- 19 Şubat 2010
- 9.066
- 5.689
- 398
- Konu Sahibi likethemovies
-
hahaha aynı seyi yasıyoruz bu araAz önce ev düzeniyle alakalı bi konu gördüm. Birisi "sizde biriktirme hastalığı mı var?" diye sormuş konu sahibine. Sanırım annemde bu var. Büyük temizliğe başladık 3 gün önce. Ablam evlendikten sonra odası boş kalmıştı evde kalabalık yapan her şeyi oraya taşıdık. Ama o oda da tıkış tıkış oldu çünkü annem hiçbir şeyi atmıyor. Öyle ki benim gereksiz şeyleri atacağımı bildiği için korkusundan başımdan ayrılmıyor.
Biten veya son kullanma tarihi geçmiş kozmetik ürünlerimi, kullanmadığım şeyleri dolduruyorum bi poşete atması için anneme veriyorum. Bi hafta sonra tesadüfen kilerde buluyorum o poşeti. Asla atmıyor kadın evden bir şey. Son kullanma tarihi geçmiş diye anlatıyorum anca öyle kurtulabiliyoruz fazlalıklardan.
Bu seferki temizliğimizde baştan konuştum "bak anne ömrümüz boyunca kullanmayacağımız şeyler var. Atalım bu sefer onları" diye. Kabul etti. Başladık temizliğe, zibilyon tane biblo, milyarlarca gereksiz süs eşyası ve dahası var sonuç olarak hiç birini atmadık sebebi de şu, annemle babam iki yıl önce ayrıldılar. Annem hepsinde anıları olduğunu söylüyor.
Ben artık temizlik, ev düzeni falan yapmaktan sıkıldım çünkü bu kadar eşya varken bi hafta içinde darma duman oluyor ev. Annemin bu halinin çözümü var mı? Yardımcı olur musunuz bana?
Benim annem kabul ediyor biriktirdğini ama birseyi atsam desem neredeyse ağlayacakEleştiriyi asssla kabul etmiyor. Bu yaptığın normal değil dediğimde ben önüme gelen her şeyi atmak istemekle suçlanıyorum. Neredeyse tek tartışma konumuz bu. Psikoloğu kabul etmez yani. Geçici çözümünüz mantıklı ama eve geldiğinde annemin kalbi buna dayanır mı bilemiyorum
Ben de anneme diyorım ki ben bu evden neler attım haberin yok:)))))Benim annemde de var o ya. Yeni tv masasi aldi, eskisi duruyor. Yeni zigon aldi, eskisi duruyor daha neler... Evin her tarafi kucuk kucuk biblo sahte cicek gereksiz bir suru ivir zivir. Onlarin temizligine de yetisemiyor, her taraf toz. Bir ara delirdim artik, bahar temizligi yapiyoruz ama isim bitmiyor bu fazlaliklardan. Elime battal boy posetleri aldim basladim doldurmaya. Ay o lazim bu lazim... Dinlemedim lazim olursa soylersin yenisini alirim. Bak gorursun bi lazim olsun sorucam sana dedi. Cope poset poset ivir zivir attim, tasi tasi bitmedi. Annem neredeyse gozleri dolacak. Eski esyalari da bahceye attim kirilsin da umidi kalmasin diye. Sonuc olarak ev oyle bir ferahladi ki.
Inanir misiniz 10 sene gecti biri bile lazim olmadi. :) Bugunlerde yine bir temizlik yapasim var.
Yoğurt kovası benimki de saklıyor:)))))Ay onları söylemeyi unutmuşum. Yoğurt kovası, peynir kutusu...
Ben annemden dolayı mı bilmiyorum ama evden bir şeyler çıkınca o kadar mutlu oluyorum ki anlamsız bi huzur kaplıyo içimi. Mutfak çöpü bile olsa. Belki bende de bi hastalık vardır
Off yazınızı okurken içimden bir şeyler aktı gitti. Ben de evden poşet poşet ıvır zıvırın çıktığı günleri görebilecek miyim bir günBenim annemde de var o ya. Yeni tv masasi aldi, eskisi duruyor. Yeni zigon aldi, eskisi duruyor daha neler... Evin her tarafi kucuk kucuk biblo sahte cicek gereksiz bir suru ivir zivir. Onlarin temizligine de yetisemiyor, her taraf toz. Bir ara delirdim artik, bahar temizligi yapiyoruz ama isim bitmiyor bu fazlaliklardan. Elime battal boy posetleri aldim basladim doldurmaya. Ay o lazim bu lazim... Dinlemedim lazim olursa soylersin yenisini alirim. Bak gorursun bi lazim olsun sorucam sana dedi. Cope poset poset ivir zivir attim, tasi tasi bitmedi. Annem neredeyse gozleri dolacak. Eski esyalari da bahceye attim kirilsin da umidi kalmasin diye. Sonuc olarak ev oyle bir ferahladi ki.
Inanir misiniz 10 sene gecti biri bile lazim olmadi. :) Bugunlerde yine bir temizlik yapasim var.
KesinlikleEger sizde varsa bende de vardir cunku banada bir rahatlama hissi geliyor.Ev çok karişık geliyor buzdolabimizin ustu bile sekerci dukkani gibi.Gereksiz fotograflar,incik cinciklar...Sanirim biz az esya cok huzur diyoruz seninle
O derece mi yaPsikolog bir arkadasim bunun temelinde güvensizligin yattığını söylemişti. Anneniz farkinda olmadan kendine duvar oruyor
Hahahahha vallahi annemi gördüm ya. Teki kaybolmuş çorapları atmadı geçen. Tam 1 poşet ağzını bağladı poşetin sakladı yer silerim bunlarla ben tek kullanımlık diyor. Ki eminim yer falan silmeyecek onlarla çünkü evde en az 10 paket açılmamış toz bezi tarzında şey var. Oof of çöp eve dönüşücek ev yakında.A
hahaha aynı seyi yasıyoruz bu ara
Cocuklugumdan beri annem bizi sade düzenli bir evde buyuttu o kadar takıntılı idi ki
Evde fazlalık hiçbirsey olmazdı
Annemler bir ay içinde tasınacaklar
Ben de yardıma gdiyorum arada
Annem de yanımdan ayrılmıyor:)))
Gecenlerde ayagı kırılmıs yardıma gttim o gün hiç kalkamıyordu 8 poset esya attım
Boncuklar biriktirmiş , yünler, saklama kapları, belki koca bir dolap kumas topları var
Kavanozlar bir de annemde hastalık var 75 kg annem
Zatıflayacahım diye senelerdir 36-38 beden begendiği kıyafetleri alıyor ama zayıflamıyor.
Etiketli duruyor dolabında
Anne bunu atalım diyorum ben onla birsey yaparım diyor:)
Ben onu kullanıyorum diyor.
Delirme asamasındayım ben de sürekli kvga ediyorız:)
Sizi en ii ben anlarım sanırım
Annem de ben gbi cook sadece ve dğzenli idi bu duruma nasıl geldi bilmiyorım son 5 senedir burda
Gecen gtmiş dükkanın birinden el aleti cantası almıs :))) napıcaksın bunu dedm içine ipliklerimi koyucam dedi:)))
Çorba tencerem vardı kenarı kırılmıs atıcam diye ayırmıstım kenara almıs onu evine götürmüş çiçek dikerim içine diye:)))
Hssır ipleri biriktiriyor sepet yaparım diye ama yapmıyor:)))
Bugün metal kapağa benzer bi şey buldum banyo dolabini temizlerken. Belki gerekli bi şeydir diye anneme gösterdim aldı elimden "aa ben de bunu ariyodum" dedi "ne ki o" dedim düşündüü düşündüüü bulamadı. Hayır aradığı falan yok çünkü onu. Sonra attırmadı aldı gitti. Böyle anlattıkça gerçekten bi psikologla görüşmesi gerektiğine emin oluyorum ama mümkün değilBen de anneme diyorım ki ben bu evden neler attım haberin yok:)))))
Lazım olacak olsa anlardın di mi diyorum :)))))
Gecen bişi lazımm oldu dılabı bi actım bi
Poset kurdela biriktirmiş:)
Hani şu çikolataların üzerinde sarılı gelir ya
Kaç kavanoz düğme biriktirmiş:)))
A
hahaha aynı seyi yasıyoruz bu ara
Cocuklugumdan beri annem bizi sade düzenli bir evde buyuttu o kadar takıntılı idi ki
Evde fazlalık hiçbirsey olmazdı
Annemler bir ay içinde tasınacaklar
Ben de yardıma gdiyorum arada
Annem de yanımdan ayrılmıyor:)))
Gecenlerde ayagı kırılmıs yardıma gttim o gün hiç kalkamıyordu 8 poset esya attım
Boncuklar biriktirmiş , yünler, saklama kapları, belki koca bir dolap kumas topları var
Kavanozlar bir de annemde hastalık var 75 kg annem
Zatıflayacahım diye senelerdir 36-38 beden begendiği kıyafetleri alıyor ama zayıflamıyor.
Etiketli duruyor dolabında
Anne bunu atalım diyorum ben onla birsey yaparım diyor:)
Ben onu kullanıyorum diyor.
Delirme asamasındayım ben de sürekli kvga ediyorız:)
Sizi en ii ben anlarım sanırım
Annem de ben gbi cook sadece ve dğzenli idi bu duruma nasıl geldi bilmiyorım son 5 senedir burda
Gecen gtmiş dükkanın birinden el aleti cantası almıs :))) napıcaksın bunu dedm içine ipliklerimi koyucam dedi:)))
Çorba tencerem vardı kenarı kırılmıs atıcam diye ayırmıstım kenara almıs onu evine götürmüş çiçek dikerim içine diye:)))
Hssır ipleri biriktiriyor sepet yaparım diye ama yapmıyor:)))
Bence bu bölümün adı bir derdim var yerine bir OKB'm var olmalı. Zira buraya yazan herkes OKBAnneniz OKB
:))))))))Bugün metal kapağa benzer bi şey buldum banyo dolabini temizlerken. Belki gerekli bi şeydir diye anneme gösterdim aldı elimden "aa ben de bunu ariyodum" dedi "ne ki o" dedim düşündüü düşündüüü bulamadı. Hayır aradığı falan yok çünkü onu. Sonra attırmadı aldı gitti. Böyle anlattıkça gerçekten bi psikologla görüşmesi gerektiğine emin oluyorum ama mümkün değil
Ahahahhahah:)))Makrome ipi var bizim evde
30 senelik
Abajur yapcakmis
Hahahaha ceviz kabuğu tam olarak hayatın hangi bölümünde lazım olurmuş ki şifalı bi şeyler deneyecek belki de :):))))))))
Söylemeye utanıyorum ama ben gecen arka balkonuna el attım
Pazardan kabuklu ceviz almıs
Kırıp içlerini ayıklamıs
Kabuklarıni da koca bir posete koyup saklamıs lazım olur diye:))))))
Ben annem banyoda falanken hoooop atıyorum çöpe
Ben evlerine gttikten snr çöpünü kontrol ediyo bazen beni arıyo çok kötüsün sen diyor:))
Ben tek benim annem böle sanıyordum
Sizinki hep mi böyleydi bnmki son 2 senede oldu
Teki olmayan çoraplar mi :))))Hahahahha vallahi annemi gördüm ya. Teki kaybolmuş çorapları atmadı geçen. Tam 1 poşet ağzını bağladı poşetin sakladı yer silerim bunlarla ben tek kullanımlık diyor. Ki eminim yer falan silmeyecek onlarla çünkü evde en az 10 paket açılmamış toz bezi tarzında şey var. Oof of çöp eve dönüşücek ev yakında.
Kaynatınca birseye ii geliyormusHahahaha ceviz kabuğu tam olarak hayatın hangi bölümünde lazım olurmuş ki şifalı bi şeyler deneyecek belki de :)
Vallahi ben de bi tek benim annem sanıyodum konu açana kadar. Hayır hep böyle değildi ya da yaşı ilerleyince arttı bilemiyorum
Ahahahhahah:)))
Ne zaman yapacak acaba:))))
Bnm annemde poset poset hiç açılmamıs yünler var
Bir torba şiş var
Gözlüksüz gözü görmuyor annemi en son 20 sene evvel görmüşümdür örgü örerken , verdir miyor biirine
Şimdi annemler ev yaptırdılar öok buyuk güzel bir villa
Oraya tasınacaklar apartman dairesinden
Annemin depolama alanı daha da artacak onun korkusu sardı beni
Ben evliyim aynı evde yasamıyorız ama gttiğimde illa ondan birseyleri cope atıyorım :)))
Yörsanın ayran şişelerini de biriktirmiş plastık şişe :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?