- 10 Nisan 2013
- 1.144
- 1.600
- 333
- Konu Sahibi Coolgirl61
-
Sütte çıkma ak kaşık değilim ama iki kızıma da tek fiske vurmadim hicbir zaman.Eltim hep der sen çok sabirlisin diye.Cunku ben dayak yiyerek büyüdüm annem komşuya kızardı beni döverdi sebebini bile bilmezdim.Haa simdi bana sözü geçiyormu geçmiyor.Sen çok doğrucu davutsun sen der bana. Vurduğunu sonra pişman olduğunuzu siz söylediniz biz demedikki laf ebeliği yapalim.Yolda araba içinde dayak yiyen kadın gördük esimle yine ilk ben kostum eger sütten çıkma ak kaşık değilsem değilim.Ben çocuğumu dövmüyorum..Yazdıklarımı önce anlayın idrak edin sonra yorum yazın lütfen..İdrak etme kabiliyetiniz yoksa boşuna laf ebeliği yapmayın sanki sütten çıkmış ak kaşıkmışsınız gibi..
Benim annem abime kızardı beni gece kapı önüne atardı.dayim karşımızda otururdu kapısını calamazdim korkudan daha çok dövecek korkusu.5-6 yaşındaki bir çocuk babasına hayırlı işler demedi diye dövülür mü ben dövülürdüm ama hemde bileğim gb kalın hali çırpma sopasıyla.
Benim hiçbir kurumdan korkum yok..Zaten korkulacak bişey yapsam buraya kabak gibi yazmazdım dimi.. Allah'ın vermiş olduğu mantık yeteneğini kullanarak yorum yapın..Herkes yurt dışı.... diye başlayan cümleler kurar ya hani.. Ben en çok çocukları ve aileleri kontrol etmelerini destekliyorum
Ah bir kurum tepenize çökse korkudan ne yaparsınız acaba? Allah bildiği gibi yapsın anneniz ile çocuğu dövmenizin alakası ne? Annenin laneti imiş
Sanki kadın kv yanına zorla verdi 2. Çocuğu da onunla yaptınız
Buraya ilk gelişim ve ilk paylaşımım..Kaçacak olsam niye tekrar geleyim..Mantık yaa mantık biraz..Siz daha öncede gelip kaçtınız galiba ya o zmn hamile idiniz demek hiç bir şey değişmemiş.
Allah kızlarınızı size bağışlasın hanımefendi..Tek fiske vurmadıysanız çok şanslılar fakat benim evlatlarımda şanslı..Hatasını bilen ve buna çözüm yolları arayan bir anneleri var..Sütte çıkma ak kaşık değilim ama iki kızıma da tek fiske vurmadim hicbir zaman.Eltim hep der sen çok sabirlisin diye.Cunku ben dayak yiyerek büyüdüm annem komşuya kızardı beni döverdi sebebini bile bilmezdim.Haa simdi bana sözü geçiyormu geçmiyor.Sen çok doğrucu davutsun sen der bana. Vurduğunu sonra pişman olduğunuzu siz söylediniz biz demedikki laf ebeliği yapalim.Yolda araba içinde dayak yiyen kadın gördük esimle yine ilk ben kostum eger sütten çıkma ak kaşık değilsem değilim.
Destek alıcam hanımefendi..Oğlum yaşına girsin çalışmaya başlayacam..ilginize teşekkür ederim..C Coolgirl61 maddi durumunuz sağlık giderlerini karşılamaya yetiyorsa eger destek alın. Çalışma şansınız var mı kayinvalideniz bakarmi en azından evden çıkarsınız psikolojiniz biraz hafifler evlatlarinizi da gün içinde özlersiniz.Es ve kayinvalide ile sıkıntılarınizi bilmiyoruz belki evi de ayırmaya bütçe oluşturabilirsiniz böylece.
Sen mi başka bir canlıya zarar vermedin ? Sana çok şey yazılır da mantığı yok sen o çocuğu harcayacaksin . Allah babasıyla babannesine vicdan versin inşallah elinden alırlar o çocuğu rezil etmezsin daha fazlaBenim öfke kontrol sorunum yok hanımefendi..Hayatım boyunca ne kendime ne de başka bir canlıya zarar vermedim..Bir hata yaptım ve burada sizlerle paylaştım..Kafanızda senaryolar türetmeyin artık..
Öfke kontrol problemim yok hanımefendi..Sakin olun sevgiyle kalın..
Ben çocuğumu dövmedim dövmem de hanımefendi..Lütfen yazdıklarımı düzgün bir şekilde okuyun sonra yargılayın..
Bu cümlenize istinaden yorumladım. Benim için vurmak dövmektir. İlla tekme tokat olması gerekmiyor. Demekki sizin için değilmiş kusura bakmayın. Ayrıca ben sizi yargılamadım. Annelik duygunuzun önleyemediği vurma eyleminin burdaki yorumlarla giderilemeyeceğinden bahsettim. Ancak anladigim kadariyla siz cocuğunuza yaptiginiza değil kendi çocukluğunuza yorum yapmamızı, ona acıyıp teselli etmemizi bekliyorsunuz. Şiddetin derecesi açıklamasi maazereti yoktur. Tabiki insaniz hepimiz cocuk büyütürken zaman zaman geriliyoruz. Durup sakinleşmeyi öğrenmek zorundasınız. Vurmak, bağırmak, dövmek, sövmek siz hangi kelimeyi kullanirsaniz kullanin bunlarin hepsi şiddet demektir. Kelimelere değil çocuğunuza ne hissettirdiginize odaklanın lütfen.Bunun hiçbir mazereti olamaz biliyorum fakat anlık gözüm dönüyor vuruyorum
Bunu Almanyada yapmis olsaydiniz, devlet cocugunuzu elinizden alirdi haberiniz olsunO kadar üzgünüm o kadar yorgunum ki..Belki yazarsam içim bir nebze soğur diye düşünüyorum..Siz hiç anneniz hayattayken annenize hasret kaldınız mı..Hiç başkalarının annelerine özendiginiz oldu mu..
Ben kendimi bildim bileli yani çok küçük yaşlardan beri annem benim için hep korktuğum bir varlık oldu..Ne sıcaktan bir sarılma ne tatlı bir söz ne de ilgi alaka..Uzun yıllar hem psikolojik hem fizyolojik şiddet gördüm..Taa o zamanlar bir karar vermiştim..Ben asla annem gibi bir anne olmayacaktım..
Yıllar geçti ruh eşimi buldum çok severek evlendim ve nihayetinde ben de anne oldum..iki tane dünya tatlısı evladım var..Kızım 3 yaşında oğlum 3 aylık.. Kayınvalidemle birlikte yaşıyoruz ve tahmin edersiniz oldukça stresli bir hayatım var..Bana sorsanız 4 yıllık evliyim fakat 40 yılın yorgunluğu var üzerimde..Ha birde annemin laneti..
Beni üzen yıpratan asıl mesele şu ki ben de kızıma şiddet uygular hale geldim..Bunun hiçbir mazereti olamaz biliyorum fakat anlık gözüm dönüyor vuruyorum o masum yavruma..Sonrası deli gibi pişmanlıklar gözyaşlarım..Artık bu son desem de engel olamıyorum kendime..
Çok üzgünüm çok kırgınım..Hani ben annem gibi bir kadın olmayacaktım..
Bu tamamen sizin elinizde. Ben annemle görüşmüyorum tam 8 yıl oldu belki daha da fazladır. Küçükken dediğiniz gibi bir ilişkim vardı annemle hatta o kadar çok döverdi ki beni ağzımın burnumun kanadığını biliyorum ve annemle hiç güzel anım yok hatırlamaya çalışıyorum belki 1-2 tane o kadar. Bende 5 sene kayınvalimlerle beraber oturdum Allaha şükür kendisi çok iyi bir insan annemden fazla annelik yaptı bana düğünümü kınayı bile hep o yaptı. Bunları niye anlattım benzer yaşamlarımız olmuş be hiçbir şey o küçücük size muhtaç yavruya şiddet uygulamanın bahanesi olamaz. Annenize benzemiyorsunuz aslında ondan gördüğünüz anneliği uyguluyorsunuz zaman zaman istemsiz olarak. Önce kendinizi iyileştirmeniz lazım. Bende anneyim 4 yaşında oğlum var şükürler olsun annem gibi olmadım olmam da. Size annenin duygusal yokluğu diye bir kitap var onu önerebilirim. Geçmişinizle yüzleşip, barışıp, iyilelmenizi sağlıyor. Lütfen okuyun. Yarın öbür gün çocuğunuz da sizden, sizin annenizden bahsettiğiniz gibi bahsetmesin.O kadar üzgünüm o kadar yorgunum ki..Belki yazarsam içim bir nebze soğur diye düşünüyorum..Siz hiç anneniz hayattayken annenize hasret kaldınız mı..Hiç başkalarının annelerine özendiginiz oldu mu..
Ben kendimi bildim bileli yani çok küçük yaşlardan beri annem benim için hep korktuğum bir varlık oldu..Ne sıcaktan bir sarılma ne tatlı bir söz ne de ilgi alaka..Uzun yıllar hem psikolojik hem fizyolojik şiddet gördüm..Taa o zamanlar bir karar vermiştim..Ben asla annem gibi bir anne olmayacaktım..
Yıllar geçti ruh eşimi buldum çok severek evlendim ve nihayetinde ben de anne oldum..iki tane dünya tatlısı evladım var..Kızım 3 yaşında oğlum 3 aylık.. Kayınvalidemle birlikte yaşıyoruz ve tahmin edersiniz oldukça stresli bir hayatım var..Bana sorsanız 4 yıllık evliyim fakat 40 yılın yorgunluğu var üzerimde..Ha birde annemin laneti..
Beni üzen yıpratan asıl mesele şu ki ben de kızıma şiddet uygular hale geldim..Bunun hiçbir mazereti olamaz biliyorum fakat anlık gözüm dönüyor vuruyorum o masum yavruma..Sonrası deli gibi pişmanlıklar gözyaşlarım..Artık bu son desem de engel olamıyorum kendime..
Çok üzgünüm çok kırgınım..Hani ben annem gibi bir kadın olmayacaktım..
Yaşadıklarınız annenizin laneti değil, evlenirken kayınvalide evinde yaşamayı kabul etmeniz yüzünden.Kayınvalidemle birlikte yaşıyoruz ve tahmin edersiniz oldukça stresli bir hayatım var..Bana sorsanız 4 yıllık evliyim fakat 40 yılın yorgunluğu var üzerimde..Ha birde annemin laneti..
İyi bari başına vurmuyormuşsunuz. Kaba etine vurmaktan ne zarar gelir zaten değil mi?Yaşadıklarınıza üzüldüm..Benim yaşadıklarıma benziyor..Yalnız beni burada biranda linç eden şahıslar oldu..Daha ne yazdığımı anlamadan..Ben evladımın yüzüne yada başına hiçbir zaman vurmadım vurmam da hanımefendi..Yaramazlık yapan çocuğa vurulmaz tabiatı gereği tabiki yaramazlık yapacak..Yok yemek yemiyor iştahsız diye vurulmaz hiç kafaya takmadım tek patates kızartması yer..Canı sağolsun buna da şükür..insanlar beni daha fazla gaddar bir şekilde yargılamadan aydınlatayım..Kardeş kıskançlığı var ve çocuğu gördüğü yerde yere çalıyordu başı yere geliyordu yüzünü tirmalamalar..Ben sabredip sonra patlardım..Ama asla yüze başa değil eline omzuna vururdum..Arkadaşlar bir anda tribe girmişler..Yok şikayet etmeler yok elinden çocuğu alsın demeler..Evim tüm yetkililere açık..istedikleri kişilere komşulara sorabilirler..Evladıma bakabilirler herhangi bir şiddet belirtisi var mı..Allah esirgesin..Ben yaptığım hatayı burada paylaştım bununla yüzleşmek istedim..Yapıcı yorum yapanlar da oldu cahil cuheyla laf edenler de..Sorun değil..Ben bir adım attım Allah utandırmasın..
Çocuk döven birinin öke kontrol problemi vardır. Mesela ben çocuk dövmüyorum, daha doğrusu kimseyi dövmüyorum. Çünkü öfkemi birilerine vurarak çıkarmıyorum.Öfke kontrol problemim yok hanımefendi..Gerekli açıklamayı yaptım..
Şu sözünüz bana birşeyi hatirlatti kendinize vurun.... Oğlumun ozel durumu var rehabilitasyona gidiyoruz benim gibi özel çocuğu olan bir anne daha var arkadasim oluyor. Birgün kuruma geldi kafasi morarmis şekilde. Kafana noldu dedim yok bisi dedi soyle dedim bisi olmuş ağlamaya başladı cocuguma vurmamak icin kafami duvara vurdum bazen sabrımı cok zorluyor x dedi.. cocuguna kiyamadi kendine kiydi o gün bu gündür aklimdan cikmaz aklima gelincede boğazım düğüm düğüm oluyor. Herkes dogurabilir ama herkes anne olamaz sözü okadar dogrukiKiziniza uyguladiginiz siddeti annenize mal etmeyin. Benim annemde berbat bir anneydi ama ben oyle olmayacagim dedim ve olmadim. Kayinvalide hizmeti gorurken ayni zamanda 2 cocuga bakmanin acısını bebeginizden degil kendinizden cikarin. Cok bunaldiysaniz cocuga vuracaginiza kendini bir yerden atın. Cocugun sadece fiziksel olarak canini yakmiyorsunuz, ruhunuda yaraliyorsunuz.istediginiz kadar aglayin o cocugun travmasi gecmeyecek
Icim acidi okurken, demekki kafasini morartacak kadar siddetle vurmus. Allah yardimciniz olsun. Uykusuzluk ve yorgunluktan kendimi odaya kapatip hıçkıra hıçkıra bagira cagira agladigim gunler oldu. Yedirmesen acliktan ölecek, temizlemesen pislikten hasta olacak kadar savunmasiz bir canlıya uygulanan siddeti kabul edemiyorum. Nasil ki sinirlenince kocana, kayinvalidene, patronuna, ev sahibine vuracak cesaretin olmuyorsa cocuguna vurma cesaretinde olmamali. Gercekten anne olabilmek cok zorŞu sözünüz bana birşeyi hatirlatti kendinize vurun.... Oğlumun ozel durumu var rehabilitasyona gidiyoruz benim gibi özel çocuğu olan bir anne daha var arkadasim oluyor. Birgün kuruma geldi kafasi morarmis şekilde. Kafana noldu dedim yok bisi dedi soyle dedim bisi olmuş ağlamaya başladı cocuguma vurmamak icin kafami duvara vurdum bazen sabrımı cok zorluyor x dedi.. cocuguna kiyamadi kendine kiydi o gün bu gündür aklimdan cikmaz aklima gelincede boğazım düğüm düğüm oluyor. Herkes dogurabilir ama herkes anne olamaz sözü okadar dogruki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?