• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin kardeşimle mesajlaşmaları

Aile yapınız nasıl bilmiyorm ama annem bunu dese alınmazdım
Zamanında benim dogumlarimda ne yaptılarsa kardeşlerim e de onu yapmak istiyorlar .

2009 yılında iki tane ata lira yapmak onlar için kolaydı .şu durumda babam kardeşim için aylardır para biriktiriyor 2 ata lira yapabilsin diye.. belki bu yüzden veryansın etmiş olabilir annen de..hani eskiden kolaydı ama şu an birikim yapmak çok zor :(

2 kardessiniz sanirim o zaman da çalışıyorsanız siz de kardeşinize bilezik takabilirdiniz onun kırgınlığı var sanırım iğneyi kendimize çuvaldız başkasına
Anneniz yanınızda size bakıyor emekli maaşı da malûm çeyrek bile maaşının yarısı neredeyse.. konuşma kaba olsa da söyledikleri doğru

Mesajlarınız için teşekkür ederim. Abartıyorsun diyenler için haklı da olabilirsiniz ama kardeşim evlenirken bütçem gereği nişanında çeyrek düğününde tam altın taktım diye annem kalkıp bana bir bilezik takabilirdin kardeşin o senin az oldu taktığın diyen insan. Mesele bana gelince bir çeyrek yeter kıyafete bile gerek yok diyebiliyor. Bunları düşündükçe çok üzülüyorum demek ki diyorum annem bana karşı olan hislerinde samimi değil. Beni bir çeyreğe bile layık görmüyor görev icabı takıp geçeyim diyo. Öpüp de başına koysun demesine çok alındım ben onun altınında parasında değilim durumum gayet iyi ihtiyacım da yok çok şükür elleriyle bir takım kıyafet seçip alsaydı bunu da çok beğendim torunuma aldım deseydi çok daha mutlu ederdi beni. Kaldı ki söylenmez böyle şeyler ama 2 senedir evden çalışıyorum her ay maaşımla eline harçlığını veririm bişeye ihtiyacı olursa kullansın diye babamla ikisinin telefon faturalarını öderim bir yere gittiğimiz zaman ellerini ceplerine attırmam demek ki diyorum beni kullanıyorlarmış.

Emin ol konu sahibi Burda bunu diyen Annen degil de kayinvaliden olsaydi burada ortaligi toz duman ederdi KK Hanimlari. Ama Anne diyince hmmmm neyseeeee havalarina giriyor hepsi her Zaman.
Annen evet Sana deger vermiyor, deger verse soruldugunda bu sekilde degil cok daha farkli bir dille derdi. Kim bütcesi gönlü neye yetiyorsa onu yapar

Acil olarak annene olan harcamalarini Kes, cocuguna birikim yap

Annenizin uslubu cok cirkin. Kirilmakta haklisiniz. Bir ceyrek yeterli demenin bin turlu yolu var bu kadar cirkin bir sekilde ifade etmesine gerek yoktu. Ama ne yapilabilir bilmiyorum en iyisi duymazdan gormezden gelmek. Bebeginize odaklanin ve ailenize maddi anlamda muhtac olmadiginiz için cok sukredin.

Mesajlarınız için teşekkür ederim. Abartıyorsun diyenler için haklı da olabilirsiniz ama kardeşim evlenirken bütçem gereği nişanında çeyrek düğününde tam altın taktım diye annem kalkıp bana bir bilezik takabilirdin kardeşin o senin az oldu taktığın diyen insan. Mesele bana gelince bir çeyrek yeter kıyafete bile gerek yok diyebiliyor. Bunları düşündükçe çok üzülüyorum demek ki diyorum annem bana karşı olan hislerinde samimi değil. Beni bir çeyreğe bile layık görmüyor görev icabı takıp geçeyim diyo. Öpüp de başına koysun demesine çok alındım ben onun altınında parasında değilim durumum gayet iyi ihtiyacım da yok çok şükür elleriyle bir takım kıyafet seçip alsaydı bunu da çok beğendim torunuma aldım deseydi çok daha mutlu ederdi beni. Kaldı ki söylenmez böyle şeyler ama 2 senedir evden çalışıyorum her ay maaşımla eline harçlığını veririm bişeye ihtiyacı olursa kullansın diye babamla ikisinin telefon faturalarını öderim bir yere gittiğimiz zaman ellerini ceplerine attırmam demek ki diyorum beni kullanıyorlarmış.
Bende alınırdım çok haklısınız. hamilesiniz çok birşey demek istemiyorum ama anneniz sizi çok da önemsemiyor bence üzgünüm.

Bende hamileyim, annemin kardeşimle böyle bir konuşmasını görsem şahsen doğumda yanımda olmasını bile istemeyebilirim. Benim kimsenin altınında eşyasında gözüm yok, insan manevi destek istiyor öncelikli olarak.
Emekli maaşıyla geçiniyorum oğlum elimden geleni yaparım maalesef şu şartlarda çeyrek takabilirim yazabilirdi. Öpüp de başına koysun ne demek? Çok ağır bence.. Başka bir probleminiz varsa ondan kaynaklı olabilir ama hiç bir sebep yokken de böyle yazılmaz, yazılıyorsa ortada bir sebep vardır.

Anneniz yüzünüze böyle bir şey demez mi?
Bizim aramızda bu tar espriler döner anne bak torunun sünnet oldu altınımız nerde. 100 lira takarsam öp başına koy gibi. Bu çok absürt değil. Kardeşinizle arkanızdan konuşması size biraz ağır gelmiş. Hamilesiniz fazla duygusalsınız. Ama kötü niyet olmadığını düşünüyorum.
Siz keyfinize bakın etrafı boşverin.

Herkese iyi geceler.

3 gün sonra ikinci çocuğumu doğurucam inşallah annem yanımda kalmaya geldi yardımcı olabilmek için erken doğum riskim var çünkü. Hiç yapmam aslında ama telefonunda erkek kardeşimle olan whatsapp konuşmalarını okudum. Kardeşim ablama doğumda ne takalım sence diye sormuş annemde çeyrek yeter bir de kıyafet alırsınız ona bile gerek yok demiş. Kardeşim sen ne takıcaksın diye sormuş annemde ben bir emekli maaşıyla geçinen insanım çeyrek takarsam öpüp de başına koysun diye cevap vermiş. Ya o kadar canım sıkıldı o kadar moralim bozuldu ki gece gece hiç bir şey takmasalar bu kadar üzülmezdim ama annemin tutup da böyle konuşması yok öpüp de başına koysun demesi falan hamilelikten mi duygusal davranıyorum sizce dokunsalar ağlayacak gibiyim.
Kırılmakta haklısın, hiç okumasaydin msjlari. Bence annenin takacağı çeyreği kesinlikle kabul etme ,senin bir emeklin var kesinlikle olmaz de, ben böyle yapardim

Bizim gibi ortadogu ülkelerinde genellikle erkek çocuklarına düşkünlük çok oluyor. Erkek cocugunu kayırma,onun çıkarını düşünme daha çok oluyor. Ne yazık ki bu durum annelerde daha belirgindir. Ve bu durumu ogluslarina göstermek için her fırsatı değerlendiriyorlar.kiz çocuğu otekilestiriliyor.
Emin olun böyle sayısız örnek gördüm.
O yüzden kişisel algılamayın. Coğrafya ile alakalı. Ne kendiniz üzülün Ne de annenizi uzun.
Ben olsam şöyle yapardım.
Anne şimdi torunun oluyor ya sakin Ne yapacağım derdine düşmeyin. Emekli halinizle Ne yapacaksın bana.
Kardeşim eğer sana sorarsa o da sakin birsey yapmasın e mi canım benim derdim
Yüzüme bir tebessüm yerleştirerek.

Annenizin üslubu nasıldır normalde?
Kendi annem için gayet üzüleceğim bir konuşma tarzi olurdu, sizinki de normalde kardeşiniz için falan böyle konuşacak biri değilse, kırılmaktan haklısınız.

Evet pek yakışmamış annenizin üslubu.

Bu biraz da erkek evlat düşkünlüğü ile de ilgili olabilir mi..

Oğlana her şey yapılsın, en iyisi en güzeli olsun. Kardeşine al , kardeşine yap, tak . . .
Kiza gelince amaan öff ne gerek var, boşver.

Böyle insanlar o kadar çok var ki.
Sorsanız anne bu nedir , üzüldüm deseniz .

Sizden daha çok mağdur olur eminim, oturur ağlar. Tansiyonu falan çıkar.
Ben senin için buradayım , sana geldim . Sen nankorsun. Kıymetimi bilmiyorsun falan hemen konuyu başka yöne çeker .

Yani genelde böyle annelerin ortak özelliği hep haklı olmaları , mağdur olmaları 😏

Boşverin.
Bundan sonra sizde çok fazla verici olmayın.

Evladınız da sağlıkla hayırlısıyla kucağınıza almanızı dilerim . 🤗🥰

Errrkek çocuğunun çok harcamasına kiyamamis. Ben olsam ikisinin de aldığı çeyreği kabul etmem . Açık açık kimsenin taktiği çeyreği öpüp başımın üstüne koyacak değilim çok şükür derim . Telefon faturalarını falan da ödemeyin errrrekk evladı ödesin .

Yapmayacaksın güzel kardeşim yapmayacaksın.
Ben çok ağır şeyler yaşadım daha yeni yaşattılar ve artık eşim sana saygı duymayan kimse ile görüşmeni istemiyorum dedi.

Benim yaptıklarımı bilen ve bana karşı tutumlarını bilen arkadaşlarım bile pes etti. Artık üzme kendini dediler.

Yanlız şunu söylemeden geçemeyeceğim. (Evlat ayrımını iliklerine karar çocukluğumdan beri yaşamış bi insanım, maddi imkanım olduğu için; maddi olarak destek olmayı bi kenara bırakın yağdırdım yağdırdım. Ellerini ceplerine atmayı bırak cüzdanına değdirmedim parmaklarını. Aklına ne gelirse kıyafetinden, gezmesine…
Yok hala evlat ayrımını iliklerime kadar yaşıyorum. Artık olay başka boyutlara vardı. Bana karşı saygı da duymamaya başlamışlar, kendi istekleri doğrultusunda bana hakaretler, tutumlar yazsam bitmez.)
İki cocugumda da annem asla kardeşlerimin ne takacağına ne alacağına asla müdahale etmedi. Ve yapabileceklerinin en iyisini yapsınları istedi.

Doğum ölümle kucak kucağa gelmek ve yeni bi hayat başlıyor. İnsan bereketi ile gelsin mantığında yapabileceğinin en iyisi sunar.

Herkese iyi geceler.

3 gün sonra ikinci çocuğumu doğurucam inşallah annem yanımda kalmaya geldi yardımcı olabilmek için erken doğum riskim var çünkü. Hiç yapmam aslında ama telefonunda erkek kardeşimle olan whatsapp konuşmalarını okudum. Kardeşim ablama doğumda ne takalım sence diye sormuş annemde çeyrek yeter bir de kıyafet alırsınız ona bile gerek yok demiş. Kardeşim sen ne takıcaksın diye sormuş annemde ben bir emekli maaşıyla geçinen insanım çeyrek takarsam öpüp de başına koysun diye cevap vermiş. Ya o kadar canım sıkıldı o kadar moralim bozuldu ki gece gece hiç bir şey takmasalar bu kadar üzülmezdim ama annemin tutup da böyle konuşması yok öpüp de başına koysun demesi falan hamilelikten mi duygusal davranıyorum sizce dokunsalar ağlayacak gibiyim.

Anneninizin takıldığı noktalara bak ya. Hiçbirşey takmasın kinli gibi konuşmuş halbusen sevinçli olması gerekirdi.

Back
X