Yok sen anlamadın olayı..Beddua değil dilek bu..
Arkadaşım, yaşımız seninle çok da farkli sayılmaz. Bugüne kadar ne bir çocuğa ne bir hayvana en ufak bir zarar verdim, bundan sonra da asla vermem .
Sen facia gibi bir ailenin içine doğduğun için bunu normallestirmissin. Zannediyorsun ki herkesin ailesi böyle. Çocuk dediğin dayak yer. En sakin insan bile bir tane cakmistir çocuğuna... Bu senin normalin.
Ama dünya bu kadar da iğrenç bir yer değil. Benim annem saman alevi gibi, hemen parlayan bir insan. Çok da sinirlidir , kendi sinirine ek tiroid problemi var onu daha sinirli yapan. Bunlara rağmen - çok iyi bir anne de olmamasina rağmen - bize elini kaldırdığını hatırlamam.
Babam kendi babasının annesine vurduğuna tanık olarak büyümus, küçük yaşta yalnız başına büyük şehre gelmis. Ama ne anneme (ki demin bahsettim, annem zor ve kavgacı biridir) ne iki çocuğuna ne de hiç sevmediğimiz birinin on seneye yakın bizim evde yaşayan çocuğuna bir gün, bir fiske vurmadı.
Yani insanlar b.k gibi ailelerden de gelseler bu döngüyü kendi elleriyle durdurabiliyorlar. Babam melaike mi mesela çocuğuna el kaldırmasın. Bilmiyor mu çocuklar simarinca korkutmak için iki tokat savurmayi?
Ama babası gibi olmak istemediği için hal hareketlerine ekstra dikkat edip bizi bu günlere getirdi.
Bir problemin varsa tedavini olursun.
Benim mesela sevgililerime karşı ani tepkilerim olurdu, uyuz olunca saçını falan çekerdim. Adamlar da hiç şikayetçi değildi, naz niyaz sanarlardi. Ama kendime yakıştıramadıgim için kurtulmanın yollarını aradım, yoga nefes terapisi falan gittim, bir şekilde kendimi sakinleştirmenin yolunu öğrendim. Artık ne kadar sinirlensem de birkaç saniye uzaklaşıp 'o hareketi yapınca/o sözü soyleyince ne olacak?' diye kendime sorabiliyorum. Cevabı "anlık bir rahatlama, pesisira daha çok üzüntü ve pismanlik" ise eğer kendime engel oluyorum ve o hareketi yapmıyorum.
Bu mesela öğrenilmiş bir şey benim icin. 7 yıldır da işliyor
Annemin karnından düzgün biri olarak dogmadim ama sevmediğim huylarimi düzeltmek için çabaladım.
Size de tavsiye ederim .