• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annemin korkusu

morciveert

e ben ne yapayım şimdi?
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2023
1.815
618
43
Merhaba.
Annem yağmurdan çok korkuyor. 60 yaşında kadın yağmur yağdığında çocuk gibi oluyor. Evleri müstakil olduğundan evde yatamıyor çok ses geldiğini söylüyor. Abimlere gidiyor.
Psikologa randevu aldım görüşecek. Ama bir faydası olur mu bilmiyorum. Sizin çevrenizde böyle olan varmı? Sizce ne gibi yardımım olabilir

Bende yağmurdan değil ama gök gürültüsünden çok korkarim yasim 40 dayandi gök gürültusu olsun telefona kadar kapatırım yıldırım falan düşer de çeker diye

anksiyetesi olabilir bize mantıksız gelen şeyler onun için son derece mantıklı oluyor kendimden biliyorum yanı kaygılandıgında sakinleştirmek için arayabilirsiniz ve yahut yanında olabilirsiniz

olur dimi? ilaç kullanmak istemiyor açıkcası bende istemiyorum inşallah anlatarak bir çözüm bulabilir kendiside cok rahatsız hiç memnun degil bu durumundan ama elimde degil diyor
Ilac kullanmasi gerekirse kullansin su pskiyatri ilaclarina ocu gozuyle bakmayin hayat kalitesini artiriyor nasil midemiz basimiz icin kullaniyorsak bunuda kullanalim

Dünyadaki en güzel şeylerden biri yağmur yağarken sıcak bir Bergamud çayı sıcak battaniye güzel bir film yada kitap
Anneniz için üzgünüm
Belki ev değiştirse apartman dairesi daha mı iyi olur
Çocukken yaşadığı bir travma olabilir
Uzman yardımı tabiki
Herkesin sorunu ayrıdır yağmurdan korku aynı olsa bile

olur dimi? ilaç kullanmak istemiyor açıkcası bende istemiyorum inşallah anlatarak bir çözüm bulabilir kendiside cok rahatsız hiç memnun degil bu durumundan ama elimde degil diyor
Geçmiş olsun, randevu almışsınız zaten psikolog yardımı iyi gelecektir 🙏 eskiden beri mi böyleydi yoksa sonradan gelişen bir korku mu?
Geçmişe dayalıysa çocukluğunda yağmurla ilgili kötü bir anısı olabilir.

olur tabiki ama doktor psikiyatriye de gönderirse ilaç almaktan çekinmeyin
birçok insan içiyor ilaç öcüüüüü gibi bakmayın psikiyatri ilaçlarına :)
böyle yaşamasından 1000 kat iyidir

Geçmiş olsun, randevu almışsınız zaten psikolog yardımı iyi gelecektir 🙏 eskiden beri mi böyleydi yoksa sonradan gelişen bir korku mu?
Geçmişe dayalıysa çocukluğunda yağmurla ilgili kötü bir anısı olabilir.
Evet çocukluğunda anısı var. Anneannem her yağmur yağdığında ağlarmış. Kardeşi yağmur yağınca şimşek esnasında çarpması sonucu vefat etmiş, ona ağlarmış yani. Annemde korkuyor diye ağlıyor sanıyormuş.
Bunu anlat psikoloğa dedim, bakalım inşallah faydası olur.

Evet çocukluğunda anısı var. Anneannem her yağmur yağdığında ağlarmış. Kardeşi yağmur yağınca şimşek esnasında çarpması sonucu vefat etmiş, ona ağlarmış yani. Annemde korkuyor diye ağlıyor sanıyormuş.
Bunu anlat psikoloğa dedim, bakalım inşallah faydası olur.
Bence de kesinlikle anlatmalı, muhtemelen yağmurdan korkma sebebi bu :(
Bir uzmanın bilgi ve birikimine sahip değilim olamam da fakat gördüğüm bildiğim kadarıyla çoğunlukla korkularımızın temelinde geçmişte yaşanmış bir olay, belleğimizin derinliklerine atıp unuttuğumuz bir hadise oluyor.

İnşallah faydalı olacaktır, tekrar geçmiş olsun 🙏

Back
X