• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin davranışı kıskançmışım

calikusucum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
25
Puanlar
3
Kızlar nişan atmıştım, 6 ay oldu. 2 ay öncede kız kardeşimi verdik, şimdi onun nişanı var hemde benim eski nişan tarihimle aynı. Kendimi acındırmak asla istemiykrym nefret ederim de aynı zamanda. Ama saygı duyulmasını istiyorum. Kız kardeşim akrabamıza verildi, zaten birbirlerini seviyorlardı çok mutluyum kiz kardeşim adına. Fakat bugün bir olay oldu, dayım sayılacak şahsiyetsiz annemi arayıp sen eski dunurune aldığın kıyafeti giy deyip kahkaha attı, her konuda eskiyi açıyor garip bir şekilde. Bana laf sokuyor. Bende dayanamadım bayat aşağılık kompleksine girilmiş bir espriydi dedim. Telefonu kapattı. Annem bana dedi ki bu kadar kıskanacağını bilseydik kız kardeşini değil önce seni verirdik dedi. Ve bunu az çok sözleriyle bakışlarıyla ima ediyordu. Ama bu kez bu kadar açık ve net yaptı. Yemin ederim öyle bir niyetim olsa zaten istemediğimi belirtirdim ama ben kendi hayatına bakan kendi geleceğini kurmaya çalışan bir kızım. Çok doldum çok şey söylemek istedim ama cümleler boğazıma dizildi, o ân bir şey diyemedim sana yazıklar olsun sen annemkenn böyle düşünüyorsann bir başkası ne düşünür diyebilmekle yetindim sadece. ağlamaktan gözlerim kan çanağına dönüştü. Dayım denen karaktersize haddini bildirdiğim için kıskanç oldum. Çok alıngan oldum, herkese gard alan taş duvar ören bir kıza dönüşmüşüm öyle diyor özür dilemek yerine. O kadar kırıldım ki. Haksız mıyım sizce

Maalesef bazı anne babalar isterse büyüğün sana en büyük saygısızlığı etsin sen onlara yine de karşı cevap vermeyeceksin kafasındalar. Yaptığınız kıskançlık değil. Anneniz dayınıza cevap verdiğiniz için size sinirle öyle bir şey söylemiş

H
Maalesef bazı anne babalar isterse büyüğün sana en büyük saygısızlığı etsin sen onlara yine de karşı cevap vermeyeceksin kafasındalar. Yaptığınız kıskançlık değil. Anneniz dayınıza cevap verdiğiniz için size sinirle öyle bir şey söylemiş
Hep öyle yaptı biliyor musun, el alem ne der kaygısıyla büyüttü beni. Gideceğim okula kadar, giyeceğim kıyafete kadar elalemin baskısını kurdu üzerimde. Kendisi akıllandı ama iş işten geçti, benim hayatımı çaldı. Üzülüyor bir de ama lafta. Hâlâ aynı millete izin veriyor. sus senin öyle konuşmaya hakkın yok diyemiyor gülüyor ancak onunla birlikte. O kadar kırıldım ki nasıl affederim bilemiyorum

Ben de çok iyi bilirim. Birisi hakkında bir şey söyler başımızı yere eğersin, onlar senin büyüklerin cevap verme küçüklüğünü bil... Bu şekilde büyütülüp yetişkinlikte bile hala aynı şeylerin yaşanması çok can sıkıcı. Ne aileler görüyorum sen benim çocuğuma bu lafı nasıl edersin diye çocuğu için gerekirse dünyayı karşılarına alırlar. Ama işte bazıları da büyüğün sana istediği saygısızlığı etsin sen küçüklüğünü bil sesini çıkarma, asi çocuğun var derler rezil olurum şeklinde düşünüyorlar.
H

Hep öyle yaptı biliyor musun, el alem ne der kaygısıyla büyüttü beni. Gideceğim okula kadar, giyeceğim kıyafete kadar elalemin baskısını kurdu üzerimde. Kendisi akıllandı ama iş işten geçti, benim hayatımı çaldı. Üzülüyor bir de ama lafta. Hâlâ aynı millete izin veriyor. sus senin öyle konuşmaya hakkın yok diyemiyor gülüyor ancak onunla birlikte. O kadar kırıldım ki nasıl affederim bilemiyorum

Kızlar nişan atmıştım, 6 ay oldu. 2 ay öncede kız kardeşimi verdik, şimdi onun nişanı var hemde benim eski nişan tarihimle aynı. Kendimi acındırmak asla istemiykrym nefret ederim de aynı zamanda. Ama saygı duyulmasını istiyorum. Kız kardeşim akrabamıza verildi, zaten birbirlerini seviyorlardı çok mutluyum kiz kardeşim adına. Fakat bugün bir olay oldu, dayım sayılacak şahsiyetsiz annemi arayıp sen eski dunurune aldığın kıyafeti giy deyip kahkaha attı, her konuda eskiyi açıyor garip bir şekilde. Bana laf sokuyor. Bende dayanamadım bayat aşağılık kompleksine girilmiş bir espriydi dedim. Telefonu kapattı. Annem bana dedi ki bu kadar kıskanacağını bilseydik kız kardeşini değil önce seni verirdik dedi. Ve bunu az çok sözleriyle bakışlarıyla ima ediyordu. Ama bu kez bu kadar açık ve net yaptı. Yemin ederim öyle bir niyetim olsa zaten istemediğimi belirtirdim ama ben kendi hayatına bakan kendi geleceğini kurmaya çalışan bir kızım. Çok doldum çok şey söylemek istedim ama cümleler boğazıma dizildi, o ân bir şey diyemedim sana yazıklar olsun sen annemkenn böyle düşünüyorsann bir başkası ne düşünür diyebilmekle yetindim sadece. ağlamaktan gözlerim kan çanağına dönüştü. Dayım denen karaktersize haddini bildirdiğim için kıskanç oldum. Çok alıngan oldum, herkese gard alan taş duvar ören bir kıza dönüşmüşüm öyle diyor özür dilemek yerine. O kadar kırıldım ki. Haksız mıyım sizce
Kız kardeşiniz, dayınızın oğluyla mı nişanlanıyor ?

Ben de çok iyi bilirim. Birisi hakkında bir şey söyler başımızı yere eğersin, onlar senin büyüklerin cevap verme küçüklüğünü bil... Bu şekilde büyütülüp yetişkinlikte bile hala aynı şeylerin yaşanması çok can sıkıcı. Ne aileler görüyorum sen benim çocuğuma bu lafı nasıl edersin diye çocuğu için gerekirse dünyayı karşılarına alırlar. Ama işte bazıları da büyüğün sana istediği saygısızlığı etsin sen küçüklüğünü bil sesini çıkarma, asi çocuğun var derler rezil olurum şeklinde düşünüyorlar.
Artık kimseye o izni vermeyeceğim, yeterince kırıldım yeterince yoruldum, saygısızlığa tahammül edemiyorum artık. Yalnız kalırmışım, insanların saygısızlığına katlanmak yerine yalnızlığı tercih ederim, en azından yalandan sahte sözler kurmamış olurum

Artık kimseye o izni vermeyeceğim, yeterince kırıldım yeterince yoruldum, saygısızlığa tahammül edemiyorum artık. Yalnız kalırmışım, insanların saygısızlığına katlanmak yerine yalnızlığı tercih ederim, en azından yalandan sahte sözler kurmamış olurum
Ben he deyip geçmeyi öğrendim bunu size de tavsiye ederim. Anneniz size o sözleri dayınıza cevap verdiğiniz için sinirle söylemiş. Birinin bizimle ilgili kızgınlıkla söylediği sözler doğru değildir yani

Yok hayır dayım zaten evli değil, belki de o yüzden komplekse giriyor
Neden bu yüzden komplekse girsin ki? Evlenmek bi başarı filan mı zannediyosun? Annenin ve dayının dediği laflara ben de kızdım. Ama senin kafa yapın da çok farklı görünmüyo sanki. Onlar seni çekememezlikle suçlamış, sen de dayını aynı şeyle suçluyorsun. Hem de ne için yani? Evlenmek... Sanki büyük marifet. Aman neyse gece gece sinirim bozuldu 😅

Sadece dayınız anneniz değil babanız halanız enişteniz hepsi cahil. Kardeş çocukları evliliği yasaklansın ya da ürememe şartı getirilsin. Akraba evliliğinden doğan engelli çocuklar sosyal sağlık sistemine kabul edilmemeli, anne babası her şeyi ceplerinden ödemeliler. Akraba evliliği genetik hastalık vs kimsenin umurunda değil. Dayınıza had bildirmeniz iyi olmuş, keşke annenize de iki laf etseydiniz ama bu sefer de evlenmelerini kıskanıyorsun derlerdi. Ya o kadar erkek var sen kalk halanın oğluyla evlen. Bu ortamı nasıl buluyorlar, kardeş gibi büyümesi gereken çocuklar nasıl sevgili olabiliyor aklım almıyor. Halaya kayınvalide, dayıya kayınpeder deniyor.

Kardeşimi verdik, kızkardeşim akrabalara verildi, dayım evlenmediği için kompleks yapıyor vs bunlar neneler zamanında kurulan cümleler değil mi? Dayınız evlenmiş olsa ne fark edecekti? Kız evladı bir erkeğe verilen bir şey mi size göre?

Ayy kardesinizin dusunup ayni tarihe koymamasi lazimdi. Saka yapma altinda bir suru laf soyleyecekleri kesinmis zaten. Bosverin sizi kiskanc bilsinler ama tavrinizdan ödun vermeyin.

Öncelikle çok geçmiş olsun Allah size daha güzel günler nasip etsin. Aile büyükleri bazen böyle saçma dengesiz konuşuyorlar bu akrabaları seçemiyoruz malesef. Ama söylemekle çok iyi etmişsiniz. Ağlayıp kendinizi üzmeyin. Sert tavrınızdanda vazgeçmeyin

bu devirde halasinin oglunu seven, kızını abisinin ogluna veren seviyede bir aileniz var. bu laflari da ederler, buyuk birsey diyince senin susmani da beklerler. cahil olduklarini daha nasil gostersinler?
cahil de gec, ne her laf edeni ciddiye aliyorsun?

Kızını görümcesinin oğluna koştur koştur veren annenizden nasıl bir duruş bekliyorsunuz??? Tüm sülale çağın çok gerisinde kalmış, kardeşinizde dahil .Siz herşeyi boş verin,kendinizi kurtarmaya bakın .Dayınız ,anneniz, kardeşiniz neresinden tutsanız elinizde kalır...

Yok hayır dayım zaten evli değil, belki de o yüzden komplekse giriyor
Deseydin ya, senin de yapılmış bir nişanın olsaydı annem belki o zaman giydiği elbiseyi giyerdi de kadına elbise seçeneği olurdu diye.

Evlenmek nişanlanmak başarıymış gibi bir yorum oldu farkındayım ama adamın anladığı dil bu. Siz de kız kardeşim akrabamıza verildi gibi bir cümle kurmuşsunuz. Verilmek?

Aileniz biraz cahil gibi, siz bence imkanınız varsa, eğitiminiz mesleğiniz vs varsa bence bir miktar uzaklaşın başka şehirde çalışın düzen kurun biraz uzaklaşın onlardan.

Back
X