- 12 Kasım 2018
- 416
- 400
- 103
o zaman başımız ağrıyınca, biraz canımız yanınca hemen ambulans çağırmalıyız. normal yani.Hayır, evden ambulansa yürüme mesafesi 2-3 dakika, sorun çıksa yolda müdahele ediliyor, hastaneye girme süreniz ise 5 dakika. Arabada ise minimum 20 dakika trafikte müdahele yapılamadan beklenmesi gerekiyor.
Zaten ambulansın bütün olayı yolda müdahele edebilmek. Takside bayılsa yapacağınız hiçbir şey yok, çoğu hasta ayağa kalkıp yürümeye başlayınca kötüleşiyor zaten.
Bu hesaba göre polis ekiplerinin trafikte kaza sonrası ayakta durabilen tüm hastaları ekip otosuna doldurup götürmesi lazım.
Rezil etmek ciddi bir itham, sonuçta hafif de olsa kanama olsaydı iyi ki ambulansla gitmiş diyecektik. Halbuki o zaman da yürüyerek biniyor olacaktı.
Bir da kaza sonrası adrenalin yüzünden pek çok hasta ağrısını hissetmez. Ben kırık ayak bileğiyle kaç kat çıktım, ambulansı bırakın desteksiz taksiye bindim, üstüne acil serviste bekledim.
o zaman başımız ağrıyınca, biraz canımız yanınca hemen ambulans çağırmalıyız. normal yani.
tamam
gerçekten yardıma ihtiyacı olan ölüm kalım savaşı veren üstelik yanı başında doktor olmayan insanlar kaldırımda ambulans beklerken ben ufacık kaprisler için koca ambulansı çağırmayı doğru bulmuyorum açıkçası.Konu sahibinin ne yazdığını okursanız olayı anlarsınız.
Zaten acildeki doktor şüphelenmiş ki mr çektirmiş, o da mı işini bilmiyor? Duşta gerek sıcak gerekse çarpmadan dolayı bu tip olaylar çok oluyor.
Konu bu kadar komik geldiyse basitçe mesajlarımı okumayabilirsiniz, sağlık sizin dalga geçeceğiniz kadar basit birşey değil.
Onu ne ilgilendirirmiş bu ulkede ne insanlar var bos yere cagıran belki kızıyla kavgalı minnet etmiyor gitmiyor kadın veya siz refakat edemeyecek durumdasınız daha bir suru sebep var yani konusmak birilerine yaranmak icin boyle dalkavukluk yapan insanlara sinir oluyorum112 de doktor olarak çalışıyorum bir aydır. İlk görev yerim. Ambulansta paramedik arkadaşlarla vakalara beraber çıkıyoruz.
Yaklaşık bir saat önce duştan sonra annemin ani baş ağrısı oldu. Herhangi bir güç kaybı yoktu. Yüzde asimetri yoktu. (Bunlar olsaydı beyin kanamasından şüpheleniriz. Ama ani şiddetli baş ağrısı da beyin kanamasını düşündürür.) İlaç verdim. Ağlıyordu. Çok şiddetli dedi. Arabayla hastaneye gidelim dedim. Kalktı midem bulanıyor gidemem dedi. Ambulans çağıralım mı dedim kaç yaşında kadın ağlıyor diye. Olur dedi. Ambulans geldi. Paramedik arkadaşlar çok samimi olmadığım ama genel olarak herkesle arası iyi olan goygoycu biriydi. Durumu anlattım. Tansiyonu yüksek çıktı başka anormallik yoktu. Ambulansa yürüyebilir misin dediler. Onlara evet dedi.
Hastaneye ambulans gelince direkt doktor hanım beyin kanamasından şüpheleniyor olarak sunmuş paramedik arkadaşlar hastayı. İlacı bile yapılmadan bt ve MR a girmiş benim ön tanım için.
Bt ve mr temiz çıktı. (Çok şükür) Annem genel olarak bazı olayları çok abartır tepki olarak. Ben bunu atlamışım malesef. Daha öncekilerden farklı olduğunu ağlayarak söyleyince heralde sak geçiriyor dedim. İnsan kendi ailesinde daha panik oluyormuş. Soğuk kanlı bir şekilde olayı yönetemiyormuş. Acilden tam çıkacağız saate bildirim geldi. Ambulansa taşıyan paramedik arkadaş yanlışlıkla benim olduğum gruba yazmış. Mesaj okuyabildiğim kadarıyla “112 doktoru bile böyle bilinçsiz davranacaksa taksi olarak kullanan diğerleri…..” mesaj hemen silindi. Hem anneme hem de malesef paramedik arkadaşa sinirlendim.
Ağrı kesici sonrası annem biraz toparladı. Eve geçtik bana dönüp hala az kalsın annesiz kalacaktın dedi. İş arkadaşlarıma zaten rezil oldum bir de hala olayı dramatize etmesi canımı çok sıktı.
Bunu neden yazdım sorusuna gelecek olursak içimde çok kötü bir his var. Bu olay beni çok huzursuz etti. Sorumlu doktorla zaten sorun yaşamıştım bir de üstüne bu gelince istifa mı etsem diye düşünmeye başladım. Keşke ambulans gelince saklansaydım. Sinirlerim bozuldu.
İçimi dökmek istedim sadece. Buraya kadar sabırla okuduysanız teşekkür ederim.
Üslubunuz hiç hoşuma gitmedi. Hanımefendi doktor olsa da orada hasta yakını konumunda, ekip sorumlusu paramediktir. Acil olup olmadığına karar veren de hasta yakını değil ekip sorumlusudur. Kkm doktoru olduğunuzu belirtmeseydiniz de konuştuğunuz o üstten tavırdan anlardım, keşke biraz da sahayı deneyimleseydiniz :)doktor olan sizsiniz, bir sey cikmamis olmasi acil bakilmasina gerek olmadigini gostermez. acil olup olmadigina siz karar verirsiniz, paramedik degil
Kendine bu kadar yüklenmemelisin bence. Allah korusun aksi durum olsaydı kendini affedemezdin belki de en azından sağlıklı. Burada sıkıntı hakikaten biraz annende, ambulansa yürüyebiliyorsa taksiye de tamam demeliydi. Bir de az daha annesiz kalıyordun ne demek can yakmaya üzmeye ilgi görmeye çalışıyor belli ki. Ha tüm bunlardan bağımsız arkanızdan sizi çekiştirmek o paramediğe de kalmadı ben özellikle yardımcı sağlık personelinin bi kısmında hastalara ve doktorlara karşı bi saygısızlık üslupsuzluk sorunu olduğunu düşünüyorum zaten. Geçenlerde kardiyoloji servisine işim düştü tek başına gelmiş yaşlı bi kardiyoloji hastasına kayıt açma kısmındaki personel inanılmaz kaba ve sert davrandı gözlerim doldu sinirden asla bi aile büyüğümü bu tip insanların vicdanına bırakmak istemem çok zor şartlarda çalışan doktorların da işi zorlaşıyor sayelerindeAnnem olduğunu unutup değerlendirmem gerekiyordu. Ben de hatalı davrandım malesef. Bu yüzden kendimi suçlu hissediyorum
Söyledikleriniz doğru olsaydı bile ekip lideri sorun görüyorsa profesyonelce ve yetkisi dahilinde konuya müdahil olmalıydı. Doktorun olmadığını düşündüğü wp grubunda arkasından onu çekiştirmek nasıl bir ekip liderliği ve neye hizmet ediyor? Hangi sorunu çözüyor? Dümdüz iş bilmezlik, köylülük, taşra adeti. Köy kahvesine ya da altın günlerine yaraşır bir profesyonellik seviyesi(!?)Üslubunuz hiç hoşuma gitmedi. Hanımefendi doktor olsa da orada hasta yakını konumunda, ekip sorumlusu paramediktir. Acil olup olmadığına karar veren de hasta yakını değil ekip sorumlusudur. Kkm doktoru olduğunuzu belirtmeseydiniz de konuştuğunuz o üstten tavırdan anlardım, keşke biraz da sahayı deneyimleseydiniz :)
Siz de kendinizi hiç kötü hissetmeyin, neler neler konuşuluyor ve unutuluyor. 1 aya hatırlayan çıkmaz
Doktorun acil demesinin üstüne kimse bir şey söyleyemez. Sağlık ekiplerinin amiri doktordur. Bunun üstten bakmakla ilgisi yok, yetkinlikle alakalıÜslubunuz hiç hoşuma gitmedi. Hanımefendi doktor olsa da orada hasta yakını konumunda, ekip sorumlusu paramediktir. Acil olup olmadığına karar veren de hasta yakını değil ekip sorumlusudur. Kkm doktoru olduğunuzu belirtmeseydiniz de konuştuğunuz o üstten tavırdan anlardım, keşke biraz da sahayı deneyimleseydiniz :)
Siz de kendinizi hiç kötü hissetmeyin, neler neler konuşuluyor ve unutuluyor. 1 aya hatırlayan çıkmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?