- 23 Temmuz 2014
- 6.480
- 17.783
- 448
Büyük bir sağlık sorunu olmayan her çocuk sahibi çalışmalı bence. Annemin 5 yerinde fıtık var beli en kötü olanı, nefes darlığı, migren... vs küçük görünen ama üst üste geldiklerinde çok acı çektiren hastalıklar. Gitmediğimiz doktor kalmadı maalesef hiçbirinin çözümü olmadı ama kendisi 5 6 senedir çalışıyor ilkokul mezunu olduğu için ona İşkur'dan okullarda temizlik görevlisi olarak iş bulabiliyordum sadece. Sizinde dediğiniz gibi bizimde yaşadığımız il çok küçük ve iş imkanlarının neredeyse hiç olmadığı bir şehirdeyiz. Antalya'da okurken çok ilan görüyordum biri olmasa diğer oluyor ama memleketimde ilan vermeden direk tanıdık alıyorlar özellikle Maliye, Belediye, Bankalar.. İşkur sadece 1 yıllığına çalıştırıyor sonra ki 2 yıl çıkmadı mesela ama ben sürekli takip başvuru yapıyorum. Temizlik görevlisini küçümsemem hiçbir mesleği asla küçümsemem yanlış anlaşılmasın ama onun için dahi sürekli tanıdık torpil vs. araştırıyorum. Ama yinede buldukça çalışıyor en son Boyacı Orman Ürünlerinde aşçı olarak başladı işe çok yoruluyor gerçekten ama evde daha çok sıkılıp hasta oluyor bunu fark ettim. O iş ona çok iyi geldi. Eskiden çalışmasa bile geçiniliyordu açıkçası eş parasıyla kira geliriyle vs. bir şekilde geçiniliyordu şimdi imkansız resmen. Birde sizin kız kardeşiniz var benim kardeşim yokken bile zor geçiniyoruz bence annenize siz işkurdan her gün iş bakın bi başlasın bi denesin. Bu arada anneme ilk iş bulduğumda '' Ben asla çalışmam burada yok mümkün değil '' diyorduKızlar merhaba eski konularımı okuyanlar vardır mutlaka. Annem 53 yaşında şu an. 16 yaşında kız kardeşimle yaşıyorlar. Hiçbir geliri yok malesef. Olduğumuz ilde de onun yaşına uygun işler yok şu an iki tane çocuğa bakıyor bir evde. Ayda 1700 veriyorlar çok az yani. Ben ve ablam da destek oluyoruz bir şekilde geçiniyorlar.
Gel gelelim annem sürekli söyleniyor ben de çok üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor hamileyim bir gelirim yok eşimin eline bakıyorum bebek en az 6 aylık olana kadar da eşim ise girmemi istemiyor.
Bize olsun başkalarına olsun sürekli "beynim kaldirmiyor, çok yoruluyorum, mecbur olmasam bu yaştan sonra bu kahrı çeker miyim" vb. şeyler söyleyip duruyor. Ve ben gerçekten çok üzülüyorum artık. Bu yaşına kadar arada bir örgü yapıp satmak dışında işlerde çalışmadı o yüzden zorlanıyor anliyorum ama elimden birşey gelmemesi zoruma gidiyor ve sürekli mutsuz görüyorum annemi. Tavsiyeleriniz var mı kızlar bu durumda neler yapabilirim ? Allah şimdiden hepinizden razı olsun
Ben ve ablam evlenene kadar evin geçimini sağladık. Babam da ilk zamanlar cüzi de olsa yardım ediyordu kesti sonradan. Benim evlenmeme iki ay kala işkurdan temizlik personeli olarak çalıştı annem ama 9 aylık bir süreydi sadece. Ondan sonra iş bulamadik bakıcılık yapmaya başladı. (İşkurda çalıştığı süre pandemiye denk geldiği için öğrenci yoktu dolayısı ile iş de yoktu yorulmuyordu)Evin satılmamış olmasına sevindim. Umarım asla da satmaya kalkışmaz anneniz.
Babanızın 15 yıl önce başka bir kadınla yaşamak için ailenizi terk ettiğini söylemiştiniz eski konunuzda. Anneniz son 15 yıldır ne yapıyor ? Ara ara işkurdan işe giriyor yazmıştınız.
Biz de işkurdan bir kere destek aldık 9 aylık bir süreyle çalıştı annem. Ama sonraki başvurularımız hep olumsuz malesef. Zaten asgari ücretli bir iş bulabilsek rahat geçinirler şu an aldığı para faturalarını bile doğru düzgün karşılamıyor malesef. Evet annem de okulda temizliğe gittiğinde daha mutluydu arkadaslari vardı öğretmenlerle iletişim kuruyordu. Bu işte iki çocukla evde oturmak galiba zor geliyor ona anlıyorum onuBüyük bir sağlık sorunu olmayan her çocuk sahibi çalışmalı bence. Annemin 5 yerinde fıtık var beli en kötü olanı, nefes darlığı, migren... vs küçük görünen ama üst üste geldiklerinde çok acı çektiren hastalıklar. Gitmediğimiz doktor kalmadı maalesef hiçbirinin çözümü olmadı ama kendisi 5 6 senedir çalışıyor ilkokul mezunu olduğu için ona İşkur'dan okullarda temizlik görevlisi olarak iş bulabiliyordum sadece. Sizinde dediğiniz gibi bizimde yaşadığımız il çok küçük ve iş imkanlarının neredeyse hiç olmadığı bir şehirdeyiz. Antalya'da okurken çok ilan görüyordum biri olmasa diğer oluyor ama memleketimde ilan vermeden direk tanıdık alıyorlar özellikle Maliye, Belediye, Bankalar.. İşkur sadece 1 yıllığına çalıştırıyor sonra ki 2 yıl çıkmadı mesela ama ben sürekli takip başvuru yapıyorum. Temizlik görevlisini küçümsemem hiçbir mesleği asla küçümsemem yanlış anlaşılmasın ama onun için dahi sürekli tanıdık torpil vs. araştırıyorum. Ama yinede buldukça çalışıyor en son Boyacı Orman Ürünlerinde aşçı olarak başladı işe çok yoruluyor gerçekten ama evde daha çok sıkılıp hasta oluyor bunu fark ettim. O iş ona çok iyi geldi. Eskiden çalışmasa bile geçiniliyordu açıkçası eş parasıyla kira geliriyle vs. bir şekilde geçiniliyordu şimdi imkansız resmen. Birde sizin kız kardeşiniz var benim kardeşim yokken bile zor geçiniyoruz bence annenize siz işkurdan her gün iş bakın bi başlasın bi denesin. Bu arada anneme ilk iş bulduğumda '' Ben asla çalışmam burada yok mümkün değil '' diyorduBenim okuduğum okulda kız meslekte bulmuştum şimdi orayı çok özlüyor kadrolu olmak istiyorum dedi ama yapamadık tabi o ayrı insan nefretle başladığı yeri sevebiliyor o yüzden çalışması şart :)
Hayır resmi evlilikleri duruyor ama 15 yıldır ayrı yaşıyorlar. Anneme boşanma davası açalım en azından dulluk maaşı falan bağlanır diyoruz da dul damgası yiyemem diyorAnne babanız boşandı mı ?
Hayır tabiki. Bakıcılık yaptığı ev benim evime çok yakın akşamları her zaman yemeğini yapıp çağırıyorum bir de eve gidip uğraşmasin diye. Kardeşim okuldan çıkıp bana geliyor ihtiyaçlarını gideriyoruz az da olsa faydam olabilsin diye.2 çocuğa bakmak yeterince zor nasıl iş yükü çok olmasın. Siz haklısınız ama umarım annenize de iş yükün az falan demiyorsunuzdur.
Ben de bunu düşünüyorum şu an bir şekilde kendini idame ettiriyor ama elden ayaktan düşünce ne yapacağım diye. İnşallah o zamanlara kadar imkanım olur da seve seve bakarım kendisine.madem ataerkil erkek egemen
abiniz adam olsun baksın o halde
yalan mı yani şimdi?
ne güzel ya bakmaya gelince errrrkek olmuyor mu kişi?
onun dışında normal düşüncem
53 yaş hiçbir şey bence ne ki herkes 60ında çalışıyor babam 65 yaşında hala çalışıyor
1700 lira 2 çocuk için az ama doğu ili demişsiniz demek rayiçler öyle
ayrıca siz zaten çalışmıyorsunuz ki eşiniz de annenize para yollamaya mecbur değil yani.
ablanız da aynı şekilde zaten az alıyormuş
siz yollasanız ne kadar yollayacaksınız? kaç yıl daha? bu kadın 70 yaşına gelip gerçekten çalışamaz olunca ne olacak?
Eşinize söylesiniz o araştırsa böyle az kişili bir fabrika, cafe, ofislerde temizlik, çaycı arayan var mı diye sorsun belki o bulabilir. Hoş bize '' o iş bende ben hemen hallederim direk istediğim bankaya sokarım '' diye sadece artislik yapanlar çok oldu ama çok şükür kendimiz buldukBiz de işkurdan bir kere destek aldık 9 aylık bir süreyle çalıştı annem. Ama sonraki başvurularımız hep olumsuz malesef. Zaten asgari ücretli bir iş bulabilsek rahat geçinirler şu an aldığı para faturalarını bile doğru düzgün karşılamıyor malesef. Evet annem de okulda temizliğe gittiğinde daha mutluydu arkadaslari vardı öğretmenlerle iletişim kuruyordu. Bu işte iki çocukla evde oturmak galiba zor geliyor ona anlıyorum onu
Öyle yerler buluyorum arayınca yaşına takılıyorlar hep. 53 diyince çok yaşlı düşünüyorlar sanırım hep yaşı sorun ediyorlar. Kendi paralarini kazanması inanın her şeyden iyi ve güzel.Eşinize söylesiniz o araştırsa böyle az kişili bir fabrika, cafe, ofislerde temizlik, çaycı arayan var mı diye sorsun belki o bulabilir. Hoş bize '' o iş bende ben hemen hallederim direk istediğim bankaya sokarım '' diye sadece artislik yapanlar çok oldu ama çok şükür kendimiz buldukSadece işkura bakmayın tabi google yazıyorum farklı yerlerde çıkıyor. Hatta annem diye demiyorum yemekleri mükemmel yapar yoğur, peynir, tarhana, reçel, süt.... hepsini kendisi hazırlar ve güzel satar bu yüzden aşçılık belgesi aldı halk eğitim kursuna gitti sonra hijyen belgesi aldı zaten onu şart koşuyorlar yani bi başladı devamı hızlıca geldi oda sevdi bu işi. Öylede yapabilir ama yanlış anlamayın oturduğu yerden söylenerek daha da hasta olur. Ben anneme lisede çalış dediğim de istemiyordu arkadaş çevresi vardı çünkü günlere gidiyordu şimdi onlar işe başladı
Evet o yaş sorunu özellikle devlet kurumlarında büyük sıkıntı. Anneme kyk aşçısı için başvuru yapıyorum yaş olmalı diyor yok 20Öyle yerler buluyorum arayınca yaşına takılıyorlar hep. 53 diyince çok yaşlı düşünüyorlar sanırım hep yaşı sorun ediyorlar. Kendi paralarini kazanması inanın her şeyden iyi ve güzel.
e o zaman söylenmeyecek. bence anneniz detaylı bilmiyor ona söyleyin şu kadar devlet maaş veriyor sanki şu an boşanmış gibi yaşadığınızı herkes bilmiyor mu, kağıt üstünde olunca ne olacak diyeHayır resmi evlilikleri duruyor ama 15 yıldır ayrı yaşıyorlar. Anneme boşanma davası açalım en azından dulluk maaşı falan bağlanır diyoruz da dul damgası yiyemem diyorinsanların ne söyleyeceklerine çok takılıyor malesef
Ben ve ablam evlenene kadar evin geçimini sağladık. Babam da ilk zamanlar cüzi de olsa yardım ediyordu kesti sonradan. Benim evlenmeme iki ay kala işkurdan temizlik personeli olarak çalıştı annem ama 9 aylık bir süreydi sadece. Ondan sonra iş bulamadik bakıcılık yapmaya başladı. (İşkurda çalıştığı süre pandemiye denk geldiği için öğrenci yoktu dolayısı ile iş de yoktu yorulmuyordu)
Hayır resmi evlilikleri duruyor ama 15 yıldır ayrı yaşıyorlar. Anneme boşanma davası açalım en azından dulluk maaşı falan bağlanır diyoruz da dul damgası yiyemem diyorinsanların ne söyleyeceklerine çok takılıyor malesef
aynı benimkiler valla.Bir tavsiyem yok, calişmaya devam etsin diyebilirim sadece sinir oluyorum bu şekilde sorumsuzluk yapip cocuklarina yük olanlara, garip geliyor. Sanki zamaninda çalışmışta bu yaştan sonra diyor.
Kaç tane konu acildi son zamanlarda ayni şekilde.
Oldu yani kimse gelecek plani yapmasin yapalim 2 cocuk, ben baktim sira sizde diyelim. Kimsenin kendi hayati olmasin.
Evde iplerden anahtarlik bebek susu yapanlar var yapimi kolay hamilesinizde elinizi bedeninizi cok yormaz onlardan yapip satabilirsiniz biraz daha destek olabilmek icin yada ne kadar karli hic bilmiyorum ama parfum markalari vs var ya kozmetik urunler satan markalar anneniz onlara uye olup satsa olmaz miKızlar merhaba eski konularımı okuyanlar vardır mutlaka. Annem 53 yaşında şu an. 16 yaşında kız kardeşimle yaşıyorlar. Hiçbir geliri yok malesef. Olduğumuz ilde de onun yaşına uygun işler yok şu an iki tane çocuğa bakıyor bir evde. Ayda 1700 veriyorlar çok az yani. Ben ve ablam da destek oluyoruz bir şekilde geçiniyorlar.
Gel gelelim annem sürekli söyleniyor ben de çok üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor hamileyim bir gelirim yok eşimin eline bakıyorum bebek en az 6 aylık olana kadar da eşim ise girmemi istemiyor.
Bize olsun başkalarına olsun sürekli "beynim kaldirmiyor, çok yoruluyorum, mecbur olmasam bu yaştan sonra bu kahrı çeker miyim" vb. şeyler söyleyip duruyor. Ve ben gerçekten çok üzülüyorum artık. Bu yaşına kadar arada bir örgü yapıp satmak dışında işlerde çalışmadı o yüzden zorlanıyor anliyorum ama elimden birşey gelmemesi zoruma gidiyor ve sürekli mutsuz görüyorum annemi. Tavsiyeleriniz var mı kızlar bu durumda neler yapabilirim ? Allah şimdiden hepinizden razı olsun
+ bu devirde öyle geldim kaç yaşına çocuklarım bana baksın durumu olmuyor maalesefmadem ataerkil erkek egemen
abiniz adam olsun baksın o halde
yalan mı yani şimdi?
ne güzel ya bakmaya gelince errrrkek olmuyor mu kişi?
onun dışında normal düşüncem
53 yaş hiçbir şey bence ne ki herkes 60ında çalışıyor babam 65 yaşında hala çalışıyor
1700 lira 2 çocuk için az ama doğu ili demişsiniz demek rayiçler öyle
ayrıca siz zaten çalışmıyorsunuz ki eşiniz de annenize para yollamaya mecbur değil yani.
ablanız da aynı şekilde zaten az alıyormuş
siz yollasanız ne kadar yollayacaksınız? kaç yıl daha? bu kadın 70 yaşına gelip gerçekten çalışamaz olunca ne olacak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?