Abim halen orda burda ağlıyor borcum var kendimi öldüreceğim diye. Anneme gelip iki hafta kaldı. Evde kendine bıçak çekmeler, hergun olay çıkarmalar. İnanır misiniz annem onun cebine 50-100 TL harçlık koyuyordu. En son babamla amcami aradık da gelip götürdüler.Satmamanız iyi olmuş en azından kira derdi olmaz . Ben diğer konunuzu da takip etmiştim sonunu kaçırmışım. Satmamanıza çok sevindim. Muhtemelen abiniz sırtını dönmüştür annenize evi satmadı diye .
Ben de çalışmaktan gocunan bir insan değilim yoksa bunca yıl çalışıp hepsini aileme verip cebimde 500 lirayla gezmezdim. Ama işte kadının zoruna gidiyor. Evlatlarımı büyüttüm ettim hepsi gitti ben başımın çaresine bakmak zorunda kaldım diye düşünüyordurVallahi sekerim öyle bir dünya kalmadi.Herkes çalışıyor kimi bağda bahçede kimi temizlikte kimi hasta bakımında vs.Ben cebime giren paraya bakarım elaleme değil.Ben burada başka dert görüyorum yoksa 53 yaşında yaşlı kadın olayı yok yani bana gecmedi
Ciddi misiniz ? Eşiyle ayrıldı mı ? Resmen annenize psikolojik baskı yapmak için kalmış annenizde.Abim halen orda burda ağlıyor borcum var kendimi öldüreceğim diye. Anneme gelip iki hafta kaldı. Evde kendine bıçak çekmeler, hergun olay çıkarmalar. İnanır misiniz annem onun cebine 50-100 TL harçlık koyuyordu. En son babamla amcami aradık da gelip götürdüler.
Eşi rusyaya gitmişti ya dönmedi. Dava açmıştır büyük ihtimalle. Bebeğimle ben perişan olduk uyku uyumadigim geceler oldu. Orasını bilmiyorum biz olmasak ne yapardı hiç dusundu mü emin değilimCiddi misiniz ? Eşiyle ayrıldı mı ? Resmen annenize psikolojik baskı yapmak için kalmış annenizde.
Bebeğiniz için siz de çok canınızı sıkmayın, geçim sıkıntısı yaşamayan yok. Anneniz biraz idare etsin . İşe başlayınca destek olursunuz ama şöyle de bir durum var ya siz olmasaydınız ne yapacaktı ? Abinizde de iş yok çünkü.
Evet çok az malesef ama başka iş bulamadi. Yok çünkü hiçbir yerde. Ama iş yükü çok değil birkaç kere gidip görme fırsatım oldu. Zor olan kısmı cocuklara bakmak gerçekten baş agritici bir iş. Yoksa temizlik yemek falan hiçbir şey yapmıyor sadece çocuklarla ilgileniyor.2 çocuğa 1700tl miçok az hak ettiğini alsa bu kadar söylenmezdi belki. Ama söylenmesi gereken kişi çocuğuna baktığı insanlar.
16 yaşındaki bir çocuk kendini yük gibi hissetmemeli zatenKardeşim hiç kendini yük gibi hissetmiyor o çok ayrı kafada ben ve ablama benzemiyor. Gamsız yani umrunda değil annem zorlanıyorsa
Akıl vermek parayla olsa ağızlarını açamazlardı, akıl yerine para versinler. Herkes çok biliyor.Öyle ama işte malesef öyle bir çevredeyiz ki akrabalar olsun, komşular olsun onun yaşlarında çalışan kadın yok. Ve o çalıştığı için herkes "nıç nıç nıç bu yaşta annelerini çalıştırıyorlar" diye dolduruyorlar annemi. Tipik doğu ilinde yaşıyoruz ataerkil erkek egemen bir yer öyle söyleyeyim
Erkek çocuğu uğruna ev satılan, ana babaya bakım görevi de kız çocuğuna verilen bir şehir galiba..Öyle ama işte malesef öyle bir çevredeyiz ki akrabalar olsun, komşular olsun onun yaşlarında çalışan kadın yok. Ve o çalıştığı için herkes "nıç nıç nıç bu yaşta annelerini çalıştırıyorlar" diye dolduruyorlar annemi. Tipik doğu ilinde yaşıyoruz ataerkil erkek egemen bir yer öyle söyleyeyim
Var öyle yerler. Her iş kadına bakıyor , herifler kahvehane pavyon geziyor ama sorsan kadın fıtrat olarak erkekten zayıfErkek çocuğu uğruna ev satılan, ana babaya bakım görevi de kız çocuğuna verilen bir şehir galiba..
anneniz biraz narin sanırım benim annemde o yaşlarda çocuk bakıyodu ki ihtiyacı olmadığı halde teyzeme yardım olması amaçlı üzüleceğiniz bir durum yol devlet kurumu da olsa özel de olsa o yaşta emekli olmayacaktı sonuçta o yaşta olup benimle beraber çalışan insanlar var. sizinde işiniz yokmuş eşinizden alıp annenize vermenizde ilerde kendi ailenizde sorun olabilirKızlar merhaba eski konularımı okuyanlar vardır mutlaka. Annem 53 yaşında şu an. 16 yaşında kız kardeşimle yaşıyorlar. Hiçbir geliri yok malesef. Olduğumuz ilde de onun yaşına uygun işler yok şu an iki tane çocuğa bakıyor bir evde. Ayda 1700 veriyorlar çok az yani. Ben ve ablam da destek oluyoruz bir şekilde geçiniyorlar.
Gel gelelim annem sürekli söyleniyor ben de çok üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor hamileyim bir gelirim yok eşimin eline bakıyorum bebek en az 6 aylık olana kadar da eşim ise girmemi istemiyor.
Bize olsun başkalarına olsun sürekli "beynim kaldirmiyor, çok yoruluyorum, mecbur olmasam bu yaştan sonra bu kahrı çeker miyim" vb. şeyler söyleyip duruyor. Ve ben gerçekten çok üzülüyorum artık. Bu yaşına kadar arada bir örgü yapıp satmak dışında işlerde çalışmadı o yüzden zorlanıyor anliyorum ama elimden birşey gelmemesi zoruma gidiyor ve sürekli mutsuz görüyorum annemi. Tavsiyeleriniz var mı kızlar bu durumda neler yapabilirim ? Allah şimdiden hepinizden razı olsun
madem ataerkil erkek egemenÖyle ama işte malesef öyle bir çevredeyiz ki akrabalar olsun, komşular olsun onun yaşlarında çalışan kadın yok. Ve o çalıştığı için herkes "nıç nıç nıç bu yaşta annelerini çalıştırıyorlar" diye dolduruyorlar annemi. Tipik doğu ilinde yaşıyoruz ataerkil erkek egemen bir yer öyle söyleyeyim
Kendinize bunu yaşatmayın. Huysuz yaşlı bir ergeni cekmek zorunda degilsiniz. Karninizdaki bebege karşı sorumlusunuz. O, annenizden daha onemli.Kardeşim hiç kendini yük gibi hissetmiyor o çok ayrı kafada ben ve ablama benzemiyor. Gamsız yani umrunda değil annem zorlanıyorsa da. Hamile halimle neler çektim yazsam eski konularımı bilen hanımlar beni çok linçler korkuyorum anlatmaya :)
Birsuru olaylar oldu neresinden başlayıp anlatırım inanın bilmiyorum. Yok evi sattirmadik.
Öyle ama işte malesef öyle bir çevredeyiz ki akrabalar olsun, komşular olsun onun yaşlarında çalışan kadın yok. Ve o çalıştığı için herkes "nıç nıç nıç bu yaşta annelerini çalıştırıyorlar" diye dolduruyorlar annemi. Tipik doğu ilinde yaşıyoruz ataerkil erkek egemen bir yer öyle söyleyeyim
2 çocuğa bakmak yeterince zor nasıl iş yükü çok olmasın. Siz haklısınız ama umarım annenize de iş yükün az falan demiyorsunuzdur.Evet çok az malesef ama başka iş bulamadi. Yok çünkü hiçbir yerde. Ama iş yükü çok değil birkaç kere gidip görme fırsatım oldu. Zor olan kısmı cocuklara bakmak gerçekten baş agritici bir iş. Yoksa temizlik yemek falan hiçbir şey yapmıyor sadece çocuklarla ilgileniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?