Annemin Çeyiz Tutkusu :(

Fotosentez

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
1.129
598
323
Diğer
Kızlar bugün annem beni delirtti çıldırdırttı artık.

Ben artık üniversite son sınıftayım, hayatımda evlenmeyi düşündüğüm biri yok. Annemde bunu bilmesine rağmen, ne zaman dışarı çıksak hadi sana çeyiz alalım tabak alalım kaşık alalım diyordu, önceleri sakin sakin anlattım kimse yok hayatımda, ayrıca şimdi alsak modası geçer istemiyorum vs vs dedim. Önce anladı sandım bugün gene tuttu soktu beni bir mağazaya hadi kaşık alalım çatal bıçak alalım diyor, tekrar söyledim anne istemiyorum vs vs diye, bu sefer tezgahtarların yanında, alalım hepsini birden almamıza gerek kalmaz diyor, e anne o zaman buna vereceğin parayı altın al kenara koy evleneceğim zaman bozdurur alırız dedim gerek yokmuş vs vs gene bi dolu laf. Tabii orda çalışanlarda hemen anneme hak verdiler, önce acaba dedim annem haklı mı alsam mı diye geçiriyordum ki benim bu kararsızlığımı görünce ordaki tezgahtarlarda shifferın çatal kaşıkları varmış bilmemne övüp duruyorlar ya dedim alacaksam da ben hep küçüklüğümden beri jumbo isterdim dedim efendim o kötüymüşte bilmemne, onu geçtik parlak çatal bıçaklar su izi yaparmış vs vs neyse onda karar kıldık seçtiğim çok uçuk bir modelmş de eve gelen herkes bunda yiyemezmişte kardeşim bana ne soruyorsun o zaman al kendin paketle yani bugün tam 3 saatte yakın bunları konuştuk ve sinir harbiyle ayrıldım mağazadan.

Sorun şu sizinde başınızdan geçmiştir ondan danışayım dedim sizlere nedir bunun doğrusu? Annem doğru mu söylüyor, yoksa evlenileceği zaman mı alınmalı böyle şeyler? Çünkü feci halde kafayı takmış durumda sabah akşam porselen çatal kaşık bakıyoruz. Biliyorum iyiyliğimi istiyor ama daha evliliğin e'si yokken aklımda banane o tabaklardan çatallardan, ordan atlayıp kahvaltı takımını kaç kişi istermişim diyorlar yahu ben kendi evimde sabah kahvaltı yapmam dışardan yerim ben nerden bileyim kaç kişilik olacağını? Ne yapacağımı bilemedim ben

bence şimdiden alıcağına kenara para atsa daha doğru olur .herşeyin modası geçiyor zamanla yaa eski şeyleri mi kullanıcaksın ?dantel falan yapsın zaten kullanmıyoruz da böle tabak çanak hiç gerek yok .

Ay kıyamam kadıncağız ne yapsın kızının herşeyi olsun istiyor..:) Sakın kalbini kırmayın.. Hele ki tek kızsanız özeniyordur şimdi..

Bazı anneler böyle oluyor :)
Sana tavsiyem şimdiden bir şey almaman. Her geçen gün yeni yeni şeyler çıkıyor. Dediğin gibi en güzeli altın alıp birikim yapmak. Çeyiz dediğin şey para olduğu takdirde iki günde hallediliyor. Annene güzelce anlat. Şimdi alacaklarını ileride beğenemeyebileceğini, para biriktirip evleneceğin zaman almak istediğini söyle.

benim annemde gitti tabak tencere çatal setleri varya onlardan aldı evde kuzu kuzu duruyor ne yapacaksam.

ben evlenene kadar modası geçer.

ama neymiş bir genç kızın çeyizi olmalıymış ayıpmış..yahu ver o paraları bana bi tatile gideyim moral motivasyonum bi artsın düzelsin değil mi?

cık olmaz çeyiz herşey demek

annen heves ediyordur canım ya sende çok modası geçmeyecek şeyleri aldır bence. çatal-kaşık takımının modası geçmez alsaydın keşke hem onun gönlü olur hem de sen bir süre çeyiz alalım muhabbetinden sıyrılmış olurdun benim annemde pek meraklı, sevgilim var ama isteme ,söz gibi bişey yok ortada annem yatak örtüleri yaptırdı , bornoz takımı falan aldık bende senin gibi istemiyordum ama şimdi modası geçmeyecek , benim için çok önem arz etmeyen şeyleri aldırıyorum. evlenene kadar modası geçerse de bir kaç defa kullanır sonra yine istediğimi alırım, maksat annelerin hevesi kırılmasın

Çok tatlısın :) Allah başka dert vermesin :)
Annelerin de hevesi var işte naparsın hoş gör bakalım

Annen evlenmek aklina gelsin diye ceyiz almaya calisiyor. Onu kirmadan en son moda seyler almak istedigini su an almayacagini soyle. Cok erken cunku. Ufak modasi gecmeyecek seyler alabilirsin, hem onun da gonlu olur. Ama hepsini alma. Cogunu sonraya birak. Para biriktir onun yerine

benim annem de tam tersi
ben de son sınıfım ve erkek arkadaşım var gerçi henüz evlilik gibi bi planımız yok ama hadi birden karar versek evlenelim desek ortada hiiiçbişeyim yok valla
annem kendi der ayy ne alcam şimdiden koycam onları kenara modası geçcek kullanmıcan beğenmicen etmicen..
zamanı gelince sen istediğin gibi alır düzersin evini diyo.
ama bazen de öyle ha deyince yapılmıyor o tarz şeyler ben de annem birazcık meraklı istekli olsun isterdim
beni kimseye vermek istemiyor ondan sanırm
ama senin durumunda evet şimdiden çeyiz hazırlamak gereksiz ki bunlar çatal bıçak takımı falan
her an yeni şeyler çıkıyor ve tabi eskiler beğenilmiyo.
altın yapıp kenara koymak en mantıklısı aceleye gelmeden beğenerek isteyerek alırsın..

Son düzenleme:
Sizinki yine iyi universite bitiyormus
Benimannem ben daha anaokuluna giderken yilan derisi sifreli cantada catal bicak seti almis
O hala dolabin tepesinde duruyor
Bnkullanmam diyorum ama hala duruyor :-D

bence yatırım yapmak daha mantıklı, hem de çok mantıklı. büyük ihtimal o tabak çanakların hepsinin modası geçecek.

evleneceğin zaman biriktirdiğin parayla yeni çıkan modellerden alırsın.

bi de o çalışan ne kadar şuursuzmuş. jumbo çatal bıçağa kötü dedi demek, yok artık

Annem yapardı aynısını ortada söz nişan hatta aday bile yokken
Aynen senin gibi "anne istemiyorum modası geçiyor zamanı gelince alırım" diyordum ama o gelen giden konu komşuya açıp gösterecek birşeyler olsun istiyordu kendince
Fazla kırma kalbini bu konuda aslında yavaş yavaş almak da iyi oluyor hepsi bir anda birikince zor oluyor ama modası geçmeyecek şeylerden almaya özen göster

canım, tabağın çatalın modası mı olur yaa :44: en fazla ne kadar değişebilir ki çatal kaşık :) 20 sene sonra falan evlenmeyi düşünmüyosan tabi :)

ben eşimle tanıştıktan 4 ay sonra nişanlandım, nişandan 6 ay sonra da evlendim. hiç belli ollmaz yani bu işler. hazır olsa da olur. ama ben her şeyimi nişandan sonra almıştım.

bu çeyiz tartışması da her genç kızla annesi arasında yaşanıyo sanırım. benim annem de boyuna havlu kenarı yapardı. ben de yapma bunları kim kullancak der dururdum. şimdi seve seve kullanıyorum valla. nese sen gene annene fazla karşı çıkma. elbet vardır bi bildiği

Benim annemde de hep vardı çeyiz takıntısı, hep diyodum of anne ben evlencek son kişiyim ne çeyizi ver o paraları bana harciyim diyodum
ama çok geçmeden evlenmiş buldum kendimi belli olmuyo bu işler yani.. :)

Siz annenizi kırmayın ama genede modası geçmeyecek ya da tamamen içinize sinen şeylerden almaya özen gösterin.

Benim annem daha biz çocuktuk o zamandan başlamıştı çeyiz işine.
Ama ben o zamanlardan yakarım bunları alma diye gözünü korkuttum birazda asi bi yapım olduğu için zor olmadı korkutmak :)
Şimdi 1 aya düğünüm var haldır haldır çeyiz bakıyorum. Gerçi benimki yaza denk geldiği için bunalıyorum ama allahtan artık online alışveriş diye bişe var
Bi çok şeyi o yolla aldım hem taşımamışta olduk
Ama genede bayağı bi araştırma yaptım karar verme vs zor oldu.

Bence hiçbişe alma annenin hevesini de kırma senin artık kaçarın yok yaşın büyük illaki çeyiz alcan
O Yüzden bunların daha uygun fiyatlısını arıyorum yada 2013 modelleri çıkıcak onu bekliyorum vs diye oyala

Klasik bir çatal bıçak takımı veya klasik bir porselen yemek takımı alınabilir.
Onun dışındakiler kullanılmıyor,modası geçiyor.
Havlu,örtü gibi şeylerse eve uymayabiliyor.

Annem kendisi gibi 17 olduğumda evleneceğimi düşünerek orta 1 e giderken tencere, kaşık çatal takımları, porselen takımları, uyku setleri, ahşap kepçeler, mutfak elbezilerine kadar herşeyi almıştı. Ne var ki 28'imde evlendim Tencerelerim bildiğiniz tencere işte modalık bir durumu yoktu. Porselen takımlarımın desenleri o zamana göre fazla moderndi ve şimdi normal görünüyor. Amaaaa o kristal takımlar yokmuuuu... Olduğu gibi bıraktım, napıcam vitrine bardak dizip? Zaten vitrinde almadım ona ayrı bozuldu işlediği dantelleri şimdi nereye serecekmiş yazık olmuş. Ha birde fiskos olayı var ki ayrı bir konudur...

bende ayni senin gibiydim
hic ceyiz almadim, aldirmadim.
modasi gecer, ileride begenmem. para biriktiririm alirim diyordum.
ne oldu? o biriktirdigim tüm paralar dügün masraflarina gitti, elde kaldi 0.
ceyiz iside ucuz bisey degil, o kadar maaliyetli ki.
felegim sasti 6 ayda ceyizimi düzeyim derken.
tamam herseyimi su an ki zevkime göre aldim ve gercekten
eskiden ceyizime alinan ufak tefek seyleri su an begenip kullanmiyorum
ama ya yatirim yap, yada modasi gecmeyecek seylerden ufak ufak al.

Iyi bi tencere takimin modasi gecmez, sade tek renk bi porselene takimininda
yine ayni sekilde afilli olmayan günlük bi catal bicak takimininda
yorgan yastik, nevresim ve beyaz havlu alabilirsin yada...

ve dipnot: schaferden bi bicak bile alayim deme

aynı dert benimde başımda aday yok henüz ,ben daha beşikteyken annaannem yaparmış daha ilkokula gidiyordum bir dolap el işi çeyizler.Hele şimdi 25 yaşıama geldim her oda çeyiz saloda züccaciye bir köşede odamda tavana kadar yatak yorgan ,kendi odasında tüm dolaplar ,bazanın altı dolu...anlamıyorum yer olsa beyaz eşya yatak odasınıda alıvercek ..off off özeniyo işte kendinin hiç çeyizi olmamış öksüzmüş ..evlendiğinde çok laf etmişler...ama o çeyizleri ben gördükçe ve aday olmayınca daha zoruma gidiyor

Son düzenleme:
bi kere annem bana dantel sehpa takımı yapmıs onu gösteriyor kuzenlerine ben o zaman 14 yaşında falanım. ahahah bu ne ya boşuna yapmışın anne sen bunu dedim o ergen halimle. tövbe kadın bi daha çeyizin ç sini açmadı bana sana bir şey yok dedi şaka bir yana kalbini kırmadan söyle canım şimdi pek heveslenmiş annen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…