Annemin evlenicem diye tutturması

Normal bir annenin şöyle düşünmesi gerekir bence. Eğer evlenecek yaşta bir evladı var ise önce kimsenin ağızına laf söz vermeden çocuğumu gelin/damat edeyim sonrasında kendimde evlenebilirim. Hele ki gelinlik çağda bir kız evladı var ise. Elin adamı ile kardeşiniz aynı evi paylaşacak bence hiç hoş bir durum değil. Kardeşiniz evlensin sonra kendisi de evlenebilir.

Sizin annenizin bana verdiği izlenim şöyle, sanki birisi var da onu elimden kaçırmayım düşüncesi ile evlatlarını hiçe sayarak biran önce evlenme peşinde.

Şahsen bir kadın/adamın boşandıktan sonra 2-3 ay içinde evlendiğini duysam bu boşanmanın altında demek ki başka bir adam yatıyormuş derim.
Kardeşim erkek 30 yaşında ama bekar
Ben olsam ben de kardeşimin evlenmesini beklerdim,1-2 ay sonra olmasa da yaza kadar diyor ama yine de erken
Sinir oluyorum ya annem resmen kim olursa olsun evlenirim diyerek boşandı,gezmek kendine vakit ayırmak için evlenmek istiyor,daha boşanmadan başkasıyla evlenirim demeye başladı
Beni çok şaşırtıyor be kızıyorum
Ne meraklıymış ya annem evlenmeye

Kardeşim erkek 30 yaşında ama bekar
Ben olsam ben de kardeşimin evlenmesini beklerdim,1-2 ay sonra olmasa da yaza kadar diyor ama yine de erken
Sinir oluyorum ya annem resmen kim olursa olsun evlenirim diyerek boşandı,gezmek kendine vakit ayırmak için evlenmek istiyor,daha boşanmadan başkasıyla evlenirim demeye başladı
Beni çok şaşırtıyor be kızıyorum
Ne meraklıymış ya annem evlenmeye

Anneniz olması sebebi ile muhtemelen konduramıyorsunuz lakin ben başka biri ile görüşme olasılığını yüksek buluyorum. Zira hayatında birisi olmayan biri için çok normal tepkiler değil bunlar.

Hem kardeşiniz erkekmiş. Annenizi aynı evde başka bir adamla görmeyi kaldırması çok zor diye düşünüyorum.

Annenizin gözünü korkutsanız? Kardeşim evlenmeden eğer evlenirsen bizi hayatından silmiş olursun gibi.

Yani tamam evlensin mutlu olsunda herşeyin bir vakti zamanı var. Böylesi bana biraz daha farklı geliyor.

Anneniz olması sebebi ile muhtemelen konduramıyorsunuz lakin ben başka biri ile görüşme olasılığını yüksek buluyorum. Zira hayatında birisi olmayan biri için çok normal tepkiler değil bunlar.

Hem kardeşiniz erkekmiş. Annenizi aynı evde başka bir adamla görmeyi kaldırması çok zor diye düşünüyorum.

Annenizin gözünü korkutsanız? Kardeşim evlenmeden eğer evlenirsen bizi hayatından silmiş olursun gibi.

Yani tamam evlensin mutlu olsunda herşeyin bir vakti zamanı var. Böylesi bana biraz daha farklı geliyor.
Evet bana da farklı geliyor zaten bu yüzden konu açıyorum
İnanın annemle babamın boşanmasına bile o kadar üzüldüm ki bazen aklıma geldikçe ağlamaklı oluyorum,içim kötü oluyor daha bunu bile sindiremedim
Çok üzülüyorum bir de o adamı annemin yanında görünce ne olurum bilmiyorum
50 yaşındaki kadına da eş arıyorum demek yakışmıyor ya

Ben utanıyorum ya,annenin daha boşanmadan evlenicem demesinden,daha boşandığı zaman adamın anneme sosyal medyada Gül göndermesinden,herkesin bu kadar hızlı gelişmesinden utanıyorum
Dokunsalar ağlarım yani o dereceyim,bir de anneme çok düşkün biriyim
Neden böyle oluyor bilmiyorum,Benim yerimde olsanız ben yapardınız yani ben boş veremiyorum şu anki durumumuza

Evet bana da farklı geliyor zaten bu yüzden konu açıyorum
İnanın annemle babamın boşanmasına bile o kadar üzüldüm ki bazen aklıma geldikçe ağlamaklı oluyorum,içim kötü oluyor daha bunu bile sindiremedim
Çok üzülüyorum bir de o adamı annemin yanında görünce ne olurum bilmiyorum
50 yaşındaki kadına da eş arıyorum demek yakışmıyor ya

Ben utanıyorum ya,annenin daha boşanmadan evlenicem demesinden,daha boşandığı zaman adamın anneme sosyal medyada Gül göndermesinden,herkesin bu kadar hızlı gelişmesinden utanıyorum
Dokunsalar ağlarım yani o dereceyim,bir de anneme çok düşkün biriyim
Neden böyle oluyor bilmiyorum,Benim yerimde olsanız ben yapardınız yani ben boş veremiyorum şu anki durumumuza
Açıkcası kendi nefsime vurunca (ki evliliğe karşı olmayan birisi olarak yazıyorum) anneme resti çekerdim diye düşünüyorum. Ya o herif ya da ben derdim. Benim ve torunlarının yüzünü bir daha asla göremezsin derdim. Yüzüne de babamdan da bu yüzden boşandığını düşünüyorum senden tiksiniyorum bi daha beni arama derdim.

Açıkcası kendi nefsime vurunca (ki evliliğe karşı olmayan birisi olarak yazıyorum) anneme resti çekerdim diye düşünüyorum. Ya o herif ya da ben derdim. Benim ve torunlarının yüzünü bir daha asla göremezsin derdim. Yüzüne de babamdan da bu yüzden boşandığını düşünüyorum senden tiksiniyorum bi daha beni arama derdim.
Gözümle görmediğim için anneme babamdan bu yüzden boşandın diyemiyorum ki o zaman bana sen ne demek istiyorsunuz nasıl böyle emin oluyorsun derse ne diyebilirim?
Evet içimde şüphe oldu bu kadar acele boşanması,boşanmadan başkasıyla evlenirim demesi,şimdi de evlenicem diye tutturması vs
Ama babamdan bıktığı için bardağın son damlası olduğu için babamdan boşanıcak,bizi şimdiden evliliğe hazırlamak için şok olmayalım diye şimdiden söylüyor ve kim olduğu belli olmasa da sadece evlenmek istiyor ona değer verilsin istiyor diye bu kafamdaki şüpheleri bu şekilde cevaplarla yok etmeye çalışıyorum
Ben anneme sadece şu anda bu kadar acele davrandığı için kızıyorum,inanın daha boşanmalarını bile sindiremiyorum çok üzülüyorum,bir tarafım eksik gibi

Annem mutsuz olsun demiyorum ki,biraz kafasını toplasın diyorum
Alelacele yapılan evlilikte annem nasıl mutlu olucak şüpheliyim,üzülen yine biz olucaz,yıllarca annemin yanında olduk destek verdik,o küçükken babama kızıp bizi döverdi ama biz yine de annemi çok sevdik babamdan çektiği için içindeki boşluğu biz doldurmak istedik
Hatta şu anda Kardeşim babamı düşman gibi görüyor babam da bizi onları barıştırmadığımız için bize kızgın her neyse
Ama annemin bu kadar da bizi dinlemesi lazım bence,17 yaşında ergenler gibi yapıyor ya bir değişik hareketlerde ben kaç yıllık annemi tanıyamıyorum
Bir de buraya yorum yazan bayanlardan hiç benim annem de bu şekilde yaptı diyen olmadı demek ki bizim durumumuz normal değil,baksanız ya 1 kişi bile yok
Yukarda hak verdigin arkadas onceki postlarinda hic evlenmemesi gerekiyomus gibi birsey yazmis, tepkim daha cok onaydi. Yazini ilk okuyanda seninde oyle dusundugunu saniyor. Zaman konusunda bi tik hak veririm sana.. belkide kadin onca yil bastirilmis duygulariyla yasadigi icin bir an evvel mahrum kaldiklarini yasamak istiyodur.. bunu annenle oturup konus, sonucta ikinizde kadinsiniz birbirinizi en iyi siz anlarsiniz.

Bosanmayi sindiremiyorum demissin..mutsuz bi omur gecirmis kadin bu bence cok zor. Herkes bi yerden ceker ama inan mutsiz evlilik cok kotu birsey. Kadin olmak oyle zorki.. surekli bi baski baski.. kocan kaynana kp sonra cocuklar buyuyor(ki onlar buyusun diye beklemis kadin) gene baski.. uzuluyorum halimize aslinda boyle olmamali

İyi de daha evleri bile ayrılmadı 1 ay oldu bu kadar değil ya
Bana birisi dese ki x kişi evleniyor hangi ara buldu ki diye bir düşünürüm yani
Bir tek annemin hayatı yok ki,o evlenip gidince burda biz muhattap olucaz
İnsanları çok kafama takan bir yapım yok ama şu durumda da ben utanırım yani
Sonra kardeşim var daha bekar o ne olucak
Annenin ya hayatında biri var
ya da evlenmek için düşündüğü biri var
yoks abu kadar kısa sürede emin konusamazdı
yaşı kac bu arada?

Yukarda hak verdigin arkadas onceki postlarinda hic evlenmemesi gerekiyomus gibi birsey yazmis, tepkim daha cok onaydi. Yazini ilk okuyanda seninde oyle dusundugunu saniyor. Zaman konusunda bi tik hak veririm sana.. belkide kadin onca yil bastirilmis duygulariyla yasadigi icin bir an evvel mahrum kaldiklarini yasamak istiyodur.. bunu annenle oturup konus, sonucta ikinizde kadinsiniz birbirinizi en iyi siz anlarsiniz.

Bosanmayi sindiremiyorum demissin..mutsuz bi omur gecirmis kadin bu bence cok zor. Herkes bi yerden ceker ama inan mutsiz evlilik cok kotu birsey. Kadin olmak oyle zorki.. surekli bi baski baski.. kocan kaynana kp sonra cocuklar buyuyor(ki onlar buyusun diye beklemis kadin) gene baski.. uzuluyorum halimize aslinda boyle olmamali
Ben o arkadaşın daha önce ne yazdığını fark etmememişim
Annemi anlıyorum evet,çok çekti hem babamdan hem de babamın ailesinden asla birşey diyemem mutlu olmak en doğal hakkı ama bunu başka bir adamda bulacağını düşünüyorsa biraz beklemesi sabretmesi gerekmez mi?sonuçta 20 yaşında hiç evlenmemiş bekar bir kız değil ki
Ben şu an etrafımdakilere bile annem ile babam boşandı deyince aaa neden diye soruyorlar,arasından daha kaç ay geçmiş olmasına rağmen ben nasıl diyeyim annem başkasıyla evleniyor diye kendinizi bir benim yerime koyun
Babam hayatta o ayrı bir sıkıntı zaten kendini hasta yapıyor acındırıyor vicdan yapıyorum
Annem desen evlenicem deyip duruyor
Bir de beni ve kardeşimi düşünün biz ne yapalım?çok merhametli bir insanım bir aklım hala babamda ama annemin de mutlu olmasını çok istiyorum
Anneme zaten söyledim çok erken diye tamam dedi ama bilmiyorum,hiç istemiyorum yarın öbürgün adamla bizi tanıştırmışım,sanki hiç kabul edemicem gibi

Ben o arkadaşın daha önce ne yazdığını fark etmememişim
Annemi anlıyorum evet,çok çekti hem babamdan hem de babamın ailesinden asla birşey diyemem mutlu olmak en doğal hakkı ama bunu başka bir adamda bulacağını düşünüyorsa biraz beklemesi sabretmesi gerekmez mi?sonuçta 20 yaşında hiç evlenmemiş bekar bir kız değil ki
Ben şu an etrafımdakilere bile annem ile babam boşandı deyince aaa neden diye soruyorlar,arasından daha kaç ay geçmiş olmasına rağmen ben nasıl diyeyim annem başkasıyla evleniyor diye kendinizi bir benim yerime koyun
Babam hayatta o ayrı bir sıkıntı zaten kendini hasta yapıyor acındırıyor vicdan yapıyorum
Annem desen evlenicem deyip duruyor
Bir de beni ve kardeşimi düşünün biz ne yapalım?çok merhametli bir insanım bir aklım hala babamda ama annemin de mutlu olmasını çok istiyorum
Anneme zaten söyledim çok erken diye tamam dedi ama bilmiyorum,hiç istemiyorum yarın öbürgün adamla bizi tanıştırmışım,sanki hiç kabul edemicem gibi
Zaman konusunda hak verebilirim dedim zaten. Bunu konusabilirsin ancak annenle. Dinlemiyorsada yapacak inan bisey yok.. koskoca yetiskin insanlar. Babana ise diyecek hic bisey yok.. zamaninda kiymet bilmemis.. bi kadini mutlu etmezsen baskasi mutlu ederken izlersin.. demisler.. cokta haklilar

Zaman konusunda hak verebilirim dedim zaten. Bunu konusabilirsin ancak annenle. Dinlemiyorsada yapacak inan bisey yok.. koskoca yetiskin insanlar. Babana ise diyecek hic bisey yok.. zamaninda kiymet bilmemis.. bi kadini mutlu etmezsen baskasi mutlu ederken izlersin.. demisler.. cokta haklilar
Öyle bir söz mü vardı?ben ilk defa duydum
Allah daha büyük acı göstermesin ama inanın ağlamaktan gözyaşım kurudu,hayattan tat alamıyorum,ailemin bir daha bir araya gelemiyeceğine mi üzüleyim yoksa annemin hiç bilmediğimiz bir adamla evlenmesine mi üzüleyim bilmiyorum
Benim durumumda olan ve çok üzülenlere Allah yardım etsin inşallah

Annenin ya hayatında biri var
ya da evlenmek için düşündüğü biri var
yoks abu kadar kısa sürede emin konusamazdı
yaşı kac bu arada?
Zaten bir adam annemle evlenmek istiyormuş annem de istediğini söyledi de yine de çok acele etmesi gerekmiyor
Yaşı 52

Öyle bir söz mü vardı?ben ilk defa duydum
Allah daha büyük acı göstermesin ama inanın ağlamaktan gözyaşım kurudu,hayattan tat alamıyorum,ailemin bir daha bir araya gelemiyeceğine mi üzüleyim yoksa annemin hiç bilmediğimiz bir adamla evlenmesine mi üzüleyim bilmiyorum
Benim durumumda olan ve çok üzülenlere Allah yardım etsin inşallah
Amin ama akilli kardesim.. bu kadar aglama.. huzursuzluk icinde her gun biarada olmak daha mi iyi olurdu yani? Bence huzursuz hic bi evlilik devam etmesin

Amin ama akilli kardesim.. bu kadar aglama.. huzursuzluk icinde her gun biarada olmak daha mi iyi olurdu yani? Bence huzursuz hic bi evlilik devam etmesin
Teşekkür ederim çok saolun bıkmadan cevap yazdığınız için
İyi geldi..

Teşekkür ederim çok saolun bıkmadan cevap yazdığınız için
İyi geldi..
Rica ederim.. cok uzuluyosun.. herkeste ne dertler var.. sukur annenin sagligi yerinde iyi kotu buyutmus sizleri ..oyle dusun rahatlat kendini.. kucukken ayrilsaydi bin beteri olacakti belki..

Rica ederim.. cok uzuluyosun.. herkeste ne dertler var.. sukur annenin sagligi yerinde iyi kotu buyutmus sizleri ..oyle dusun rahatlat kendini.. kucukken ayrilsaydi bin beteri olacakti belki..
Haklısın insanlar ne dertlerle uğraşıyor
Benim şu an tek derdim bu gibi geliyor ,ama belki de yarın öbürgün bunları unutucam ve iyi ki ayrılmışlar diyeceğim
Bir de şu annemin evlenme durumu olmasa çok ama çok iyi olucak

Haklısın insanlar ne dertlerle uğraşıyor
Benim şu an tek derdim bu gibi geliyor ,ama belki de yarın öbürgün bunları unutucam ve iyi ki ayrılmışlar diyeceğim
Bir de şu annemin evlenme durumu olmasa çok ama çok iyi olucak
Bence de konunun en sinir bozan yanı bu zaten. Yoksa anne baba boşananilir, bu gayet normal. Konuş canım, kafeye bir yere götür, anne ben aynısını yapsam ne düşünürdün? Millete karşı nasıl bir duruma düşerdin ki ben senin çocuğunum falan de. Ben seni çok iyi anlıyorum neden eş ailesinde konuşulcak bir konu olsun değil mi? konuş anlat içindekileri. Kabul etmiyosada kendi ysşasın görfün. Sen de çekirdek ailene odaklan

Bence de konunun en sinir bozan yanı bu zaten. Yoksa anne baba boşananilir, bu gayet normal. Konuş canım, kafeye bir yere götür, anne ben aynısını yapsam ne düşünürdün? Millete karşı nasıl bir duruma düşerdin ki ben senin çocuğunum falan de. Ben seni çok iyi anlıyorum neden eş ailesinde konuşulcak bir konu olsun değil mi? konuş anlat içindekileri. Kabul etmiyosada kendi ysşasın görfün. Sen de çekirdek ailene odaklan
Kardeşim de diyor ki annem çok çekti çok üzüldü artık kendi hayatını yaşasın mutlu olsun diyor,Kardeşim böyle söyleyince de ben tersi söyleyemiyorum ki söylesem de birşey değişmiyor
Sanırım annem bir şekilde evlenicek,bir de babam evi terketmiyor girmiyor şu an ki evlerinden,bir de babamla uğraşıyor hala

Çok üzülüyorum annemle babamın boşanmasına aklımdan hiç çıkmıyor,sürekli aklımda en ufak bir şarkıda yaşadığımız mutlu anlar aklıma geliyor ağlamaklı oluyorum
Sonra babamın anneme yaptığı bencillikler aklıma gelince ona kızıyorum
İnsan annesi ile babasının boşanmasına bu kadar üzülür mü
Ne zaman atlatıcam normale dönücem?

Back
X