Annemin drama queenliği

• Konu Sahibi Konu Sahibi Unus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Unus

OLENA
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2019
1.837
7.118
158
27
112 de doktor olarak çalışıyorum bir aydır. İlk görev yerim. Ambulansta paramedik arkadaşlarla vakalara beraber çıkıyoruz.

Yaklaşık bir saat önce duştan sonra annemin ani baş ağrısı oldu. Herhangi bir güç kaybı yoktu. Yüzde asimetri yoktu. (Bunlar olsaydı beyin kanamasından şüpheleniriz. Ama ani şiddetli baş ağrısı da beyin kanamasını düşündürür.) İlaç verdim. Ağlıyordu. Çok şiddetli dedi. Arabayla hastaneye gidelim dedim. Kalktı midem bulanıyor gidemem dedi. Ambulans çağıralım mı dedim kaç yaşında kadın ağlıyor diye. Olur dedi. Ambulans geldi. Paramedik arkadaşlar çok samimi olmadığım ama genel olarak herkesle arası iyi olan goygoycu biriydi. Durumu anlattım. Tansiyonu yüksek çıktı başka anormallik yoktu. Ambulansa yürüyebilir misin dediler. Onlara evet dedi.

Hastaneye ambulans gelince direkt doktor hanım beyin kanamasından şüpheleniyor olarak sunmuş paramedik arkadaşlar hastayı. İlacı bile yapılmadan bt ve MR a girmiş benim ön tanım için.

Bt ve mr temiz çıktı. (Çok şükür) Annem genel olarak bazı olayları çok abartır tepki olarak. Ben bunu atlamışım malesef. Daha öncekilerden farklı olduğunu ağlayarak söyleyince heralde sak geçiriyor dedim. İnsan kendi ailesinde daha panik oluyormuş. Soğuk kanlı bir şekilde olayı yönetemiyormuş. Acilden tam çıkacağız saate bildirim geldi. Ambulansa taşıyan paramedik arkadaş yanlışlıkla benim olduğum gruba yazmış. Mesaj okuyabildiğim kadarıyla “112 doktoru bile böyle bilinçsiz davranacaksa taksi olarak kullanan diğerleri…..” mesaj hemen silindi. Hem anneme hem de malesef paramedik arkadaşa sinirlendim.

Ağrı kesici sonrası annem biraz toparladı. Eve geçtik bana dönüp hala az kalsın annesiz kalacaktın dedi. İş arkadaşlarıma zaten rezil oldum bir de hala olayı dramatize etmesi canımı çok sıktı.

Bunu neden yazdım sorusuna gelecek olursak içimde çok kötü bir his var. Bu olay beni çok huzursuz etti. Sorumlu doktorla zaten sorun yaşamıştım bir de üstüne bu gelince istifa mı etsem diye düşünmeye başladım. Keşke ambulans gelince saklansaydım. Sinirlerim bozuldu.

İçimi dökmek istedim sadece. Buraya kadar sabırla okuduysanız teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Öncelikle annenize geçmiş olsun. Siz durumu doğru şekilde anlatmışsınız. Anlattıklarınıza bakılarak , paramedik ( acil tıp teknikeri ) hastanede , hasta durumunu farklı anlatmış. Vardır bunda da bir hayır.

Önemsenmeyen düşme ve çarpma vakaları nedeniyle ; olaydan 1-2 gün sonra beyin kanaması teşhisi konan hastalar da mevcut. En azından annenizde böyle bir durum olmadığını teyit etmiş oldunuz. Şimdi yaşadığı sorunun kaynağını bulmaya odaklanın. Sorumlu doktor da bir insan ; anlayacaktır. Siz evde olmasaydınız ve anneniz yalnızken ambulans çağırsa yine aynı tetkikler yapılacaktı.

Panik olmuşsun,sonuçta annen ve kendisi kötü olduğunu söylediği için ambulans cagirmissin.Bu konuda kendini hiç kötü hissetme.
Ben o mesajı gördüğümü belli eder hatta sert de bir cevap atardım,kimsenin haddine değil doktor olan sensin ve senin annen söz konusu...

Şu kısmını düzelteyim haklarına girmek istemem. Annemin ani başlayan şiddetli baş ağrısı olduğu için beyin kanaması geçiriyor olabilir diye düşündüm diye çağırdım diye ben söyledim onlara

Annem olduğunu unutup değerlendirmem gerekiyordu. Ben de hatalı davrandım malesef. Bu yüzden kendimi suçlu hissediyorum

Öncelikle geçmiş olsun. Ama paramedik arkadaşa kızmayın bence. Başağrısı için ambulans çağırmışsınız. Google araması klasiği olarak “başağrısı ve mide bulantısı ciddi hastalıkların habercisi olabilir” ancak çoğunlukla da bu konudaki gibi olur. Anneniz ambulansa yürüyebilecek durumda da olunca ambulanslık bir hal oluşmamış. Evet bu durum ambulansı taksi olarak kullanma yorumunu yapan arkadaşı çok haksız çıkarmaz. Yazan kişi sadece bunu yüksek sesle dile getirmiş ama çoğu kişi içinden benzer şeyler geçirmiştir. Olan olmuş üzülmeyin, ama iş arkadaşlarınıza sinirleneceğiniz bir durum da yok.

Başlık çok itici.
Kızmanız gereken kişi sadece o yersiz
mesajı yazan kişi.
Haklı olabilirsiniz. Olayı az önce yazdığım için çok doğru değerlendiremiyor olabilirim şu an.

Hatalı olduğumu bildiğim için malesef hazmedemiyorum. Normalde bu vakaya ben de çıkmış olsam aynı şeyi düşünürdüm. Bu yüzden içimdeki kötü hissi atamıyorum.

Hatalı olduğumu bildiğim için malesef hazmedemiyorum. Normalde bu vakaya ben de çıkmış olsam aynı şeyi düşünürdüm. Bu yüzden içimdeki kötü hissi atamıyorum.
İnsanız, hata yapabiliriz. Doktor olarak gösterdiğiniz sağduyuyu hasta yakınıyken göstermek her zaman mümkün olmayabilir. Bir dahakine daha yatıştırıcı olursunuz, bu konu da zamanla unutulur gider.

O zaman ambulansın çağırılma nedeni olan hasta şikayetinde bir sorun yok. Ne siz hatalısınız , ne de paramediklerin hastane girişinde hasta ile ilgili paylaştıkları bilgi hatalı.

Konunuzdaki tek sorun , whatsapp a atılan mesaj. Onda da paramedik hatalı. İş kolu ne olursa olsun , gereksiz ukalalık yapmak çok tehlikeli bir davranış türü.

Umarım sözkonusu paramedik , bu hasta sonucuna bakarak; başka hastaların durumunun önemsiz olabileceğini varsayma ve gözardı etme hatasına düşmez.

Her ambulansa yürüyebilirim diyen hasta iyi midir ? Gurur yaparak sedyeye oturmayı reddeden; doğru anda tutulmasa yere düşecek onlarca hasta da var.

Bir hastanın, ambulansa yürürüm demesi iyi olduğu anlamına gelmez. Bu şekilde düşünen sağlık eğitimi almış bir insan varsa ; ağır hasta kategorisindeki hastaların ilk giriş dosyalarını okuması yararlı olacaktır.

Her ağır hasta ambulansla gelmez , her yürüyen hasta iyi olmaz. Önyargılar insanı hataya sürükler ve bazı hataların dönüşü olmaz.

İ
Her başı ağrıyan midesi bulanan hasta ambulans çağırsa yollar ne halde olur? Bu durumda kanamalı hasta bile ambulans sırası beklemez mi?

İ

Her başı ağrıyan midesi bulanan hasta ambulans çağırsa yollar ne halde olur? Bu durumda kanamalı hasta bile ambulans sırası beklemez mi?

Uyarıyı o nedenle yapmadım. Konu sahibinin ve sözkonusu vakaya giden paramediklerin; bu olaydaki annenin durumuna bakarak, bir genelleme yapmalarının çok riskli olduğunu hatırlatmak istedim.

Ağır vaka ve kanamalı baş yaralanmasında, hastanın fiziksel özellikleri nedeniyle gelen ekipçe taşınması mümkün olmayan bir vakada : hastanede baş yaralanmasının bir kısmı zımba ile kapatılmış ancak diğer kısım kanlı saç altında kalmış ve bu durum hastanede fark edilmemiş, hasta çıkarılmış. Evde kanlı saçı yıkamak , diğer tarafa da zarar verir diye ; saç kesilince kafa derisindeki yarık ortaya çıkan ve yeniden hastane yolunu tutan hasta da mevcut.

Bu hasta yürüyerek ambulansa binmek zorunda kalmış bir hasta mesela.

Bir sokağa ambulans gelince; "camdan bakanlar var , konu komşuya mahçup olurum" diye düşünüp ; ihtiyacı olmasına rağmen ambulansa yürümeye çalışan insanlar da mevcut.

Vakalar ve vaka sonuçları öğreticidir. Yalnız bu aşamada dikkatli olunmazsa , hata riski artar.

Doktor hanım konuşurken bile reçeteye yazar gibi konuşuyor maşşallah paramedik nedir?

Konuya gelince sizde bir Allah’ın kulusunuz yanlış teşhis koymak yerine en doğrusunu yapmışsınız

Ne demek saklansaydım aslanlar gibi de dikilin o goygoyculuk önüne ağzının payını verin ve asla bir daha muhattap olmayın

Ben doktora telefonda anlattım nasıl teşhis koyayım al çocugu gel muayene etmem gerek dedi gayet haklı olarak

Kendinizde annenizdir suçlamayın insan belli yaştan sonra korkuyor benim dedemde de ölüm korkusu vardı tırnağı ağrısa doktora koşardı

Annenize haksızlık etmeyin beyin kanaması da olabilirdi Allah korusun

Anneniz için ambulans çağırmanız o goygoycunun zoruna gitmiş ise bir zahmet rahatsızlığını gel yüzüme söyle dedikodu yakışmadı de iyi bir boz

Kesinlikle katılıyorum başını bisiklet kazasında duvara çarpan yürüyerek hastaneye giden herşey yolunda denilip bırakılan genç bir kaç saat sonra vefat etmişti

Daha ilk görev yerinizdesiniz, biliyorsunuz ki stresli bir meslektesiniz ve daha çok hatalarınız veya sıkıntılı durumlarınız olabilir. İstifa düşünecek kadar büyütmeyin bence durumu, evet hatalı davranmışsınız ama olsun. Bir daha olmaz, hatta mümkünse bir an önce gülüp geçecek kıvama gelmeye başlayın. İleride öyle anlatacaksınız bu olayı çünkü

Basagrisi için ambulans cagrilmaz
Atlasaydiniz taksiye gitseydiniz hastaneye , ama kendiniz gitseniz onceliksiz hasta olup bilmem kaç saat bekleyeceksiniz, bu yüzden ambulans çağırdınız herhalde
Paramedic arkadaş da son derece haklı, bravo ona , keşke silmeseymis mesajini

Konuda herkes haksız :) çok ilginç böyle herkesin haksız olduğu bir konuyu ne zamandır okumamıştım.

Anneniz haksız, siz teklif etmenize rağmen taksi ya da özel aracı kabul etmediği için. Yatağa bağımlı olan ve konuşma yetisi olmayan annem bir sinir krizi geçirdiği ve anlamadığımız için sakinleştiremediğimizden ambulansı çağırdığımızda biz kalp krizi, kaza gibi ciddi durumlarda geliyoruz bir daha bu şekilde bir vakaya çağırmayın demişlerdi.

Siz haksızsınız tüm bu süreçlerin içinde olup annenizde herhangi bir belirti de görmediğiniz halde ambulansı çok da acil olmayan bir durum için çağırdığınız için. Gerçekten doktorlar da böyle yaparsa sıradan vatandaş ne yapsın diye sitem edilebilir size.

Sağlık görevlisi arkadaş da haksız, sizin dedikodunuzu başka bir WhatsApp grubuna yaptığı için. Demek ki hep milletin arkasından böyle konuşuyor.

Ama bunun için istifa edilmez :) bu olayda bile istifa düşünecekseniz işiniz zor demektir. Küçük bir olay büyütmeyin. Annenize çok geçmiş olsun, ciddi bir durumu olmamasına sevindim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…