Annemin gariplikleri...

100 liraya elbise nerde ya? Gomlekler 200 liradan basliyo. Ayrica 100 liralik elbiseyle dugune de gidilmez. Yani annen ne olsa begenmicekmis. Bosver takma kafana.
Bunu söyleyen de bekarken ben çalışıp para getirip eline sayınca bana zar zor 1 paket sigara parasını bile söylenerek küfrede küfrede veren biri. O yüzden şimdi söyledikleri samimiyetsiz geliyor. Parasına da ihtiyacım yok aslında. Düğünde de gayet sırıtmayacak bir elbise giydim. Ayrıca evde bir dolap elbise varken ve çoğunu hiç giymemişken neden yeni alayım? Çoğu zaman tabii ki bütçemi düşünmek zorundayım.

Boşver seni annen hala kendi başına bi iş yapamazsın durumuna sokmak derdinde evlenmiş barklanmışsın ne zaman neyi giyeceğini kimi evine çağırıp çağırmamak sana kalmış" anne lütfen bırakda kendi kararlarımı kendim vereyim" diye söyleyin

Konu annem..
Geçen hafta bir olay yaşadık. Bir yakınımız evlendi. Eşimle beraber hazırlandık düğüne gittik. Düğünde annem arkamızda biz onun önünde eşimle oturuyoruz. Daha düğüne geleli 5 dk olmuştu ki eşimin yanında bana "giyecek başka birşeyin yok muydu" dedi. Orda cevap vermedim. Çok gürültülü vs anlaşmayız diye.
Ancak moralim çok bozuldu.
Giydiğim de aşırı açık bi elbise değildi. Abiye giymeyi sevmem. Kalın askıl diz üstünde biten renkli bir elbise ve altına dolgu topuk ayakkabı giymiştim. Herneyse..

Bu olaydan 2 gün kadar sonra beni aradı. Sesim düşük tabi. Noldu sende sorun var falan dedi. Bende "valla sorun sensin, evlenene kadar karıştığın yetmedi şimdi eşimin yanında bile bana karışıyorsun eşim görmedi mi o kıyafeti giydiğimi beğenmeseydi giydirmezdi zaten" dedim. Oda hala "ne biçim elbiseydi başka bişey yok muydu söyleseydin ben sana 100-150 tl verirdim kendine elbise alırdın" diye saymaya devam etti. Bende konuşmayı bitirdim. O günden beri de konuşmuyor. Yani ben aramıyorum oda aramıyor. Böyle tepkiler vermesi müdahale etmesi sizce normal mi?

Onun haricinde bir de sürekli bana evime birilerini çağırmam için baskı yapıyor. Falancayı çağır evini görsün merak ediyodur. Filanca teyzeni kahvaltıya çağır. Diğer teyzen çaya gelsin. Aaa öbürünü yemeğe çağırmadın mı cık cık cık şeklinde konuşmalar geçiyor aramızda. Ve bundan da rahatsız oluyorum. Müsait olduğum zamanlarda zaten gidiş geliş yapıyoruz ancak bazı hafta sonları da kendime vakit ayırmak istiyorum.

Ama kendisi buna bile müdahale ediyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

cogu kiz annesi boyle. annem dogum sonrasi evime geldi. biz mi onun evinde misafirdik, o mu bizim evde... belli degildi.
uzeinde durmayin.

Annelık iç güdüsü heralde.Belkı onun gözunde hala ufak kız cocugusun bılemeyız kı.Ama sen yınede annene trip atma bı kokla onu hepsi geçer.

Bence kırılmayın çoğu anneler böyledir.İnsan doğdugunda bulundugu ailenin yetiştiren ana babanın terbiyesinde,kültüründe büyüdüğü için,evlendikten sonra o baskıdan sıyrılıp biraz rahat giyindiyseniz annenize tuhaf gelmiş olabilir.Siz evlendiniz diye o annenin o ailenin kültüründen sıyrılmadınız ya..Evlendi artık ne hali varsa görsün dicek hali de yok annenizin.Bir de siz yabancıyla evliydiniz sanırım..Bu yüzden kültür çatışmaları olabilir. Çok doğal..Tamam deyin geçin,kırılmasın anneniz..

Bebek değilim. Yaş olarak çok yetişkin olmayabilirim ancak ne giyeceğime karar verecek yaştayım. Bundan bahsediyorum bende. Eşimin yanında yapması ayrı olay. Eşim duymadı ancak benim duymam moralimin bozulmasına yetti de arttı. Ayrıca size katılıyorum. Kendi annelerimiz birşey söyleyince aman birtanedir melektir annedir ama konu kv olunca sayfalarca taşlanıyor. Ben evliyim eşim harici hiç bir konuda danışacağım fikrini alacağım kimse yok. Kendi annem ve kv de dahil.

Aynen öyle. Söylemiş olmk için söylemedim ben de yaşıyorum aynı şeyleri. Annelerimizi bu konularda tolere ederek hata ediyoruz tekrar yapmaya teşvik ediyoruz.
Evli bi insan annesine hesap vermez,hele para verme teklifi falan hiç hoş değil. Eşinizdir muhattabınız.

Değişik anne modeli :27: benimki bekarkende karışmazdı karışamzdı diyeyim ters bir yapım vardır kim olursa olsun tavrım nettir anammm da olsa :27:

Konu annem..
Geçen hafta bir olay yaşadık. Bir yakınımız evlendi. Eşimle beraber hazırlandık düğüne gittik. Düğünde annem arkamızda biz onun önünde eşimle oturuyoruz. Daha düğüne geleli 5 dk olmuştu ki eşimin yanında bana "giyecek başka birşeyin yok muydu" dedi. Orda cevap vermedim. Çok gürültülü vs anlaşmayız diye.
Giydiğim de aşırı açık bi elbise değildi. Abiye giymeyi sevmem. Kalın askıl diz üstünde biten renkli bir elbise ve altına dolgu topuk ayakkabı giymiştim. Herneyse..

Bu olaydan 2 gün kadar sonra beni aradı. Sesim düşük tabi. Noldu sende sorun var falan dedi. Bende "valla sorun sensin, evlenene kadar karıştığın yetmedi şimdi eşimin yanında bile bana karışıyorsun eşim görmedi mi o kıyafeti giydiğimi beğenmeseydi giydirmezdi zaten" dedim. Oda hala "ne biçim elbiseydi başka bişey yok muydu söyleseydin ben sana 100-150 tl verirdim kendine elbise alırdın" diye saymaya devam etti. Bende konuşmayı bitirdim. O günden beri de konuşmuyor. Yani ben aramıyorum oda aramıyor. Böyle tepkiler vermesi müdahale etmesi sizce normal mi?

Onun haricinde bir de sürekli bana evime birilerini çağırmam için baskı yapıyor. Falancayı çağır evini görsün merak ediyodur. Filanca teyzeni kahvaltıya çağır. Diğer teyzen çaya gelsin. Aaa öbürünü yemeğe çağırmadın mı cık cık cık şeklinde konuşmalar geçiyor aramızda. Ve bundan da rahatsız oluyorum. Müsait olduğum zamanlarda zaten gidiş geliş yapıyoruz ancak bazı hafta sonları da kendime vakit ayırmak istiyorum.

Canım yaa annen senin hoş gör gitsin.Hiç dert etmee..Başkası olsa ağzının payını ver derdim de,annen neticede.
Büyüklük hissi hiç gitmiyor onlardan,doğruyu tek bilen onlar herşeyin usulunü bilen onlar.

Şimdi atarlı bir konuşma yapsan ''Anne olunca anlayacaksın '' der.
O yüzden güzel canını sıkma

Anneye kızılmaz, huylu huyundan vazgeçmez. Onu o şekilde sayacaksın, kabul edeceksin.

Ben çalışmanı tavsiye ederim. Her kadın meslek sahibi olmalı, kendi parasını kazanmalı, kendine özel vakitler ayırmalı.

Hem bu şekilde kendini geliştirirsin,
Özgüven olur,
Bunu, şunu kahvaltıdır, çaydır, yemektir filan çağırmana gerek kalmaz,
Bilmem kaç derece uzaktan akraba evini bilmek zorunda değil.

Bence kırılmayın çoğu anneler böyledir.İnsan doğdugunda bulundugu ailenin yetiştiren ana babanın terbiyesinde,kültüründe büyüdüğü için,evlendikten sonra o baskıdan sıyrılıp biraz rahat giyindiyseniz annenize tuhaf gelmiş olabilir.Siz evlendiniz diye o annenin o ailenin kültüründen sıyrılmadınız ya..Evlendi artık ne hali varsa görsün dicek hali de yok annenizin.Bir de siz yabancıyla evliydiniz sanırım..Bu yüzden kültür çatışmaları olabilir. Çok doğal..Tamam deyin geçin,kırılmasın anneniz..
Yo hayır yabancıyla evli değilim. Eşim Türk. Kültürlerimizde çok yakın.

Anneye kızılmaz, huylu huyundan vazgeçmez. Onu o şekilde sayacaksın, kabul edeceksin.

Ben çalışmanı tavsiye ederim. Her kadın meslek sahibi olmalı, kendi parasını kazanmalı, kendine özel vakitler ayırmalı.

Hem bu şekilde kendini geliştirirsin,
Özgüven olur,
Bunu, şunu kahvaltıdır, çaydır, yemektir filan çağırmana gerek kalmaz,
Bilmem kaç derece uzaktan akraba evini bilmek zorunda değil.
Zaten yoğun bir şekilde çalışıyorum. Çok şükür paramı da kazanıyorum. Ama bana hem dinlenmek hem kendime ve eşime vakit ayırmak için sadece haftasonları kalıyor. E haliyle her hafta sonu da akrabaya ev gezdiremem. Annem sürekli birilerini davet etmemi bekliyor. Ve bu konuda ısrar ediyor.

Konu annem..

Banan anneniz biraz gosteris meraklisi ona buna hava atma sevdalisi elalem ne derci yapida biri gibi geldi.
Banan elbisenin acikligindan degilde modelini guzelligini falan begenmemis gibi geldi sanki, size deseydin para verirdim demisya elbiseyi o dugune gelmek icin yeterince gosterisli bulmamis anlasilan anneniz.
Onu bunu size gonderme cabasida aynen bu sebepten millet gelsin evinizi esyanizi hayatinizi refah seviyenizi ikraminizi bir gorsun de annenizde ovunsun diye istiyor.
Bence bir gariplik yok yani var tabide bana klasik baskasina caka satmak icin yasayan turk annesi gibi geldi.

Banan anneniz biraz gosteris meraklisi ona buna hava atma sevdalisi elalem ne derci yapida biri gibi geldi.
Banan elbisenin acikligindan degilde modelini guzelligini falan begenmemis gibi geldi sanki, size deseydin para verirdim demisya elbiseyi o dugune gelmek icin yeterince gosterisli bulmamis anlasilan anneniz.
Onu bunu size gonderme cabasida aynen bu sebepten millet gelsin evinizi esyanizi hayatinizi refah seviyenizi ikraminizi bir gorsun de annenizde ovunsun diye istiyor.
Bence bir gariplik yok yani var tabide bana klasik baskasina caka satmak icin yasayan turk annesi gibi geldi.
Olabilir ancak inanın bekarken ailemin evinde eldeki imkanlarla yapılan temiz ancak uyumsuz sürekli birşeyleri eksik olan uyumsuz bir evdeydik. Yani gösterişi sevdiğini en azından ev olarak sanmıyorum. E benim şimdiki evimde çok şükür yeni eşyalar ama kararında düzgün bir ev. Magazin programı mıyım ben her hafta birilerine evimin kapılarını açayım:KK48: Ha ama kendisi şöyle bir gösterişi sever. En pahalı elbiseyi en taşlı kıyafeti giysin en büyük simli topuzu yaptırsın bilekten dirseğe bilezik takıp yanımda otursun ama bunların hiç biri de benim imkanım ve tarzım dahilinde değil malesef

Annenin devreler yanmis kisaca ananemde anneme böyle yapmis dedin.annenin beynine girmiş yani.sonuc olarak bu konuda hiçbir sekilde kazanamazsin.dediğini kabul etsende etmesende onun aklındaki haritadan sapmamalısın.sizde sakin bir dile ayni 2 yasinda çocuğa anlatir gibi bıkmadanal anlatin neden karismamasi gerektiğini

Bazı anneler böyle kızlarını evlendikten sonra da yönetmeye çalışır. Burada bi çok arkadaş doğru yazmış kayınvalide yapsa cıngar çıkar derler, anne yapınca çok tatlı. Asla küsme annenle konuşmamazlık yapma ama eve ne zaman kimi çağıracağıma bırakta ben karar vereyim de. Bence ne Kayınvalide ne de anne alttan alta konuşarak Çocuklarının evlerinin içini yönetmemeli. Buna benim annem de yeltenmişti, çok yumuşak yüzlüyümdür ama bu konuda asla taviz vermedim vermem.

Bence açıkça söylemenizde fayda var. Alınmakta da haklısınız.
Annem bana ne isterse söylesin ama eşimin yanında değil, bizbizeyken söylesin, ben de ona gönlümce cevap veririm zaten.
Hele imalı Bi şekilde sana 100 150 lira vereyim kendine elbise al dese çok kızardım.
Ben hak verdim size.

Back
X