annemin kardeşime olan davranışları

Maddi durumunuz elveriyorsa 1+1 bir aparta ciksaniz olmaz mı?Bu iş bittiğinde bir de yardım ettik diye gururlanirlar.Olmuyorsa gitmeyi bilmek lazım herkesten ve herşeyden

Durumunuza üzüldüm. Bulunduğunuz şehirdeki sosyal yardımlaşma vakfına başvuru yapın belki kira desteği alırsınız. Geçici süre eşyalı apart tutarsınız birkaç ay kira desteğiyle ödeyebilirseniz apartta kalırsınız

Tek maasla ev acmak gercekten cok zor, toplu para lazim. Yerinizde olsam kredi cekemiyorsam yakinim olam birinden borc isterdim, borcu altina endekslerdim, misal 60gr altina tekabul eden borç gibi. Eve yerlesip duzen kurunca her ay elimden geldigince odemeye calisirdim. Tabi sizinde işe girmeniz lazim. 2021den beri ayni seyi yaşıyorsanız bir yerde sıkıntı var demektir

Konu sahibinin hem bebeği var hemde ikinciye hamile. Bu şekilde işe giremez ki.
Konuyu okuyunca çok şaşırdım.

E madem istenmediğiniz yerde duruyorsunuz, çöpü siz cikartin, çocuğa da laf etmeyin. Sessiz sessiz durun evde, süpürge falan yapın arada. Neden huzursuzluk çıkartıyorsunuz ki?
Ben de şu an işsizim, ablam hem kocasiyla çocuğuyla bize yerleşse hem de "git çalış,ne işin var evde, çöpü dök,eve katkin yok" falan dese "kimin evinde kime laf ediyorsun" derdim. Eve katkı dediğiniz allahbilir üç kuruş paradır. Çünkü hatri sayılır bir para olsa tek göz eşyalı ev tutardiniz. Verdiğiniz üç kuruş parayken üç kişi eve yerleşip bir de tek asalak kardeşinizmis gibi çocuğa 'git çalış,ise yara' diyorsunuz. Kim olsa gıcık olmaz mı? Siz zor durumdasiniz, siz çalışın o zaman, bir işe yarayin. Psikolojide de adı var ya, siz kendinizde eksik bulduğunuz şeyi resmen kardeşinize yansıtmış, öfkenizi ondan cikariyormussunuz.
Bu arada ben kesinlikle ailenizi savunmuyorum. Öz çocuğuna beddua eden, hakaret eden kişi anne bile değildir benim gözümde. Ama onları degistiremeyeceginize göre siz kendinzii değiştirin..ne var yani bir çöp, atın gitsin bunca kavga hakaret isiteceginize. Sigara mi içiyor? Zıkkım içsin, parasını sizden mi istiyor? Ne karisiyorsunuz çocuğa? Dağdan gelip bagdakini kovmaya da gerek yok

Annen de olsa bir yerden sonra bir yanın el oluyor. Madem insanların düzenine gittiniz uyum sağlayın. Daha önce kaynanadaydınız o bundan beterdi. En son seni kapı dışarı etmişlerdi elinde çocuğunla akşam vakti, o kocan da onlara uymuştu.

ben hamileyim koca çöpü ben çıkartamam. ailem bem öz ailem birsürü para harcatıp odasından çıkmıyor ordan burdan borç bulup yaşamaya çalışıyorlar ablam öğretmen ve aileme para veriyor oda kızıyor çalışmamasına babamda kızıyor geçinemiyorlar çünkü bizede gelin diyen onlardı bize para verin eve geçmeyin diye

Fazla kalmayın sizde orada.

Bence siz zor durumdasınız şuan. Hem bebek , hem hamilelik , üstüne eşinizin iş durumu da net değil, kenarda birikiminiz de yok gibi.
Bu şartlar altında kardeşinize çalış diyerek huzursuzluk yaratmayın derim. Bırakın, diyecekse anneniz desin. Siz derseniz göze batar gibi o evde. Kardeşiniz iki laf etse zorunuza gider, ama çekip gidecek durumda değilsiniz.
İyisiyle kötüsüyle orada kalıyorsanız, anneniz bir şekilde sahip de çıkıyor sayılır. Bence idare edin.

Çöp atmak çok sıkıntılı bir şey değil, sıkıntınız yoksa siz atın. Hamilelik engel değildir sanırım. Yani ben dışarı çıkarken atıyorum şahsen. Basit ev işlerine yardımcı olabilirsiniz.

'Eşim beni isten cikartti'
'esim bir duzen kurmadi ki'
'evimiz duzenimiz yok bakcaz deniycez olcak inşallah ama ikinciye hamileyim'
Düşünsenize, size madem bir duzeniniz, güvenceniz yok ne diye 2. Cocugu yaptin dese kardeşin... İste onun gibi düşün.

Valla biz salagiz herhalde, ev kur, duzen kur, birikim yap, çalış çalış çalış, 7 yil gecsin acaba hazir mıyız diye düşünüp anca 1 tane çocuk yap.

Bilmiyorum ya... Cidden algilayamiyorum artık...

Eşim beni isten cikartti'
Aynı adam kadını kendini bile zerre sevmeyen istemeyen piskopat anasının dibinde tutmaya çalışıyordu, ben burdayım sen de buradasın, erkek nerdeyse karısı da orda olur diye. Şimdi gelinen nokta, içgüveysilik.

Ay yazarken yanlışlıkla gondermeye bastim daha mesaj bitmeden. Devami da var mesajimin. Tanimiyorum uyeyi ama, ben kim naparsa yapsın cocuk tarafinda oldugm icin çıldırıyorum artık bu lafları duydukca... Tahammul edemiyorum..

İki taraf da yanlış davranmış. Oraya para verip kalıyorsanız annenizin de sacmasapan davranma hakkı yok. Siz başkasının evinde kalıyorsanız da o evin sakinlerine karışma hakkınız yok. Yani ne denebilir ki eli ayağı tutan iki insanın ben bı sekilde ekmeğini kazanabileceğini düşünürüm hep başkalarının dibinde durmaya calismissiniz, kendinize bile bakamazken çocuk yapmışsınız. İkinci çocugu kazaya bırakmayın derim. Ya ordan hemen ayrılın ya da sorun çıkarmamaya calisin

Şey.... 2. De var yolda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…