün. Annemi çok da seviyorum...

Bizi yetiştirirken çok zorluklar yaşadı.Babam evi terk edip gittiğinde bize annem baktı. Annemle beraber zor günler geçirdik. Annem bu yüzden midir bilmem kardeşlerime özellikle de bana karşı aşırı kuralcı ve koruyucu bir şekilde davrandı.

Küçükken bile elalem size ne der diye bir psikolojiyle büyüttü. Öyle ki misafirlikteyken yemek yiyemezsin, tuz isteyemezdim. Ona rağmen eve gelince kızardı. Kendime ait odam yoktu ben de gömme vitrin gibi bir yere sandalye koyup kendime çalışma masası yapmıştım. Orayı da izinsiz bozmuştu:KK43:(

Lise mezuniyetimde o zamanlar çok hoş mavi bir elbise almıştım. Onu bile eleştirdi, bağırdı... Kısa çok pahalı diye... Halbuki 35 tl 'ye harçlıklarını biriktirerek almıştım. Ben ağlaya ağlaya mezuniyetime gittim.

Derken üniye gittim. Hiçbir sosyal etkinliğe izin vermedi. (gizli bir şey yapamıyorum ahh su vicdanım :KK43:( Übiversite mezuniyetime gelmedi. O kadar ısrar etmeme rağmen. Maddiyatı sıkıntı olarak gösterdi. Az çok birikimi vardı, isteseydi çok rahat gelirdi. Okuduğum şehir, annemin şehrine 3 saat uzaklıktaydı.

KPSS'ye bir yıl evde hazırlanayım anne dedim, izin vermedi. Çalışacaksın dedi. Öğretmenim ilk yıl iş bulamadım. Zorla emri vaki yaparak mağazada satış elemanı olarak çalıştım. Akşanlari dershaneye gittim.
2 yıl da özel okulda çalıştıktan sonra zor bela bu sene calismamaya ikna ettim. Çalışırken ders olmuyor.(işsizlik maaşım olmazsaydi kabul etmezdi gerçi)

Şimdi de bazen beni içe kapanık olmakla suçluyor. Artık sabredemiyorum. Annene beni bu şekilde yetiştiren sensin, beni hicbir zaman desteklemedin, diyorum :KK43:( Annen evlenmemi istiyor ara ara evde kaldın evlen artık muhabbeti yapıyor. Ben de sosyallesmene yeni insanlar tanımama izin vermedin, çocukluğum gençliğim senin yüzünden hep kötü geçti, hiçbir şey anlamadim, diyorum. Ve şu anda onu çok sevmene rağmen suçluyorum.

Kuzenim 16 yaşında sosyal medyadan görüyorum her yere gidiyor. Çok mutlu.. Kıskanmıyorum ama ister istemez kendimle kiyasliyorum.

25 yaşındayım. Gencim biliyorum ama her şeyim elimden gitmiş gibi... Dertlerle, sıkıntılarla, aşırı kurallarla büyüdüm, büyümekteyim...
annen balık burcu mu bazen anlatamiyorsun kendilerinin bu hale getirdiklerini.ne biliyorsan o öğretti ama sorsan herseyi sen kendine uapiyirsun dinlemiyorsun.bu dinlemenin sınırı ne bilen var mı dinleyip de yaranan. Belki kuzenin böyle mutluluk pozları veriyor ama içinde mutsuz olduğu seyler var.bi kere elalem ne der diyip senin nasıl girişimci olmanı bekler.elbiseni elestrip iddali sık giyinmeyi bekleyebilir.kafana ev kurusu kavramini sokup icten içe aşağılayıp nasil duzgun kafa ile sinav kazanmani bekler.bi de anlattiklarini anlamasını sağlamak ölüm gibi

K
annen balık burcu mu bazen anlatamiyorsun kendilerinin bu hale getirdiklerini.ne biliyorsan o öğretti ama sorsan herseyi sen kendine uapiyirsun dinlemiyorsun.bu dinlemenin sınırı ne bilen var mı dinleyip de yaranan. Belki kuzenin böyle mutluluk pozları veriyor ama içinde mutsuz olduğu seyler var.bi kere elalem ne der diyip senin nasıl girişimci olmanı bekler.elbiseni elestrip iddali sık giyinmeyi bekleyebilir.kafana ev kurusu kavramini sokup icten içe aşağılayıp nasil duzgun kafa ile sinav kazanmani bekler.bi de anlattiklarini anlamasını sağlamak ölüm gibi

Dediklerinize aynen katılıyorum. En değerli varlığım dediğim annem beni anlamıyor, dinlemiyor. Bu çok ama çok üzücü...

K

Doğum tarihi net değil bu arada sanırım Eylül de doğmuş

K
Burcunu neden sordunuz?

Merhabalar,

Bizi yetiştirirken çok zorluklar yaşadı.Babam evi terk edip gittiğinde bize annem baktı. Annemle beraber zor günler geçirdik. Annem bu yüzden midir bilmem kardeşlerime özellikle de bana karşı aşırı kuralcı ve koruyucu bir şekilde davrandı.

Küçükken bile elalem size ne der diye bir psikolojiyle büyüttü. Öyle ki misafirlikteyken yemek yiyemezsin, tuz isteyemezdim. Ona rağmen eve gelince kızardı. Kendime ait odam yoktu ben de gömme vitrin gibi bir yere sandalye koyup kendime çalışma masası yapmıştım. Orayı da izinsiz bozmuştu:KK43:(

Derken üniye gittim. Hiçbir sosyal etkinliğe izin vermedi. (gizli bir şey yapamıyorum ahh su vicdanım :KK43:( Übiversite mezuniyetime gelmedi. O kadar ısrar etmeme rağmen. Maddiyatı sıkıntı olarak gösterdi. Az çok birikimi vardı, isteseydi çok rahat gelirdi. Okuduğum şehir, annemin şehrine 3 saat uzaklıktaydı.

Şimdi de bazen beni içe kapanık olmakla suçluyor. Artık sabredemiyorum. Annene beni bu şekilde yetiştiren sensin, beni hicbir zaman desteklemedin, diyorum :KK43:( Annen evlenmemi istiyor ara ara evde kaldın evlen artık muhabbeti yapıyor. Ben de sosyallesmene yeni insanlar tanımama izin vermedin, çocukluğum gençliğim senin yüzünden hep kötü geçti, hiçbir şey anlamadim, diyorum. Ve şu anda onu çok sevmene rağmen suçluyorum.

Kuzenim 16 yaşında sosyal medyadan görüyorum her yere gidiyor. Çok mutlu.. Kıskanmıyorum ama ister istemez kendimle kiyasliyorum.

25 yaşındayım. Gencim biliyorum ama her şeyim elimden gitmiş gibi... Dertlerle, sıkıntılarla, aşırı kurallarla büyüdüm, büyümekteyim...

Bazi anneler degismiyo maalesef. Benim anneannemde teyzeme cok baski yapmis okumamasi icin. Isigi kapatirmis fatura gelcek diye sokak lambasiyla ders calisirmis. Sadece yol parasi verirmis oda dondurma almak icin donusteki 2 servisten birine binmez yururmus. Hep hocalari annemler yardim ederdi ki anneannem calismazdi yani buyuk kizlari verirdi para. Ama sonra uni.yi birincilikle kpssde derece yaparak atandi. Simdi annesine gitmek bile istemiyo. Anneannemde para versin arada arabasiyla gotursun gozuyle bakiyor. Sonuc ise kopuk iliskiler. Zor gercekten. Insan yokluk gorunce tam tersi evladina daha iyi sartlar sunmaya calisirken bazi anneler neden boyle anlam veremiyorm...

Bende öyle büyütültüm. Hep kısıtlamalar, azarlamalar vardı. Bir şey istediğimde öğle bir sert cevap verişi vardıki, hala sorunumu paylaşamıyorum. Normal konuşmak bile zor oluyor bazen.
Birde son zamanlar sinir olğudum bir şey var. Misafir geliyor, çoçuğuna kızınca yapma diyor, çocuktur diyor, çocukları kısıtlamak yalnış diyor.
Kız olunca bakım meselesi de çıkıyor. Ne istesem izin vermedi. Şimdi elalemin kızı bakımlı, süslü; siz neden yapmıyordunuz diyor. Ne cevap vereyin....
Diyeceğim o ki, mesele hayat şartlarında değil. O öyle görmüş, sizi de öyle yetiştirmiş. Ama tabi bu onu sevmeye hiçbir zaman engel olamaz. Mutlu olun :KK68::KK68::KK68::KK68::KK68::KK68:

Benim de babam polisti ve hiçbir şeye izin vermezdi. Annem de karışmazdı hiç, dolayısıyla babama destekti bu şekilde. Ben de mezuniyetime son anda gittim hem de 2 gün ağladıktan sonra. Hatta vesikalık foto lazımdı sınav başvurusu için(bizim mezuniyet ocak ayında olmuştu o zaman), şiş gözlerle çektirmişim, o foto hâlâ durur bende. Geçiyor canım geçiyor. Ama sizde yarattıkları o kompleksler kalıyor ve hayatınızdaki kişiler tarafından ezilme fikrini içselleştiriyorsunuz. Eşiniz sizi ezdiğinde karşı da çıksanız sanki çaresizmişsiniz, bunu çekmeye mecburmuşsunuz gibi bir anlayışla kurtulmaya bile uğraşmıyorsunuz. Öğrenilmiş çaresizlik yani. Bu yüzden, çalışmaya başlayınca ilk işiniz psikoloğa gitmek olsun. Terapi yıllarca da sürse sonunda bu baskıdan zihnen kurtulduğunuza emin olun.

Annen ozamanlarin sartiyla ozamanin bakis acisiyla kendince dogru olani yapmis veya yaptigini dusunmus olabilir.
Bile isteye kotu niyetle ice kapanik olmani istememistir vs.
Yani demem su ki artik sen kucuk degilsin secim sansin var. Hayatini istedigin yonde yasayabilirsin. Gecmisi dusunerek amam kucuk masami bile yikti diyerek kendine acima. Boyle yaparsan anneni suclamaktan ote gidemezsin. Degisimin icin hersey kendi elinde. Cozum ara gecmise takilmak yerine. Eminim annen farkli yasam tarzi veya bilgileri olsa sana farkli bir hayat sunardi.
Ama artik o kucuk kiz degilsin hersey suan senin elinde. Kendini mutlu edecek seylwre yonel. Kendini sev say. Annenin de her fikrine katilmak zorunda degilsin. Kendi dogrularini ara ona gore yolunu ciz. Daha cok gencsin ve onunde bircok firsat var. Anneni anlamaya calis. Onun aldigi egitimde farkliydi kisitliydi. Anlarsan ona kizmazsin. Ve kendi hayatini bundan sonra tabiki absurt kararlar almadigini varsayarak kendin yonlendirebilirsin. Basarilar

Benim anneme cok benziyo anneniz.benimde babam genc yasta ölmüs annem 4 cocukla dul kalmis.elalelm ne der diye asiri kuralci buyüttü.ve bize asiri düskün.herseyimize karisirdi ben 25 yasimda annemde izin alarak cikardim gezmeye.8den önce evde olmamiz lazimdi 8e kadarda 40 kere arardi.27 yasimda evlendim bu seferde evliligimde baski kurmaya calisti esimle biyere gidemiyoduk heryere bende gelicem diyodu ki gittikte balayi bile yapamadik daha düsün 2.5 yillik evliyim tatile bile annemle gittik.ben artik cok sıkıldım herseyimi gizli yapmaya basladim cunkü cok.bunaldim

Annenizin çok büyük hatasını göremedim.

Kpss hazırlanacağım diye evde oturmak hem de maddi bolluk yokken çok akıl karı değil, annenizi bu konularda suçlamanız doğru değil.

Back
X