Annemin laneti

Okuduğum yorumlar karşısında dehşete düştüm... ben annemi iki sene evvel korona illerinden kaybettim annem babamdan sürekli şiddet gördü hem sözlü hem fiziksel olarak maddi anlamda ciddi sıkıntılar çektik ac yatağa girdiğimiz hacizler yüzünden esyasiz evde oturduğumuz günler öyle çok ki...bunca hayat mücadelesi içinde annem bazen öfkesine engel olamazdı bize vurduğu olurdu kötüde vururdu sonra ben büyüdüm annemin bizim için yaptığı fedakarlıklari gördü gözüm bana attığı dayaklarla içimi sisirmedim.herkes aynı rahat hayata doğmuyor kendi kendine verdiği hayat mücadelesi içinde yeri geliyor bizleri de uzebiliyordu.insaniz bizler robot değiliz daima sabırli daima iyimser daima kusursuz olmamız imkansız.annemi kaybedince onunla birlikte yaşadığımı aslında onun olmadığı her anın bir masası olmadığını öğrendim zihnimde hep iyi yanları bizim için verdiği mücadeleler merhameti her düştüğümde kaldırısi kaldı.bans vurduğu zamanlar değil.burda bir kaç arkadaş cimerden bahsetmiş hiçbir yetiştirme yurdunda yetişen çocuk annesiz mutlu değildir.belki çok çok zor bir hayatı var belki beklediği şeyleri sunmadi hayat hemen sen kötüsün sen anne olmamalisin deyip yargılamak çok yanlış diye düşünüyorum.simdj annem yasasaydi keşke hep yanında bana destek olsaydi
Herkes sizin gibi polyanna olmak zorunda mı ?

Keşke sizi alnınızın çatından öpebilsem böyle:KK15:diye...
Keske bende annemden yedigim dayaklari unutabilsem.Insallah cocuklarimda benim gibi sinmeyen dik duran bireyler olurlar.Ikisi de hukuk okumak istiyorlar.Kaynanam bile der kocan seni kızdirsa camdan atarsın onu diye.Ezilmeye haksızlığa gelemiyorum sinemiyorum dayak yiyen kadın çoluk çocuk göz ardı edemiyorum.Sonum zaten kadir şeker gb olucak galiba.Daha öncede bir gencin bir çocuğa zorbalık ederken otobüste kurtarmistim ki kimse gık bile dememişti gözümü yumup gidemedim.

Herkes sizin gibi polyanna olmak zorunda mı ?
+1
Kocası döven kadına hemen boşan diyoruz. Öğretmeni dövse çocuğu gidip okulu tepesine yıkıyoruz.
Ama anne şiddetine gelince, "oluur yaaa, bir daha yapma taam mı?" moduna geliyoruz. Niye ki? Anne dayağı şifa mı? :deli: Şiddet annelerin hakkı mı? Niye hep telafisi olan bir şey gibi görülüyor?
Ben diyeyim niye, çünkü eskiden beri kocası ve ailesinin ezdiği kadın, hırsını ancak çocuklarından çıkarabiliyordu. Kaynanası laf mı söyledi, pat geçiriyordu çocuğa. Millet göre göre kanıksadı bunu böyle, cennet anaların ayağındadır, dövse de ananızdır dendi. Dayakçı anne nasıl cennetlik oluyorsa artık...

Ben şiddeti meşrulaştırmak için yazmıyorum cesaretlendirmek içinde yazmadım sizin baktiginiz pencereden bakmak zorunda değilim ayrıca bu hayata kadın pişman olmuş içini dökmeye çalışmış ve pisman değiştirmeye çalışıyor uğraşıyor böyle olmasa buraya insanlardan tepki alacağını bilerek yazmazdi.ben ısrarla söylüyorum hiçbir yetiştirme yurdunda yetişen çocuk annesiz mutlu olmaz olamaz anne şefkati bambaşka keza evladına yaptığı için üzülüyor belliki öfke kontrolü yok tedavi olmalı.
Yok zaten hiç öyle düşünmedim konu sahibiyle aynı pencereden baktığınız belli. Buraya yazarak kendini nasıl değiştirecek merak ediyorum. Daha bir kere bile psikolojik yardım için adım atmamış gündüz çocuğu dövüp akşama pişman olup ertesi gün aynı şeyi tekrar yapmış bir kadın nasıl kendini iyileştirir buralarda? O buraya tepki alacağını bilerek yazmadı sizin gibiler onun durumunu aynen böyle meşrulaştırsın ona acıyıp haklı çıkarsın diye yazdı. Umduğunu bulamayınca da pişkin pişkin cvp vermeye başladı.Haaa bu arada devlet kimseden sonsuza kadar çocuğunu almaz. Eğer anne tedavisini olup öfke kontrolünü sağlarsa çocuğunu alır.Siz hem anne dövsün hem yanında dursun sonuçta annesi mantığındasınız.

+1
Kocası döven kadına hemen boşan diyoruz. Öğretmeni dövse çocuğu gidip okulu tepesine yıkıyoruz.
Ama anne şiddetine gelince, "oluur yaaa, bir daha yapma taam mı?" moduna geliyoruz. Niye ki? Anne dayağı şifa mı? :deli: Şiddet annelerin hakkı mı? Niye hep telafisi olan bir şey gibi görülüyor?
Ben diyeyim niye, çünkü eskiden beri kocası ve ailesinin ezdiği kadın, hırsını ancak çocuklarından çıkarabiliyordu. Kaynanası laf mı söyledi, pat geçiriyordu çocuğa. Millet göre göre kanıksadı bunu böyle, cennet anaların ayağındadır, dövse de ananızdır dendi. Dayakçı anne nasıl cennetlik oluyorsa artık...
Sabrı olmayan çocuk yapmasın. Cidden yapmasın. Sırf doğurmak için doğuran bir toplumuz zaten. Çok sağlıklı şartlarda yetişen çocukların bile hali ortada iken böyle sağlıksız insanlardan olan çocukların sonunu düşünmek bile istemiyorum. Yok anaymış yok babaymış. Bu statülerin arkasına sığınıp çocuğu stres topu haline getiriyorlar.

Lütfen yapmayın. Gerekirse gidin destek alın ama aynı şeyleri kızınıza yaşatmayın. Minicikler onlar. Sizin canınızdan birer parça. Bakın belki bir hata yapmış olabilirsiniz. Bunu kabullenmek de en büyük başlangıç. Siz anneniz değilsiniz. Ve olmayacaksınız eminim. Bundan sonrası için herşey güzel olabilir. Lütfen gidip bir doktordan destek alın.
Çok teşekkür ediyorum güzel yüreğiniz ve yorumunuz için..Destek alacağım aynı hataya bir daha düşmeyeceğim..

Amerikan pediatri derneği tarafindan şiddet görmüş çocuklar üzerinde yapılan bir deneyde hiçbir çocuk anneyi cezalandirmamis ve uzak kalmak istememiş.

Hep daha iyi olsun annem, beni dövmesin öpsün sarılsın ya da ağlamasın bana bağırmasın cevapları alınmış.

Eğer bir tahribat varsa o tahribatin düzeltilmesi ilk aşama, duzeltilemeyecek durumdaysa uzaklaştırma ve en son cezalandirma.
Bunu anlatmaya çalıştım bende ama
Yok zaten hiç öyle düşünmedim konu sahibiyle aynı pencereden baktığınız belli. Buraya yazarak kendini nasıl değiştirecek merak ediyorum. Daha bir kere bile psikolojik yardım için adım atmamış gündüz çocuğu dövüp akşama pişman olup ertesi gün aynı şeyi tekrar yapmış bir kadın nasıl kendini iyileştirir buralarda? O buraya tepki alacağını bilerek yazmadı sizin gibiler onun durumunu aynen böyle meşrulaştırsın ona acıyıp haklı çıkarsın diye yazdı. Umduğunu bulamayınca da pişkin pişkin cvp vermeye başladı.Haaa bu arada devlet kimseden sonsuza kadar çocuğunu almaz. Eğer anne tedavisini olup öfke kontrolünü sağlarsa çocuğunu alır.Siz hem anne dövsün hem yanında dursun sonuçta annesi mantığındasınız.
Gerçekten çok komiksiniz annenin mantığında kesinlikle değilim ama sizler gibide devletin bunca eksiği olduğunu bile bile kalkıp bir çocuğun ondan alınmasını istemem yapıcı olmak zorundayız buda sizin yaptiginiz şekilde olmaz.kadin cinayetleri hergun devam ederken kim ne yapıyor Allah aşkına aile kurumuna önem verilmediği kadınların ikinci planda olduğu ve ne türlü siddetin uygulandığı binlerce olay var ve herkes yalniz.anne destek almalı çaba harcamali evladına sahip çıkmalı ben yapıcı olmaya çalışıyorum yıkıcı olmaya değil senle aynı fikirde olmak zorundada değilim

Bunu anlatmaya çalıştım bende ama

Gerçekten çok komiksiniz annenin mantığında kesinlikle değilim ama sizler gibide devletin bunca eksiği olduğunu bile bile kalkıp bir çocuğun ondan alınmasını istemem yapıcı olmak zorundayız buda sizin yaptiginiz şekilde olmaz.kadin cinayetleri hergun devam ederken kim ne yapıyor Allah aşkına aile kurumuna önem verilmediği kadınların ikinci planda olduğu ve ne türlü siddetin uygulandığı binlerce olay var ve herkes yalniz.anne destek almalı çaba harcamali evladına sahip çıkmalı ben yapıcı olmaya çalışıyorum yıkıcı olmaya değil senle aynı fikirde olmak zorundada değilim
Aynen devam 👍

Bu konuya yazacağım yazacağım bir şey çıkıyor. Dayak yiyerek büyüyenlerdenim. Dayak nasıl bir dayak, insan içinde, sokakta, evde farketmez. Annem beni buz gibi suyun altına sokardı sonra atardı bir kenara buz gibi havada. Titreyince gülerdi fino köpeği gibi titriyorsun derdi. Saçlarımdan tutup yerlerde sürüklerdi. Sonradan ağır hasta olduğu ortaya çıktı affettim çünkü iyileşince bambaşka bir anne oldu. Ama unutamadım birisi yanımda elini kaldırınca bile irkiliyorum. Çocuğuna vuran insanı duymak bile beni delirtiyor kontrolümü yitiriyorum. Kendim anne olduğum an bir uzmana koştum. Ki ben yıllarca psikiyatri ilaçlarıyla ayakta durmuş insanım. Sırf evladıma iyi annelik edeyim diye gittim ben. Gidip çocuğumu dövüp kimseye ağlamadım. Ben bu hayatta hep yanlış kararlar alan bir tipim öyle yüce insan falan değilim yani. Her konuda herkesle bir şekilde empati kurmaya çalışıyorum ama sizinle empati kuramam üzgünüm. Elinizde internet var ve bunu kullanabiliyorsanız kör cahil değilsiniz belli ki. İnsanlara psikolojik destek veren birimlerin varlığından haberiniz vardır. Kaynana, anne falan bahane. Kaynanaya, kocaya çarpın iki tane, öfke kontrolünüz yoksa neden onlara vuramıyorsunuz ? Güçsüze yok öfke kontrolü sizin galiba. Gidin destek mi alıyorsunuz ne yapıyorsanız yapın o çocuğa dokunmayın.

Çocuğa vurmak yerine neden kapıyı duvarı yumruklamıyorsunuz?
Bizim nesilde dayak yemeden büyüyen çok nadirdir heralde. Çünkü bizim ailelerimiz sevgilerini göstermeyi bilmiyorlar. Öncelikle annenizi affederek işe başlayabilirsiniz. Ama gerçekten gönülden affedin ve hafifleyin. Ayrıca yıl olmuş 2022. Devletin ücretsiz psikoloji hattı var, kitaplar var, var da var.
Siz bu durumdan şikayetçisiniz ama bunu düzeltmek için birşey yaptınız mı? Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama bir iş bulup çalışın, hiç olmazsa özgüveniniz gelişir. Ücretli/ ücretsiz gücünüzün yettiği imkanlara ulaşın çaba gösterin. Hem kendiniz hem çocuğunuz için.

Konu sahibi geri gelmişsin öfke kontrol sorunun olduğunda kayınvalidene veya eşine vuruyor musun neden cevap vermedin?
Karşısındaki yetişkin kişi küfür hakaret etse, itip kaksa , aldatsa, aşağılasa bile attığı dayağı misliyle geri yiyeceğini anladığında öfkesini kontrol edebiliyor, kuyruğu kıstırıp susup oturuyor maasallah... Ama 3 yaşındaki bebeğe karşı niyeyse kontrol edemiyor o öfkeyi , el kadar bebekleri dövüp dövüp sonra bini yırgilimiyin,binim psikilijim bızık,bini distik ilin

Karşısındaki yetişkin kişi küfür hakaret etse, itip kaksa , aldatsa, aşağılasa bile attığı dayağı misliyle geri yiyeceğini anladığında öfkesini kontrol edebiliyor, kuyruğu kıstırıp susup oturuyor maasallah... Ama 3 yaşındaki bebeğe karşı niyeyse kontrol edemiyor o öfkeyi , el kadar bebekleri dövüp dövüp sonra bini yırgilimiyin,bini distik ilin
Ama öyle demeyin annesinin laneti sadece çocuklara uygulanan lanet büyüklere uygulanmıyor . Hadi bı denesin bakalım kayınvalideyle kocaya yapıştırmayi

Ama öyle demeyin annesinin laneti sadece çocuklara uygulanan lanet büyüklere uygulanmıyor . Hadi bı denesin bakalım kayınvalideyle kocaya yapıştırmayi
Dövmek ve öfkelenmek için "sadece" çocuk ve hayvanları seçen hickimsenin öfke kontrol problemi veya tedaviye ihtiyacı yoktur. Gayet bilinçli ve kontrollü şekilde sırf acı vermek amacıyla kendilerinden güçsüz olana yönelirler. Kendilerinden güçlü olanlara ise gayet "hoşgörüyle" ve sakin yaklaşırlar... Bu yüzden böyleleri medeni toplumlarda tedaviye değil, tam teşekküllü hapishanelere yonlendirilirler...

Son düzenleme:
Cok sey demek istedim size.
Annenizin davranisi arkasinda siginmayi birakin.
Hic ne gorduysem o yuzden deme.

Ben degil ama kiz kardesim cok kotu dayaklar yerdi. Asla annem gibi olmayacagim dedi. Ve olmadida. Cok stressli iseniz kaynana ile oturmakdan ayrilin..hos Oda bahanem. Bizim kizda 8senedir kv ile oturuyor.

Of vallahi deli oldum. Birde ikinciyi dogurmus. Korunurken olmustur kesin

Dövmek ve öfkelenmek için "sadece" çocuk ve hayvanları seçen hickimsenin öfke kontrol problemi veya tedaviye ihtiyacı yoktur. Gayet bilinçli ve kontrollü şekilde sırf acı vermek amacıyla kendilerinden güçsüz olana yönelirler. Kendilerinden güçlü olanlara ise gayet "hoşgörüyle" ve sakin yaklaşırlar... Bu yüzden böyleleri medeni toplumlarda tedaviye değil, tam teşekküllü hapishanelere yonlendirilirler...
Inşallah bir gün bizde de böyle yaptırımlar uygulanır da adalet sağlanmış olur .

Back
X