Annemin laneti

Kesinlikle insallah konu sahibide biran önce aklini basina toplar yazik gunah el kadar sabi

Benim üslubumdan utanıcağına insanlığından utanmayı dene,ya da anneliğinden utanmayı dene. Utanıcağın çok şey varken benim üslubuma sıra gelmemeli. Ve evet sözümün arkasındayım sevişmeyi çocuk doğurmayı biliyosanız o çocuklara insan gibi mualeme etmek ZO RUN DA SI NIZ!!!!

Cesaretinize hayran kaldım.
Benimde başımdan buna benzer bir olay geçti. Yeni evliydim daha anne olmamıştım. Arkadaşımla caddeden geçerken bir kadın marketin önünde çocuğunu dövüyordu. Başta tepki göstermek istedim. Arkadaşım da karışma şimdi boşver falan dedi. Sonra kadın çocuğu kolundan tutup çeke çeke götürdü. Hala içimde yaradır sizin verdiğiniz tepkiyi verebilseydim bende. Ayrıca son dediğinize katılıyorum sokak ortasında çocuğuna bunu yapan evde, kapalı kapılar ardında neler yapıyordur kim bilir

Konuyu başından beri takipteyim. İlk başta konu sahibini anlamaya çalıştım. Tedavi olması için teşvik edeyim diye düşündüm ama devamındaki yorumları ve verdiği cevapları görünce anladım ki iş öfke kontrolünün olmamasından daha ciddi.
Her zaman derim üslup her şeydir.
Konu sahibi istemediğiniz cevaplar aldıkça iyice çirkinleştiniz ve kendinizle çelişmeye başladınız. Amacınız gerçekten iyi bir anne olmak çocuğuna el kaldırmamaksa gidin tedavi olun, bu yönde kitaplar okuyun, kendinizi değiştirmeye çalışın. Bunları yapmak yerine vaktinizi buradaki insanlara çemkirmekle harcamayın.
Biz iki gün sonra sizi ve konunuzu unuturuz ama evladınız yaptıklarınızın izini ömür boyu taşır. Onda annesinin "laneti" olmasını istemiyorsanız kendinize çeki düzen verin.

İnsanlar çocuğum oldun dıye yaptırmadıgı iğne ilaç kalmıo. Allahım sen yardım et. Ne farkınız kaldıkı?

Allah kızlarınızı size bağışlasın hanımefendi..Tek fiske vurmadıysanız çok şanslılar fakat benim evlatlarımda şanslı..Hatasını bilen ve buna çözüm yolları arayan bir anneleri var..
Çok basit bir çözüm var. Çocuğa vurmamak. Gerekirse kuru ekmek peynir yiyip kendi evinizde yaşamak. Çocuğa kendi özel alanını yaratmak. Kaç gün oldu bu konu açılalı. Aldınız mı bir psikolog randevusu kendinize ya da 3 yaşındaki çocuğunuzu bir pedagoga ya da çocuk doktoruna götürmeyi düşündünüz mü? Bakın götürdünüz mü diye sormadım bile götürmeyi düşündünüz mü yazdım. Tek yaptığınız burada herkese ters cevaplar vermek.

Hep kendinizi anlatıyorsunuz, çocuğun doktora ihtiyacı yok mu? O kadar küçük çocuğun kemiği bile çatlar kendi kendine kaynar. Her kuruma açıkmış eviniz, pardon kayınvalidenizin evi. Sosyal hizmet görevlisine diyebilir misiniz "ya kafasına yüzüne vurmuyorum sadece omzuna ve eline vuruyorum" diye. Söylerim diyebiliyorsanız buyrun ihbar edin kendinizi. Ya da buranın yönetimine adınızı soyadınızı adresinizi yazın, onlar sosyal hizmetlere haber versinler. Anonim olunca atması kolay oluyor.

Keşke bu saldırganlığınızı kaynananız ve eşinize de gösterseniz. Çocuk da dayak yemez siz de ezilmezsiniz. Herkesi azarlıyorsunuz.

Tekrar söylüyorum siz buraya destek almak için geldiniz. Herkes çocuğuna vuruyordur, sadece ben yapmıyorum, küçük hatırlamaz ileride, hem o da kardeşine vuruyor zarar veriyor, hepimiz dayak yiyerek büyüdük şimdi hatırlamıyoruz bile...
Bunları onaylayacak yorumlar okuyup rahatlayacaktınız.

bu durumun çözümü psikiyatris, zor değil siz bir psikiyatriste kızınızda bir pedagoka görünecek zamanla bu sorunu aşacaksınız. arada yorumların birinde anneliği hak etmediğinizi yazmış birisi. kimse kimsenin acılarını bilemez. bilinç altımızda daha doğmadan başlayan kodlamalar var. ister istemez bazı davranışlar bu bilinç altı durumdan kaynaklanabiliyor. lütfen ne kendinize ne evlatlarınıza daha fazla eziyet olmadan bir uzmandan destek alın ki siz ne kadar annenizden nefret etmişte olsanız ona dönüşmeye başladıysanız sizin evladınızda size dönüşecek. siz değişmezseniz evladınız değişmez.

Hanimefendi tesadüfen okudum konu basliginizi. Devaminda kullanicilar gayet hakli olarak sinirlenmisler, boyun büküp hatanizi kabul edeceginiz yerde, bir de aklinizca hocalik tasliyor milleti Allah a havale ediyorsunuz. Hicbir günah Allah katinda, el kadar size "emanet" edilmis bir sübyani dövmek onun bedenine zarar vermekten daha adaletsizce degildir. Toplanip Allah huzuruna ciksak ilk tokatlanan siz olursunuz. O yuzden yok yere horozlanmayin. Kendi kisiliginizi oturtmadan yaralarinizi sarmadan evlenmissiniz dusunmeden kaynana yaninda otururken cocukta yapmissiniz. Sizin hikayeniz bana kendi annemi hatirlatiyor. Annem annesi ve babasi tarafindan sevilmis bir cocuk ama babasini cok erken kaybetmis ve 18 yasinda kendinden yasca buyuk babamla evlenmis kaynana ile yasamamis ama kaynanadan cok cekmis. Ve ayni bu bahane ile beni her gun sabahlara dek döverdi. Benim ilk cocukluguma dair hicbir anim yok. Beynim hepsini ögüttü gitti. Unutmazsam delirirdim cünkü. Isin kötüsü uzun zaman anam beni sürekli "baban yüzünden , babannen yüzünden yaptim cok pismanim, keske ölsem" diye manipüle etti. Kendi aklim erince terapist ile bu konulara calistim ve annemin yaptiginin asla normal olmadigini ögrendim. Evet kaynana ile yasamak zor ve stresli olabilir iyi de guzel kardesim yetiskin yasinda bunu kendin secmissin. zorlayan mi oldu? Daha kendi hayatinizin kontrolunu ve sorumlulugunu alamiyorsunuz bir de cocuk yapiyor ustune ustluk masum evladiniza siddet uyguluyorsunuz, ben yurtdisinda yasiyorum siz benim komsum falan olsaniz ve ben buna sahit olsam sizin cocugunuzu birkac saat icinde elinizden aldiririm. Aklinizi basiniza devsirin psikolojik yardim alin ve cocugunuza ne vurun ne de vurdurun. O masum bir bebek ve annesine güvenmeye annesinden iyi muamele görmeye hakki var!!!!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…