Annemin drama queenliği

• Konu Sahibi Konu Sahibi Unus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende öyle düsünüyorum sonucta kendisi doktor, ben lafinin altinda hayatta kalmazdim kim olsa aynisi yapardi bence böyle rezil oldum vs deme

Vaktinizi ayırıp cevap yazdığınız işin teşekkür ederim. Yeni yere başlama, fakültedeki mantıktan biraz daha farklı olması 112nin, kendini ispatlamaya çalışma dönemi falan derken sanırım saçmalamaya başladım. Öyle boş vakalara gidip geliyoruz ki tahmin edersiniz ki onlardan biri düşünülmek beni incitmişti. Yorumunuz için teşekkür ederim

Bence paramedik arkadas annesi hasta degil niye hastaneye getirdi derdinde degil siz doktorsunuz her ihtimali degerlendirirsiniz hadi gercekten beyin kanamasi olsaydi akliniza geldigi halde degerlendirmeseydiniz hayatiniz boyunca kendinize neden demezmiydiniz? O arkadasin derdi arabayla taksiyle gelseydi niye her seye ambulans cagriliyor..insanlar bazen orda niye oldugunu unutuyor

eğer ağlayacak kadar ani bir baş ağrısı mevcutsa o anki panikle çağırmanız çok normal, boşa değil. doktorların, paramediklerin ve hemşirelerin geneli işin içine aile girince, diğer hastalara davrandıkları kadar soğukkanlı olamıyorlar. bende paramediğim şu an çalışmıyorum ama yoğun bakım hemşireliği de yaptım. hastanede kopmuş kol tutmuşluğum var evde annemin eli kesilse paniklerim.. iş ve aile ayrı oluyor maalesef ki. paramedik arkadaş başına gelen kendisi olmadığı için, atıp tutmuş. muhtemelen bu vakaya giden doktor siz olsaydınız siz de aynı şeyi düşünebilirdiniz. ama istifa etmek filan çok uç nokta. ben olsam mesajı gördüğümle alakalı bir ima yapardım ama. kimse oturduğu yerden atıp tutmasın.. olmuş bir kere, boşverin.

Çok kötü bir tecrübe oldu. Utanç gecemdi resmen. BEN BAŞ AĞRISI İÇİN AMBULANS ÇAĞIRDIM. Fahrettin koca diplomamı yırtsa yeridir

Bundan sonra gideceğiniz bir vakada: annenizle benzer şikayetleri olan bir hastayı gözardı etme riskiniz varsa ; sürekli "ya ambulansı boşa işgal ediyorsak vb" diyecekseniz , ambulansın ulaşım aracı değil de, gerekirse acil müdahale yapılabilecek malzeme ve cihazlara sahip bir araç olduğunu unutacaksanız; bu kaygılar bir başka insanın sağlığı için risk oluşturacaksa , aktif görev yapmaktan kaçınabilirsiniz.

Son düzenleme:

Allah rahmet eylesin , başınız sağolsun.

Her baş ağrısı kocayı reddetmek için kullanılan baş ağrısı sanıyorsunuz heralde
Ambulans çağıracak derecede başı ağrıyan bir insan taksiyle de gitse acile gider sıra da beklemez

Ne kadar dert etmissiniz boyle anneniz iyi degilim demis ihtiyac duymus cagirmissiniz. Bunda suc yok siz yaninda olmasaydiniz da anneniz direk ambulansi arayip yardim talep edebilirdi. Is arkadaslariniz gereksiz terbiyesiz davranmislar onlara donup bakin isinize demek yerine ben yanlis yaptim annem abartti neden hep suclu siz ve anneniz?
Kimse kimseye mahkemedeymis gibi neden ambulans cagirdin, gereksizmis al sana ceza demez.
Is arkadaslarinizin gecmis olsun yardim icin ne yapabiliriz demesi gerekir. Arkanizdan konusuyorlarsa da verin cevabini. Ben sizi biraz mahcup cekingen yorgun gordum belki zor bi donemdesiniz istifa etmeyi dusunmeyin

Hemen yasa baktim ve yeni mezun oldugunu tahmin ettim. Benim akademisyenlik yaptigim donemde meslege ilk basladigim yillardaki halim gibisin. En ufak yanlisimda surekli benim hakkimda kotu dusunuyorlar, beni basarisiz olarak goruyorlar diye kendimi yiyordum, is cikisi agliyordum falan. Simdi o halime kendim de guluyorum. Sonuc: Psikoterapi gormem, mukemmelliyetci ebeveynlerle buyumenin sonucu oldugunu fark etmemiz, terapiyle bambaska bir insana donusen ben...

Akademiden istifa ettim su an ozel sektordeyim, ekip lideriyim, her toplantinin sonunda ekibimden genel ve kisisel elestirileri alirim. Hata yapiyorum hala tabii ki insaniz mukemmel olamayiz ama bunlardan utanmak yerine daha iyi bir versiyonumu olusturmak icin kullanmayi ogrendim.

Yani kisaca cok gencsin, cok tecrubesizsin. Sakin sakin istifayi aklindan bile gecirme. Bir 8-10 sene sonra bugune dair hislerin degisecek unutma

Sende annene çekmişsin , sağlık dünyası oldukça stresli bir ortam sağlam psikoloji ve sağlam karakter gerektirir ...bu konuda kendinizi geliştirin yoksa çabuk tükenirsiniz.

Keşke benim beyin kanamasından ölen arkadaşım da ambulans cagirsaydi. Çok başım ağrıyor diye yürüyerek hastaneye gidiyor , hastaneye gittiğinde başım çok ağrıyor cümlesini tamamlayamadan yigiliyor yere.. bas ağrısına ambulans çağrılmaz diyen halt etmiş. O dedikoducuyu yerin dibine sokardım.

Annenizde panik atak olabilir. Benzer şeyler bende de vardı. Birşeyim yok ama sanki en hasta benim gibi geçmiş olsun.
Ama çalışma arkadaşlarınız abartıp saçmalamış. Maalesef bazı sağlıkçılar aşırı terbiyesizleşiyor meslek etiğine uymuyor. Kardeşim de doktor. İlk görev yeri acildi. Gelen hastaya aha geldiğine bi b.ku yok vakası diye giderlermiş falan. Yoğun olabilirler çok çalışıyor olabilirler ama birçok meslek grubu böyle zaten. O densizler için istifa etmeye değmez. Mesela bizim meslektaşlarımız başka ilde bile görev yapıyorken gelse ya da ailesi buyrun bizim personelimizsiniz birlikte çözelim durumu deriz. Sizin ya da annenizin hatalı birşeyi yok üzülmeyin

o halde doktorun kendisine, " doktor hanim, basit bir başağrısı için gitmiş olduk" deseydi. Diyemezdi öyle değil mi? Mesai ortamında bir saygı vardır. Her sey her yerde söylenmez. Yarın sen bir hata yaparsın, arkadaşın kapatır veya düzeltir. Gunde 8 saat yüzyüze bakıyorsun. Üstelik de bu kişinin meslekte ilk senesi. Biraz empati gerekliymiş.

Benim kuzenim çocuğunu okula bırakmış dönerken burnu kanıyor ..bir polis durumu farkedip yardım etmek istiyor..ambulans çağırma teklifini kuzenim reddediyor...o polis kuzenimi araçla evine bırakıyor ..kuzenim o gün birkaç saat sonra fenalaştı evinde ..bir hafta içinde de rahmetli oldu..ilkokula giden çocuğunu bir daha okuldan alamadı..kırk yaşında anca vardı.Aradan yaklaşık onbeş yıl geçti ..ama eğer kuzenim o gün polis memurunun sağlık kuruluşuna gitme teklifini kabul etseydi geçen ay evlenen oğlunun düğününde onunla karşılıklı oynayabilirdi belki.

Çok güldüm ya ambulans gelince saklanma kısmına

Allah rahmet eylesin. Başınız sağolsun.

Allah rahmet eylesin. Başınız sağolsun.

O mesaj yazmasa da doktor hanım da diğer personeller de başağrısı için ambulans çağırıldığını ve bu durumda başka birisi olsa hep birlikte ne düşüneceklerini biliyor. Bu durum mesleki bir hata değil, konu sahibi doktor kimliği ile değil hasta yakını kimliği ile hata yapmış.

Biraz da böyle baskılar yüzünden oluyor işte. Gereksiz çağırdılar ettiler baskısı.insallah abarttı demesin diye ciddiye almaktan korkuyor.

Şaka yapan densizler var ihbar hattını arayan. Onun haricinde kiler asla gereksiz değil bence. Hala burda bile yazmışlar baş agrisina ambulans mı çağrılır. Hekim değiliz ki nasıl ayırt edeceğiz şiddetli ağrı migrenin ilk atağı mı yoksa beyinden mı. Normali bir an önce sağlık kuruluşuna gitmek ama böyle baskılardan insanlar çekiniyor.

Çok üzüldüm kuzeninize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…