- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
- Konu Sahibi esmergizmo
-
aman ne lüks ne lüks. anlatayım sana lüksü sabah 6da başlayan annemin ananeme kavgaları, onu iteklemesini duyup arada araya girme, sabah muhattap olmamak için bir tek mutfaktan süt alıp odama girme, tuvalete bile tutup ne kadar az odamdan çıksam kardır diye çıkma. acayip lüksler içindeyim anlatamam. çok vefasız evladım sormayın gitsin.
düzenim dediğim ev düzeni değil. günde 12 saat ders çalışıyordum ben. şimdi sabah kahvaltı alırken daha kavga gürültü etmekten sabah erken uyanasım bile gelmiyor. o 12 saat çalışma öyle düzensiz olmuyor.
Yapacak bir şey yok. Ev onların. İsterlerse başkasına kiraya verirler. İsterlerse satarlar. İsterlerse sabah evin birinde, akşam diğerinde kalırlar. Benim lüksten kastettiğim bu olaylar olmadan önce senin onlarsız başka bir evde yaşıyor olmandı. Gidip bir yurda çıkabilirsin bu arada çok şikayetçiysen. Ama dediğim gibi ne onları göndermeye hakkın var, ne orada olmalarından şikayet etmeye. Tekrar ediyorum ev onların.
Yurt, misafirhane gibi dir yere yerleşme imkanınız yok mu? Yada ne bileyim her sabah toplayın bütün kitaplarınızı erkenden şehir kütüphanesine gidin çalışın akşama kadar. Kafanız rahat. Hatta anlatırsınız kitaplar gece de orada kalır. Taşıyıp durmazsınız. Anlayış göstereceklerine eminim.
Böyle yok o ev yok bu ev diye diye zaman akıp gidiyor. Size ne evden barktan. Sizin değil o evler zaten. Siz geleceğinize kariyerinize bakın.
+1o senin aile demeyeceksek, kadının ve adamın (anne-baba) dişinden tırnağından artırarak aldıkları eve neden müdahale ediyorsun. istediklere eve istedikleri gibi giderler. ha sen kazanır alırsın evine koymazsın! olur biter. bazen aile yapılarımızın ciddi mutasyona uğradığını görmek beni üzüyor.
Ay aynı şeyi ben de duymuştum .Birlik olmayı böyle anlıyor kimi..Ablam da az açıkgöz değildir.Şimdi o biraz daha iyi ben alttan alıyorum.Geçinip gidiyoruz.aynen. ablam eve hiç masraf yapmaz bi de üstelik kendi parasını olduğu gibi bankaya yatırıyor ve o para onun oluyor güya.
o evde kalıp yaşayınca elektrik su masraf olmuyor da ben sırf çalışmıyorum diye masrafım para yiyiciyim ablamın gözünde. sürekli bana ben senden üstünüm diyen insan laf paraya gelince eşitiz oluyor.
bir gün konuşurlarken duydum ablam dedi ki "aslında hepimiz birlik olsak ne güzel olur." aha dedim kırk yılda bir doğru bişey dedi derken devamında şöyle geldi "mesela sen 2 bin koyarsın 2 bin koyarım drsheldon da 3-4 bin koysa kenara şimdiye bi ev aldıydık"
onun derdi çalışıp ona para vermemem sağılacak ineğim çünkü ben. zengin koca bulamadı sağılacak ailesini sömürüyor işte.
çalışıyor mu bu abla.?Konu sahibi ablan ne mezunu ?
Konu sahibi ablan ne mezunu ?
Ay
Ay aynı şeyi ben de duymuştum .Birlik olmayı böyle anlıyor kimi..Ablam da az açıkgöz değildir.Şimdi o biraz daha iyi ben alttan alıyorum.Geçinip gidiyoruz.
Aslında canındq kanında bunları görmek çok koyuyor.
Ve
çalışıyor mu bu abla.?
ev senin üzerine mi şu an? ben onu merak ettim de heheh
bir köpek alsana eve giderler mi dedim de
para sıkıntısı yaşarsın ama bu sefer de
cidden bak sokaktan buldum de eve getir sahiplen ya da bana ihtiyacı var de
ailenin böyle kaldıramayacağı zayıf noktası yok mu ?
Çok doğru diyorsunuz...o senin aile demeyeceksek, kadının ve adamın (anne-baba) dişinden tırnağından artırarak aldıkları eve neden müdahale ediyorsun. istediklere eve istedikleri gibi giderler. ha sen kazanır alırsın evine koymazsın! olur biter. bazen aile yapılarımızın ciddi mutasyona uğradığını görmek beni üzüyor.
o zaman çözümü buldunfen bilgisi öğretmeni
eminim ben de çalışsam şu an can ciğer olurduk çünkü benden faydalanabiliyor olurdu, senelerce canım kanım dedim gezerken bile yanıma aldım her an. ne saçı başı ne ilişkileri dertleri demedim hepsini dinledim yardım ettim. bunlar normal şeyler iki kardeş için ama bi kardeş daha fazla ne yapabilir ki ablasına daha ne istedi benden anlamadım.
evet öğretmen
hayır değil tabi ki, her şey annem üzerine.
aslında bi arkadaşımın doberman köpeği var ve kısırlaştırmadı yavruları oluyor bağışlıyor, ben de istiyorum. ama hiç aklıma gelmemişti.
sevgilim de bana kedi almaya çalışıp duruyor da bu evde kedi çıldırır diye düşünemedim :)
ama evet hayvan alsam ablam adım atmaz hiç düşünmemiştim bunu eheh.
o zaman çözümü buldun
o zaman çözümü buldun
o zaman çözümü buldun
sus hiç tınlama işinle ilgilen sadecevalla o çözüm için biraz geç babamla ablam geldi ablam kaldı babam gitti ablam da şarjını almaya falan gelmiştir.
ablamla ikimiz kalınca daha da çok sarıyo bana hayırlısı...
sus hiç tınlama işinle ilgilen sadece
kendi uyguladığım taktik
ne kadar mesafe o kadar huzur
Siz ailenizi beğenmiyorsunuz. (Olabilir, ailemizi kendimiz seçmiyoruz.) Ama kendilerine ait olan ev için bir şey deme hakkınız yok maalesef. Aile ilişkileriniz çok laçkalaşmış ki bu da anne baba hatası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?