Annemin laneti

Çok teşekkür ederim..Tavsiyeleriniz çok kıymetli..Ben bu başlığı yuhlanmak ya da kendimi acındırmak için açmadım..Sizin gibi yapıcı ve yüce gönüllü insanlar yeni bir umut yeşertti gönlümde.. Gerçekten tekrar teşekkür ediyorum..Destek alıcam ve başardığımı burada paylaşacam..
Rica ederim ama lütfen lafta kalmasın . Psikolojik yardım almak ayıp değil günah değil. İnanın hayata bakış açınız bile değişecek. Hem travmaları çözdükçe geçmişe olan kininiz de gidecek . Şimdiden size başarılar diliyorum . Yolunuz uzun mu sürer kısa mı bilemiyorum ama bu yolculuğun sonu güzellikler getirsin size de ailenize de

Rica ederim ama lütfen lafta kalmasın . Psikolojik yardım almak ayıp değil günah değil. İnanın hayata bakış açınız bile değişecek. Hem travmaları çözdükçe geçmişe olan kininiz de gidecek . Şimdiden size başarılar diliyorum . Yolunuz uzun mu sürer kısa mı bilemiyorum ama bu yolculuğun sonu güzellikler getirsin size de ailenize de
İyiki varsınız..Sizin hayatınızdan da güzellikler hiç eksik olmasın..

Çok teşekkür ediyorum..Minnettarım..Destek alıcam ve başardığımı burada paylaşacam..
Destek aldığınızda nefes alacaksınız tekrar. Kara bulutlar dağılacak. Biraz zaman, çaba ve sabır ile başarırsınız. Önce kendiniz sonra evlatlarınız için bunu yapın. Destek isterseniz buradayız. 🥰

Yok hayır oda yeni üye diye geldi benzer konu ile kacti gitti

Başlarda iyimser yaklaşıp travmatik problemleriniz olduğunu düşünmek "isteyerek" yorum yaptım ama yorumları okudukça farkettiğim birşey var. Anlaşılmak istiyorsunuz ama size tepki veren anneleri anlamayı denemeyi aklınızdan geçirmiyorsunuz bile. Rencide olup, üste çıkma derdindesiniz. Mahçup olup, kendini sorgulamaktır erdem olan. Siz bunu da yapmıyorsunuz ki. Bende bir anneyim ve bir kere cocuğuma vurmadım. Bir ortamda gürültü yaptığında "bak annen döver" esprisi yapıldığında, benim oğlum göğsünü gere gere "benim annem beni dövmez" derdi. Sizin cocuklarınız neden demesin bunu?
Bana tepki veren annelerden biri şeytan diğeri iğrenç anne dedi bana..Bunun nesini anlamamı bekliyorsunuz benden..üste çıkmak ne demek..siz beni anlamamışsınız ki..

.Destek mutlaka alın ama öncelikle Annenizi affedin. Iletişiminiz olmasa bile ruh sağlığınız için affedin.

Ve çocuklarınız dışında kayınvalideye, eşinize.tepkinizi verin. Kendinizi savunun ama kimse için ve hiçbir durum için çocuklarınıza vurmayın. Kimse için çocuğunuzu incitmeyin.

Şu an kendinize söz verin.

Bana tepki veren annelerden biri şeytan diğeri iğrenç anne dedi bana..Bunun nesini anlamamı bekliyorsunuz benden..üste çıkmak ne demek..siz beni anlamamışsınız ki..
Şiddet kendi başına iğrenç veya şeytanca değil mi?
Peki bunu uygulayana söyleyince ne değişiyor? Bu tanımların yakıştığı şiddeti uygulayanda sahibide siz değil misiniz?

Enerjinizi olumsuzluklara ya da sizi şu an anlayamayacak kişilere kendinizi anlatmak için harcamayın. Değişmek istiyorsunuz enerji lazım olacak size. Niyetinizi ettiniz. Her şey düzelecek öyle düşünün. Bebeğiniz küçük. Uyuyup dinlenin çünkü uykusuzluk da gerginlik yapar insanda. Süreçle ilgili gelip buraya yazarsınız. Başkalarına da ışık olursunuz.

Şiddet kendi başına iğrenç veya şeytanca değil mi?
Peki bunu uygulayana söyleyince ne değişiyor. Bu tanımların yakıştığı şiddeti uygulayanda sahibide siz değil misiniz?
Şiddet iğrenç ve şeytanca dediğiniz gibi olsun..Peki psikolojik destek tavsiye edilen anneye bu tarz yaklaşım ne kadar doğru sizce..

çoğu insanın annesinde kızdığı bir huy vardır. herkes bunu kendi çocuğuna yapacaksa kızmasının ne anlamı kaldı o zaman? hiç mi kendinizi yetiştiremediniz, bu hayatta annenizin size öğrettiği ve ya yaptığı şeylerle mi yaşıyorsunuz.. benim annem de beni başkalarıyla kıyaslardı zaman zaman, içimde nasıl kaldıysa yanımda kıyaslanan bir çocuk olduğunda direk tepki gösteriyorum. kendimi yetiştirmesem aynılarını yaparım. kızdığım şeyi yapan insanlardan ne farkım kalır? eğer kv ile yaşamak sizin için sorunsa o konuda da bir adım atın. 3 yaşındaki bir çocuğu da 13 yaşındaki bir çocuğu da döverek hiçbir şeyi çözemezsiniz. gücünüz sadece masum bir bebeğe mi yetiyor yani. ben dahil tedavilerle çocuk sahibi olmaya çalışan bir dünya kadın var burda. o yüzden çok sakin yorumlar beklemeyin

Enerjinizi olumsuzluklara ya da sizi şu an anlayamayacak kişilere kendinizi anlatmak için harcamayın. Değişmek istiyorsunuz enerji lazım olacak size. Niyetinizi ettiniz. Her şey düzelecek öyle düşünün. Bebeğiniz küçük. Uyuyup dinlenin çünkü uykusuzluk da gerginlik yapar insanda. Süreçle ilgili gelip buraya yazarsınız. Başkalarına da ışık olursunuz.
Teşekkür ederim sonunda aynı dili konuşabileceğim insanlar olması ne güzel..minnettarım..

Şiddet iğrenç ve şeytanca dediğiniz gibi olsun..Peki psikolojik destek tavsiye edilen anneye bu tarz yaklaşım ne kadar doğru sizce..
Anlayamadığınız nokta şu arada bir fark yok. Bunu hakeret sayıp şahsınız üzerinden kabullenemiyorsunuz fakat şahsınız üzerinden değerlendirmek yerine uyguladığınız hareketin aslı bu ve bu şekilde damgalalıyor sizi. Yani bu iğrençliğin sahibi sizsiniz. Kimse size hakeret etmiyor. Çirkin olan bir hareketin tanımı ne ise sahibine telaffuz ediyor. Bende size tedavi önerenlerdenim. Ve hiç bir yavruyu şiddete maruz büyümesini istemem. Hakeret olarak algıladığınız şeyleri uyguluyor olmanız çok üzücü.

Konu sahibi öncelikle bu hikayede en çok o yavruya üzüldüm. Ne sen ne bir başkası en çok o masuma.

Buraya konu açtığına göre hala kalbinde bir yerde merhamet ve vicdan var biliyorum.

Çünkü benim annem döver birde aç bırakırdı. Aklımın erdiği saniyeden beri onunla ilgili güzel olan herşeyi silmiş zihnim. Zaten yoktu sanki.

Sadece şiddet uyguladığı ve yaşattıkları geliyor aklima. Ondan tüm kalbimle nefret ediyorum. Öyle nefret ediyorum ki onun hep kötü kalmasını ona acımayı dahi istemiyorum.

Bebeğim 9 aylik. İlk 3 ay o travmalar yüzünden zindan oldu günlerim. Ondan yine nefret ettim. Çocuğumu kabullenemedim.

Annemin senin anneliğini de görürüz. Benim tırnağım olamazsin. Evlen kocan kapiya koyar. G*tveren orospu vs. gibi milyon şey duydum.

Ne oldu yıllar geçti gücü yetmeyince bende bana kaldırdığı eli itince bu sefer diline vurdu. Asla düzelmedi asla.

Şuan türlü psikolojik sorunlarla uğraşan biri oldu. Mide kalp bir sürü hastalığı var. Kendini yedi bitirdi yillarca.

Ben mi ? Ben 28 senedir hala onun açtığı yaraları sarmaya çalışıyorum. Bebeğime karşı uykusuzluk açlık tuvalet ihtiyacimdan öfkelenip kızıyorum bazen sonra sarilip ağlıyorum.

Ona vurmadim, vuracak kadar sinirim bozuldu ama 30 sn birakip onu yan odaya gidip kendimi topladim. Sadece 30 sn tamamen duygumu değiştirdi döndüğümde bana bi gülerdi allahim koklaya koklaya öperdim yavrumu.

Şükür o zor zamanlar geçti simdi de insanız kızdığım yapma dediğim oluyor ama öyle bir ayarla ki. Bana bakip gülüyor sıpam kizdigimi bile anlamiyor 😁

Bak 3 yaş ya inan unutmaz yavrun, silkelen kendine gel benim annem gibi bir anne olma. Bendeki yerini bilsen annemin gider evladinin ayağının altını öperdin.

Keşke benim annemde senin gibi pişman olsaydı keşke 3 yaş değil 10 yaşa kadar dövseydi sonra bana pişmanlığını öyle sevgisiyle hissettirseydi. Ben bugün yaralarımı daha kolay kapatabilirdim. Annem de zor hayat yaşamış onu anlıyorum affediyorum. Benim için çabaladı ve geç de olsa hatasından döndü diyebilseydim.

Annemi aramıyor sormuyorum, hastalanıyor merak etmiyorum, etsem de içim midem almıyor, numarasini gördüğümde dahi elim ayağım titiriyor. Yapma böyle bir anne olma ilerde yapayalniz kaldığında pişman olacaksin.

Konu sahibi öncelikle bu hikayede en çok o yavruya üzüldüm. Ne sen ne bir başkası en çok o masuma.

Buraya konu açtığına göre hala kalbinde bir yerde merhamet ve vicdan var biliyorum.

Çünkü benim annem döver birde aç bırakırdı. Aklımın erdiği saniyeden beri onunla ilgili güzel olan herşeyi silmiş zihnim. Zaten yoktu sanki.

Sadece şiddet uyguladığı ve yaşattıkları geliyor aklima. Ondan tüm kalbimle nefret ediyorum. Öyle nefret ediyorum ki onun hep kötü kalmasını ona acımayı dahi istemiyorum.

Bebeğim 9 aylik. İlk 3 ay o travmalar yüzünden zindan oldu günlerim. Ondan yine nefret ettim. Çocuğumu kabullenemedim.

Annemin senin anneliğini de görürüz. Benim tırnağım olamazsin. Evlen kocan kapiya koyar. G*tveren orospu vs. gibi milyon şey duydum.

Ne oldu yıllar geçti gücü yetmeyince bende bana kaldırdığı eli itince bu sefer diline vurdu. Asla düzelmedi asla.

Şuan türlü psikolojik sorunlarla uğraşan biri oldu. Mide kalp bir sürü hastalığı var. Kendini yedi bitirdi yillarca.

Ben mi ? Ben 28 senedir hala onun açtığı yaraları sarmaya çalışıyorum. Bebeğime karşı uykusuzluk açlık tuvalet ihtiyacimdan öfkelenip kızıyorum bazen sonra sarilip ağlıyorum.

Ona vurmadim, vuracak kadar sinirim bozuldu ama 30 sn birakip onu yan odaya gidip kendimi topladim. Sadece 30 sn tamamen duygumu değiştirdi döndüğümde bana bi gülerdi allahim koklaya koklaya öperdim yavrumu.

Şükür o zor zamanlar geçti simdi de insanız kızdığım yapma dediğim oluyor ama öyle bir ayarla ki. Bana bakip gülüyor sıpam kizdigimi bile anlamiyor 😁

Bak 3 yaş ya inan unutmaz yavrun, silkelen kendine gel benim annem gibi bir anne olma. Bendeki yerini bilsen annemin gider evladinin ayağının altını öperdin.

Keşke benim annemde senin gibi pişman olsaydı keşke 3 yaş değil 10 yaşa kadar dövseydi sonra bana pişmanlığını öyle sevgisiyle hissettirseydi. Ben bugün yaralarımı daha kolay kapatabilirdim. Annem de zor hayat yaşamış onu anlıyorum affediyorum. Benim için çabaladı ve geç de olsa hatasından döndü diyebilseydim.

Annemi aramıyor sormuyorum, hastalanıyor merak etmiyorum, etsem de içim midem almıyor, numarasini gördüğümde dahi elim ayağım titiriyor. Yapma böyle bir anne olma ilerde yapayalniz kaldığında pişman olacaksin.
Yorumunuz için teşekkür ederim..Yapıcı üslubunuz için de..Yaşadıklarınıza çok üzüldüm..insaAllah Rabbim utandırmasın başardığımı burada paylaşacam..

O kadar üzgünüm o kadar yorgunum ki..Belki yazarsam içim bir nebze soğur diye düşünüyorum..Siz hiç anneniz hayattayken annenize hasret kaldınız mı..Hiç başkalarının annelerine özendiginiz oldu mu..
Ben kendimi bildim bileli yani çok küçük yaşlardan beri annem benim için hep korktuğum bir varlık oldu..Ne sıcaktan bir sarılma ne tatlı bir söz ne de ilgi alaka..Uzun yıllar hem psikolojik hem fizyolojik şiddet gördüm..Taa o zamanlar bir karar vermiştim..Ben asla annem gibi bir anne olmayacaktım..
Yıllar geçti ruh eşimi buldum çok severek evlendim ve nihayetinde ben de anne oldum..iki tane dünya tatlısı evladım var..Kızım 3 yaşında oğlum 3 aylık.. Kayınvalidemle birlikte yaşıyoruz ve tahmin edersiniz oldukça stresli bir hayatım var..Bana sorsanız 4 yıllık evliyim fakat 40 yılın yorgunluğu var üzerimde..Ha birde annemin laneti..
Beni üzen yıpratan asıl mesele şu ki ben de kızıma şiddet uygular hale geldim..Bunun hiçbir mazereti olamaz biliyorum fakat anlık gözüm dönüyor vuruyorum o masum yavruma..Sonrası deli gibi pişmanlıklar gözyaşlarım..Artık bu son desem de engel olamıyorum kendime..
Çok üzgünüm çok kırgınım..Hani ben annem gibi bir kadın olmayacaktım..
Lütfen yapmayın. Gerekirse gidin destek alın ama aynı şeyleri kızınıza yaşatmayın. Minicikler onlar. Sizin canınızdan birer parça. Bakın belki bir hata yapmış olabilirsiniz. Bunu kabullenmek de en büyük başlangıç. Siz anneniz değilsiniz. Ve olmayacaksınız eminim. Bundan sonrası için herşey güzel olabilir. Lütfen gidip bir doktordan destek alın.

Back
X