- 22 Kasım 2022
- 59
- 19
- 8
- 30
- Konu Sahibi minnoossssssssss
-
Anlamaz olur muyum kaç kere konuştum. Terapist önerdim hatta terapist de buldum. Değişmek için çaba göstermiyor ki. Doktorlar konuşuyorlar da hatta beslenmene dikkat etmen lazım sigara içmemen lazım diye fakat annem anlamıyor. Spor yapman lazım diyorlar yaşlandım diyor mesela. Hâlbuki 50 yaşında yani yaşlı da değil. Tv izliyor sabahtan akşama kadarPsikolojik sorunları olabilir. Bu konuda hiç destek olup anlamaya calıştinız mi annenizi ?
Evet düşündüğümde haklısınız. Ama benim üzüldüğüm şey belki de annemin yanında olmama rağmen, ona destek olmama rağmen ona yetememektir. Yani hep bu şekilde. Üzülüyorum ben de. Kızı olarak yetmiyor muyum. Yoruldum ben de. Terapist doktor ne varsa götürmek istedim fakat istemiyor. Kabul etmiyor sadece ben iyiyim diyor. Değişmek istemiyor. Beni de öfkelendiren bu. Değişmek istememesi. Hiç mi değer vermiyor kendine veya banaOrta-doğu gibi kadin düşmanı bir coğrafyada 50 sene yaşamak kolay değil. Neler yaşamıştır da tükenmiştir kim bilir kadin.
Terapistiniz ile kıyas etmeyin. Biri eğitimli, eğitim imkanlarına erişimi sağlanmış bir birey. Öteki yani anneniz çok yüksek ihtimalle ayni imkanları elde edememiş, üstüne vasıfsizlikla suçlanmış bir kadin.
Farkı anlayın. Ve lütfen aynı imkanlarla dünyaya gelmemiş insanlari kıyas etmeyin. Yanılırsınız.
Annenizi terapiste değil de bir ruh doktoruna götürün. Depresyonda ololabilir.
Sİz kaç yaşındasınız? Evli misiniz işiniz vs? Genelde anneler söylemezler sebebi ama evlatları mutluluğu yakalayamadıysa da böyle oluyorlar depresif hallerinden çıkmalarının tek yolu bu oluyor. Siz kendi hayatınıza çeki düzen vereceksiniz mutluluğu arayacaksınız öyle düzelir belki.Annemle yaşıyorum. Bakımsız, sürekli sigara içen, sürekli hasta, sürekli manipülasyon eden hastalıkları ile, yatalak gibi davranan her şeyi benden bekleyen bir ebeveyn. İsterdim sağlıklı bir birey olmasını. Kendi için çabalamasını, kendine bakmasını. Ama o sadece yiyip içip sigaralar içerek yatar. Sürekli hasta eder kendini, bizi de aynı zamanda. Keşke diyorum bazen onun yerine terapisttim annem olsaydı, onun yaşlarında olmasına rağmen bakımlı, çalışkan, sağlıklı bir birey. Benim annem sadece kendini tüketiyor. Ne yazık ki beni de. Daha 50 yaşında olmasına rağmen sürekli hastayım diyor sürekli yaşlandım diyor. Onun yaşındakiler hala çalışıyor anlamıyorum gerçekten. Bi kuaföre gittiğini bile görmedim. Bi bakım yaptığını falan. Az bi spor yapsa bile ne mutlu olurum, sigara içmekten sağlıksız yemekten içmekten yerinden kalkmak istemiyor ki. Benimde hakkım değil mi bakımlı sağlıklı bi anneyi görmek. Öyle ağır bi hastalığı yok, sadece sigara tüttürüyor sürekli.
Annemi kimseyle kıyaslamam.Annemle yaşıyorum. Bakımsız, sürekli sigara içen, sürekli hasta, sürekli manipülasyon eden hastalıkları ile, yatalak gibi davranan her şeyi benden bekleyen bir ebeveyn. İsterdim sağlıklı bir birey olmasını. Kendi için çabalamasını, kendine bakmasını. Ama o sadece yiyip içip sigaralar içerek yatar. Sürekli hasta eder kendini, bizi de aynı zamanda. Keşke diyorum bazen onun yerine terapisttim annem olsaydı, onun yaşlarında olmasına rağmen bakımlı, çalışkan, sağlıklı bir birey. Benim annem sadece kendini tüketiyor. Ne yazık ki beni de. Daha 50 yaşında olmasına rağmen sürekli hastayım diyor sürekli yaşlandım diyor. Onun yaşındakiler hala çalışıyor anlamıyorum gerçekten. Bi kuaföre gittiğini bile görmedim. Bi bakım yaptığını falan. Az bi spor yapsa bile ne mutlu olurum, sigara içmekten sağlıksız yemekten içmekten yerinden kalkmak istemiyor ki. Benimde hakkım değil mi bakımlı sağlıklı bi anneyi görmek. Öyle ağır bi hastalığı yok, sadece sigara tüttürüyor sürekli.
Belki o bana yapmadığı için ben yapmak zorunda kalmışımdırebeveynlerimize ebeveynlik yapmamalıyız. zor ama gerçek…
Kıyaslamak değil sadece sağlıklı biri olsun istiyorum. Bakımlı kendine bakan kendi ayaklarının üzerinde duran bi ebeveyn.Annemi kimseyle kıyaslamam.
Anneniz hep mi böyleydi. Evliliği nasıldı. Ne yaşadı.Kıyaslamak değil sadece sağlıklı biri olsun istiyorum. Bakımlı kendine bakan kendi ayaklarının üzerinde duran bi ebeveyn.
bu bize çok büyük bir yük oluyor. onu öyle kabul etmeliyiz. bu onun hayat yolculuğu ve sen elinden geleni yaptıktan sonra gerisini ona bırakacaksın…Belki o bana yapmadığı için ben yapmak zorunda kalmışımdır
Nasıl sigara içmek bakımsız göstermiyorsa kuaföre gitmek de bakımlı göstermiyor nasıl görmek istiyorsanız öyle görüyorsunuz sizin hakkınız falan değil annenizi bakımlı görmek bu durumdan çok sıkılıyorsanız görmek istemiyorum diyorsanız da terapistinizden rica edin anneniz olsun ok ?Annemle yaşıyorum. Bakımsız, sürekli sigara içen, sürekli hasta, sürekli manipülasyon eden hastalıkları ile, yatalak gibi davranan her şeyi benden bekleyen bir ebeveyn. İsterdim sağlıklı bir birey olmasını. Kendi için çabalamasını, kendine bakmasını. Ama o sadece yiyip içip sigaralar içerek yatar. Sürekli hasta eder kendini, bizi de aynı zamanda. Keşke diyorum bazen onun yerine terapisttim annem olsaydı, onun yaşlarında olmasına rağmen bakımlı, çalışkan, sağlıklı bir birey. Benim annem sadece kendini tüketiyor. Ne yazık ki beni de. Daha 50 yaşında olmasına rağmen sürekli hastayım diyor sürekli yaşlandım diyor. Onun yaşındakiler hala çalışıyor anlamıyorum gerçekten. Bi kuaföre gittiğini bile görmedim. Bi bakım yaptığını falan. Az bi spor yapsa bile ne mutlu olurum, sigara içmekten sağlıksız yemekten içmekten yerinden kalkmak istemiyor ki. Benimde hakkım değil mi bakımlı sağlıklı bi anneyi görmek. Öyle ağır bi hastalığı yok, sadece sigara tüttürüyor sürekli.
Sigara içmek bakımsız gösterebilir, özellikle de belli bir yaştan sonra maalesef çok etki eder.. Kuaföre gitmek de insanı bir nebze bakımlı gösterir çünkü bir bakımdır nihayetinde.. İnsanın annesini sağlıklı/bakımlı görmek de hakkıdır, çünkü onlar bizim kiymetlimiz. Ne kadar iyi olurlarsa biz de o kadar iyiyizNasıl sigara içmek bakımsız göstermiyorsa kuaföre gitmek de bakımlı göstermiyor nasıl görmek istiyorsanız öyle görüyorsunuz sizin hakkınız falan değil annenizi bakımlı görmek bu durumdan çok sıkılıyorsanız görmek istemiyorum diyorsanız da terapistinizden rica edin anneniz olsun ok ?
Değişmek istemezse yapacağınız birşey yok ne yazık ki. Benim kaynanam da öyle haftada 3 arar ben iyi değilim kötüyüm hastayım. E ne yapayım yani? Ha öyle kaynana çekmiş, geniş ailede gelinlik yerine hizmetçilik yapmış, tarlada bahçede çalışmış kadın da değil. Memur olarak dosya başında bilgisayar başında çalışmış. Çık gez arkadaşını ara yürüyüş yap diyoruz, yok. E peki ben ne yapayım sihirli değnek mi değdireyim sana iyi olman için? Şimdi elbette sizin anneniz, onu o halde görmek içinizi acıtıyordur ama işte kendisi istemeden siz birşey yapamazsınızEvet düşündüğümde haklısınız. Ama benim üzüldüğüm şey belki de annemin yanında olmama rağmen, ona destek olmama rağmen ona yetememektir. Yani hep bu şekilde. Üzülüyorum ben de. Kızı olarak yetmiyor muyum. Yoruldum ben de. Terapist doktor ne varsa götürmek istedim fakat istemiyor. Kabul etmiyor sadece ben iyiyim diyor. Değişmek istemiyor. Beni de öfkelendiren bu. Değişmek istememesi. Hiç mi değer vermiyor kendine veya bana
Nasıl sigara içmek bakımsız göstermiyorsa kuaföre gitmek de bakımlı göstermiyor nasıl görmek istiyorsanız öyle görüyorsunuz sizin hakkınız falan değil annenizi bakımlı görmek bu durumdan çok sıkılıyorsanız görmek istemiyorum diyorsanız da terapistinizden rica edin anneniz olsun ok ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?