• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin davranışı kıskançmışım

H

Hep öyle yaptı biliyor musun, el alem ne der kaygısıyla büyüttü beni. Gideceğim okula kadar, giyeceğim kıyafete kadar elalemin baskısını kurdu üzerimde. Kendisi akıllandı ama iş işten geçti, benim hayatımı çaldı. Üzülüyor bir de ama lafta. Hâlâ aynı millete izin veriyor. sus senin öyle konuşmaya hakkın yok diyemiyor gülüyor ancak onunla birlikte. O kadar kırıldım ki nasıl affederim bilemiyorum
Elalem kim yaa valla annemde öyleydi elalem en sonunda sordum bu elalem kim bi kendilerine baksinlar artık kendileri her haltı yer ama sana bana gelince dedikodu kazanı Allah sabir versin canım

Kızlar nişan atmıştım, 6 ay oldu. 2 ay öncede kız kardeşimi verdik, şimdi onun nişanı var hemde benim eski nişan tarihimle aynı. Kendimi acındırmak asla istemiykrym nefret ederim de aynı zamanda. Ama saygı duyulmasını istiyorum. Kız kardeşim akrabamıza verildi, zaten birbirlerini seviyorlardı çok mutluyum kiz kardeşim adına. Fakat bugün bir olay oldu, dayım sayılacak şahsiyetsiz annemi arayıp sen eski dunurune aldığın kıyafeti giy deyip kahkaha attı, her konuda eskiyi açıyor garip bir şekilde. Bana laf sokuyor. Bende dayanamadım bayat aşağılık kompleksine girilmiş bir espriydi dedim. Telefonu kapattı. Annem bana dedi ki bu kadar kıskanacağını bilseydik kız kardeşini değil önce seni verirdik dedi. Ve bunu az çok sözleriyle bakışlarıyla ima ediyordu. Ama bu kez bu kadar açık ve net yaptı. Yemin ederim öyle bir niyetim olsa zaten istemediğimi belirtirdim ama ben kendi hayatına bakan kendi geleceğini kurmaya çalışan bir kızım. Çok doldum çok şey söylemek istedim ama cümleler boğazıma dizildi, o ân bir şey diyemedim sana yazıklar olsun sen annemkenn böyle düşünüyorsann bir başkası ne düşünür diyebilmekle yetindim sadece. ağlamaktan gözlerim kan çanağına dönüştü. Dayım denen karaktersize haddini bildirdiğim için kıskanç oldum. Çok alıngan oldum, herkese gard alan taş duvar ören bir kıza dönüşmüşüm öyle diyor özür dilemek yerine. O kadar kırıldım ki. Haksız mıyım sizce
Ben hem size üzüldüm hem de kız kardeşinize😢 Bence siz de kız kardeşiniz adına sevinmek yerine üzülün. Yani yıl olmuş 2026 insanlar hala kuzeniyle evleniyor dünyada erkek kadın kıtlığı varmış gibi inanılmaz. Siz de benim eski nişan tarihimi aldılar, dayım bunu dedi, annem kıskandı dedi diye ağlıyorsunuz.

Dayı ve annenin yaptığı şey tabi ki üzücü olmuş. Ben de kesinlikle anne babaların evlatlarına laf geldiğinde dolaylı da olsa karşılık verilmesi taraftarıyım.

Ama şu konuda bir bilgi vermek istiyorum. Kuzen kuzene evlilik (İslam dinine mensup kişiler için söylüyorum) Rabbimiz tarafından izin verilmiştir. Yani nikah birbirine helaldir. O yüzden kardeş kardeş büyümek değil de herkes yerini ve öz kardeşini bilerek büyümeli. Bu konuda da nitekim öyle olmuş. Allah mübarek etsin. Mutluluklar Dilerim 💞

Kızlar nişan atmıştım, 6 ay oldu. 2 ay öncede kız kardeşimi verdik, şimdi onun nişanı var hemde benim eski nişan tarihimle aynı. Kendimi acındırmak asla istemiykrym nefret ederim de aynı zamanda. Ama saygı duyulmasını istiyorum. Kız kardeşim akrabamıza verildi, zaten birbirlerini seviyorlardı çok mutluyum kiz kardeşim adına. Fakat bugün bir olay oldu, dayım sayılacak şahsiyetsiz annemi arayıp sen eski dunurune aldığın kıyafeti giy deyip kahkaha attı, her konuda eskiyi açıyor garip bir şekilde. Bana laf sokuyor. Bende dayanamadım bayat aşağılık kompleksine girilmiş bir espriydi dedim. Telefonu kapattı. Annem bana dedi ki bu kadar kıskanacağını bilseydik kız kardeşini değil önce seni verirdik dedi. Ve bunu az çok sözleriyle bakışlarıyla ima ediyordu. Ama bu kez bu kadar açık ve net yaptı. Yemin ederim öyle bir niyetim olsa zaten istemediğimi belirtirdim ama ben kendi hayatına bakan kendi geleceğini kurmaya çalışan bir kızım. Çok doldum çok şey söylemek istedim ama cümleler boğazıma dizildi, o ân bir şey diyemedim sana yazıklar olsun sen annemkenn böyle düşünüyorsann bir başkası ne düşünür diyebilmekle yetindim sadece. ağlamaktan gözlerim kan çanağına dönüştü. Dayım denen karaktersize haddini bildirdiğim için kıskanç oldum. Çok alıngan oldum, herkese gard alan taş duvar ören bir kıza dönüşmüşüm öyle diyor özür dilemek yerine. O kadar kırıldım ki. Haksız mıyım sizce
Haklısınız akraba akrep derler.Anneniz de bir tuhaf.Sabır Allah size en iyisini en güzel zamanda verecektir.İlahi adalet şaşmaz.

Fatih’in İstanbul’u yeniden mi fethetmesi gerekiyor ailenizin orta çağdan çıkması için? Kızını görümcenin oğluyla evlendirmek ne demek? Korkunç bir durum bu. Kardeşiniz başına gelecek felaketlerin farkında mı mesela en basitinden çocuğunun engelli doğma olasılığını biliyor mu? Burda nişan tarihi önemsiz bir detay bence o gün boşluk olur hafta sonuna denk gelir vs. kafanıza takmamanız gereken şeyler. Dayınız da anneniz gibi hadsizlik etmiş ama ortada bunlardan daha büyük bir sorun var sanki. Anneniz sizinle uğraşmayı bıraksın da bir kendine gelsin bence.

Neden bu yüzden komplekse girsin ki? Evlenmek bi başarı filan mı zannediyosun? Annenin ve dayının dediği laflara ben de kızdım. Ama senin kafa yapın da çok farklı görünmüyo sanki. Onlar seni çekememezlikle suçlamış, sen de dayını aynı şeyle suçluyorsun. Hem de ne için yani? Evlenmek... Sanki büyük marifet. Aman neyse gece gece sinirim bozuldu 😅
Hayır gerçekten dayımı tanısaydınız dünyanın en kompleksli insanı olduğunu anlarsınız, kendisine yapılmasını istemediği her şeyi herkese yapar şaka adı altında insanı kırar yerden yere vurur ama siz ona en ufak şaka yapsanız komplekse girer

Dayı ve annenin yaptığı şey tabi ki üzücü olmuş. Ben de kesinlikle anne babaların evlatlarına laf geldiğinde dolaylı da olsa karşılık verilmesi taraftarıyım.

Ama şu konuda bir bilgi vermek istiyorum. Kuzen kuzene evlilik (İslam dinine mensup kişiler için söylüyorum) Rabbimiz tarafından izin verilmiştir. Yani nikah birbirine helaldir. O yüzden kardeş kardeş büyümek değil de herkes yerini ve öz kardeşini bilerek büyümeli. Bu konuda da nitekim öyle olmuş. Allah mübarek etsin. Mutluluklar Dilerim 💞
Hatayı da tam olarak burada yapıyoruz zaten İslamiyet’i o dönemin şartlarına göre ele alıp günümüze uyarlamıyoruz. O kuralları olduğu gibi günümüzde uygulamaya çalışıyoruz. O dönemlerde kim bilecek kuzenle evlenildiğinde engelli bebeklerin doğma olasılığını. İnsanlar savaş halinde bir çatışma halinde, çocuklarını korumak adına kardeşinin çocuklarıyla evlendirip aile birliğini korumaya çalışmış olabilirler. Bu demek olmuyor ki şimdi de kuzenimizle evlenebiliriz. Evlenemeyiz efendim. Dinen izin verildi diye halamızın oğluna alıcı gözle bakamayız mesela. Aynı genleri taşıyoruz , kardeşimiz sayılır. Teknoloji gelişti bilim gelişti. Herkes bangır bangır diyor akraba evliliği yapmayın diye.

Sadece dayınız anneniz değil babanız halanız enişteniz hepsi cahil. Kardeş çocukları evliliği yasaklansın ya da ürememe şartı getirilsin. Akraba evliliğinden doğan engelli çocuklar sosyal sağlık sistemine kabul edilmemeli, anne babası her şeyi ceplerinden ödemeliler. Akraba evliliği genetik hastalık vs kimsenin umurunda değil. Dayınıza had bildirmeniz iyi olmuş, keşke annenize de iki laf etseydiniz ama bu sefer de evlenmelerini kıskanıyorsun derlerdi. Ya o kadar erkek var sen kalk halanın oğluyla evlen. Bu ortamı nasıl buluyorlar, kardeş gibi büyümesi gereken çocuklar nasıl sevgili olabiliyor aklım almıyor. Halaya kayınvalide, dayıya kayınpeder deniyor.

Kardeşimi verdik, kızkardeşim akrabalara verildi, dayım evlenmediği için kompleks yapıyor vs bunlar neneler zamanında kurulan cümleler değil mi? Dayınız evlenmiş olsa ne fark edecekti? Kız evladı bir erkeğe verilen bir şey mi size göre?
Ben bu konuda yeterince açıklama yaptım hepsine. Ancak dinlemediler aksine çok bilmiş oldum, kıskanç oldum, kardeşimin mutluluğunu istemeyen birisi oldum. Tabii kii değil ancak o şekilde ifade edebildim, haklısınız değişim dilde başlar

Kız kardeşiniz de aynı gün yapmayaydı, Şart mıydı?
Aynı günü geçtim belki yer bulamadı ya da o tarihe boşluk vardı sadece. davetiyeye yazdığım yazıyı dahi aynı yaptı. Varsın olsun mutlu olsun diyecek sözüm yok ama beni öyle yaraladı ki annem, bilmiyorum affedemiyorum

Deseydin ya, senin de yapılmış bir nişanın olsaydı annem belki o zaman giydiği elbiseyi giyerdi de kadına elbise seçeneği olurdu diye.

Evlenmek nişanlanmak başarıymış gibi bir yorum oldu farkındayım ama adamın anladığı dil bu. Siz de kız kardeşim akrabamıza verildi gibi bir cümle kurmuşsunuz. Verilmek?

Aileniz biraz cahil gibi, siz bence imkanınız varsa, eğitiminiz mesleğiniz vs varsa bence bir miktar uzaklaşın başka şehirde çalışın düzen kurun biraz uzaklaşın onlardan.
Kesinlikle. Evlenmek de evlenmemek de tercih meselesi. Ancak insanların yaralariyla dalga geçmek öyle acı ki. Bir de kimseye zararı olmayan kendi halinde bir kızım. Kendi hayatımın derdindeyim. Bir an önce uzaklaşmak için elimden gelenin en fazlasını yapıp gideceğim, çok teşekkür ederim fikriniz değerli♥️🫂

Teşekkür ederim🫂

Fatih’in İstanbul’u yeniden mi fethetmesi gerekiyor ailenizin orta çağdan çıkması için? Kızını görümcenin oğluyla evlendirmek ne demek? Korkunç bir durum bu. Kardeşiniz başına gelecek felaketlerin farkında mı mesela en basitinden çocuğunun engelli doğma olasılığını biliyor mu? Burda nişan tarihi önemsiz bir detay bence o gün boşluk olur hafta sonuna denk gelir vs. kafanıza takmamanız gereken şeyler. Dayınız da anneniz gibi hadsizlik etmiş ama ortada bunlardan daha büyük bir sorun var sanki. Anneniz sizinle uğraşmayı bıraksın da bir kendine gelsin bence.
Ben değiştirmeye çok çalıştım ancak yok. Maalesef ki zihniyetleri bu bir an önce atanıp uzaklaşmak istiyorum buralardan, akrabalardan, herkesten. Evlilik noktasında gereken açıklamayı yapmıştım bu durumu önemseyen yok, düşünen yok, kıskanç fesat ve kötü düşünen ben oluyorum maalesef ki. Artık o konuda açıklama yapmayı bıraktım

Ben hem size üzüldüm hem de kız kardeşinize😢 Bence siz de kız kardeşiniz adına sevinmek yerine üzülün. Yani yıl olmuş 2026 insanlar hala kuzeniyle evleniyor dünyada erkek kadın kıtlığı varmış gibi inanılmaz. Siz de benim eski nişan tarihimi aldılar, dayım bunu dedi, annem kıskandı dedi diye ağlıyorsunuz.
Ben kardeşime gereken açıklamayı yaptım, bundan sonrası onun tercihi. Tarih açısından saygı duyulmasını isterdim en azından. Bilmiyorum sonuçta yaşandı ve bitti. Belki de fazla empatik birisiyim bilemiyorum. İnsanı en çok annesi tanırmış benim kendi annemm bunları söylerken başka insanlar ne der bilemiyorum. Kaldı ki nişan kıyafeti almaya gittiğimizde satıcı kadın sen çok daha güzelmişsin neden seni ilk önce vermediler de kardeşin gidiyor seni durdurmazlar dedi alaya alarak . Kalbim bir daha kırıldı, o kadar çok şeyler yaşandı ki tüm yaşananların üstüne ben sessiz kaldıkça üzerime geldiler en sonunda böyle bir şey söyledi.. üzülmem çok doğal değil mi

Ben değiştirmeye çok çalıştım ancak yok. Maalesef ki zihniyetleri bu bir an önce atanıp uzaklaşmak istiyorum buralardan, akrabalardan, herkesten. Evlilik noktasında gereken açıklamayı yapmıştım bu durumu önemseyen yok, düşünen yok, kıskanç fesat ve kötü düşünen ben oluyorum maalesef ki. Artık o konuda açıklama yapmayı bıraktım
Bu deveyi güdemiyorsanız bu diyardan gideceksiniz. Umarım yolunuz açık olur atanıp kendi ayaklarınız üzerinde durursunuz. KPSS’ye mi gireceksiniz bu arada

sen ablanin nisan tarihini hatirliyor musun?
ben kendiminkini unuttum daha senesi dolmadi.
denk gelmiştir o da pazar bu da pazardir
İnan ben de hatırlamıyorum nişan tarihini konu sahibi bana biraz fazla alıngan geldi benim de arkadaşım iki kere nişanlandı tepsiyi hep ben tuttum para verdiler bana bu sefer gerek yoktu demişim şakayla karışık bozuldu benim arkadaşım ama ağzımdan çıkıvermiş hatırlamıyordum bile böyle söylediğimi nişan atmalarda sanırım herkes fazlaca hassaslaşıyor dayınızla anneniz kendi arasında şakalaşıyordur dayınızda patavatsızdır siz daha çok gülün geçin siz alındıkça daha çok üzerinize gelirler.

Hayır gerçekten dayımı tanısaydınız dünyanın en kompleksli insanı olduğunu anlarsınız, kendisine yapılmasını istemediği her şeyi herkese yapar şaka adı altında insanı kırar yerden yere vurur ama siz ona en ufak şaka yapsanız komplekse girer
Benim kastettiğim şey başkaydı ama neyse..

Hatayı da tam olarak burada yapıyoruz zaten İslamiyet’i o dönemin şartlarına göre ele alıp günümüze uyarlamıyoruz. O kuralları olduğu gibi günümüzde uygulamaya çalışıyoruz. O dönemlerde kim bilecek kuzenle evlenildiğinde engelli bebeklerin doğma olasılığını. İnsanlar savaş halinde bir çatışma halinde, çocuklarını korumak adına kardeşinin çocuklarıyla evlendirip aile birliğini korumaya çalışmış olabilirler. Bu demek olmuyor ki şimdi de kuzenimizle evlenebiliriz. Evlenemeyiz efendim. Dinen izin verildi diye halamızın oğluna alıcı gözle bakamayız mesela. Aynı genleri taşıyoruz , kardeşimiz sayılır. Teknoloji gelişti bilim gelişti. Herkes bangır bangır diyor akraba evliliği yapmayın diye

Hatayı da tam olarak burada yapıyoruz zaten İslamiyet’i o dönemin şartlarına göre ele alıp günümüze uyarlamıyoruz. O kuralları olduğu gibi günümüzde uygulamaya çalışıyoruz. O dönemlerde kim bilecek kuzenle evlenildiğinde engelli bebeklerin doğma olasılığını. İnsanlar savaş halinde bir çatışma halinde, çocuklarını korumak adına kardeşinin çocuklarıyla evlendirip aile birliğini korumaya çalışmış olabilirler. Bu demek olmuyor ki şimdi de kuzenimizle evlenebiliriz. Evlenemeyiz efendim. Dinen izin verildi diye halamızın oğluna alıcı gözle bakamayız mesela. Aynı genleri taşıyoruz , kardeşimiz sayılır. Teknoloji gelişti bilim gelişti. Herkes bangır bangır diyor akraba evliliği yapmayın diye.
Yalnız şunu atlıyorsunuz. O dinin hükümleri kime ait? İnsanlar mı belirledi? Hayır. o zaman o dönemde dininin kurallarını belli eden Allah haşa bu zamanları bilemedi mı? (Haşa) Düşüncelerimiz tehlikeli şeylere yol açabilir. Kuzenle evliliklerin hepsi engelli olmuyor. Kırk kat yabancılarında engelli cocukları olabiliyor. Bu tamamen taşıyıcı hastalık olup olmamasıyla alakalı

Back
X