Sizde drama queenlik konusunda annenizden geri kalmıyorsunuz maşallah. Paramedik arkanızdan konuşmuş olabilir hastane gibi bir ortamda herkesin birbiri hakkında fikri olur ve konuşurlar. Siz sadece görmüşsünüz ama görmediğiniz bir sürü şey vardır. Siz doktor olmasaydınız anneniz ambulans yerine taksiye razı olurdu. Ayrıcalık sadece sırada öne geçmeyi kapsamıyor. Olmuş bitmiş bir şey işte amma abartmışsınız.Çok kötü bir tecrübe oldu. Utanç gecemdi resmen. BEN BAŞ AĞRISI İÇİN AMBULANS ÇAĞIRDIM. Fahrettin koca diplomamı yırtsa yeridir
Konu sahibi için iş arkadaşlarının düşünceleri>> annesinin sağlığı. Annem sağlıklıymış beyin kanaması falan yokmuş diye sevinmekten paramediğe sinirlenmezdim bileKusura bakmayın ama ben sadece
Kusura bakmayın ama ben sadece konunun başlığına takıldım ve şaşırdım. Annemin drama queenliği... Eksra olarak bu tarz şeyler için istifa etmeyi düşünmeyin bence.
Aynen sanki benim ağzımdan yazmışsın imzamı atıyorumPanik olmuşsun,sonuçta annen ve kendisi kötü olduğunu söylediği için ambulans cagirmissin.Bu konuda kendini hiç kötü hissetme.
Ben o mesajı gördüğümü belli eder hatta sert de bir cevap atardım,kimsenin haddine değil doktor olan sensin ve senin annen söz konusu...
Ama zaten tansiyonuda çok, yüksek çıkmış, beyin kanaması da geçirebilirdi sonuçta. Annenizi siz götürememişsiniz amnulans çağırmamış solaydınoz ve gerçekten beyin kanaması geöirmiş olsaydı facia olurdu. Ambulans çapırdınoz ve beyin kanaması sonra başlasaydı iyi ki çağırmışım diyecektiniz. Yani çok, şüküü anneniz iyi ancak durum çok ciddi de olabilirdi. Bence yanlış bir şey yapmamışsınız.Şu kısmını düzelteyim haklarına girmek istemem. Annemin ani başlayan şiddetli baş ağrısı olduğu için beyin kanaması geçiriyor olabilir diye düşündüm diye çağırdım diye ben söyledim onlara
Konuda herkes haksız :) çok ilginç böyle herkesin haksız olduğu bir konuyu ne zamandır okumamıştım.
Anneniz haksız, siz teklif etmenize rağmen taksi ya da özel aracı kabul etmediği için. Yatağa bağımlı olan ve konuşma yetisi olmayan annem bir sinir krizi geçirdiği ve anlamadığımız için sakinleştiremediğimizden ambulansı çağırdığımızda biz kalp krizi, kaza gibi ciddi durumlarda geliyoruz bir daha bu şekilde bir vakaya çağırmayın demişlerdi.
Siz haksızsınız tüm bu süreçlerin içinde olup annenizde herhangi bir belirti de görmediğiniz halde ambulansı çok da acil olmayan bir durum için çağırdığınız için. Gerçekten doktorlar da böyle yaparsa sıradan vatandaş ne yapsın diye sitem edilebilir size.
Sağlık görevlisi arkadaş da haksız, sizin dedikodunuzu başka bir WhatsApp grubuna yaptığı için. Demek ki hep milletin arkasından böyle konuşuyor.
Ama bunun için istifa edilmez :) bu olayda bile istifa düşünecekseniz işiniz zor demektir. Küçük bir olay büyütmeyin. Annenize çok geçmiş olsun, ciddi bir durumu olmamasına sevindim.
Şu anda drama queenlik yapan sensin. Niye diplomani yirtsinlar yahu?! Kendine gel hatan cana mal olmamış ya. Dersini de almışsın.
Kalıtsal demek kiSizde drama queenlik konusunda annenizden geri kalmıyorsunuz maşallah. Paramedik arkanızdan konuşmuş olabilir hastane gibi bir ortamda herkesin birbiri hakkında fikri olur ve konuşurlar. Siz sadece görmüşsünüz ama görmediğiniz bir sürü şey vardır. Siz doktor olmasaydınız anneniz ambulans yerine taksiye razı olurdu. Ayrıcalık sadece sırada öne geçmeyi kapsamıyor. Olmuş bitmiş bir şey işte amma abartmışsınız.
Aynı utancı yaşıyorum aslında haklısınız. İş arkadaşlarım olmadı beni kötü etkiledi sanırımÇok haklı bir yorum olmuş gerçekten konudaki herkes haksızAma lütfen canınızı sıkmayın bunun için herkes hata yapabilir. Konu anneniz olunca mantıklı düşünememeniz normal.
Benim annem de evde bir anda fenalaştı. Art arda bayılıyor, kendinden geçti. Kafasını kaldıramıyor bilinci bulanık falan. Ambulans çağırdık panikle. Ambulans gelince annem demez mi "ay ben ambulansa binmem çok sarsılır o şimdi". Ay yerin dibine girdik ailecek. Sen hani az önce çok kötüydün konuşamıyordun ya ambulansı görünce konuşmaya başladı üstüne ambulansla gitmek de istemiyor. Of düşündükçe yüzüm kızarıyor. Bu utanç yüzünden ölsek ambulans çağıramayacak hale geldik ailecek.
Şu kısmını düzelteyim sadece ben anneme ilk önce zaten arabayla gitmeyi teklif ettim. Ambulansı çağırayım gelsin alsın gibi bir durum yoktu. Sizin düşündüğünüz gibi düşünüyor olsam ambulansı boşa çağırdım diye üzülmezdim.Siz doktor olmasaydınız anneniz ambulans yerine taksiye razı olurdu. Ayrıcalık sadece sırada öne geçmeyi kapsamıyor.
Benim anneannem evde fenalaşınca ambulans çağırdık.. Ambulans doktoru teyzenin bişeyi yok ambulans taksi değildir diye çekip gitti. Ardından anneannemi taksiyle hastaneye götürürken takside vefat etti. Kalp krizi geçiriyormuş. Doktorla hala davalığız. Belki de hatalı olan siz değilsinizdir, canınızı sıkmayın.112 de doktor olarak çalışıyorum bir aydır. İlk görev yerim. Ambulansta paramedik arkadaşlarla vakalara beraber çıkıyoruz.
Yaklaşık bir saat önce duştan sonra annemin ani baş ağrısı oldu. Herhangi bir güç kaybı yoktu. Yüzde asimetri yoktu. (Bunlar olsaydı beyin kanamasından şüpheleniriz. Ama ani şiddetli baş ağrısı da beyin kanamasını düşündürür.) İlaç verdim. Ağlıyordu. Çok şiddetli dedi. Arabayla hastaneye gidelim dedim. Kalktı midem bulanıyor gidemem dedi. Ambulans çağıralım mı dedim kaç yaşında kadın ağlıyor diye. Olur dedi. Ambulans geldi. Paramedik arkadaşlar çok samimi olmadığım ama genel olarak herkesle arası iyi olan goygoycu biriydi. Durumu anlattım. Tansiyonu yüksek çıktı başka anormallik yoktu. Ambulansa yürüyebilir misin dediler. Onlara evet dedi.
Hastaneye ambulans gelince direkt doktor hanım beyin kanamasından şüpheleniyor olarak sunmuş paramedik arkadaşlar hastayı. İlacı bile yapılmadan bt ve MR a girmiş benim ön tanım için.
Bt ve mr temiz çıktı. (Çok şükür) Annem genel olarak bazı olayları çok abartır tepki olarak. Ben bunu atlamışım malesef. Daha öncekilerden farklı olduğunu ağlayarak söyleyince heralde sak geçiriyor dedim. İnsan kendi ailesinde daha panik oluyormuş. Soğuk kanlı bir şekilde olayı yönetemiyormuş. Acilden tam çıkacağız saate bildirim geldi. Ambulansa taşıyan paramedik arkadaş yanlışlıkla benim olduğum gruba yazmış. Mesaj okuyabildiğim kadarıyla “112 doktoru bile böyle bilinçsiz davranacaksa taksi olarak kullanan diğerleri…..” mesaj hemen silindi. Hem anneme hem de malesef paramedik arkadaşa sinirlendim.
Ağrı kesici sonrası annem biraz toparladı. Eve geçtik bana dönüp hala az kalsın annesiz kalacaktın dedi. İş arkadaşlarıma zaten rezil oldum bir de hala olayı dramatize etmesi canımı çok sıktı.
Bunu neden yazdım sorusuna gelecek olursak içimde çok kötü bir his var. Bu olay beni çok huzursuz etti. Sorumlu doktorla zaten sorun yaşamıştım bir de üstüne bu gelince istifa mı etsem diye düşünmeye başladım. Keşke ambulans gelince saklansaydım. Sinirlerim bozuldu.
İçimi dökmek istedim sadece. Buraya kadar sabırla okuduysanız teşekkür ederim.
Sakin olun ve kimseyi takmayın, siz elinizden geleni yapmışsınız, ben annemi kalp krizinden kaybettim son anında gereken ilk yardımı bizzat ellerim tireye tireye ben yaptım, o an birisi beni 40 yerimden bıçaklasa hissetmezdim, o anlarda insan ne yaptığını bilmiyor, doktor dahi olsanız insaniz nihayetinde, çok geçmiş olsun..112 de doktor olarak çalışıyorum bir aydır. İlk görev yerim. Ambulansta paramedik arkadaşlarla vakalara beraber çıkıyoruz.
Yaklaşık bir saat önce duştan sonra annemin ani baş ağrısı oldu. Herhangi bir güç kaybı yoktu. Yüzde asimetri yoktu. (Bunlar olsaydı beyin kanamasından şüpheleniriz. Ama ani şiddetli baş ağrısı da beyin kanamasını düşündürür.) İlaç verdim. Ağlıyordu. Çok şiddetli dedi. Arabayla hastaneye gidelim dedim. Kalktı midem bulanıyor gidemem dedi. Ambulans çağıralım mı dedim kaç yaşında kadın ağlıyor diye. Olur dedi. Ambulans geldi. Paramedik arkadaşlar çok samimi olmadığım ama genel olarak herkesle arası iyi olan goygoycu biriydi. Durumu anlattım. Tansiyonu yüksek çıktı başka anormallik yoktu. Ambulansa yürüyebilir misin dediler. Onlara evet dedi.
Hastaneye ambulans gelince direkt doktor hanım beyin kanamasından şüpheleniyor olarak sunmuş paramedik arkadaşlar hastayı. İlacı bile yapılmadan bt ve MR a girmiş benim ön tanım için.
Bt ve mr temiz çıktı. (Çok şükür) Annem genel olarak bazı olayları çok abartır tepki olarak. Ben bunu atlamışım malesef. Daha öncekilerden farklı olduğunu ağlayarak söyleyince heralde sak geçiriyor dedim. İnsan kendi ailesinde daha panik oluyormuş. Soğuk kanlı bir şekilde olayı yönetemiyormuş. Acilden tam çıkacağız saate bildirim geldi. Ambulansa taşıyan paramedik arkadaş yanlışlıkla benim olduğum gruba yazmış. Mesaj okuyabildiğim kadarıyla “112 doktoru bile böyle bilinçsiz davranacaksa taksi olarak kullanan diğerleri…..” mesaj hemen silindi. Hem anneme hem de malesef paramedik arkadaşa sinirlendim.
Ağrı kesici sonrası annem biraz toparladı. Eve geçtik bana dönüp hala az kalsın annesiz kalacaktın dedi. İş arkadaşlarıma zaten rezil oldum bir de hala olayı dramatize etmesi canımı çok sıktı.
Bunu neden yazdım sorusuna gelecek olursak içimde çok kötü bir his var. Bu olay beni çok huzursuz etti. Sorumlu doktorla zaten sorun yaşamıştım bir de üstüne bu gelince istifa mı etsem diye düşünmeye başladım. Keşke ambulans gelince saklansaydım. Sinirlerim bozuldu.
İçimi dökmek istedim sadece. Buraya kadar sabırla okuduysanız teşekkür ederim.
Konu sahibinin annesi drama queen mi bilemem ama gereksiz naz yapıp kızını zor duruma düşürmüş. Konu sahibi ambulansla bu şekilde bir vaka gelse kendisi ve arkadaşlarının ne konuşacağını/düşüneceğini bildiği için bu kadar üzülüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?