- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
- Konu Sahibi esmergizmo
-
o senin aile demeyeceksek, kadının ve adamın (anne-baba) dişinden tırnağından artırarak aldıkları eve neden müdahale ediyorsun. istediklere eve istedikleri gibi giderler. ha sen kazanır alırsın evine koymazsın! olur biter. bazen aile yapılarımızın ciddi mutasyona uğradığını görmek beni üzüyor.
Evler havada uçuşuyor
İyi de az çok anlattıklarını biliyorum ama bir mantık hatası var
Kimse durduk yere sana o demez kimse durduk yere o eve bu Eve gezip durmaz
Çalış dersine boş ver onları sen kazan git başka şehre ne yapacaksın o eve yerleşip de
diyorlar, ister inanın ister inanmayın.
ananemi bile ittirdi düşürdü 3 kaburgası kırıldı kadının. o gün dışardaydım akşam gelince kadıncağız geldi söyledi bana da ben fark ettim. kadını hastaneye götürün diye kendimi yırttım evin içinde annem o sırada ayılıp bayılmalara girdi saatlerce onla uğraştık ananemle uğraşcağımıza. çocuk gibi artık bıktım.
başka şehire gitmek istemiyorum şehrimi seviyorum.
Düzenim de düzenim demişsin ama insanların kendi evleri. Sana böyle bir lüks ve şans tanıdıklarına dua et. Ne zaman kendi paranı kazanır, kendi evine çıkarsın o zaman laf söylemeye hakkın olur. Elbette sana davranış tarzları, hakaretleri hoş değil ama bu insanları kendi evlerinde istememene gerekçe değil. Özür dilerim ama yaptığın resmen yüzsüzlük.kızlar selam uzun oldu kusura bakmayın.
bizim 2 tane evimiz var farklı semtlerde arada yarım saatlik mesafe var. diğer evde daha önceden annem babam ananem ordaydılar biz ablamla şu anki evdeydik ama annem öteki evde nerdeyse hiç durmadı hep bizimleydi babam da sık sık gelip gidiyordu. yeniden yapılandırma nedeniyle yıkılıp baştan yapıldı diğer ev. o sırada şu an oturduğuma yakın ev kiraladılar çünkü çok kavga gürültülüler ama öteki ev bitince yapılması diğer eve gitmediler. şuanki eve doluştuk hepimiz diğer ev boş kaldı.
ben sınava hazırlanıyorum geçen sene full tempo çalışıyordum, geldiler şu an oturduğum eve hepberaber ve çok kavga gürültülü bi aile zaten 2 senedir annemle ablam küfür hakaret burnumdan getiriyorlar. ilk geldiklerinde diğer eve gitsinler diye çok uğraştım, annem sürekli bahane etti yok doğalgaz bağlanmadı yok su bağlanmadı vs diye, ağladım yalvardım anne düzenimi bozuyorsunuz yapmayın diye. dinlemedi. küçücük evde oturuyoruz 5 kişi kavga gürültü (burnumdan getiriyorlar demiştim demi)
bu arada ablam da kendine ev istemeye başladı, ama en lüks semtten istiyor haliyle fiyatlar çok uçuk, almak için evde her şeyi kıstılar, en ufak bi marketten meyve alsam bana para yiyorsun vs dediler ki durumumuz kötü de değil, neyse orayı geçiyorum.
bugün kar kış kıyamette annem gaza geldi hepsini aldı topladı öteki eve gittiler. hiçbir şey demedim ama çok sinirliyim. bütün düzenimi istediği gibi bozup istediği gibi mahvettiler, şimdi yanlarına kâr kalacak şekilde gidiyorlar. şimdi biliyorum ablam öteki eve gitmeyecek çünkü çalıştığı yere uzak, e annem de gelir, yarı orda yarı burda olurlar, hem atıyorum evde yemek olmaz temizlik olmaz, ama aynı zamanda gelir bana kavga eder huzurumu bozarlar, evi otel gibi kullanırlar çünkü geçmişte öyle oldu hep. hani bunu evin çocuğu olarak benim yapmam gerekirken onların pisliğini gürültüsünü çekmekten bıktım.
benimse planım hem sınavımı kazanmak hem öteki eve yerleşmek. aslında öteki evle ilgili hiç planım yoktu, ama annemle ablam 2 senedir burnumdan getiriyor, ve düzenimi bozup oraya yerleşmeyip beni sınavımdan ettikleri için sinirliyim onlara. hayatımda hiç kumpas yapmadım taktik yapmadım o yüzden neyi nasıl yapmalıyım bilmiyorum bu planımı nasıl gerçekleştirebilirim?
ben öteki eve gitmeye kalktığımda bana elektrik su parası çıkar ben karşılayamam falan demişti annem ben de kendi paramı kazanmadan gidemedim. yani elimi kolumu her yerden bağlıyorlar. cidden maddi olarak sıkıntıda olsak hak vericem ama bankada bile bi ev parası dururken insan kendi evladına bu kadar işkence yapar mı aklım almıyor.
not: lütfen o senin ailen vs geyiği yapmayın, daha dün annemle ablam ikisi birlikte karşıma geçip "sen o.." diye hakaret ediyordu durduk yere. ben bunları hak etmedim. benim hayatımı çalıp sonra da zevkle hayatlarına devam etmelerini istemiyorum.
iyi de o evler anne babanın kendi emeğiyle aldıkları evler ve istediği yerde oturur ister o eve gidip gelir ister sende kalır. Ayrıca sınav çalışmakla ne alakası var ki.hem kalsalar kabahat gitseleer kabahat kaldı ki annenize çalışmadığınız halde maddi külfey oluyorsunuz çünkü anne babanla kalmadığın için ayrı yiyorsun para,doğalgazı ayrı para geçinmesi ayrı para sizde çalışın o zaman.Bence sınav bahane rahatınız bozuluyor diye istemiyorsunuz o anne sizi o yaşa kadar büyütmüş annenizi istemiyorsunuz yazık birde ev varken ev kiralamışlar. şimdi iki eve birden bakıyorlar yaranamıyorlar Sllah hayırlı evlat versin herkese
O zaman beklentiye girme
Ev vs bekleme yani ben evin küçük çocuğuyum neden hep ablamın dediği oluyor diyorsun
Ablan da normal değil kendi hayatını çoktan kurması lazımdı
Annenin hayatı da değişik annesi var meslek sahini kızları var kadının evinde bir huzuru yok
Çalış kazan hastaneye yakın eşyalı küçük ev bul ki bağımsız hayatın olsun zira bu şekilde eve misafir bile çağıramazsın ki
Çalışırken o evin masraflarını karşılayıp bir yandan sınava hazırlanamaz mısın?
Düzenim de düzenim demişsin ama insanların kendi evleri. Sana böyle bir lüks ve şans tanıdıklarına dua et. Ne zaman kendi paranı kazanır, kendi evine çıkarsın o zaman laf söylemeye hakkın olur. Elbette sana davranış tarzları, hakaretleri hoş değil ama bu insanları kendi evlerinde istememene gerekçe değil. Özür dilerim ama yaptığın resmen yüzsüzlük.
Siz doktordunuz sanırım?Keşke bu kadar kavga gürültü cekeceginize zorunlu hizmet yapsaydınız.Benim bi çok arkadaşım bu şekilde yaptı ve tusu da kazandılar.Anlamıyorum bunca didişmeye rağmen neden ailenizin eline baktığınızı,güzel de bi mesleğiniz var.
Ayrıca onlar sizin aileniz degilse eger evlere katakulliyle yerleşmek de bana doğru gelmiyor.
Nasıl bir aileniz var şaştım kaldim. Para var huzur yok.
Allah yardımcın olsun diyecek söz bulamadım
Herkes o evler anne babanin demisti tamam da abla bozuntusuna gelince her seyden kisilip ev alinacak da niye bu kizin elektrik su parasi batiyor bu insanlara?
Ben bu ortamda coktan cinnet gecirip gemileri yakmistim. Sabrina hayran kaldim. Ayni zamanda neden calisip bu evden gitmiyorsun? Hem calissan hem de sinava hazirlansan emin ol bu ortamdan daha cok verim alirsin.
Böyle bir aile ortamında tıp kazanıp okuyabilmek.
Valla helal olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?