Annemin kurduğu cümle... Diğer konumda bana kızmıştınız oysa...

Teşekkür ederim sağduyulu yorumunuz için. İnanın ben işimde sevilen, elinden her türlü iş gelen, evliliği ve iş hayatını kıvıran başarılı bir kadınım, kötü bir evlat da değilim. Ama bunu sadece ailem görmedi! Senelerce... Yani demişssiniz ya " sana güvenelri artacak" diye, işte güvenleri bir türlü artmıyor çünkü şu an zaten en mutlu olmaları gereken zaman. Dünya iyisi bir eşim var, namuslu, çalışkan bana güzel günler yaşatıyor iki senedir. İşimiz gücümüz evimiz her şeyimiz tam, saygıda zaten kusurumuz yok. E bir anne baba ne ister daha ? Ama yok bizimkiler durmak bilmiyor işte....

İlk evliliğimde keyfi bozdurmadım ki ben bunları , bana gene gelmiş bunu söylüyor

sen de madem yatırım yapacaksın önceden söyleseydin değeri düşecek bir şey takmayın diye.
yani bir hayat bu belli olmaz. özel 1 tane annen takar belki, ondan sonra hala, teyze vs ne gerek var özel yapım takmalarına.

Kuzenimin ailesi böyle. Uzak değil ha halamlar babamın ablası yani. Kıza öyle bir güven verdiler ki şu hayatta tek kıskandığımdır. En basitinden biz beraber ehliyet kursuna başladık babam - sen yapamazsın beceremezsin araba kullanmayı derken bunun babası aldı götürdü trafikten uzak alana ders verdi saatlerce ve hep onore edildi bu kız. Hostes oldu sanki atomu parçaladı gibi sevindiler alkışladılar, ben terfi aldım 4 sene önce babam bir hayırlı olsun demedi.. Eee bunlar unutulmuyor işte...

ya amaçları satmasın kolunda kalsın,arkasından kaynanamda satacağını bilseydim bileziklerin arasında çeyreklerden bi bilezik yaptırmış onu yaptırmazdım dedi..artık dayanamadım bilseydim takılan tüm altınları çerçevede sergilerdim dedim ne diyeyim..

Annene artık, koskoca kadın olduğunu, ilk evliliğinde yaşananların geçmişte kaldığını, o dönem çok savunmasız ve yaralı olduğun için yanlış davrandığını söyle. Özeleştiri yap yanında. Siz haklıydınız, o dönem çok zayıf davrandım de. Egosunu okşa

Fakar artık kaç yaşında kadınım. O kadar şeyden sonra yeni bir evlilik yaptım. Eşimi seviyorum, sorumluluk sahibi, bana da değer veriyor. Ama her şey insanlar için. Artık ilk evliliğimdeki hataları yapmam, mantıklı düşünüyorum. Eğer aksi bir durum olursa da eskisi gibi yıkılıp, üzülmem. Ben bundan sonra kimsenin desteğine ihtiyaç duymadan kendi ayaklarım üzerinde durabilirim. O yüzden sende benim özel hayatıma saygı göster ve aynı evde yaşadığımız zamanlardaki gibi sürekli hayatımla ilgili sorular sormaktan vazgeç. Artık evli bir kadın olarak benimde sınırlarım var her konuda de.

Bunu şirin bir şekilde ve sevgiyle söyle. Sonrasında yine sorarsa bunları konuşmuştuk anne, lütfen biraz geri dur dersin. Bir süre sonra alışacaktır emin ol.

bizim de hiç öyle değildir. bir tek annem annesinden kalma ağır bir şey taktı. geri kalan düz ve satılınca değeri düşmeyen şeyler. senin kvalide falan yine özel bir şeyler yaptırmış, benim kıl gibi 14 ayar bir şey taktı kpeder. neysee diyorum.

ipekçim taktı da noldu taktıklarını fazla fazla verdik,nerden verdin diye mi sordu Allah aşkına,taktıklarını bozdurduk ta verdik

muhtemelen tek çocuk olduğun için de üzerine çok düşmüşler.
bazen de aileler kendi başarısızlıklarını çocuklarına yüklerler.
ama altın meselesini niye annenle paylaştığını anlayamadım?
hele ki huyunu biliyorsun.evinle evliliğinle ilgili özel konuları ve hatta annenin büyütebileceği meseleleri paylaşma.
ben de rahmetli annemi hergün arardım.aramadığım gün o bana dönerdi noldu aramadın diye:))
ama evle,eşimle ilgili hemen hemen hiçbir meseleyi paylaşmamışımdır annemle.
biliyorum ki abartacak,üzülecek vs.
senin durumunda ise ailen eleştiri oklarını fırlatıyor anında.
mesela benim durumumda ailem asla beni suçlamazdı kesinlikle eşimi suçlarıdı farzı misal evliliğimle eşimle ilgili bir sorun aktarsam:))bu açıdan durumlarımız farklı.
ama ben de paylaşımlarımı dikkatli yapardım onun aklına takılacak bir durum yaratmamak adına.
bu açıdan annen ile paylaşımlarını gözden geçirsen.nasılsın iyimisinden ibaret olsa paylaşımlarınız.
annene kafi gelmez mi acaba.
çünkü bu şekilde üzülüyorsun.

Eşinize çok güveniyorsunuz, Allah yanıltmasın... Siz sanırım hiç kimse ağzına sizi eleştirecek bişey alsın istemiyorsunuz, geçmiş evlilikse sanki ele mi söylemiş size söylemiş... siz annenizi ve babanızı sevmiyorsunuz sanırım.. Ne derlerse batar gibi (eski konuları bilmiyorum varsa daha önemli ciddi bişey yorumumdan dolayı düzeltme yapabilirim, bu konuşulanlara göre yorum yaptım)

Kafam cam kırıklarıyla dolu doktor.
Bu nedenle beynimin her hareketinde düşüncelerim acıyor, anlıyor musun?
Bütün hayatımca bu cam kırıklarını beyin zarımın üzerinde taşımak
ve onları oynatmadan son derece hesaplı düşünmek zorundayım…(Oğuz ATAY)

sanıyorum ki iyileştirmemize fırsat verilmeden yeniden kanatılan yaralar böyle hassaslaştırıyor bizi,
minik bir temasla başa sarıyor, kanıyoruz yeniden...
ben de böyleyim
sürekli güncelliyorum kırgınlıklarımı...

değiştiremeyeceğiniz durum varsa katlanın demicem!
tarzınızı değiştirin
yerinizde olsam her sabah ''seni seviyorum'' yazıp gönderirdim
içinde çok şey saklar...
unuttum, affettim anne, iyiyim, mutluyum anne, başımın çaresine bakıyorum anne....

''bugün de ölmedim anne! ''

viveciğim bence annene özelini hiçbir şekilde anlatma sen rahat edersin sorduğu şeylere hı der geçersin sanırım daha az hırpalanırsın..şahsen keşke ben dilimi tutsam da söylemesem hiçbir şeyi ama bazen yapamıyoruz işte..

Nikahtan sonra altınlarımı kayınvalidemle birlikte kutuladılar kasa için ben görmedim bile neyim ne kadar var. Dediğim gibi mala mülke altına düşkün değilim. Bu sabah " bozdurucam sen saymıştın kaç tanedir tahmini" demez olaydım. Önce bozdurma düştü dedi, duymamazdan geldim dediğim gibi eşim zaten akıllıdır zarar etmez. Sonra gene yazdı mesajı sonrası yazdığım gibi.....

Haklı olarak sitem etmiş yani...
Kızıp alınmış olabilirsiniz ama annenizi ve babanızı görmek istemiyecek kadar büyük bir sorun görmedim ben.

Konularınizi biliyorum
Benim babam da sürekli geçmişi yaşayıp eski hataları yüzüme vurur
O yüzden ilişkimiz duzelemiyor

Bu durumu yaşamayan sizi anlamaz
En iyisi her şeyi anlatmamak

tek çocuksunuz ve annenizle babanıza duyduğunuz nefret.... Onların payına da siz düşmüşsünüz.. neyse ben bişey demiycem, kızgınsınız zaten, ben de payımı almayayım sizden. sevgiler.

Amin cümlemizi yanıltmasın. Eşime güveneceğim elbette güvenmeyeceksem, sevmiyorsam neden evlendim ki :) Konular çok uzun çok da derin, sevmemek imkansız anne babam onlar sonuçta ama kırgınlığım ve yılgınlığım büyük...

tek çocuksunuz ve annenizle babanıza duyduğunuz nefret.... Onların payına da siz düşmüşsünüz.. neyse ben bişey demiycem, kızgınsınız zaten, ben de payımı almayayım sizden. sevgiler.

Nefret etmiyorum ailemden neden edeyim ki ? "Onların payına siz düşmüşssünüz" derken eğer anladığım şeyi kast ettiyseniz size şimdi cevap verirsem beni agresif olmakla suçlarsınız o yüzden susuyorum :)

Nezdinizde sizin gibi konuyu anlamayan arkadaşlardan balıklama dalıp yorum yazmamalarını rica edicem, sanırım bu kadarcık şey beni saldırgan yapmaz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…