Hayatınız korku filmi gibi,Allah size sabır versineşim işten çıkartıp bizi köye götürdü köyde kaynanam çocuğumu ve beni evden attı yani kalacak bir yerim yurdum yok
Konu sahibinin hem bebeği var hemde ikinciye hamile. Bu şekilde işe giremez ki.Tek maasla ev acmak gercekten cok zor, toplu para lazim. Yerinizde olsam kredi cekemiyorsam yakinim olam birinden borc isterdim, borcu altina endekslerdim, misal 60gr altina tekabul eden borç gibi. Eve yerlesip duzen kurunca her ay elimden geldigince odemeye calisirdim. Tabi sizinde işe girmeniz lazim. 2021den beri ayni seyi yaşıyorsanız bir yerde sıkıntı var demektir
Konu sahibinin hem bebeği var hemde ikinciye hamile. Bu şekilde işe giremez ki.
Konuyu okuyunca çok şaşırdım.
E madem istenmediğiniz yerde duruyorsunuz, çöpü siz cikartin, çocuğa da laf etmeyin. Sessiz sessiz durun evde, süpürge falan yapın arada. Neden huzursuzluk çıkartıyorsunuz ki?evet eşim olacak kişi bana bir düzen kuramadı herşeyi mahvetti bizi daha çok borca sürükledi herkese yük olduğumuzun bende farkındayım ama elimden birşey gelmiyor bir ayın sonuna evimi ayıracağım inşallah
ben hamileyim koca çöpü ben çıkartamam. ailem bem öz ailem birsürü para harcatıp odasından çıkmıyor ordan burdan borç bulup yaşamaya çalışıyorlar ablam öğretmen ve aileme para veriyor oda kızıyor çalışmamasına babamda kızıyor geçinemiyorlar çünkü bizede gelin diyen onlardı bize para verin eve geçmeyin diyeE madem istenmediğiniz yerde duruyorsunuz, çöpü siz cikartin, çocuğa da laf etmeyin. Sessiz sessiz durun evde, süpürge falan yapın arada. Neden huzursuzluk çıkartıyorsunuz ki?
Ben de şu an işsizim, ablam hem kocasiyla çocuğuyla bize yerleşse hem de "git çalış,ne işin var evde, çöpü dök,eve katkin yok" falan dese "kimin evinde kime laf ediyorsun" derdim. Eve katkı dediğiniz allahbilir üç kuruş paradır. Çünkü hatri sayılır bir para olsa tek göz eşyalı ev tutardiniz. Verdiğiniz üç kuruş parayken üç kişi eve yerleşip bir de tek asalak kardeşinizmis gibi çocuğa 'git çalış,ise yara' diyorsunuz. Kim olsa gıcık olmaz mı? Siz zor durumdasiniz, siz çalışın o zaman, bir işe yarayin. Psikolojide de adı var ya, siz kendinizde eksik bulduğunuz şeyi resmen kardeşinize yansıtmış, öfkenizi ondan cikariyormussunuz.
Bu arada ben kesinlikle ailenizi savunmuyorum. Öz çocuğuna beddua eden, hakaret eden kişi anne bile değildir benim gözümde. Ama onları degistiremeyeceginize göre siz kendinzii değiştirin..ne var yani bir çöp, atın gitsin bunca kavga hakaret isiteceginize. Sigara mi içiyor? Zıkkım içsin, parasını sizden mi istiyor? Ne karisiyorsunuz çocuğa? Dağdan gelip bagdakini kovmaya da gerek yok
Fazla kalmayın sizde orada.21 yaşında olan bir erkek kardeşim var bilgisayar bağımlısı odasından hiç çıkmaz. sadece yemekten yemeğe çıkar birde sigarası bitince. biz eşimle 1 aydır annemgilde kalıyoruz eşim iş buldu şehirde 2 ay deneme süreci var para verip yanlarında lalmayı teklif ettik zaten para yönünden dardalardı. annem oturur ben ev işi görerim çocuğuma bakarım onalarayük olmamaya çalışırız. benim derdim kardeşim işe vermek istesek çalışmaz hep bir bahanesi var annem hep onu savunuyor eşim 12 saat çalışıyor neden çöpü erkek kardeşim dökmeliymiş eşime neden demiyormuşum bir bardağını bile kaldırma ortalığı dağıtır topla diyince annem yine bana bağırır durmadan sigara alıyor eve katkın yok diyorum alma sigara annem yine bana bağırıyor bugün geberiğin kalksın öl geber diye bana bağırıyor neden çöpü dök demişim kardeşime. geçen ay askeriye sınavına girdi geçti ama alacaklarmı o bile belli değil deprem oldu alımlar durduruldu şimdi kardeşime ne desek ben ölecem ben şehit olacam diyor. annem durmadan eşime laf ediyor bulundukları şehirde başka kalacak yerimiz yok iş kesinleşsin evimizi göçümüzü alır geliriz dedik annemin evinde iyice sığınç hissetmeye başladım bana tavsiye verirmisiniz
Aynı adam kadını kendini bile zerre sevmeyen istemeyen piskopat anasının dibinde tutmaya çalışıyordu, ben burdayım sen de buradasın, erkek nerdeyse karısı da orda olur diye. Şimdi gelinen nokta, içgüveysilik.Eşim beni isten cikartti'
Ay yazarken yanlışlıkla gondermeye bastim daha mesaj bitmeden. Devami da var mesajimin. Tanimiyorum uyeyi ama, ben kim naparsa yapsın cocuk tarafinda oldugm icin çıldırıyorum artık bu lafları duydukca... Tahammul edemiyorum..Aynı adam kadını kendini bile zerre sevmeyen istemeyen piskopat anasının dibinde tutmaya çalışıyordu, ben burdayım sen de buradasın, erkek nerdeyse karısı da orda olur diye. Şimdi gelinen nokta, içgüveysilik.
Şey.... 2. De var yolda..İki taraf da yanlış davranmış. Oraya para verip kalıyorsanız annenizin de sacmasapan davranma hakkı yok. Siz başkasının evinde kalıyorsanız da o evin sakinlerine karışma hakkınız yok. Yani ne denebilir ki eli ayağı tutan iki insanın ben bı sekilde ekmeğini kazanabileceğini düşünürüm hep başkalarının dibinde durmaya calismissiniz, kendinize bile bakamazken çocuk yapmışsınız. İkinci çocugu kazaya bırakmayın derim. Ya ordan hemen ayrılın ya da sorun çıkarmamaya calisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?