Annemin Sürekli Odama Girmesi

Zorunlualan ve vanessa olmayınca sen sarıyorsun ayol bu ne dertli hayat gün aşırı konun var ayol

Çünkü en kötüsüne göre tedbir almak gerekiyor bence.
Kapıyı çalmak gibi bir huyumun olacağını da zannetmiyorum.
İntihar eğiliminde değildi o çocuğum , akran zorbalığına uğramıştı .

Tam olarak dediğiniz şeyleri yapıyorum ama rahatsız oluyorum. Yoksaaa... tik...ta canlı yayın mı açıyorum :O Kötü yola mı düştüm eyvah

Çevremden gözlemlediğim kadarıyla, çocuğuna özel alan tanımayan, fazla üzerine düşen ebeveynlerin çocukları ya bağımsız olamayan, güçsüz insanlar oluyorlar, ya da bir noktada kaçıp o ebeveynden uzaklaşıyorlar. İkisi de sağlıklı değil bence.

Tam olarak dediğiniz şeyleri yapıyorum ama rahatsız oluyorum. Yoksaaa... tik...ta canlı yayın mı açıyorum :O Kötü yola mı düştüm eyvah
Bu kadar kotu seyler olurken ne yapsin kadin ? Cidden annen olunca anlarsin ancak. Usteki bir annenin yazdigi gibi nefesini kontrol etmekten uyuyaman anneleriz biz. Cocuklarim buyudi ergen oldular aman ozgur olsunlar diye salamam ben. Oyle bir yaziyorsun ki sanki bu dediklerini hic bir genc yasamiyor. Genclerin hepsi dogru yolda yanlis hata yapan genc yok.

ona bakarsanız sürekli kontrol altında kalan çocuklar bir süre sonra yaptıkları şeyleri ailelerinden gizliyorlar. mesela sigara içiyor diyelim ailesi onu kontrol ettiği için gidiyor okul çıkışı içmeye başlıyor sonra yanlış arkadaşlıklar kurup kendini harap ediyor.

22 yaşında olup ergenliği anlatamayan çok gence rastladım, çoğunluk depresyonu memnuniyetsiz

Allah korusun zaten amac icmemesi icin elden geleni yapmak. Yoksa aman benim yanimda icsin degil. Hic icmesin. Sigara saglik icin iyi birsey mi suan sigara icenler keske baslamasaydim demiyor mu diyor

Ben herkesin ayrı odası olsun (özel alanı) olsun gibi birşeyden bahsetmiyorum
Fakat bir oda tahsis etmissen
Nasıl ki karı kocanin odasına destursuz girilmezse ( ki illa sevisecekler diye bı kaide yok
normal normal odasında bu çift uzanmış biri çocuğunu uyutuyor öteki onları izliyor olabilir)
O oda sagladigin bireyin de odasına destursuz girilmez... Bu basitce adap bilmedir
Hem adabini bilmeyip hem de 'hah işte niye kızdın demek ki normal normal yatmiyodun odanda hiiiiii' deme hakki nereden geliyor ?
Kaldı ki evet normal normal yatmayip mastürbasyon yapiyor da olabilir bu bir suç değil
Mastürbasyon sucsa kaka da yapmayın kaka da suç ihtiyaç değil hayır WC kapısı açık da iseyebilirsiniz normal normal isiyosunuz sonuçta ne var bunda

Yahu ne alaka ? Benim de ergen oglum var, odasına kapıyı çalarak girerim, çocuğun odasına baskın yaparak intihar engellenemez, annelik bambaşka şekilde kontrollerini yapar , gözünü çocuğun üstünde tutmak demek odaya pat diye dalmak demek değildir
Herseyden öte adap ve görgü kuralıdır birinin odasına girerken kapıyı tıklamak, ben anne babamdan böyle gördüm, 44 yaşındayım ne çocukken ne ergenken ne de şimdi kapımı çalmadan odama girmez anam babam

Ben ortaokulda Anadolu lisesi sınavını kazanmıştım ve o vakitten evleninceye kadar hep yurtta kaldım . Lisede , üniversitede hatta bekarken bile bir kaç arkadaş beraber kaldık. Tatillerde eve gittiğim zamanlarda da oturma odasında yatıyordum tv izleyerek .
Görgü kuralı dediğiniz şey farklı sosyal çevrelerde değişen basit kurallardır nihayetinde .
Pat diye girmek zaten değil kastettiğim şey oğluuummmm diyerek yürüyüp haber vererek gider bakarım . Daha yaşları küçük benimkilerin , büyüdüklerinde yabancılık çekmesinler diye küçükten alıştıracağım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…