- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.006
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
geçmişinde hatalar yapan evlatların anne babaları yeri geliyor bu kadar katı olabiliyor demek ki.
biraz da yaradılış huy meselesi.
kim ana baba evladına tek kelime ettirmez hatasında dahi,kimisi de üzerinde baskı kurar,her yaptığına şüphe ile yaklaşır.
bu açıdan anne baban ile ilişkin biraz sancılı.
annen ise sana hiç itimat etmiyor,hep hata yapacağın şüphesinde belki de.
ama seni bu kadar üzeceğini bilse yine de dermiydi acaba?
kırıldığını paylaşmadın mı annenle.üzüntüne belirtsen üzülmez mi senin adına?
kötü bir evlat değilsindir elbet sen de kendini bu kadar alaşağı etme.
yeni bir hayat kurmuşsun,bu hayatında mutlu olabilmek için gayret et.
anne babanı ise irdelemekten vazgeç.sana bir getirisi olmaz.
sen hayatında mutlu başarılı oldukça,onlar bunu gördükçe sana güvenleri artacak ve belki gün gelecek daha sağlıklı ilişkiler kuabileceksiniz.
mesela ileride bir torun olur bu bi bir anda kaynaşmanızı sağlar sen bile şaşırırsın.
geçmişle kavga hep pahalıya maloluyor canım.götürüsü çok oluyor.
değmez.
ailen kapatamıyorsa sen bi müddet daha mesafeli durarak geçmişi küllenmeye bırakabilirsin.
şu taktıkları altınların geleceğini sorgulayanlara çok kızıyorum benim annemde bozduracağını bilseydim özel yapım bilezik takmazdım dedi kendisi babaannem halam aynı bilezikten taktı neymiş takım olsunmuş eee ne yapacam o zaman hiç takmayıp lafını etmeyeydiniz iyiydi dedim utandılar sustular..
sen de madem yatırım yapacaksın önceden söyleseydin değeri düşecek bir şey takmayın diye.şu taktıkları altınların geleceğini sorgulayanlara çok kızıyorum benim annemde bozduracağını bilseydim özel yapım bilezik takmazdım dedi kendisi babaannem halam aynı bilezikten taktı neymiş takım olsunmuş eee ne yapacam o zaman hiç takmayıp lafını etmeyeydiniz iyiydi dedim utandılar sustular..
Benim eşimin annesi de öyle, üzerine titriyor resmen. İnsanlara da asla laf söyletmiyor. Çocukları hatalı bile olsa konuşturmuyor. Benim annem ise insanların içinde yere yere bir hal olurdu beni. Yemek bilmez, iş bilmez, şöyle sinirlidir, böyle merhametsizdir :)
Anne ama yine de işte...Şimdi aramızda 1000 km var, ben istediğim kadar hayatıma müdahil.
Sizin de başınız sağolsun, anne-babanın kaybı çok zordur eminim....
ya amaçları satmasın kolunda kalsın,arkasından kaynanamda satacağını bilseydim bileziklerin arasında çeyreklerden bi bilezik yaptırmış onu yaptırmazdım dedi..artık dayanamadım bilseydim takılan tüm altınları çerçevede sergilerdim dedim ne diyeyim..sen de madem yatırım yapacaksın önceden söyleseydin değeri düşecek bir şey takmayın diye.
yani bir hayat bu belli olmaz. özel 1 tane annen takar belki, ondan sonra hala, teyze vs ne gerek var özel yapım takmalarına.
Şahane yorum! Bu vesileyle öz eleştirimi de yapayım. Aileme bu denli karışma hakkını ben verdim, annemin " tek evladım sensin sensiz ölürüm" duygu sömürüleri, benim boşanma ardından aşırı güçsüz bir yapıya bürünmem ve ayrı eve çıkamamam sebebiyle bu yüzü ben verdim aileme! Ama artık ayrı bir hayatım var, annem her sabah mesaj bekler, her şeyi sorar, öğrenmek ister. Ben demek ki çok dolmuşum senelerce... Artık dayanamıyorum. Icık ıcık olma limitim dolmuş kimseyle olamıyorum artık!
bizim de hiç öyle değildir. bir tek annem annesinden kalma ağır bir şey taktı. geri kalan düz ve satılınca değeri düşmeyen şeyler. senin kvalide falan yine özel bir şeyler yaptırmış, benim kıl gibi 14 ayar bir şey taktı kpeder. neysee diyorum.ya amaçları satmasın kolunda kalsın,arkasından kaynanamda satacağını bilseydim bileziklerin arasında çeyreklerden bi bilezik yaptırmış onu yaptırmazdım dedi..artık dayanamadım bilseydim takılan tüm altınları çerçevede sergilerdim dedim ne diyeyim..
ipekçim taktı da noldu taktıklarını fazla fazla verdik,nerden verdin diye mi sordu Allah aşkına,taktıklarını bozdurduk ta verdikbizim de hiç öyle değildir. bir tek annem annesinden kalma ağır bir şey taktı. geri kalan düz ve satılınca değeri düşmeyen şeyler. senin kvalide falan yine özel bir şeyler yaptırmış, benim kıl gibi 14 ayar bir şey taktı kpeder. neysee diyorum.
O başka canımipekçim taktı da noldu taktıklarını fazla fazla verdik,nerden verdin diye mi sordu Allah aşkına,taktıklarını bozdurduk ta verdik
muhtemelen tek çocuk olduğun için de üzerine çok düşmüşler.Teşekkür ederim sağduyulu yorumunuz için. İnanın ben işimde sevilen, elinden her türlü iş gelen, evliliği ve iş hayatını kıvıran başarılı bir kadınım, kötü bir evlat da değilim. Ama bunu sadece ailem görmedi! Senelerce... Yani demişssiniz ya " sana güvenelri artacak" diye, işte güvenleri bir türlü artmıyor çünkü şu an zaten en mutlu olmaları gereken zaman. Dünya iyisi bir eşim var, namuslu, çalışkan bana güzel günler yaşatıyor iki senedir. İşimiz gücümüz evimiz her şeyimiz tam, saygıda zaten kusurumuz yok. E bir anne baba ne ister daha ? Ama yok bizimkiler durmak bilmiyor işte....
O başka canım. Zaten sünger gibiler ne kadar versen o kadar çekerler.
muhtemelen tek çocuk olduğun için de üzerine çok düşmüşler.
bazen de aileler kendi başarısızlıklarını çocuklarına yüklerler.
ama altın meselesini niye annenle paylaştığını anlayamadım?
hele ki huyunu biliyorsun.evinle evliliğinle ilgili özel konuları ve hatta annenin büyütebileceği meseleleri paylaşma.
ben de rahmetli annemi hergün arardım.aramadığım gün o bana dönerdi noldu aramadın diye:))
ama evle,eşimle ilgili hemen hemen hiçbir meseleyi paylaşmamışımdır annemle.
biliyorum ki abartacak,üzülecek vs.
senin durumunda ise ailen eleştiri oklarını fırlatıyor anında.
mesela benim durumumda ailem asla beni suçlamazdı kesinlikle eşimi suçlarıdı farzı misal evliliğimle eşimle ilgili bir sorun aktarsam:))bu açıdan durumlarımız farklı.
ama ben de paylaşımlarımı dikkatli yapardım onun aklına takılacak bir durum yaratmamak adına.
bu açıdan annen ile paylaşımlarını gözden geçirsen.nasılsın iyimisinden ibaret olsa paylaşımlarınız.
annene kafi gelmez mi acaba.
çünkü bu şekilde üzülüyorsun.
Eşinize çok güveniyorsunuz, Allah yanıltmasın... Siz sanırım hiç kimse ağzına sizi eleştirecek bişey alsın istemiyorsunuz, geçmiş evlilikse sanki ele mi söylemiş size söylemiş... siz annenizi ve babanızı sevmiyorsunuz sanırım.. Ne derlerse batar gibi (eski konuları bilmiyorum varsa daha önemli ciddi bişey yorumumdan dolayı düzeltme yapabilirim, bu konuşulanlara göre yorum yaptım)
tek çocuksunuz ve annenizle babanıza duyduğunuz nefret.... Onların payına da siz düşmüşsünüz.. neyse ben bişey demiycem, kızgınsınız zaten, ben de payımı almayayım sizden. sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?