- Emoji Skoru
- 2.087
- Puanlar
- 53
- Konu Sahibi calikusucum
Dayısının oğlu mu derken halasının oğlu çıktı. Sinirlerim bozulduHalamın oğlu
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dayısının oğlu mu derken halasının oğlu çıktı. Sinirlerim bozulduHalamın oğlu
Atladığınız bir konu var yabancı biriyle olan çocuklar da engelli olabiliyor doğru ama bu risk akraba evliliklerinde direkt ikiye katlanıyor. Hadi kuzenimizle büyümedik sonradan tanıştık aşkından ölüyoruz illa evlenmek istiyoruz o zaman da bunun bir sürü genetik taraması ve testi var. Bu insanlar bunları yaptıracaklar mı? Yani bunları finanse edebilecek mi? İzin verildi diye doğmamış bir çocuğun günahına girmeye ne gerek var ki?Yalnız şunu atlıyorsunuz. O dinin hükümleri kime ait? İnsanlar mı belirledi? Hayır. o zaman o dönemde dininin kurallarını belli eden Allah haşa bu zamanları bilemedi mı? (Haşa) Düşüncelerimiz tehlikeli şeylere yol açabilir. Kuzenle evliliklerin hepsi engelli olmuyor. Kırk kat yabancılarında engelli cocukları olabiliyor. Bu tamamen taşıyıcı hastalık olup olmamasıyla alakalı
Hayır pazar günü olarak değil de ayın 13 ü gibi bir tarih olarak ayni güne denk getirdi diye düşündüm. Evet nişan tarihimi hatırlıyorum 11 yıllık evliyimsen ablanin nisan tarihini hatirliyor musun?
ben kendiminkini unuttum daha senesi dolmadi.
denk gelmiştir o da pazar bu da pazardir
Abartmış kardeşiniz deAynı günü geçtim belki yer bulamadı ya da o tarihe boşluk vardı sadece. davetiyeye yazdığım yazıyı dahi aynı yaptı. Varsın olsun mutlu olsun diyecek sözüm yok ama beni öyle yaraladı ki annem, bilmiyorum affedemiyorum
Aynı inanç sistemi;Yalnız şunu atlıyorsunuz. O dinin hükümleri kime ait? İnsanlar mı belirledi? Hayır. o zaman o dönemde dininin kurallarını belli eden Allah haşa bu zamanları bilemedi mı? (Haşa) Düşüncelerimiz tehlikeli şeylere yol açabilir. Kuzenle evliliklerin hepsi engelli olmuyor. Kırk kat yabancılarında engelli cocukları olabiliyor. Bu tamamen taşıyıcı hastalık olup olmamasıyla alakalı
Benim sorumun cevabı bu değil. Neyse.. benim söylemek istediğim yorumlar da öyle bi söylenmiş ki sanki ayıp yasak bişeymiş gibi o yüzden bilgi vermek istedim. Tabi ki de genetik yatkınlıktan dolayı ikiye katlayacaktırAtladığınız bir konu var yabancı biriyle olan çocuklar da engelli olabiliyor doğru ama bu risk akraba evliliklerinde direkt ikiye katlanıyor. Hadi kuzenimizle büyümedik sonradan tanıştık aşkından ölüyoruz illa evlenmek istiyoruz o zaman da bunun bir sürü genetik taraması ve testi var. Bu insanlar bunları yaptıracaklar mı? Yani bunları finanse edebilecek mi? İzin verildi diye doğmamış bir çocuğun günahına girmeye ne gerek var ki?
Tabi ki size bu konuda katılıyorum. Genetik taşıyıcılık varsa ikiye katlar dediğiniz gibi. Yorumlarda öyle bi söylenmiş ki sanki asla uygun değil ayıp bişeymiş gibi. O yüzden bilgi vermek istedimAynı inanç sistemi;
"İlim çinde de olsa gidip alınız" "oku" "bana bir harf ögretenin 40 yil kölesi olurum" diyor. Yani ilmi almamızı, almak için şartları zorlamamızı öneriyor.
Tabi ki herkesin çocuğu engelli olabilir, bunu bilemiyoruz. Risk her zaman herkes için var. Saglıklı doğan insanlar da yaşamları içinde engelli durumuna gelebilirler. Ama bu durum gözümüz göre göre riskleri katlamamız gerektiği anlamına gelmiyor.
Dinen yasak konulmamış bir şeyi, ilim reddediyorsa bu net şekilde reddir. Neticede dinimiz kuzen evliliğini şart koymamış.
Burdaki inceliği anlamak lazım.
Islamiyet ilim öğrenmeyi ve uygulamayı emreder.
Dinen serbest olabilir ama ilmen yasak olmalı burda benim gibi düşünen bir sürü insan var. sizin ilk mesajınız da sanki kuzen evliliği yapmak sevapmış gibi algılanıyor.Benim sorumun cevabı bu değil. Neyse.. benim söylemek istediğim yorumlar da öyle bi söylenmiş ki sanki ayıp yasak bişeymiş gibi o yüzden bilgi vermek istedim. Tabi ki de genetik yatkınlıktan dolayı ikiye katlayacaktır![]()
dayınızın yaşı küçük mü? evin şımartılmış küçük oğlu ezikliği sezdim kendisinde. üzerine vazife olmayan şeylere burnunu sokmuşHayır gerçekten dayımı tanısaydınız dünyanın en kompleksli insanı olduğunu anlarsınız, kendisine yapılmasını istemediği her şeyi herkese yapar şaka adı altında insanı kırar yerden yere vurur ama siz ona en ufak şaka yapsanız komplekse girer
Anneniz biricik erkek kardesine laf edildi diye kızını harcamış. Gereksiz espriler damara basmalar haketmis dayın, ama annenizde bence bir lafi hakediyorKızlar nişan atmıştım, 6 ay oldu. 2 ay öncede kız kardeşimi verdik, şimdi onun nişanı var hemde benim eski nişan tarihimle aynı. Kendimi acındırmak asla istemiykrym nefret ederim de aynı zamanda. Ama saygı duyulmasını istiyorum. Kız kardeşim akrabamıza verildi, zaten birbirlerini seviyorlardı çok mutluyum kiz kardeşim adına. Fakat bugün bir olay oldu, dayım sayılacak şahsiyetsiz annemi arayıp sen eski dunurune aldığın kıyafeti giy deyip kahkaha attı, her konuda eskiyi açıyor garip bir şekilde. Bana laf sokuyor. Bende dayanamadım bayat aşağılık kompleksine girilmiş bir espriydi dedim. Telefonu kapattı. Annem bana dedi ki bu kadar kıskanacağını bilseydik kız kardeşini değil önce seni verirdik dedi. Ve bunu az çok sözleriyle bakışlarıyla ima ediyordu. Ama bu kez bu kadar açık ve net yaptı. Yemin ederim öyle bir niyetim olsa zaten istemediğimi belirtirdim ama ben kendi hayatına bakan kendi geleceğini kurmaya çalışan bir kızım. Çok doldum çok şey söylemek istedim ama cümleler boğazıma dizildi, o ân bir şey diyemedim sana yazıklar olsun sen annemkenn böyle düşünüyorsann bir başkası ne düşünür diyebilmekle yetindim sadece. ağlamaktan gözlerim kan çanağına dönüştü. Dayım denen karaktersize haddini bildirdiğim için kıskanç oldum. Çok alıngan oldum, herkese gard alan taş duvar ören bir kıza dönüşmüşüm öyle diyor özür dilemek yerine. O kadar kırıldım ki. Haksız mıyım sizce
+1000Anneniz biricik erkek kardesine laf edildi diye kızını harcamış. Gereksiz espriler damara basmalar haketmis dayın, ama annenizde bence bir lafi hakediyor
İzin verilmeyenler, yasaklar da var onları uyguluyor musunuz? İşimize geleni yaparız işimize gelmeyeni yapmayız, yapmayana da bir sürü saydırır yap deriz, günün sonunda en inançlı biz oluruz. Ne güzel değil mi? Bugün eşiniz aldatsa hemen medeni kanunun verdiği hakları ister mahkemeye koşarsınız. Bütün tıp alemi oturmuş ve akraba evliliği nedeniyle engelli doğum oranı yüksek diye uydurmuş değil mi? Dünyanın iki ucundan insanın da engelli çocuğu olabilir ama akraba evliliklerinde oran katlanarak artıyor. Eminim o zamanın gerçek inançlıları bu oranları görse hemen yasaklardı akraba evliliğini.Dayı ve annenin yaptığı şey tabi ki üzücü olmuş. Ben de kesinlikle anne babaların evlatlarına laf geldiğinde dolaylı da olsa karşılık verilmesi taraftarıyım.
Ama şu konuda bir bilgi vermek istiyorum. Kuzen kuzene evlilik (İslam dinine mensup kişiler için söylüyorum) Rabbimiz tarafından izin verilmiştir. Yani nikah birbirine helaldir. O yüzden kardeş kardeş büyümek değil de herkes yerini ve öz kardeşini bilerek büyümeli. Bu konuda da nitekim öyle olmuş. Allah mübarek etsin. Mutluluklar Dilerim![]()
Benim sorumun cevabı bu değil. Neyse.. benim söylemek istediğim yorumlar da öyle bi söylenmiş ki sanki ayıp yasak bişeymiş gibi o yüzden bilgi vermek istedim. Tabi ki de genetik yatkınlıktan dolayı ikiye katlayacaktır![]()
Çok afedersiniz ama bazı şeyler de dinen serbest mi değil mi ilmen uygun mu değil mi diye tartışılmamalı. İnsanın da bir aklı var. Kuzenle evlenme fikrinin bile insanın midesini bulandırması lazım. Halanın dayının çocuğunun kardeşten bir farkı mı var? Yok efendim eskiden insanlar kuzenini bilmezmiş, aileye yabancıymış bilmem ne. Şimdiki insanlar kuzen ne demek gayet de iyi biliyor. O yüzden ayıplıyor, kınıyor ve yasaklanmasını istiyor. Demek ki artık insanların içi kaldırmıyor.Dinen serbest olabilir ama ilmen yasak olmalı burda benim gibi düşünen bir sürü insan var. sizin ilk mesajınız da sanki kuzen evliliği yapmak sevapmış gibi algılanıyor.
Hala normal bulanlar var ne yazık ki. Geçen de amcasının oğluyla evlenen bir konu sahibi vardı.Çok afedersiniz ama bazı şeyler de dinen serbest mi değil mi ilmen uygun mu değil mi diye tartışılmamalı. İnsanın da bir aklı var. Kuzenle evlenme fikrinin bile insanın midesini bulandırması lazım. Halanın dayının çocuğunun kardeşten bir farkı mı var? Yok efendim eskiden insanlar kuzenini bilmezmiş, aileye yabancıymış bilmem ne. Şimdiki insanlar kuzen ne demek gayet de iyi biliyor. O yüzden ayıplıyor, kınıyor ve yasaklanmasını istiyor. Demek ki artık insanların içi kaldırmıyor.
Demek istediğim konu sahibinin ailesinin tercihlerini tabi ki tartışmıyorum ama alkış da tutamam yani.
ah canım ya ben senin kız kardeşinin yerinde olsam sen iyi olana kadar nişan falan açmazdım ne diye kıskanacaksın herkesin nasibi farklıdır zaten kötü bi süreçteyken kalkıp böyle söylemeleri çok acı Allah aynı şeyi dayına yaşatsın da görsün bakalım çok tuhaf anneler var çokk kızıyla yarışan mı dersin kızını durduk yere aşağılayan mı dersin ben mi yapmıyorum ama sen yapacaksın diye zorbalayan mı dersin yüzüne bakıp ııı yüzüne bak niye böylesin diyen mi dersin Allah onları bize muhtaç etmesinKızlar nişan atmıştım, 6 ay oldu. 2 ay öncede kız kardeşimi verdik, şimdi onun nişanı var hemde benim eski nişan tarihimle aynı. Kendimi acındırmak asla istemiykrym nefret ederim de aynı zamanda. Ama saygı duyulmasını istiyorum. Kız kardeşim akrabamıza verildi, zaten birbirlerini seviyorlardı çok mutluyum kiz kardeşim adına. Fakat bugün bir olay oldu, dayım sayılacak şahsiyetsiz annemi arayıp sen eski dunurune aldığın kıyafeti giy deyip kahkaha attı, her konuda eskiyi açıyor garip bir şekilde. Bana laf sokuyor. Bende dayanamadım bayat aşağılık kompleksine girilmiş bir espriydi dedim. Telefonu kapattı. Annem bana dedi ki bu kadar kıskanacağını bilseydik kız kardeşini değil önce seni verirdik dedi. Ve bunu az çok sözleriyle bakışlarıyla ima ediyordu. Ama bu kez bu kadar açık ve net yaptı. Yemin ederim öyle bir niyetim olsa zaten istemediğimi belirtirdim ama ben kendi hayatına bakan kendi geleceğini kurmaya çalışan bir kızım. Çok doldum çok şey söylemek istedim ama cümleler boğazıma dizildi, o ân bir şey diyemedim sana yazıklar olsun sen annemkenn böyle düşünüyorsann bir başkası ne düşünür diyebilmekle yetindim sadece. ağlamaktan gözlerim kan çanağına dönüştü. Dayım denen karaktersize haddini bildirdiğim için kıskanç oldum. Çok alıngan oldum, herkese gard alan taş duvar ören bir kıza dönüşmüşüm öyle diyor özür dilemek yerine. O kadar kırıldım ki. Haksız mıyım sizce