annemin saçma inatları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
üstelik anneme ablam da bu evde kalıyor onun da yemek masrafı faturaları senden çıkıyor dediğimde "o benim kızım istediği kadar kalabilir" diyor.

bana gelince ben para yiyici oluyorum. hayır daha büyük olan ben olsam hani gene anlıyacağım.

üstelik ablam da kpss için 2 sene evde durmuştu kimse onu darlamamıştı fatura da bilmem ne diye.

Yapacak bir şey yok. Ev onların. İsterlerse başkasına kiraya verirler. İsterlerse satarlar. İsterlerse sabah evin birinde, akşam diğerinde kalırlar. Benim lüksten kastettiğim bu olaylar olmadan önce senin onlarsız başka bir evde yaşıyor olmandı. Gidip bir yurda çıkabilirsin bu arada çok şikayetçiysen. Ama dediğim gibi ne onları göndermeye hakkın var, ne orada olmalarından şikayet etmeye. Tekrar ediyorum ev onların.

Yurt, misafirhane gibi dir yere yerleşme imkanınız yok mu? Yada ne bileyim her sabah toplayın bütün kitaplarınızı erkenden şehir kütüphanesine gidin çalışın akşama kadar. Kafanız rahat. Hatta anlatırsınız kitaplar gece de orada kalır. Taşıyıp durmazsınız. Anlayış göstereceklerine eminim.

Böyle yok o ev yok bu ev diye diye zaman akıp gidiyor. Size ne evden barktan. Sizin değil o evler zaten. Siz geleceğinize kariyerinize bakın.

yurda da çıkamam 3 kuruş vermiyorlar ben öyle para verin bana demem 2 senedir zaten vermiyordu geçen bi gaza geldi geldi bin lira verdi elime koydum kenara onu bile kullanmak istemiyorum geçenki kavgada para istemeyi biliyorsun dedi dedim para istemem ben verdiğin para da duruyor köşede al geri dedim.

dışarıda çalıştım 1 hafta kadar sonunda annem ananemi iktirmiş işte kadının kaburgaları kırılmış gece geldim ben ananemin acile gitmesi gerek diyorum oturup benle kavga etmeye çalışıyor ablamla annem en sonunda ablam onun bile suçunu bendebuldu "senin yüzünden böyle oldu neden evde durup onları ayırmıyorsun" falan diyor. bir de bikaç kez babamı bana karşı kışkırtmaya çalıştı "bu kız nereye gidiyor sormuyor musun baba?" falan diye. resmen babamı üzerime yürütmeye çalıştı bikaç kez. ki babamın hiç öyle huyu yoktur tutucu bi tip değildir ama belli mi olur bu kızdan korkuyorum onu bile yaptırtır.

ev bark cidden umrumda değil aslında sadece dediğiniz gibi benle uğraşıp psikolojimi moralimi bozup sonra da kendilerine kâr kalmasını istemiyorum.

Hatanın en büyüğü sende . O evde mesleğin olduğu halde ve o ev boş durduğu halde kalan sensin .
Emin ol belli bir yaşa gelip evde sınava çalışan herkesin yaşadığı belli zorluklar var .
KK son 1 aydır bu zorluklarla dolup taşıyor hatta ...
Sen ne yardan geçiyorsun ne serden . Onlar gitmiyorsa sen gidecektin .
Hala buradalarsa beni ayrı eve çıkartın diyecektin .
Olmadı mı bir yurt ayarlayacaktın kendine . Günlük kaç saat ders çalışıyorsun o evde en fazla 4 öyle değil mi ?
Günlük 6 saatliğine özelde asgari ücret belki az üstü bir fiyata çalışıp yurtta da kalabilirsin .
Kendi 2. evinizde de kalabilirdin .

Kabul et artık . Senin ailen senin için kılını kıpırdatmaz . Beklentini azalt ve kendin için çalış . Sen hem rahatından vazgeçmiyor hem de burada dert yakınıyorsun . Az rahatından vazgeçsen kendin için ailenin yapması gerekenleri yapsan . Onları vurabileceğin bir şey olur .

Bu arada Sana '' sen o ...'' denilen evi neden terk etmedin ? Sen kendin pasif davranıyorsun . Sen böyle davrandıkça daha da çok üstüne gelecekler . Çünkü onlar sana ne yaparsa yapsın sen onlara muhtaçsın izlenimi veriyorsun .

Son olarak kendin için bir şey yapmaya başlayıp , maddi özgürlüğünü kazanınca gerekirse anne ve babana karşı elini masaya vurabileceksin . Ama şimdi sen ne kadar ailene ''ablamla bana eşit davranmıyorsunuz '' dersen de . Sen ekonomik olarak onlara bağlı olduğundan dolayı seni haklı görmeyecekler .

+1

Ay
Ay aynı şeyi ben de duymuştum .Birlik olmayı böyle anlıyor kimi..Ablam da az açıkgöz değildir.Şimdi o biraz daha iyi ben alttan alıyorum.Geçinip gidiyoruz.

Aslında canındq kanında bunları görmek çok koyuyor.

ev senin üzerine mi şu an? ben onu merak ettim de heheh
bir köpek alsana eve giderler mi dedim de
para sıkıntısı yaşarsın ama bu sefer de
cidden bak sokaktan buldum de eve getir sahiplen ya da bana ihtiyacı var de
ailenin böyle kaldıramayacağı zayıf noktası yok mu ?

Konu sahibi ablan ne mezunu ?

fen bilgisi öğretmeni

eminim ben de çalışsam şu an can ciğer olurduk çünkü benden faydalanabiliyor olurdu, senelerce canım kanım dedim gezerken bile yanıma aldım her an. ne saçı başı ne ilişkileri dertleri demedim hepsini dinledim yardım ettim. bunlar normal şeyler iki kardeş için ama bi kardeş daha fazla ne yapabilir ki ablasına daha ne istedi benden anlamadım.

Ve

çalışıyor mu bu abla.?

evet öğretmen

hayır değil tabi ki, her şey annem üzerine.

aslında bi arkadaşımın doberman köpeği var ve kısırlaştırmadı yavruları oluyor bağışlıyor, ben de istiyorum. ama hiç aklıma gelmemişti.

sevgilim de bana kedi almaya çalışıp duruyor da bu evde kedi çıldırır diye düşünemedim :)

ama evet hayvan alsam ablam adım atmaz hiç düşünmemiştim bunu eheh.

Çok doğru diyorsunuz...

o zaman çözümü buldun

valla o çözüm için biraz geç babamla ablam geldi ablam kaldı babam gitti ablam da şarjını almaya falan gelmiştir.

ablamla ikimiz kalınca daha da çok sarıyo bana hayırlısı...
sus hiç tınlama işinle ilgilen sadece
kendi uyguladığım taktik
ne kadar mesafe o kadar huzur

sus hiç tınlama işinle ilgilen sadece
kendi uyguladığım taktik
ne kadar mesafe o kadar huzur

zaten öyle yapıyordum 3 gündür bu neyin inadını yaptılar bana anlamadım

annemle ablam kavga etti bu kez bana saramayınca geçen gün

belki gene kavga etmişlerdir bilmiyorum. ortak düşman olarak beni bulamayınca birbirlerine düşer zaten onlar.

Siz ailenizi beğenmiyorsunuz. (Olabilir, ailemizi kendimiz seçmiyoruz.) Ama kendilerine ait olan ev için bir şey deme hakkınız yok maalesef. Aile ilişkileriniz çok laçkalaşmış ki bu da anne baba hatası.

Siz ailenizi beğenmiyorsunuz. (Olabilir, ailemizi kendimiz seçmiyoruz.) Ama kendilerine ait olan ev için bir şey deme hakkınız yok maalesef. Aile ilişkileriniz çok laçkalaşmış ki bu da anne baba hatası.

biliyorum ama kalkıp ablama ev almaya kalkarlarken bana böyle saçmalamaları çok dokundu.

evet hep diyorum zaten anne babama benim muhattabım sizsiniz ablam değil ben ona hesap vermeyeceğim diye ama işte ipleri ele geçirdi bi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…