Annemin hamile olduğunu öğrenmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi scbc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

çocuğunuz var mı bilmiyorum ama insanların çocuk yapma konusundaki motivasyonu zaten yalnız kalmamaktır. Ben de ileride kalabalık bir ailem olsun çok istiyorum mesela. Ve 40 yaş gibi emeklilik günümü doldurup tekrar çocuk yapmak en çok istediğim bir şey. Bu istek neden size garip geldi ki?
Beni bu konuda anne açısından rahatsız eden şey bir kızını daha doğru düzgün yetiştirememiş okutmamış erkenden evlendirmiş. Kaynanasına kocasına ezdiriyor. Daha çocuk yapıyor. Onu da 17 18 yaşında kocaya salmaz umarım.

(Konu sahibinin kötü yaşantısına göre evet sosyoekonomik düzeyi düşük gibi duruyor bu yine de çocuk sevincine engel değil. Çocuğun hayatta ihtiyacı olan tek şey sevgi ve sağlıklı psikolojideki ebeveynler)

Size ne peki benim ne dusundugumden ve uslubumdan ben konu sahibi icin yaziyorum dusunduklerimi. Sizin gönlünüzü hos etmek icin degil. Alintilayip durmayin. Kizini cocuk yasta evlendiren bir ailenin 43 yasinda kazara hamile kalan bir kadinin zekasini ve maddi durumunu tabiki sorgularim. Sasirdigim yok yalniz kalmamak icin cocuk yapmak bencillik diyorum. Insanlarin dusunmeden yasayabilmelerine sasiriyorum. Cocuk oyuncak degil onun da bi zihni bir benligi var yaşamak oyle güzel laylaylom bisi de degil ayrica.

İstemiyorsanız cevap yazmazsınız, ne demek alıntılayıp durmayın? Gönlümü hoş etmenizi beklediğim fikrine nerden kapıldınız? Ayrıca istediğimi yazmakta özgürüm bir başkası da beni alıntılamakta özgür eski üyesiniz ama unuttunuz galiba burası bir forum sitesi. Çocuğun ne olduğunu biliyorum benim de çocuğum var. Bir gün düzgün konuşmayı öğrenebilirseniz ki sanmıyorum bu yaşa kadar öğrenememişsiniz çünkü o zaman karşılıklı iki insan gibi fikir alışverişinde bulunabiliriz. İyi forumlar size

şimdi konu sahibi kaynanam hamile diye açsaydı yorumlar çok farklı olurdu eminim.

Benim teyzem de benden 7 ay büyük sadece . Umarım en kısa zamanda siz de güzel haberi alırsınız

Bazen hiçbirşey anne ve babanın istediği şekilde ilerlemiyor kaç tane tanıdığımız kız eğitim hayatını kendine sunulan imkanları bırakıp kaçarak aileyi hiçe saydı.Hatta bu yaz komşumuzun kızı 18 girdiği hafta kaçarak evlendi okul hayatı gayet parlak bir kızdı yaktı kendini hayatını bitirdi aileye ise susup kabullenmek kaldı yeterki kızlar vizyonlu olsun gerisi boş.

evet öyle bir şey de var çocuğun karakterinde bitiyor olay ne yaparsan yap.

Sağlık emekçisi Otrera kendi bayramında banlandi

Tip bayramı kutlu olsun arkadaşın ve herkesin

Neyse bende kaçar

ay geldimmmm ahahahaha,çok tatlısınız çok teşekkür ederim
Polemik yasak, benim de zalimliğimin tescili, kuralları bayramda bile uygularım.
Mune hanımın ne kadar hakkaniyetli olduğuna yıllardan beri şahidim.

diyebilecek bir şeyim yok çünkü dün birazcık sinirlerime hakim olamayıp polemiğe girdim gerçekten

bunca senedir ilk kez yaşadım,çok kötüymüş grileşmek

neyse dün deşarj oldum, kendi bayramımda sakinleştim geldim,artık yine uslu bir üyeyim

------------------------------

bu arada dünden beri şu etiketlerinize bakıp kahkaha atıyorum Mune hanım,vallahi çok tatlısınız, hahahahahahha, insan size nasıl kızsın

Ya uza. Sacma sapan laf salatasi yaptigin.

Şu yaşta çocuk mu yapılırmışmış, yok efenim çocuk evlendirmiş çocuk yapmışmış gibi cins cins yorumlar yapanlar herhalde çocuk yapmada karar merci oluyor. Pardonda bir kadının hangi yaşta çocuk yapıcağına hangi zihniyetle hadd ile karışılıyor. İsterse 50 yaşında çatır çatır yapar. Size mi düştü tasası? Keyfi ister yapar. Çocuk sevmek büyütmek ister yapar sizene ? Bir kadının yatak odasına doğurganlığına hangi akla hizmet burun sokuluyor Evlada mı düştü anne babasının ne zaman nasıl çocuk yapma işlerine karışmak kafalara bak

Okuduğum en anlamsız ve BOŞ bir yorum!.. Eğitim ile fakirlik ne alaka?! Eğitim para ile alınmıyorum sanırım. Öyle olsaydı şayet, zengin yani elit kesimin çocukları bugün en iyi yerlerde olurdu. Münevver karabulutu canice öldüren kişi, bu ülkenin zenginleri arasındaki bir ailenin oğlu idi. Ama maddi imkanlara sahip olması ona canilik yapmamayı öğretememiş değil mi?!.. Bu arada her üniversite okuyanda gerçek manada eğitim almış oluyor mu sizce? Bana göre Hayır! Şayet öyle olsaydı, Eski hakim olan ve hakimliği bırakıp şimdilerde avukat olan aynur göçmen, sırf oğlunun tüm hatalarını bertaraf etmezdi değil mi ama?!.. Bu arada eğitim parayla olsaydı şayet, köy ve kasabalarda kıt kanaat geçinen ailelerin çocukları okuyamazdı. Ben nice eğitimli aileler tanıyorum ama çocukları okuyamamış. Emniyet müdürü olan bir tanıdığım var. Oğlu üniversite kazanamadı. Polislik sınavına girdi onuda kazanamadı. En sonunda para ile okuttular. Benim eşim asgari ücretli çalışıyor. Evim kira ve kendi yağımızda kavrulmaya çalışan bir aileyiz. Kızımı dershaneye göndermedim. Evde çalıştı ve Sınavda ilk 3 bin girdi. Ankara hukuk fakültesini kazandı. Sizin gibi düşünceye sahip insanlara göre, bizim gibi ailelerin çocukları parasız olduğu için eğitim alamaz. Kusura bakmayın ama sizin tezinizi çürütmüş olan milyonlarca insan var bu ülkede!!!....

Kızımı dershaneye göndermedim. Evde çalıştı ve Sınavda ilk 3 bin girdi. Ankara hukuk fakültesini kazandı.
Maşallah yanlış hatırlamıyorsam kızınız hukuk okumak istiyordu zaten değil mi?
Vallahi helal olsun, istediği bölümü kazanmayı başarmış, yazdıklarınızı okuyunca çok mutlu oldum, evladınıza eğitim hayatında başarılar dilerim

_________

Konu sahibesi bebeği olmadığı için annesinin hamile oluşuna üzülmüş olabilir, duyguları için bir şey diyemem ama her şeyde bir yaş sınırlaması bizim ülkeye has mıdır?

Evlilik için yaş sınırı belirliyoruz, kayınvalide olma yaşı var mesela, sonra çocuk doğurma yaşı.
Evet, belki bir yaştan sonra çocuk doğurmanın anne ve bebek için tıbbi riskleri vardır, çocukla jenerasyon farkının fazla olması, anne babanın vefat etme olasılığının daha yüksek olması vb ama kızı/gelini dururken anne/kayınvalidenin hamile kalması olacak iş değil diyerek yaştan ve anne/kayınvalide olmalarından dolayı ayıplamak doğru değil bence.

Bir biz ayıplıyoruz böyle şeyleri sanırım, özellikle de kadınları ayıplıyoruz, bu yaştan sonra baba mı olunur denmiyor, İngilizlerin belgesellerini seyrediyorum İngiltere'nin kırsalında yerleşmiş kısıtlı imkanlarla yaşayan ailelerin 6-7 çocuğu var, anneleri 45-50 yaşında kucağında 7. çocuğu, babaları 50 yaşını çoktan devirmiş.

Evladı için evladının çocuğunu doğuran kadınlar da var, bir haberde denk gelmiştim 51 yaşındaki kadın kızının çocuğunu doğurmuştu bu arada kadın yabancı değil Türk, böyle yapınca düşünceli anne, kendi çocuğunu doğurunca düşüncesiz anne olunmuyor bence.

Kızımın hayali Ankara Hukuk Fakültesini kazanmaktı. İlkokulda hedefini belirlemişti.Hukuk Fakultesi ama, sadece ve sadece Ankara hukuk fakultesi olacak diyordu yıllardır.( Her ne kadar ben zerre istemesem de, onun tek hayaliydi.) Çok Teşekkür ederim güzel dileklerin için

Kafayı çekip mi yazıyorsunuz bu yorumlari ya :)) ben nerde dedim fakir ailenin çocuğu egitimli olamaz diye konuyla ilgisi ne. Kendi kizinin ankara hukuku kazandigini nerde kutlayacagini şaşırmışsin sen haspinallah ya tebrikler neyse.

Anneniz elbet üzülmüştür.Size ama sizde annenize göre daha gencsiniz üzülmeyin şansınız olmuştur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…