Sagolun. Teşekkür ederimAllah rahmet eylesin. Başınız sağolsun.
iş arkadaşlarınız haklı. ambulansa yürüyerek gidiyorsa arabayada gidebilirdi.
annenize kızmanız lazım sizi rezil etmiş
Çok haklısınız. Saçma sapan şekilde aramış birkaç kişinin tüm yükü diğer insanların üstüne yükleniyor gibi geliyor bana da. Baş ağrısıyla hastaneye başvuranların ve beyin kanaması teşhisi almış olanların istatistiki durumundan bahsediliyor ve gereksiz görülüyor. İstatistik sadece bir rakam ama insanın başına gelince bu rakam olmaktan çıkıp tek kişinin değil, ailenin hepsinin yaşadığı bir felakete dönüşüyor. Ciddi maddi gücü olan insanların ufacık bir şeyde bile kıyameti koparma lüksü oluyor ama iş sıradan halka gelince rakamlar bütünü olarak algılanıyor.Biraz da böyle baskılar yüzünden oluyor işte. Gereksiz çağırdılar ettiler baskısı.insallah abarttı demesin diye ciddiye almaktan korkuyor.
Şaka yapan densizler var ihbar hattını arayan. Onun haricinde kiler asla gereksiz değil bence. Hala burda bile yazmışlar baş agrisina ambulans mı çağrılır. Hekim değiliz ki nasıl ayırt edeceğiz şiddetli ağrı migrenin ilk atağı mı yoksa beyinden mı. Normali bir an önce sağlık kuruluşuna gitmek ama böyle baskılardan insanlar çekiniyor.
Çok üzüldüm kuzeninize.
Trafikte kaza sonrası görünür yaralanma yoksa polis bile gelmiyor. Hiç öyle ya başını çarptıysa da beyin kanaması geçiriyorsa ya iç kanama varsa diye ambulans gelmiyor. Haa çağırırsanız gelir ama artık görevlilerin arkanızdan ne dediğini biliyorsunuzHayır, evden ambulansa yürüme mesafesi 2-3 dakika, sorun çıksa yolda müdahele ediliyor, hastaneye girme süreniz ise 5 dakika. Arabada ise minimum 20 dakika trafikte müdahele yapılamadan beklenmesi gerekiyor.
Zaten ambulansın bütün olayı yolda müdahele edebilmek. Takside bayılsa yapacağınız hiçbir şey yok, çoğu hasta ayağa kalkıp yürümeye başlayınca kötüleşiyor zaten.
Bu hesaba göre polis ekiplerinin trafikte kaza sonrası ayakta durabilen tüm hastaları ekip otosuna doldurup götürmesi lazım.
Rezil etmek ciddi bir itham, sonuçta hafif de olsa kanama olsaydı iyi ki ambulansla gitmiş diyecektik. Halbuki o zaman da yürüyerek biniyor olacaktı.
Bir da kaza sonrası adrenalin yüzünden pek çok hasta ağrısını hissetmez. Ben kırık ayak bileğiyle kaç kat çıktım, ambulansı bırakın desteksiz taksiye bindim, üstüne acil serviste bekledim.
ama paramedik, doktor kimliği ile eleştiriyor. Üstelik mesai arkadaşını.O mesaj yazmasa da doktor hanım da diğer personeller de başağrısı için ambulans çağırıldığını ve bu durumda başka birisi olsa hep birlikte ne düşüneceklerini biliyor. Bu durum mesleki bir hata değil, konu sahibi doktor kimliği ile değil hasta yakını kimliği ile hata yapmış.
Bilelim ne olacak. Densiz insanların densiz söylemi diyorum ben mesela bu gibi insanlara. Özelde olsa para için gereksiz de olsa gelsin der. Hoş devlette de ne çalışan bedavaya çalışıyor ne hasta bedavaya bakılıyor. Bizim primlerimiz vergilerimizle bakılıyor. Ama yine de özelde olsa sıcak para için gereksiz tetkik de isterler gereksiz pireyi deve de yaparlar. O yüzden mesela benim görevlilerin ne dediği hiç umrumda değil.Trafikte kaza sonrası görünür yaralanma yoksa polis bile gelmiyor. Hiç öyle ya başını çarptıysa da beyin kanaması geçiriyorsa ya iç kanama varsa diye ambulans gelmiyor. Haa çağırırsanız gelir ama artık görevlilerin arkanızdan ne dediğini biliyorsunuz
Amerika'da bazı hastalar internette yazmışlar, doktorları en ufak bir şeyde birçok tetkik yaptırdıkları için sevmiyorum diye. Belli ki para kazanacaklarına her testi rahatça yaptırıyor sağlıkçılar. Burada ise ben paremediğe biraz hak verdim. Annesinin ne kadar mızmız ve nazlı olduğunu biliyor konu sahibi, neden hemen ambulans çağırıyor ki? Arabayla yakındaki bir acile gitsinler işte.Bilelim ne olacak. Densiz insanların densiz söylemi diyorum ben mesela bu gibi insanlara. Özelde olsa para için gereksiz de olsa gelsin der. Hoş devlette de ne çalışan bedavaya çalışıyor ne hasta bedavaya bakılıyor. Bizim primlerimiz vergilerimizle bakılıyor. Ama yine de özelde olsa sıcak para için gereksiz tetkik de isterler gereksiz pireyi deve de yaparlar. O yüzden mesela benim görevlilerin ne dediği hiç umrumda değil.
+100000000Basagrisi için ambulans cagrilmaz
Atlasaydiniz taksiye gitseydiniz hastaneye , ama kendiniz gitseniz onceliksiz hasta olup bilmem kaç saat bekleyeceksiniz, bu yüzden ambulans çağırdınız herhalde
Paramedic arkadaş da son derece haklı, bravo ona , keşke silmeseymis mesajini
Ben de gıcık oldum; hem kızı rezil etmiş, hem de hala ağlanıyor.Kendi çaplarında sizi konumunuzdan dolayı sizi tam tanimadiklari için böyle düşünmus olmaları normal. Ama annenizin az kalsın annesiz kalicaktin lafını okuduğum an ilgi budalası olduğunu düşündüm. O ne biçim laf hem testler temiz cikiyo hem de üstüne hala böyle iğrenç laflar ediyo sizi üzmek için
Şu durumda sizi drama Queen ilan ediyorum arkadaşın yazdığın bu kadar kafayı taktığınız için112 de doktor olarak çalışıyorum bir aydır. İlk görev yerim. Ambulansta paramedik arkadaşlarla vakalara beraber çıkıyoruz.
Yaklaşık bir saat önce duştan sonra annemin ani baş ağrısı oldu. Herhangi bir güç kaybı yoktu. Yüzde asimetri yoktu. (Bunlar olsaydı beyin kanamasından şüpheleniriz. Ama ani şiddetli baş ağrısı da beyin kanamasını düşündürür.) İlaç verdim. Ağlıyordu. Çok şiddetli dedi. Arabayla hastaneye gidelim dedim. Kalktı midem bulanıyor gidemem dedi. Ambulans çağıralım mı dedim kaç yaşında kadın ağlıyor diye. Olur dedi. Ambulans geldi. Paramedik arkadaşlar çok samimi olmadığım ama genel olarak herkesle arası iyi olan goygoycu biriydi. Durumu anlattım. Tansiyonu yüksek çıktı başka anormallik yoktu. Ambulansa yürüyebilir misin dediler. Onlara evet dedi.
Hastaneye ambulans gelince direkt doktor hanım beyin kanamasından şüpheleniyor olarak sunmuş paramedik arkadaşlar hastayı. İlacı bile yapılmadan bt ve MR a girmiş benim ön tanım için.
Bt ve mr temiz çıktı. (Çok şükür) Annem genel olarak bazı olayları çok abartır tepki olarak. Ben bunu atlamışım malesef. Daha öncekilerden farklı olduğunu ağlayarak söyleyince heralde sak geçiriyor dedim. İnsan kendi ailesinde daha panik oluyormuş. Soğuk kanlı bir şekilde olayı yönetemiyormuş. Acilden tam çıkacağız saate bildirim geldi. Ambulansa taşıyan paramedik arkadaş yanlışlıkla benim olduğum gruba yazmış. Mesaj okuyabildiğim kadarıyla “112 doktoru bile böyle bilinçsiz davranacaksa taksi olarak kullanan diğerleri…..” mesaj hemen silindi. Hem anneme hem de malesef paramedik arkadaşa sinirlendim.
Ağrı kesici sonrası annem biraz toparladı. Eve geçtik bana dönüp hala az kalsın annesiz kalacaktın dedi. İş arkadaşlarıma zaten rezil oldum bir de hala olayı dramatize etmesi canımı çok sıktı.
Bunu neden yazdım sorusuna gelecek olursak içimde çok kötü bir his var. Bu olay beni çok huzursuz etti. Sorumlu doktorla zaten sorun yaşamıştım bir de üstüne bu gelince istifa mı etsem diye düşünmeye başladım. Keşke ambulans gelince saklansaydım. Sinirlerim bozuldu.
İçimi dökmek istedim sadece. Buraya kadar sabırla okuduysanız teşekkür ederim.
Çok güzel bir yorumdu. Bana kendimi iyi hissettirdi. Teşekkür ederim. Meslek hayatınızda başarılar dilerimHemen yasa baktim ve yeni mezun oldugunu tahmin ettim. Benim akademisyenlik yaptigim donemde meslege ilk basladigim yillardaki halim gibisin. En ufak yanlisimda surekli benim hakkimda kotu dusunuyorlar, beni basarisiz olarak goruyorlar diye kendimi yiyordum, is cikisi agliyordum falan. Simdi o halime kendim de guluyorum.Sonuc: Psikoterapi gormem, mukemmelliyetci ebeveynlerle buyumenin sonucu oldugunu fark etmemiz, terapiyle bambaska bir insana donusen ben...
Akademiden istifa ettim su an ozel sektordeyim, ekip lideriyim, her toplantinin sonunda ekibimden genel ve kisisel elestirileri alirim. Hata yapiyorum hala tabii ki insaniz mukemmel olamayiz ama bunlardan utanmak yerine daha iyi bir versiyonumu olusturmak icin kullanmayi ogrendim.
Yani kisaca cok gencsin, cok tecrubesizsin. Sakin sakin istifayi aklindan bile gecirme. Bir 8-10 sene sonra bugune dair hislerin degisecek unutma
Başkalarının düşüncelerine gösterdiğiniz hassasiyeti kendinize de gösterin. Kendinize karşı acımasız olmayın. Siz de bir insansınız. Mesleğiniz bunu değiştiremez. Ve insanlar yanlış anlayabilir, hata yapabilir, panik olabilirler. Kendinize çok yükleniyorsunuz.Çok kötü bir tecrübe oldu. Utanç gecemdi resmen. BEN BAŞ AĞRISI İÇİN AMBULANS ÇAĞIRDIM. Fahrettin koca diplomamı yırtsa yeridir
Arkadaşım bu daha hiçbir şey ahshshhsUnus arkadaşım gözlemim ;sen de az drama queen değilsin..yok istifa mı etsemler filan bir daha o att yi görürsen "dedikodu watsap hattı ile mesleki paylaşım grupları karışıyor bazen demi? Olur öyle arada.." dersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?