• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin hamilelik haberime tepkisi..

Ben annenize hak veriyorum, bakış açısından ötürü size çok değer verdiğinden paniklemiş. Buna takılmak yerine, sebeplerini düşünün, kendisini güvende hissetmesini sağlayın. Onun da hayatta tek yakını sizsiniz. Bir şeyler görmüş, yaşamış, sizin eşinizin ailesi de kadıncağıza güven vermemiş olmalı. Annenizin kötü niyetli olmadığını belirtiyorsunuz, ailenize dahil etmeye çalışırsınız. Ayağınızın ucu taşa değse ilk koşacak kişi annenizdir, gerisi boş. Burada açılan başlıkları okuyunca, insanların evlilik yaşamları, çocukla dışarıda kalanlar vs bize yabancı bile gelse, farklı bir bakış açısı kazanıyorsunuz. Hassassınız, kinlenmeyin ve uzatmayın daha fazla üzülerek.

Benim annem de yaşından ötürü torun istemediğini söylerdi hep. Ama su an sosyal medya hesapları, profil fotoğrafı oğlumla dolu:) video, fotoğraf atmadığım gün beni arayıp neden atmadığım soruyor. Hele bir doğsun ☺️

Annelerimizde bizim gibi insan.Kendilerine göre hayat görüşleri ve doğruları var.Yani sizin hamile kalmış olmanız ona göre sevinç veren bir şey değil demek ki.Ayrıca evliliğiniz yeniymiş galiba.Bebek her zaman mutluluk getirmiyor onu bilin.Çok iyi evlilikler bile sarsılabiliyor çocukla.Anlattıklarınıza bakarsak annenizin söyledikleri birazda tecrübeden kaynaklı.Üslup size yanlış gelmiştir olabilir.Neyse bana kalırsada şuan çok uygun vakit değil.Salgının ne kadar süreceğini bilmiyoruz ,hastaneye gitmek sıkıntı(bu sizin için çok önemli) vs.Bekleyebilirmişsiniz daha...
Zaten karantina olayları başlayınca korunmaya başlamıştık tekrar. Ama çoktan hamile kalmışım bile. Bazen zamanı biz belirleyemiyoruz...

Cnm insanlar çocuklarına kendi bildiklerini dayatmak konusunda hakim olamıyorlar özellikle annelerimiz olan nesil. Bizler muhtemelen ve inşallah öyle olmayacağız. Senin annenin davranışlarını tetiklediği nokta yaşadıkları. Bu boşanma travması onda böyle sirayet etmiş. Senin yazının biryer inde annemi gördüm. İstediği gibi olmayınca desteğini çeker ve çok kırıcı bir şekilde konuşur. Ona göre bu onun en doğal hakkı Asla doğru bulmamakla beraber bunu onun doğrusu kabul edip niyetiyle değerlendirmeye çalışıyorum. Mümkün olduğunca icesellestirmiyorum

Annemin çocuklara bakış açısı biraz farklidir. Cocuk yapmanın zor bir şey olduğunu, çocuklu insanlara acıdigini cocuk yapmanin gereksiz oldugunu falan söyler hep. Kendisi cok kardesli bir ailede buyumus evlenince de sadece beni dogurmus kardesim yok. Ben 1 yil once evlendim. Bir süre önce de hamilelik haberi aldım. Evliliğinin ilk zamanları bazı sıkıntılarımız oldu ailelerle. Annem eşimin ailesini hiç sevmiyor. Cocuk haberini öğrendiği zaman demediğini bırakmadı. Benim için üzüldüğünü, bebek bile olsa karşı tarafla asla gorusmeyecegini soyledi. Neredeyse iyi b... yedin dedi. Lafi oraya getirdi. Bana uzun uzun moral bozucu paragraflar yazdi cogunu okumadan silmek zorunda kaldim. Moralimi cok bozdu. Soyledigime pisman oldum. Ama elbet ogrenecekti. Babamla 9 - 10 yıl önce ayrıldılar zor bir hayatı oldu onu anlıyorum ama bu müdahalesi ve kolay kalp kırıcı tavrı beni deli ediyor. Cevremde görüyorum kızlarını destekleyen ne güzel anneler var... benim babam hayatımda değil benimle görüşmüyor, annem de bana böyle davranıyor. Kolum kanadım kırık hissediyorum.... o pek sevmedigim esimin ailesi bile mutlu. Yardım etmeye koşmaya hazir tavırları var ama insan en çok annesinden bekliyor merhameti.
Nekdr saçma annenizn yaptığı insan torunu oluyo diye sevinmeli aksine annemizin psikolojik rahatsızlığı var bence yaptığı çok sacma

Annemin çocuklara bakış açısı biraz farklidir. Cocuk yapmanın zor bir şey olduğunu, çocuklu insanlara acıdigini cocuk yapmanin gereksiz oldugunu falan söyler hep. Kendisi cok kardesli bir ailede buyumus evlenince de sadece beni dogurmus kardesim yok. Ben 1 yil once evlendim. Bir süre önce de hamilelik haberi aldım. Evliliğinin ilk zamanları bazı sıkıntılarımız oldu ailelerle. Annem eşimin ailesini hiç sevmiyor. Cocuk haberini öğrendiği zaman demediğini bırakmadı. Benim için üzüldüğünü, bebek bile olsa karşı tarafla asla gorusmeyecegini soyledi. Neredeyse iyi b... yedin dedi. Lafi oraya getirdi. Bana uzun uzun moral bozucu paragraflar yazdi cogunu okumadan silmek zorunda kaldim. Moralimi cok bozdu. Soyledigime pisman oldum. Ama elbet ogrenecekti. Babamla 9 - 10 yıl önce ayrıldılar zor bir hayatı oldu onu anlıyorum ama bu müdahalesi ve kolay kalp kırıcı tavrı beni deli ediyor. Cevremde görüyorum kızlarını destekleyen ne güzel anneler var... benim babam hayatımda değil benimle görüşmüyor, annem de bana böyle davranıyor. Kolum kanadım kırık hissediyorum.... o pek sevmedigim esimin ailesi bile mutlu. Yardım etmeye koşmaya hazir tavırları var ama insan en çok annesinden bekliyor merhameti.
Benim yasadigimla ayniii😔

Esinizin ailesini neden sevmiyorsunuz eş ailesi olduğu için mi ?
Onlardan destek alabilirsiniz

Esinizin ailesini neden sevmiyorsunuz eş ailesi olduğu için mi ?
Onlardan destek alabilirsiniz
düğünden başlayarak çok sıkıntı yaşadık. Dugun konusunda çok yalan söylediler. Bana asla bir şey takmadılar, eşime sürekli akıl vermeye kalktılar sevgisizce davrandılar vs... Bi ara boşanmanızı bile istediler. Eşim geç de olsa onları susturup bana sahip çıktı sonra aramız düzeldi. Destek istesem verirler lakin onlara bir sıcaklık hissedemiyorum hala.. Zaten eşim bana yetiyor.

evet ağır olmuş
ama annenizin de zor bi hayati olmuş bazı şeyleri tecrübe etmiş
1 yıllık evlisiniz bebek için erken olduğunu düşünüyordur belki
Hayirlsii olsun
annedir o
eşinize de anlatmayın bnce bu olanları sonra eline koz vermiş olursunuz

Genelde bebek dogunca isler degisiyor. Benim annem de hamileligimi duyunca uzuntuden az daha aglayacakti. Cok zorlanacaksin, hasta olacak, uyumayacak vb. siralamisti. Hayal kirikligina ugradim ben de sizin gibi.. ama simdi bakiyorum kadin hakliymis cidden de zormus. Anneme gelince suan cok duskun torununa, cok seviyor. Bence sizinki de cok sevecek. Sadece cocuk buyutmenin ne kadar zor oldugunu hatirlayip sizin icin endiselenmis olabilir.

Bir de zannetmeyin ki hamile kalan tum kadinlarin annesi havalara ucuyor, hemen yardimlara kosuyor.. Cogu zaman her koyun kendi bacagindan asiliyor. Bakin mesela burdaki konulari da aratip dogumda annesinden destek goremeyen veya lohusa haliyle annesinin triplerini ceken bircok kadin gorebilirsiniz.

Ben de illa çocuk yap diye ısrar eden annelerin çok iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Biliyorsun işte zorluğunu çocuk olacaksa da günün birinde hemen yap diye ısrar neden. Benim annem böyleydi mesela. Şimdi de ikinciyi de yap 3.ye karışmayacağım diyor yok daha neler. Annenizi kötü niyetli bulmadım ben.

Çocuk sadece iyi giden bir evlilik için yapılmaz. Yanlış pencereden bakıyor, bakmamak lazım. Ölümlü dünya burası ve evlenirken sonsuza kadar süreceğinin garantisini kimse kimseye vermiyor. İşte bu yüzden kadınlar okumalı ve meslek sahibi olmalı diyoruz. Doğurduğu çocuğa kendi başına da yetebilmeyi göze alarak yapılır bebek. Sorunlar her evlilikte olur sen sen ol bundan sonra evliliğinde ne yaşarsan yaşa annene anlatma huzurun için. Ve annende psikolojik destek alsın. Herkes aynı hayatı yaşamak zorunda değil. Bebek bakımı zor evet ama hep bebek kalacak hali yok.

Annem bana karşı çok sevgi doludur. Ama onun istemedigi sekilde ilerledigimde destegini geri ceker bazı kendince fikirleri var ve direkt suxgeclemeden söyler problem bu
Aynı annem 😂takılma sakın olur öyle ben ilk hamile kaldığımda annrme söyledim hıh bi o eksikti iyi halt ettin dedi o düşükle sonuçlandı üzüldü neyse oğlumun haberini verdim yine sevinmedi sonra hep bana tek çocukta kal dedi bende 5 yıl sınra hamike kaldım anneme nasıl söyleyecem diye kırk takla attım söyledim çok erkendi sen kendin yıpranacaksın kocan bekar gibi geziyo şu haline bak dedi inan bana haklıydı doğumdan sonra çok yıprandım keşke annemi dinleseydim diyorum bazen göremediklerinizi görüyolar ama şuda bi gerçek bizi bu kadat sevmemiştir kızıma bayılıyo balım diye seviyo bi kere bana demedi 😂

Annenize sakin kızmayın
İnanın iki evladım var onları canımdan öte seviyorum o kadar emek verip büyüttüm
Canını anne ver deseler veririm
Fakat fakat su varki inanın bende aneniz gibi düşünüyorum bazı şeyleri
Hemen çocuk sahibi olmak çok yıpratıcı çocuk büyütmek bakmak çok zor
Bakım açısından kolay ama onun sorumluluğu heleki şu devirde inanılmaz zor
Bebek duaunurken bin kere düşünmek ve her şartın uyması lazim.onun için sizi desteklememistir.

Sıfır beklenti sonsuz mutluluk. Eğer ailenizin istemediği bir evlilik yaptıysanız ve önceden annenizin tavrını biliyorsanız niye beklentiye giriyorsunuz. Siz kendi başınıza da güçlü Olabilirsiniz. Annenizin onaylamadığı kararları aldığınızda kendiniz göğüsleyin. Bebekle ilgili olumsuz bir şey söylediğinde duymazdan gelip kendi hayatınıza bakın.

:)))Bakiyorum da,anneyi bir cok kisi anlamis:))
Ama eger kayinvalidesi konu sahibinin esine "iyi ...yediniz" deseydi seyreylerdik gümbürtüyü:D
"Munasebetsiz,cocugun yüzünü bile gosterme,kv degil mi hep ayni" larla dolardi burasi:issiz:

Ben annenize hak veriyorum, bakış açısından ötürü size çok değer verdiğinden paniklemiş. Buna takılmak yerine, sebeplerini düşünün, kendisini güvende hissetmesini sağlayın. Onun da hayatta tek yakını sizsiniz. Bir şeyler görmüş, yaşamış, sizin eşinizin ailesi de kadıncağıza güven vermemiş olmalı. Annenizin kötü niyetli olmadığını belirtiyorsunuz, ailenize dahil etmeye çalışırsınız. Ayağınızın ucu taşa değse ilk koşacak kişi annenizdir, gerisi boş. Burada açılan başlıkları okuyunca, insanların evlilik yaşamları, çocukla dışarıda kalanlar vs bize yabancı bile gelse, farklı bir bakış açısı kazanıyorsunuz. Hassassınız, kinlenmeyin ve uzatmayın daha fazla üzülerek.
Peki ya kayinvalidesi ayni cumleyi kursaydi?
Oglum sorunlariniz var,vaktimiydi bebegin deseydi?
Yatakodasina da karisamaz denirmiydi,denmezmiydi?
Simdi oglan annesisiniz belli diyecekler icin soyleyeyim,evet oglum var fakat ayni zamanda gelinim simdilik,insaftan adaletten yanayim,cifte standart hic hos durmuyor...

Peki ya kayinvalidesi ayni cumleyi kursaydi?
Oglum sorunlariniz var,vaktimiydi bebegin deseydi?
Yatakodasina da karisamaz denirmiydi,denmezmiydi?
Simdi oglan annesisiniz belli diyecekler icin soyleyeyim,evet oglum var fakat ayni zamanda gelinim simdilik,insaftan adaletten yanayim,cifte standart hic hos durmuyor...

Neden alınganlık gösterdiniz ki? Tek başına oğlan büyütmüş, kocası tarafından terk edilen, kızın ailesi problemli ise burada “anne” olduğu için aynı şeyi yazardım.

Burada kadın eğer sıkıntı görmese karşı tarafla alakalı yorum yapmazdı.

Her şeyi geçtim, evlenir evlenmez çocuk yapmak mantıklı değil. Büyüklerden birisi biz böyle yapsak ve uyarsa ben buna üzülmem, yatak odama karışıyor demem.

Sizin yarın bir gün çocuğunuz böyle sıkıntılı bir aile ile evlenir, içinize sinmezse, gelininiz hemen hamile kalırsa siz destek verin. Farklı düşünceler olması normal değil mi?

Back
X